Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

...σάν νά μήν συνέβη τίποτα επί τών ημερών του...

Κώστας Καραμανλής: Από την αφωνία στο θράσος…

 
Κώστας Καραμανλής: Από την αφωνία στο θράσος… Το βράδυ της Τετάρτης έσπασε τη σιωπή του. Αλλά όσοι προσδοκούσαν ότι κάτι θα έλεγε για την επίμαχη δική του περίοδο απογοητεύθηκαν. Επέλεξε να μιλήσει για να επιδείξει τον κομματικό πατριωτισμό του.
Όλοι οι κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης-πλην δύο- έχουν μιλήσει για τα πεπραγμένα τους. Κατά σειράν, Γεώργιος Ράλλης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας έχουν υπερασπιστεί το έργο τους, έχουν παραδεχθεί και λάθη τους. Με ομιλίες, με συνεντεύξεις, με βιβλία έχουν κάνει αυτό που κάθε δημόσιο πρόσωπο έχει υποχρέωση: να «απολογείται» για ό,τι έκανε ή δεν έκανε, όταν άσκησε εξουσία.
Μόνο δύο από τους πρωθυπουργούς το απέφυγαν συστηματικά. Και οι δύο φέρουν το επώνυμο...

Tό επίκαιρο πολιτικό σκίτσο τού...

                                                 ...Ηλία Μακρή (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27.06.19 )
από : kathimerini.gr

Mίλησε μετά από δέκα χρόνια, χθές βράδυ. Τί είπε καί τί δέν είπε...

Και για να διαμηνύσει επίσης πως στην μεγάλη συντηρητική παράταξη «φοράμε μία φανέλα κι είναι αυτή της Ελλάδας» και ότι «το καλοκαίρι του 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, όταν άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό».
Για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του δεν είχε να πει πολλά παρά το κενό της δεκαετούς σιωπής– «έλεγα πάντα την αλήθεια», είπε μόνον. Αποθεώθηκε, χειροκροτήθηκε και σκόρπισε ρίγη κομματικής συγκίνησης, όπως συνέβη και με το βίντεο με το οποίο συνοδεύθηκε η είσοδός του στο Βελλίδειο: Ένα βίντεο 15 λεπτών με τις ιστορικές στιγμές των 9 αρχηγών της ΝΔ – από το βέτο του Βουκουρεστίου, έως τη δήλωση Καραμανλή για τα οικονομικά μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση το 2009 (!) έως την «προφητεία» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την αναπόδραστη έλευση του ΔΝΤ εάν η Ελλάδα δεν άλλαζε ρότα οικονομικής πολιτικής...