Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ω! Άνδρες Αθηναίοι...: Μάς πλαγιοκοπεί ο ...Πατούλης...!

Μονοτονία
Γιώργος Πατούλης Ούτε μια ανατροπή, μια νέα ιδέα, ένας διαφορετικός συλλογισμός.
Με τα ίδια μονότονα λόγια και έκδηλη την αγωνία να πάρει το χρίσμα από το κόμμα του ο δήμαρχος Πατούλης υπόσχεται.
Με την πάταξη της παραβατικότητας και της εγκατάλειψης στο Πεδίον του Αρεως και με την επίκληση της επιστολής κατοίκων των Εξαρχείων ζητάει πρόσθετες αρμοδιότητες, μαζί φυσικά και με τους αναγκαίους πόρους για να λύσει τα προβλήματα στον Δήμο της Αθήνας.
Το πώς και πού θα οδηγήσει τους εξαρτημένους, πώς και πού θα στεγάσει τους άστεγους, πώς θα πατάξει την παραβατικότητα είναι προφανώς ερωτήματα για το μέλλον.
Αρκεί που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων, διαπιστώνει την ανικανότητα των υπολοίπων και υπόσχεται τάξη και ασφάλεια!
03.05.2018
 Α.Ψ.
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

«...έχουν κακόφημο παρελθόν και τρέμουν μήπως οι πομπές τους βγουν στην επιφάνεια...»

«Βρε πού μπλέξαμε…»
του Τάσου Παππά

«Εχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας!».
Ο πρώην υπουργός της.. Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, είναι ειλικρινής. Είπε αυτό που πιστεύουν πολλοί παράγοντες της Δεξιάς για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εχουν μπλέξει όντως άσχημα και δεν ξέρουν πώς θα ξεμπλέξουν. Στην αρχή ήταν αισιόδοξοι. Είχαν ποντάρει πολλά στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Ηταν σε διαρκή ετοιμότητα. «Τώρα θα πέσουν», «αύριο θα πέσουν», «τα έχουν φάει τα ψωμιά τους», «τελειώνει το λάδι στο καντήλι τους», «παίζουμε την παράταση», «είναι σε αποδρομή» «φεύγουν από μέρα σε μέρα».
Πόσες φορές τα ακούσαμε από χείλη στελεχών...

Λίγα λόγια για έναν Τεράστιο που έφυγε σαν σήμερα το 2011...

Τον Θανάση Βέγγο θα έπρεπε να τον διδάσκουν στα σχολεία...

«Καλοί μου ΑΝ-ΘΡΩ-ΠΟΙ» είναι η φράση που συνοψίζει μέσα της όλη τη ζωή του Θανάση Βέγγου –τόσο την καλλιτεχνική όσο και την προσωπική του πορεία. Αφού υπήρξε μία φυσιογνωμία απόλυτα ακέραιη που δεν ταιριάζει καθόλου στα «φωνακλάδικα» στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει πολλοί από τους σημερινούς ηθοποιούς.
Αυτά τα λόγια που υπήρξαν το προσωπικό και καλλιτεχνικό του μοτό, θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν σαρκαστικά αν αναλογιστεί κανείς τι είχε τραβήξει ο άνθρωπος. Φτώχια, ιδεολογικό κυνηγητό, εξορία που του άφησε και σοβαρά ψυχικά τραύματα (όπως τη μανία του με την καθαριότητα) αρχικά· και στη συνέχεια οικονομικές καταστροφές και μικρή έως ελάχιστη καλλιτεχνική αναγνώριση...

Μέτρα για την καταπολέμηση των fake news...

Πανευρωπαϊκός κώδικας για fake news...
Μέτρα για την καταπολέμηση των fake news εισηγήθηκε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει ως παραπληροφόρηση τις “αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που δημιουργούνται, παρουσιάζονται και διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού και που ενδέχεται να βλάψουν το κοινό συμφέρον”.

Στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, το 83% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι οι ψευδείς ειδήσεις συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία. Στο μεταξύ...