Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Καταδίκη Ντινόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση Δούρου

Απόφαση

tvxs.gr  | 
12 Σεπ. 2015
Το ποσό των 60.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος ως αποζημίωση στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποφάσισε το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση


Εκλογές του καναπέ


Tvxs Ανάλυση  | 12 Σεπ. 2015
Μετά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών άρχισε να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη ότι το δεύτερο κύμα δημοσκοπήσεων (από Παρασκευή μέχρι Κυριακή) θα έδειχνε τη ΝΔ μπροστά στην πρόθεση ψήφου και έτσι θα μειωνόταν πολύ η παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Τελικά, τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι και όλες οι μετρήσεις του τριημέρου δίνουν οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ (με την εξαίρεση της Pro Rata που αναφέρεται σε διαφορά πέντε μονάδων).
Η μάχη της Δευτέρας
Είναι, πάντως, φανερό, ανεξάρτητα από όσα λένε ή δεν λένε οι επαγγελματίες αναλυτές δημοσκοπήσεων και πολιτικών εξελίξεων, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει ή όχι τον καλύτερο εαυτό του τις επόμενες μέρες. Το ντιμπέιτ της Δευτέρας θα έχει σημασία γιατί το δίλημμα “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης” θα είναι το κυρίαρχο την επόμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν μαζί εκτεθειμένοι στην κρίση του κοινού και, επειδή τελικά ψηφίζουμε πρωθυπουργό, θεωρείται ότι εκείνο το βράδυ θα διαμορφωθούν συμπεράσματα και προθέσεις. Αλλωστε, το γεγονός ότι η ΝΔ καταλογίζει ήδη τις ευθύνες για τους κανόνες του ντιμπέιτ στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σχηματοποίηση της διαδικασίας  αποτελεί ένα προκαταβολικό blame game για ένα αποτέλεσμα που μάλλον προεξοφλούν ότι θα είναι απογοητευτικό.
Σε κάθε περίπτωση, Α. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης θα απευθυνθούν  καθένας με τον τρόπο του στους αναποφάσιστους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση “καμία συνεργασία με τη ΝΔ” γιατί, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, αν το αποδεχόταν, θα ακύρωνε όχι μόνο το προεκλογικό του σύνθημα “να ξεμπερδεύουμε με το παλιό” αλλά και τον ίδιο το λόγο για τον οποίο προκηρύχτηκαν αυτές οι εκλογές. Οπως όλα δείχνουν, θα αναφέρεται όλο και πιο έντονα στη μάχη εναντίον της διαπλοκής και στη σύγκρουση με την ολιγαρχία, ενώ θα καταγγέλλει τη ΝΔ ως δύναμη του νεοφιλελευθερισμού και των μεγάλων συφμερόντων. Ηδη αναφέρεται προσωπικά σε στελέχη όπως ο Αδ. Γεωργιάδης που ξυπνούν αντιδεξιά ανακλαστικά και ακυρώνουν το άνοιγμα στο κέντρο που επιχειρεί ο Ευ. Μεϊμαράκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να απευθύνει πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι κερδίζει από την επίδειξη συναινετικής διάθεσης και ότι ανταποκρίνεται σε ένα συλλογικό ζητούμενο για πολιτική σταθερότητα. Πολιτικοί φίλοι του Ευ. Μεϊμαράκη υπογραμμίζουν ότι η δημοτικότητά του είναι υψηλή και σε κάποιες μετρήσεις “παίζει στα ίσα” τον Α. Τσίπρα, ενώ εκτιμούν ότι στο προηγούμενο ντιμπέιτ η εμφάνισή του ήταν καλή και αποτελεσματική.
Οι σκελετοί στο ντουλάπι
Η επιστροφή της υπόθεσης γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ στο προσκήνιο, με αφορμή την κατάθεση του Ε. Φαλτσιανί στους εισαγγελείς την Παρασκευή, αποτελεί μια σοβαρή υπενθύμιση των λόγων για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να συνεργαστεί στο κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες των κομμάτων που συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση για την μη αξιοποίηση της συγκεκριμένης λίστας και πιστεύουν ότι συγκεκριμένα πρωταγωνιστικά πρόσωπα έχουν άμεση σχέση με την προσπάθεια συγκάλυψης.
Αυτή η ατζέντα, της ασυλίας των ελίτ και της προστασίας των “πάνω” σε βάρος των “κάτω“, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης των επόμενων ημερών, με πρωτοβουλία του Α. Τσίπρα ο οποίος έχει καταλήξει πώς το δίλημμα νέο/παλιό και αριστερά/δεξιά συνδέεται ευθέως με το ηθικό πλεονέκτημα της κάθε πλευράς. 

Όποιος έχει το Mega μυγιάζεται…

11 Σεπ. 2015
Tvxs Σκίτσο
Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Το πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει στη ΔΕΘ, ο Βαγγέλης...

ΜειμαράκηςΣυνεχίζεται και σήμερα η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη ΔΕΘ.
Στις 09:30 στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" θα πραγματοποιήσει...

κοινή σύσκεψη με τους Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στις 10:45 θα επισκεφθεί τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα Προεδρεία Φορέων Εκπροσώπησης Παραγωγικών Τάξεων, ενώ στις 13:15 θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα Προεδρεία Επιστημονικών Φορέων.  Όλες οι συσκέψεις θα γίνουν στο Μουσείο Φωτογραφίας (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Στις 20:00 ο Πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μιλώντας στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

Αύριο Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννη Βελλίδη». Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της HELEXPO – ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και θα περιηγηθεί σε περίπτερα και χώρους της ΔΕΘ.
 

Θεοδωράκης: Ζούμε τη διακωμώδηση της Δημοκρατίας...

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Ο κ. Γιούνγκερ- ως αληθινός γκαουλάιτερ- απείλει να μας τιμωρήσει σκληρά αν δεν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο»...
Την σημερινή εποχή με την περίοδο της γερμανικής κατοχής παρομοίασε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο του με τίτλο «Οι εκλογές, η τιμή και η θηλιά» που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, τονίζοντας πως σήμερα ζούμε την...
διακωμώδηση της δημοκρατίας αφού όποιος κι αν εκλεγεί για να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει τον μονόδρομο του Μνημονίου.

Σκληρή κριτική εξαπολύει και για τον κ. Γιούνκερ, τον οποίο χαρακτηρίζει «αληθινό γκαουλάιτερ που απειλεί με σκληρή τιμωρία σε περίπτωση μη εφαρμογής του Μνημονίου».  Συνεχίζοντας, ο μουσικοσυνθέτης καταγγέλλει τη «διακωμώδηση της Δημοκρατίας», καθώς «κάποιος ισχυρός που πάνω από τα κεφάλια μας ελέγχει 100% τη χώρα μας, μας "αφήνει" να έχουμε κόμματα με διαφορετικές απόψεις, έτσι, για τα μάτια του κόσμου και για τα δελτία των οκτώ, με τον όρο ότι όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το ίδιο πρόγραμμα, δηλαδή αυτό που επέβαλε ο κύριος Γκαουλάιτερ, αφού προηγουμένως κατάφερε να εξασφαλίσει και μια ελληνική υπογραφή».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Μίκη Θεοδωράκη....

Προκαλεί (ξανά) ο αχώνευτος Ντάισελμπλουμ...

Απόφαση της Ελλάδας αν θα γίνει Βόρεια, ή Νότια Κορέα...
Ντάισελμπλουμ: Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα γίνει Βόρεια ή Νότια ΚορέαΛίγες ώρες πριν από το άτυπο Εurogroup του Σαββάτου στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προχώρησε για ακόμη μία φορά, σε μία άκρως προκλητική δήλωση για την Ελλάδα.

"Είναι απόφαση της Ελλάδας αν...
επιθυμεί να γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα", δεν δίστασε να σχολιάσει ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική κυβέρνηση.

«Αφορά απόφαση της Ελλάδας αν θα επιλέξει την καθαρή φτώχεια ή να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου»,  είπε.

Συνεχίζοντας να επικρίνει τη στάση της ελληνικής πλευράς, ο Ολλανδός αξιωματούχος ανεφερε πως αποτελεί παράδοση για τους Έλληνες να κλείνουν τη μία τρύπα με... άλλη τρύπα.