Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Θα ψηφίσουν «αρκετοί» ανεξάρτητοι…



"Πόσο …αλτρουισμό μπορεί να κρύβει το να προεξοφλείς ότι θα ψηφίσεις υπέρ της εκλογής κάποιου, που …δεν γνωρίζεις;"...
Μετά τον Πέτρο Τατσόπουλο, που έσπευσε να δώσει ως και …αριθμούς για τα «ναι» και τα «όχι» των ανεξάρτητων βουλευτών στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Αηδόνης. 
Με...
διακύβευμα μέσα του το ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστηρίζει ότι θα είναι αρκετοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο, διότι «ο ελληνικός λαός ζει σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και ο καθένας δεν μπορεί να κάνει προσωπικά παιχνίδια».
Σε ποιον αναφέρονται τα «πολιτικά παιχνίδια», δεν σχολιάζεται, όμως ο Neo επιμένει: Πόσο …αλτρουισμό μπορεί να κρύβει το να προεξοφλείς ότι θα ψηφίσεις υπέρ της εκλογής κάποιου, που …δεν γνωρίζεις;
matrix24.gr

Σπασμένο τηλέφωνο...


Επιμένει η Ντ. Μπακογιάννη. «Ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον κ. Τσίπρα», επανέλαβε (για πέμπτη ή έκτη φορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες) με συνέντευξη στην «Καθημερινή». 
Δεν πρόκειται να...
γίνει αυτό, δηλώνει μονότονα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, διότι «η απόσταση είναι αβυσσαλέα», εννοώντας μάλλον ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε καλημέρα να ανταλλάξει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ναυαγήσει το σχέδιο εξόδου, μετά, σε ποιον θα ρίξει το ανάθεμα, στο τηλέφωνο;

ΜΠ.Α.

"Παρασκήνια" (efsyn.gr)

"Πρώτο Θέμα", ή αλλιώς Σπουδαστικό της Ασφάλειας ...



Η κίτρινη ιστοσελίδα, αφού «σοκαρίστηκε» από την «πρωτοφανή» και «απίστευτη» κίνηση διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΚΠΑ να αδειάσουν συμβολικά δύο σακούλες σκουπιδιών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη για να αναδείξουν τις τραγικές συνθήκες καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο, επέλεξε να καρφώσει στα μανταλάκια έναν ...
εκ των φοιτητών!


Έτσι, πέρα από το εντυπωσιοθηρικό «πρώτο θέμα» της ιστοσελίδας που υπερτονίζει τη συμβολική διαμαρτυρία των φοιτητών και όχι την ουσία της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, το protothema επιλέγει να «δώσει» τον φοιτητή που φαίνεται στο βίντεο να αναλύει τους λόγους της παράστασης διαμαρτυρίας. Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε φωτογραφίες από το Facebook του φοιτητή  διανθίζοντας το «ρεπορτάζ» και δίνοντας ακόμα ένα δείγμα της «δημοσιογραφίας» που υπηρετεί. 
 left.gr

Γιατί δεν δίνουν τη φωτογραφία ακόμη...


Αυτή είναι Αστυνομία (δεν είναι παίξε γέλασε)! Ο Γκαϊντές στο MEGA (αλήθεια που τον είχαν κρυμμένο τόσο καιρό;) είπε, πως η Αστυνομία δεν δίνει την φωτογραφία του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο, γιατί…
σύμφωνα με το νόμο, πρέπει ο ίδιος να είναι ενήμερος και να δώσει την συγκατάθεση του. 

Κι αφού δεν τον έχουν βρει, πήγαν και ανάρτησαν την φωτογραφία του, στο σπίτι που μένει και περιμένουν να περάσουν 48 ώρες, για να τη δώσουν στη δημοσιότητα.


Βέβαια, για τους τρομοκράτες αυτό δεν συμβαίνει, ενώ υπάρχει σ’ αυτή τη μεγαλειώδη κίνηση νομιμοφροσύνης της Αστυνομίας και μια άλλη απορία. Αν είχε συλληφθεί και δεν έδινε την συγκατάθεσή του, πάλι δεν θα έδιναν την φωτογραφία; 


Και κάτι ακόμη, όταν σε άλλες περιπτώσεις δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες καταζητούμενων, με την αιτιολογία μπας και τους δει κάποιος και τους αναγνωρίσει, δεν ισχύει αυτός ο νόμος;..

Ευτυχώς, υπάρχει η Σοφία…

για να μας καθησυχάζει…

Σίγουρα έχετε ακούσει για τη νηνεμία πριν την καταιγίδα. Αν όχι, ακούστε τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου. Θα καταλάβετε, πως η καταιγίδα έρχεται και θα είναι δυνατή.

«Να...
είναι βέβαιος ο ελληνικός λαός πως γίνεται ό,τι το καλύτερο», είπε η Σοφία Βούλτεψη με ένα ήρεμο και γαλήνιο ύφος. Και ανατρίχιασε ο κάθε άνεργος και απολυμένος που έχει ζήσει τα πάνδεινα από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Και δεν έμεινε εκεί, προφανώς. «Αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, η τελευταία αξιολόγηση και επομένως ήταν αναμενόμενο και το γνωρίζαμε και το αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα ήταν και η πιο δύσκολη... Υπάρχει η διαπραγμάτευση σε εξέλιξη... Εμείς έχουμε ένα σκοπό: Να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση εγκαίρως...»

Κοιμόμαστε ήσυχοι…

Εγκλωβισμένοι στα μνημόνια...

Αφήνοντας πίσω την έξοδο από το μνημόνιο, και αφού διολίσθησε στην υπόσχεση μιας «πιστωτικής γραμμής στήριξης» υπό νέες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρίσκεται πια αντιμέτωπη με...
την απειλή παράτασης του μνημονίου για έναν ακόμη χρόνο, όπως της διαμηνύεται από την τρόικα.

Από την καλλιέργεια της ελπίδας και την εξαργύρωση της υπόσχεσης για έξοδο από το μνημόνιο, στην επιστροφή εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε: στη μόνιμη κηδεμονία με στόχο την εμπέδωση της λιτότητας για χάρη των πιστωτών και σε βάρος μιας ήδη καθημαγμένης κοινωνίας και οικονομίας.
Ο κύκλος που φιλοδοξούσε να γίνει ενάρετος, μέσω της τιμωρητικής λιτότητας, αποδεικνύεται φαύλος και αδιέξοδος. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αναβολές των τηλεδιασκέψεων και των συναντήσεων με την τρόικα.

Παγιδευμένοι σε μια πολιτική που εκ πεποιθήσεως ακολουθούν, αλλά εξ αιτίας των αποτελεσμάτων της θα ήθελαν να αποφύγουν, κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να κινούνται αέναα στην τροχιά αυτού του φαύλου κύκλου απειλώντας με νέα δεινά τις λαϊκές τάξεις, το σύνολο της κοινωνίας. 

Και πείθουν όλο και περισσότερους ότι διέξοδος υπάρχει μόνο έξω από τα σχέδια και τις πολιτικές τους...