Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τώρα, ποιος θα… σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ…

που ο πρόεδρος χέρι – χέρι έχει μπλεξίματα;..

Θυμάστε, που ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για…
να μπει φρένο στον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ;

Άσχημα τα πράγματα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άνοιξε νταλαβέρια με τη Δικαιοσύνη.

Τώρα, ποιος θα βάλει τα στήθη του μπροστά, για να μην έρθει στα πράγματα αυτός ο θεομπαίχτης ο Τσίπρας;

Έρμη, θα πέσεις στα νύχια των άθεων και απάτριδων συριζαίων;

Δόλια παράταξη, έρχονται μαύρες μέρες και μαύρες νύχτες…

Τάσος Παππάς (Ανάγωγα - efsyn.gr)

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Η Delta αυξάνει τις πτήσεις της προς Αθήνα το καλοκαίρι του 2015

Η Delta αυξάνει τις πτήσεις της προς Αθήνα το καλοκαίρι του 2015Αυξάνει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος για το καλοκαίρι του 2015, η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines.

Η Delta θα ξεκινήσει και πάλι δρομολόγια στις 30 Μαρτίου 2015 με πέντε πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε επτά την εβδομάδα (μια καθημερινά) από τις 2 Μαΐου.

Από τις 3 Ιουνίου 2015, θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 11 την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με υψηλή ζήτηση, η Delta, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, θα προσφέρει 5.900 θέσεις κάθε εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Air France-KLM και Alitalia.
tanea.gr

Μισές... εξηγήσεις από τον ΕΟΤ...

Απάντηση στα δημοσιεύματα για τις καταγγελίες χρήσης φωτογραφιών χωρίς έγκριση στο επετειακό βίντεο του ΕΟΤ έδωσε την Τρίτη ο...
οργανισμός με ανακοίνωσή του μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι «έχει προμηθευτεί όλα τα πλάνα που βρίσκονται στην διάθεση του, επί της βάσεως συμβάσεων με τους προμηθευτές του, και με την ρητή προϋπόθεση ότι είναι ελεύθερα δικαιωμάτων για κάθε χρήση» ενώ φαίνεται πως ρίχνει την όποια ευθύνη στον παραγωγό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΕΟΤ αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού παρακολουθεί με ιδιαίτερη έκπληξη τα δημοσιεύματα σε μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, για το επετειακό video “Gods, Myths, Heroes”. Δυστυχώς, καταγράφονται ανάμεσα σε όσα δημοσιεύονται, σειρά ανακριβειών και «μύθων», τα οποία παραθέτουμε παρακάτω μαζί με τα πραγματικά δεδομένα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
enet.gr

Μία απ' τίς πολλές ...λεβέντικες εκδοχές αντίδρασης στήν αποτυχία:

Τα ‘γραψε κανονικά…

τα καθήκοντά του στον δήμο, ο Τζιτζιφιόγκος…

Δήμαρχος ήθελε να γίνει. Δεν τα κατάφερε και ξέχασε τις όποιες υποχρεώσεις έχει στο δημοτικό συμβούλιο.

Έξαλλοι είναι μαζί του, οι…
περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του κόμματος του.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, δεν έχει κάνει ούτε μία παρέμβαση αναφορικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που αφορούν την πόλη. Τα έχει παρατήσει όλα, στην τύχη τους…

Η Voice που δεν είναι μόνον της… Athens!..

Ναι, με το σκεπτικό του Βολταίρου και μ΄ αυτό της ελευθερίας του Τύπου και μ΄ αυτό της ίδιας της ουσίας της Δημοκρατίας που είναι πρωτίστως άσκηση ανοχής, είναι απολύτως κι αδιαπραγμάτευτα καταδικαστέος ο εμπρησμός της Athens Voice.

Της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Δεν είναι όμως καταδικαστέο κι ένα σύστημα που παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους και δεν αφήνει το Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει με αξιοπρεπείς όρους; Αλλά...
εκεί, σιγή ιχθύος… Για την περίπτωση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων της Στέλλας Αντωνίου; Σιγή ιχθύος… Θέλετε και πιο… light; 

Να πούμε για την 16χρονη που μιλώντας στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη παρουσίασε ανάγλυφα τα προβλήματα στην Παιδεία μιλώντας -ναι, μάλιστα- για ένα είδος Χούντας, το είδος της… μεταμοντέρνας Χούντας που νιώθει ότι ζει η γενιά της; Κεραυνοί την επόμενη ημέρα εναντίον της μικρής που τόλμησε να τα πει δημοσίως όπως τα ζει - από μένα μπράβο της, εύχομαι και η κόρη μου να κάνει το ίδιο αντί να μας τα λέει μόνο εμάς, κλαίγοντας κι εκείνη κι εμείς που ξοδεύουμε όλο το πενιχρό πια εισόδημά μας για να υποστηρίζουμε την βαθιά ταξική επινόηση της Τράπεζας Θεμάτων σήμερα, ώστε το παιδί μας να είναι ένας πιο μορφωμένος άνεργος αύριο.
Εγώ πάντως σιχαίνομαι την επιλεκτική «δημοκρατική συνείδηση» και όποια αρθρογραφία κινητοποιείται αντιστοίχως επιλεκτικά και ιδιοτελώς απέναντι σε γεγονότα που θέτουν σε δοκιμασία τα αντανακλαστικά της Δημοκρατίας. Και κάτι ακόμα: όταν τέτοια γεγονότα καταλογοποιούνται και «στρατοπεδεύουν», όταν τη μερίδα του λέοντος στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ καταλαμβάνει ο ένας… («Μαραντζίδειος») κατάλογος και το ένα «στρατόπεδο», τότε είναι υποκριτική η έκπληξη μπροστά στο φαινόμενο «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν». Υποκριτική διότι πολύ συνειδητά και τακτικά έχει προηγηθεί το άλλο: «των οικειών υμών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»...


e-tetradio.gr

Εξώδικο από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»...

 
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, απέστειλε στην «Εφ.Συν.» εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο «Ενα ρουσφέτι με πολλά γαλόνια» (20.10.2014) για τη μετάθεση του γιου του στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
 
«Διά της παρούσης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για...

Ισοβίτης κρυβόταν για 8 χρόνια στο Άγιο Όρος ...




Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου.


Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για...
πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.
Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.
Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.
Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 

Το κουίζ της Ακρίτα στην Πιπιλή...



...για τις μαϊμού τσάντες και το... κοπλιμέντο στον Γαβαλά...
«Να βάλω ένα κουίζ στη συνάδελφο, τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είπε ότι οι τσάντες της όλες είναι original και ότι βλέπει...
από χιλιόμετρα μακριά ποια βουλευτίνα έχει μαϊμού τσάντα», είπε η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή  την ικανότητα της Πιπιλή να... κόβει από μακριά, ποια τσάντα στη βουλή είναι μαϊμού και ποια όχι. Και συνέχισε: «Θέλω, λοιπόν, η κάμερα να δείξει τη δική μου την τσάντα και να μας πει η Φωτεινή Πιπιλή, αυτή η τσάντα είναι original ή είναι μαϊμού; Κι εγώ θα πω την αλήθεια, έτσι για να μιλήσουμε για μόδα Φωτεινή σε τέτοιες εποχές που πέφτουν οι άνθρωποι από τα παράθυρα»...

Όσο για την κόντρα που δημιουργήθηκε με τον Λάκη Γαβαλά από κείμενο της δημοσιογράφου, η Ελένα Ακρίτα διευκρίνησε: «Όταν είχε έρθει η Αμάλ Αλαμουντίν είχα γράψει ένα κείμενο που την καυτηρίασα και έγραφα κάπου ότι όλοι οι παρουσιαστές ειδήσεων έβγαιναν και έκαναν ανάλυση "αχ τι ωραίο αυτό που φοράει"... Και λέω ο κάθε παρουσιαστής ειδήσεων ως wannabe Λάκης Γαβαλάς κάνει κριτική. Αυτό ήταν φιλοφρόνημα που έκανα στον Λάκη Γαβαλά και κοπλιμέντο. Δεν το κατάλαβε; Εκτός αν είναι παρουσιαστής ειδήσεων»...
 

Ό,τι έχει να πει, το λέει μόνος του με παρρησία…

papadreou5Όσο για τυχόν ‘καλοθελητές’ που τα διαρρέουν, τους επιστρέφει τις διαρροές αποδίδοντάς τις...
στο μέγεθος του προβληματισμού τους…

Θυμίζει άλλωστε ότι «σε αντίθεση με άλλους», ο Γιώργος Παπανδρέου, «δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες". Μιλά με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση» και προειδοποιεί ότι «όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».

Ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Ελενόπουλου, έχει ως εξής :

Από που προκύπτει η βεβαιότητα περί «αδύναμου» Ερντογάν;

11.11.14


Η πρόσφατη επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κυπριακή ΑΟΖ παρακίνησε τους «ειδικούς» αυτής της χώρας να γράψουν την άποψη τους και για τον Ταγίπ Ερντογάν, με την ίδια ευκολία που τοποθετούνται για τον Ebola, την τηλεθέαση του πρωινάδικου του Σεφερλή, τις κλήσεις Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδος κ.α.

Παρατηρώ λοιπόν ότι εκφράζεται μια βεβαιότητα από πολλούς Έλληνες ειδήμονες ότι ο Ερντογάν θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για τη γειτονική χώρα γιατί είναι ένας αιμοσταγής δικτάτορας ο οποίος προσπαθεί να εξάγει την εσωτερική κρίση της χώρας τους στο Αιγαίο ώστε να επιτευχθεί ο αποπροσανατολισμός της τουρκικής γνώμης.

Το πρόβλημα στον παραπάνω συλλογισμό είναι ότι ο Ερντογάν έχει πράγματι εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία αλλά αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Θυμίζω ότι μόλις τον περασμένο Αύγουστο έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας που εκλέχθηκε από τον λαό συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 51,79% και η θητεία του θα είναι 5ετης.

Κατάφερε μάλιστα να επικρατήσει με τέτοια διαφορά παρά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, παρά τα πρωτοφανή σκάνδαλα διαφθοράς που άγγιξαν την ίδια του την οικογένεια, παρά τα περίεργα παιχνίδια που παίζει στη Μέση Ανατολή και παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη φίμωση των social media στην Τουρκία.

Πρέπει κανείς να είναι συνδρομητής στην Ελεύθερη Ώρα για να πιστεύει ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι γείτονες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας.
parapolitiki.com

Γιατί έχουμε Χούντα και πώς θα την ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

11.11.14


Μια 16χρονη μαθήτρια η οποία κατάφερε να βρεθεί καλεσμένη στην Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη, δηλαδή στην πιο συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα έχουμε Χούντα.

Ένα κορίτσι 16 χρονών έχει άπειρα ελαφρυντικά για την διατύπωση μια τέτοιας ανοησίας, γι'αυτό και δεν σκοπεύω να μπω στον κόπο να απευθυνθώ στην ίδια. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ότι έσπευσαν να υιοθετήσουν άμεσα τη θέση της και άνθρωποι μιας κάπως μεγαλύτερης ηλικίας, πολλοί εκ των οποίων κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας και λοιπόν αυτή η...Χούντα όπου να 'ναι θα προχωρήσει σε φιλελευθεροποίηση του πολιτεύματος με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις οποίες και θα θριαμβεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε ενδιαφέρον να μας ορίσουν σήμερα, που είναι ακόμα νωρίς, τι συνιστά γι'αυτούς «Χούντα» ώστε να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μέσα από ποιες επιλογές της κυβέρνησης της Αριστεράς (και του Καμμένου;) αυτή θα πέσει.

Είναι Χούντα των τραπεζιτών,όπως αυτών που διαφημίζονται στην Αυγή; Είναι Χούντα ισχυρών επιχειρηματιών όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου; Είναι Χούντα της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης;
Είναι Χούντα των παπάδων;

Τι Χούντα είναι; Το ρωτάω γιατί θα τη ρίξουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης και δεν θα το πάρουμε χαμπάρι.
parapolitiki.com

Χούντα έχουμε, κύριε Πρετεντέρη...


Τον τάπωσε στην καρέκλα του, η μικρή μαθήτρια...
Μόλις ακουσε τη λέξη "χούντα" από την Ιωάννα, την φιλοξενούμενη στην εκμπομπή του, μαθήτρια της Β' Λυκείου, τσίμπησε ο Ντερμπεντέρης. 
"Χούντα, είναι μεγάλη κουβέντα. Εγω ήμουν στο σχολείο μαθητής, επί χούντας και...
σε διαβεβαιώ, πως, ήταν πολύ μαύρη η κατάσταση", της είπε. 
Η μικρή συνέχισε ακάθεκτη:  Ετσι ακριβώς είναι και σήμερα κυριε Πρετεντέρη. Είμαστε φιμωμένοι. Μας φέρνουν τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα. Δεν μπορούμε να πούμε τα αιτήματα μας. Τι διαφορά εχει?
Ο Ντερμπεντέρης, αμήχανα, στριφογύριζε μαζί με την περιστρεφόμενη καρέκλα του. Κι ακόμη γυρίζει.
Ζαλίστηκε...