Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δεύτερο καλύτερο θέατρο παγκοσμίως το Ηρώδειο, σύμφωνα με καναδικό δημοσίευμα

     Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων χώρων με ζωντανές παραστάσεις κατατάσσεται το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού σε ειδικό ένθετο που φιλοξενεί η έγκριτη εφημερίδα «Globe and Mail» με τίτλο «Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις».
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που αφορά τη χρήση προνομίων από πιστωτικές κάρτες με τίτλο «Top venues for live theatre» (Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις) και παρουσιάζει τις καλύτερες τοποθεσίες ανά τον κόσμο όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.
Σχετικά με το Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού υπάρχει αναφορά στην ιστορία του, ενώ χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο παράδειγμα αυθεντικού ελληνικού αμφιθεάτρου και περιγράφεται ως «η τέλεια τοποθεσία όπου συναντάται η μοντέρνα μουσική με την αρχαία ατμόσφαιρα». Είναι το ιδανικό όλων των καλλιτεχνών, αναφέρει το δημοσίευμα.
Πρώτο στη λίστα έρχεται το θέατρο Minack Theatre, Porthcurno της Αγγλίας, και έπονται του Ηρωδείου, η Όπερα του Σύνδεϊ, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και άλλα διάσημα θέατρα του κόσμου.
kathimerini.gr

«Γαλάζια Σημαία», από τή Μύκονο μόνο ο Καλαφάτης!...




Οι παραλίες με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

Σήμερα παρουσιάζει τόν συνδυασμό του ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Σήμερα τό βράδυ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σας καλεί γιά νά γνωρίσετε από κοντά τά μέλη τού συνδυασμού του "Πρωτοβουλία Δράσης". ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
Η παρουσίαση θά γίνει στό Θεατράκι τής Λάκκας στίς 20.00μ.μ.

Ψυχοφθόρα ψυχογραφήματα ψυχοπαθών

Η ψυχοσύνθεση της γυναίκας από helenageorgiou
Περιγραφή: Η εν λόγο φωτογραφία είναι αποτέλεσμα ψηφιακής φωτογραφίας και επεξεργασίας για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο σουρεαλιστικό αποτέλεσμα
Ψυχοσύνθεση λαβυρινθώδης, ψυχοκόρη του Κοκού, αναδεξιμιά κανονική πά' να πει. Στη Ρώμη του ’60 έγινε το μυστήριο με παπά θεόμουρλο. Κανένας συμμαθητής του μπαμπά δεν τη βάφτιζε, καθώς ο παππούς επέμενε να πάρει το όνομά του τσούπρα πράμα· Μιχάλης, δηλαδή, με την πύρινη ρομφαία, τα πούπουλα και όλα τα σχετικά αξεσουάρ. Τα 'χουμε ξαναγράψει αλλά η επανάληψις μήτηρ μαθήσεως εστί, κατά πώς υπογράμμιζαν οι αρχαίοι Κινέζοι. Δέχτηκε τελικά το βλαμμένο γαλαζοαίματο του πρώτου θρανίου, το οποίο είχε μόλις απολέσει το βασίλειό του. Για να σώσει την κατάσταση η Αννα-Μαρία, που την άλειψε με λάδι, της έδωσε και το δικό της όνομα, μπαλαμούτιασε το Μιχάλης μετατρέποντάς το σε Μισέλ και κάπως έτσι προέκυψε η σαχλεπίσαχλη Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.


Υιοθετήθηκε από το περιβάλλον του Μετσοβίτη πολιτευτή ο εν λόγω Μιχάλης, καθότι Ηπειρώτισσα, εργάστηκε στο γραφείο του ανιψιού Αβέρωφ στις Βρυξέλλες, όταν ήταν ευρωβουλευτής, κι εκεί γνώρισε τον Απολείπειν Αντώνιον, ο οποίος ελλείψει σοβαρών συνεργατών -λίγοι κουτρουβαλούν στον μνημονιακό κατήφορο- την προώθησε στη Βουλή και την έχρισε εκπρόσωπο Τύπου. Το είχαν προφητεύσει τα μετέωρα: τις νεανικές του αμαρτίες στο μαντρί του Αβέρωφ θα τις πληρώνει ακριβά μια ζωή. Ανοίγει το στόμα της η Μισέλ να κατακεραυνώσει τους μισητούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζουν τρεις μονάδες στις δημοσκοπήσεις.

Χθες δήλωσε περιχαρής: «Ο Παν. Λαφαζάνης έλεγε ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας έταζε δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο παντού. Προφανώς «λεφτά υπάρχουν». Τους έδειξε τον δρόμο η Λούκα Κατσέλη, που σήμερα ανακοίνωσε τη στήριξή της στον Αλ. Τσίπρα». Κρύβονται στην Κουμουνδούρου για να μην τους δει ο κόσμος να κρατούν τις κοιλιές τους απ' τα γέλια και τους περάσει για χάχες. Αλλά ο Απολείπειν δέχεται και τα βέλη του Αδ-όνειδος, ο οποίος τον γλείφει νυχθημερόν ως άλλος Ραν Ταν Πλαν, ηλίθιο σκυλί που εκφράζει την ευγνωμοσύνη στ' αφεντικό του προκαλώντας αλλεπάλληλες ζημιές.

Ο ανθυγιεινότερος υπουργός Υγείας ισχυριζόταν τις άλλες ότι συζήτησε με κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο του εκμυστηρεύτηκε πως, αν δεν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία του θα κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη χώρα δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποπτεύομαι ότι ο συνομιλητής του έλεγε την αλήθεια. Νομίζω ότι η εταιρεία του ειδικεύεται στα ψυχοφάρμακα. Βλέποντας απέναντί του ο χριστιανός έναν ψυχωσικό ολκής και υπολογίζοντας ότι τον έχουν ψηφίσει χιλιάδες συμπατριώτες του, δεν μπορεί παρά να σκέφτεται ότι σε τούτη τη χώρα θα θησαυρίσει. Ο Μάης εξακολουθεί να αποδοκιμάζει τους εθνοσωτήρες με πολλά νερά. Μην πάει ο νους σας στη γνωστή παροιμία.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

"Φίλια πυρά" από ΟΟΣΑ...

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δεν βλέπει φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας ούτε το 2014 και χαμηλώνει τον πήχη της "ανάκαμψης" για την ...
επόμενη διετία, αντίθετα από το υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Βλέπει νέα μέτρα και πρωτογενές... έλλειμμα.

Στο σπιράλ της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας θα παραμείνει η Ελλάδα και το 2014, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς η «εργαλειοθήκη» που μας πούλησε έναντι 1 εκατ. ευρώ θα αργήσει να αποδώσει καρπούς.

Πληθαίνουν όσοι αμφισβητούν το πλεόνασμα και χαρακτηρίζουν παραπλανητικές τις καλές ειδήσεις για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται κατά του «κουρέματος» του χρέους...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Καληνύχτα, κύριε Σαμαρά...

Ο Σαμαράς αναγκάστηκε χθες να συρθεί στην αναγνώριση του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των ευρωεκλογών.

Από τα μαλλιά του πιάνεται ο Σαμαράς για να ...
μην πνιγεί, καθώς ο Βενιζέλος έχει προσημάνει το κυβερνητικό ναυάγιο στις εκλογές. Στη χθεσινή πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι σε ρόλο αντιπολιτευόμενου πολιτικού και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Έφερε ως παράδειγμα τη δέσμευση Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξει νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ότι δεν θα υπάρξει παιδί χωρίς εμβολιασμό.

Ώστε, λοιπόν, συνιστά λαϊκισμό η εξαγγελία ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα θέσει ως προτεραιότητά της τη διασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης για τα φτωχά νοικοκυριά; Συνιστούν πολυτέλεια το φως, το τηλέφωνο και η θέρμανση; Δεν χωράνε στα... "λαρτζιλίκια" με τα οποία ψιμυθιώνει η κυβέρνηση το ψευδώνυμο "success story"; Τέτοια πλεονάζουσα ανάκαμψη υπόσχεται ο κ. Σαμαράς; Χωρίς φως στο βάθος του τούνελ; Γιατί, άραγε, τα ελάχιστα του κοινωνικού μερίσματος διατίθενται για επιδόματα σε ειδικές κατηγορίες και δεν αξιοποιούνται για τη διασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης στα 400.000 νοικοκυριά που βουλιάζουν στα σκοτάδια και ξυλιάζουν τον χειμώνα;

Είναι προφανές ότι στις κοινωνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται η διασφάλιση των στοιχειωδών και των αυτονοήτων. Το μνημονιακό κατεστημένο κινείται με όραμα την "αφρικανοποίηση" του ευρωπαϊκού Νότου. Το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ψηφοθηρήσει με τα "ψίχουλα" του πλεονάσματος.

Ο Σαμαράς αναγκάστηκε χθες να συρθεί...

Σκανδαλίδης: "Υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της χώρας είναι ο Καραμανλής κι όχι ο Γιώργος Παπανδρέου"...


Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ ...

Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο. Ο πρώην υπουργός σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε ...
"Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να βάζει διλήμματα; Αργήσαμε να το θέσουμε υπ’ όψιν του ελληνικού λαού, αλλά είναι σωστό έστω και τώρα».

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές ξεκαθάρισε  και σημείωσε : «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν του κάνουμε, ούτε καν να είμαστε ο μοχλός καθοδήγησης ας κυβερνήσουν οι άλλοι. Ωστόσο, πάντα από το ΠΑΣΟΚ ζητάνε την λύση. Χωρίς την πολιτική και χωρίς τα στελέχη του δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε κυβέρνηση».

Δεν ανασυγκροτείται η κεντροαριστερά από 50 διανοούμενους σημείωσε επίσης ο Σκανδαλίδης και πρότεινε μάλιστα συνέδριο επανίδρυσης στο κόμμα ώστε να κριθούν όλοι κι όλα.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε...

Οταν το ΕΚΑΒ κόβει τον δρόμο του Αρη...


Απαίτησαν να απομακρυνθεί αμέσως το ασθενοφόρο, που κληθηκε για να παραλάβει μια κυρία που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση...
 H ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και δείχνει πώς...
ένας υποψήφιος δήμαρχος (που επιζητεί διακαώς την ψήφο των πολιτών) συμπεριφέρεται στους πολίτες. Ωρα 5 το απόγευμα και ένα ασθενοφόρο καλείται να παραλάβει μια κυρία που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Καρύτση. Αψογος και επαγγελματίας ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, αφού ήλεγξε την κατάσταση της γυναίκας, αμέσως μετά ενημέρωσε τον συνάδελφό του να φέρει το φορείο.
 Και ξαφνικά ήρθε από το πουθενά ένας κύριος (από αυτούς που μόλις τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι είναι... παράγοντες) και ζήτησε επιτακτικά να απομακρυνθεί αμέσως το ασθενοφόρο για να περάσει το αυτοκίνητο του υπουργού. Να φύγει, όμως, να πάει πού; Και ποιος υπουργός ήταν αυτός που ήταν τόσο βιαστικός και ήθελε να περάσει τη στιγμή που ακόμη μεταφερόταν με το φορείο η κυρία, η κατάσταση της οποίας φαινόταν ότι είχε επιδεινωθεί;

Ελα όμως που ο εν λόγω «παράγοντας», αν και παρατρεχάμενος πολιτικού, είχε και ιατρική άποψη, επιμένοντας να φύγει αμέσως έτσι όπως είναι το ασθενοφόρο γιατί βιάζεται ο υπουργός. Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία έμεινε έκπληκτος και είχε την περιέργεια να δει ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο υπουργός για χάρη του οποίου ακόμη και ασθενοφόρα πρέπει να μετακινούνται, κι ας κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή. Και ποιον νομίζετε ότι βλέπουν; Τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που υπενθυμίζω ούτε υπουργός είναι ούτε βουλευτής, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Οταν αντελήφθη την κατακραυγή και την οργή του κόσμου έκανε με χαμηλωμένο βλέμμα ότι ησχολείτο με το κινητό του και ότι τάχα δεν κατάλαβε τίποτα. (Μαρτυρίες από τον κόσμο καθώς και ο αριθμός πινακίδας του «κυρίου υπουργού» βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.)

"BHMAτοδοτης"

«Αν ηγείσαι και κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλώς κάνεις βόλτα...»

 

Από το αλλάΖΩ

στο ...εκβιάΖΩ...

Είχαμε συνηθίσει τη λέξη ΖΩ να λειτουργεί ως κατάληξη διαφόρων προεκλογικών υποσχέσεων, όπως «αλλάΖΩ», «κοιτάΖΩ» κ.ο.κ.
Αυτό που δεν είχαμε φανταστεί σε προεκλογική περίοδο είναι το...
ρήμα … «εκβιάΖΩ», όπως το αναλύει η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφέστατα την νέα λογική της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.
«Αν ηγείσαι και κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλώς κάνεις βόλτα. Αν δεν κοιτάς εκεί που πρέπει να πας, θα πας απλά εκεί που κοιτάς», λέει, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η πρόταση για Νέα Συμφωνία και ουσιαστικές αλλαγές, δεν έχει σήμερα ισχυρό και με ακροατήριο πολιτικό φορέα να την υποδεχθεί.
«Το ΠΑΣΟΚ ως μοναδικός ισχυρός πολιτικός φορέας της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα επί δεκαετίες, συρρικνώθηκε και πολυκερματίστηκε πληρώνοντας το τίμημα των παθογενειών του πολιτικού συστήματος, αλλά και της διαχείρισης της κρίσης και των συμμαχιών του», σημειώνει, παραθέτοντας όσα έγιναν την τελευταία διετία ως εξής :

Κουβέλης σε Βενιζέλο: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται...



Eπίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με αντικείμενο την άποψη που εκφράστηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη, πως διακινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα, αν δεν πάει καλά η...
Ελιά στις εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές στο πολιτκό σύστημα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα, να λειτουργεί μέσα από απειλές πολιτικής αστάθειας.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως όσοι επιλέγουν να αναδεικνύουν τέτοια διλήμματα κάνουν λάθος πολιτικό. "Η δημοκρατία και ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζονται" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το δίλημμα που ανέδειξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ότι, αντίθετα, αυτά τα διλήμματα γυρίζουν σε βάρος εκείνων που τα εξακοντίζουν στο λαό.

Χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή ή τουλάχιστον επικίνδυνη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, πως ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί καλά πριν ψηφίσει, αναλογιζόμενος τι γίνεται στην Ουκρανία, ενώ επισήμανε πως ο αναπληρωτής υπουργός είναι ο υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών.

Αν θα πάμε σε εκλογές είναι συνάρτηση...

50άρικα για προβολή υποψηφίων ζητά ο ΔΟΛ ...

ΔΟΛ κτίριο
ΦΩΤΟ...

Αυτό είναι η κρίση στον Τύπο: ολόκληρος ΔΟΛ εκλιπαρεί μέσω καταχώρησης στα ΝΕΑ, 50αρικάκια για να προβάλει εν όψει των εκλογών τούς υποψήφιους. Σημειώστε ότι...
στο 50αρικάκι συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ! Όχι απλώς χαλάει την πιάτσα… αλλά διαλύει κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού! Μα 50αρικάκι; Τι είναι περιφερειακό blog;
50άρικα για προβολή υποψηφίων ζητά ο ΔΟΛ (εικόνα)enimerosi24.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προσφύγουμε δικαστικά ...



... αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία για τα χρέη...
Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε για τα χρέη των κομμάτων.
“Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να πάρει κανονικά τη χρηματοδότηση για τις εκλογές ως "ΕΛΙΑ" αν και προοριζόταν για το “ΠΑΣΟΚ”, αλλά δεν θέλει να πληρώσει για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία που κατέθεσε προκειμένου να μην διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

“Πρόκειται για μία άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού” επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “δημιουργείται η νομική έννοια της διαδοχής στα πολιτικά κόμματα, όσον αφορά τις οφειλές τους από τη λειτουργία τους, ώστε να διασφαλίζονται το Δημόσιο και οι τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αλλαγής της νομικής προσωπικότητας ή και φορολογικής ταυτότητας”.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την πολύ περιορισμένη χρήση πιστωτικών καρτών από τους Έλληνες


  Παραπολιτική

Τα μετρητά έναντι των πιστωτικών καρτών προτιμούν στην πλειονότητά τους οι Έλληνες καταναλωτές, όταν κάνουν τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ το ποσοστό χρήσης των πιστωτικών καρτών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανέρχεται σε περίπου 7%-8% και κάτω από 1% για τα μικρά σημεία πώλησης, ενώ από την άλλη πλευρά η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης μετρητών στο λιανεμπόριο (95%). Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), είναι πως η χρήση πιστωτικών καρτών έχει υψηλότερο κόστος για τις επιχειρήσεις σε σχέση με τη χρήση μετρητών, με το κόστος των πιστωτικών να ανέρχεται σε 1,6%-1,8% επί των πωλήσεών τους και των μετρητών σε 0,6%-0,9% επί των πωλήσεων.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ακόμη...

Το αόρατο χέρι που εξαφανίζει τις δημοσκοπήσεις για τον Πειραιά


  Παραπολιτική

Δεν αναπτύσσει τη δυναμική που τα αφεντικά του ανέμεναν η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον δήμο του Πειραιά παρά την υπερπροβολή του από κάθε λογής ΜΜΕ κι αυτό φαίνεται ότι έχει και κάποιες συνέπειες που κανείς δεν περίμενε.

Για κάποιο περίεργο λόγο, ενώ δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις για τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, οι εταιρίες που τις διενεργούν δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα ευρήματα τους για τον Πειραιά, κάτι πρωτοφανές!

Έμπειροι παρατηρητές σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά και πως αυτό μπορεί να εξηγηθεί λόγω του διψήφιου προβαδίσματος που διατηρεί ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος και το οποίο λογικά θα τον οδηγήσει στην επανεκλογή του.

Ξέρουμε ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη χώρα με σουπερ διεφθαρμένα ΜΜΕ αλλά το ότι κάποιοι θα είχαν μέχρι και τη δύναμη να εξαφανίζουν δημοσκοπήσεις, ήταν κάτι που προσωπικά δεν περίμενα...

Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε απλώς τσόντα συντηρητικών πολιτικών αλλά συμπλήρωμα παλαιοκομματικών πρακτικών



 

Το λάθος του κ. Βενιζέλου είναι στην ανάγνωση του προβλήματος που έχει το ΠΑΣΟΚ και δι’ αυτού η «Ελιά».

Το σοσιαλιστικό κίνημα δεν χάνει επειδή συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των όρων με τους οποίους συμμετέχει. Αυτοί είναι άκρως παλαιοκομματικοί. Αντί, για παράδειγμα, να προωθήσει ένα καλύτερο opengov, έγινε πυλώνας του politeftisgov. Μοίρασε τις θέσεις με τη Νέα Δημοκρατία (και παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ) με την αναλογία 4-2- (1).

Αντί να προωθήσει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα κλείνοντας τρύπες στη φορολόγηση των εισοδημάτων, έκανε τη βραχύβια προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης σουρωτήρι· άλλοι και υψηλοί συντελεστές (μέχρι 45%) για τα εισοδήματα από εργασία, άλλοι και χαμηλοί συντελεστές για τις προσόδους από το κεφάλαιο (τα μερίσματα φορολογούνται αυτοτελώς με 10%), άλλοι για τα ενοίκια, άλλοι για τους τόκους. Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε απλώς τσόντα συντηρητικών πολιτικών, αλλά συμπλήρωμα παλαιοκομματικών πρακτικών.

Εύστοχος και πάλι ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή.

Η πολιτική σχολή της στοιχειώδους διλημματικής

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Υπάρχουν κάποια στρατηγήματα στην πολιτική αντιπαράθεση που πρέπει να είναι συνομήλικα της δημοκρατίας, της δυνατότητας δηλαδή των πολιτών να επιλέγουν ανάμεσα σε δύο (τουλάχιστον) διεκδικητές της προτίμησής τους. Με τα χρόνια, και εξαιτίας της υπέρμετρης χρήσης τους, τα στρατηγήματα αυτά εξέπεσαν σε απλές συνήθειες ή τικ. Είναι τμήμα της πολιτικής ρουτίνας, της παράδοσης που περνάει φθειρόμενη από τη μια γενιά στην άλλη. Μολαταύτα, αν και έχουν αποδειχθεί τεχνάσματα ισχνής αποτελεσματικότητας στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις, οι θιασώτες και χρήστες τους δεν μειώθηκαν καθόλου. Και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκονται και όσοι κατά καιρούς επαγγέλλονται μια κάποια ανανέωση του τρόπου διεξαγωγής της πολιτικής μάχης ή έναν θολό «νέο πολιτικό πολιτισμό».

Στα συνήθη λοιπόν και τα αναμενόμενα συγκαταλέγεται η σπουδή των κομματικών αρχηγών (όσο μικρής μερίδας κι αν ηγούνται) να δηλώνουν εμμέσως ή και ευθέως πως η μοίρα του τόπου ταυτίζεται με το πρόσωπό τους. Για λόγους σεμνότητας έχει προηγηθεί η ταύτιση του κόμματος ή της παράταξής τους με την πατρίδα. Οπότε, σύμφωνα και με τις ιδιότητες των μαθηματικών, εφόσον Κόμμα = Πατρίδα...

Η "ΤΣΟΝΤΑ" !...



 
Βενιζέλος : Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά !
Μπράβο, ρε Βαγγέλη, έτσι σε θέλουμε !...