Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Tης μεταπολίτευσης χαμένες γενιές...

Υπήρξαν γενιές που έζησαν σαν να ξερνάνε.  
Tης μεταπολίτευσης χαμένες γενιές.
Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, 
κεχαριτωμένο πρωτοπαλλίκαρο του ΠΑΣΟΚ, 
υπουργός και κονφερασιέ, τραμπούκος υπό αγαθή περσόνα, 
σε μια συνηθισμένη έξοδό του στα μπουζούκια, 
που τα ονόμαζε «πολιτιστικά κέντρα» 
(με την αλεξιπτωτίστρια Κατιάνα Μπαλανίκα)
Από τον ΣΤΑΘΗ 
ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε ρίξουν σήμερα στον δημόσιο λόγο. Είναι σαν να μη λέει πια κανείς αυτό που αισθάνεται, αλλά εκείνο που θεωρείται επικοινωνιακά πανούργο. Αν κάποιος ανεβάσει μια φωτό του από ένα πάρτι, ενώ πριν σου έλεγε ότι δεν θα βγει, για να σε αποφύγει, του κάνεις like και του γράφεις wow, ενώ ευχαρίστως θα του έλεγες να πάει να γαμηθεί. Και πολιτικά, ο σκοπός έχει αγιάσει τα μέσα σε τέτοιο βαθμό, που κάθε τοίχος χρειάζεται διερμηνεία, αντάξια ενός Λακλό. — Γιατί αυτή επαινεί συστηματικά τον Τάδε; — Διότι ο Τάδε είναι ο μεγάλος κολλητός του Δείνα, που προσπαθεί να τον πλευρίσει για να τη βάλει στην επιτροπή του υπουργείου και να λιγδώσει το άντερό της, ώστε να μπορέσει να... κ.ο.κ. Κάτω από τις ατέλειωτες επιφάσεις (και των Αριστερών και των Δεξιών), αν έχεις όρεξη να σκάψεις ή, μάλλον, να ξεφλουδίσεις, θα βρεις συνήθως ταπεινά κίνητρα, απλοϊκές επιθυμίες ή άσβεστα απωθημένα. Μάλλον αναμενόμενο. Ποιος είπε ότι η Εξουσία είναι κάτι υψηλόφρον; Τολμώ όμως να πω ότι αυτή η πανουργία (που διογκώνεται από τα γλωσσικά μοσχεύματα της Πολιτικής Ορθότητας σε βαθμό που να στουκάρουμε σε παραδοξολογίες, ισχυριζόμενοι π.χ. ότι ένας τυφλός «βλέπει πιο όμορφα από εμάς»!) είναι προτιμότερη από το χυμαδιό της δικής μου γενιάς. Γιατί έτσι γλυτώσαμε τουλάχιστον από το trash. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, με κορύφωση το μαρτυρικό 2000, γινόταν στην Ελλάδα του Κουτρούλη ο γάμος – κάτι μοναδικό παγκοσμίως: το trash είχε καταλάβει το επίκεντρο των media, το prime time της τηλεόρασης, σχεδόν όλα τα δημοφιλή περιοδικά και ραδιόφωνα (μιλάμε πριν την απολυταρχία του Ίντερνετ) και η λέξη-κλειδί ήταν η φράση της Μαλβίνας (που είχε κι αυτή το μερίδιό της στη χλαπάτσα, συμπεριλαμβανομένου και εμού) «Απενοχοποιηθείτε, μωρά μου». Φαντάζομαι, κάτι παρόμοιο θα γράφει και η μαρκίζα της Κόλασης.
 [ Πιο πολλή σημασία έχει να έψαχνε κανείς, ιστορικά, γιατί ειδικά στην Ελλάδα η τρασαδούρα έγινε τόσο mainstream. Φταίει η έκλυση του θυμικού και η «εκδίκηση της γυφτιάς» επί ΠΑΣΟΚ; Η απασφάλιση κάθε ενοχής όταν επιτέλους οι «μη προνομιούχοι» μπήκαν με τις λάσπες στα θερινά ανάκτορα; Φταίνε τα ζεϊμπέκικα του Αντρέα, ο υπουργός Γιαννόπουλος που φωτογραφιζόταν στα μπουζουξίδικα φασκελώνοντας, με κιλότες στο κεφάλι;]

Δεν έχει τόσο σημασία να ψάξει κανείς το κομπολόι αυτής της φάσης. Ξεκίνησε, βέβαια, από το «Κλικ» και το ακόμη χυδαιότερο «max», τα πρώτα κίτρινα δραματοποιημένα ρεπορτάζ με τραβεστί της Σεμίνας Διγενή στον ΑΝΤ1 (φουλ στην τσόντα, δίκην αλύπητης δημοσιογραφικής ματιάς), τα λούμπεν κανάλια με ποικιλώνυμα παιδιά της νύχτας και της βίζιτας, τον Τράγκα και τους επιγόνους του και, αφού διέγραψε έναν πλήρη κύκλο, μολύνοντας λίγο-πολύ τους πάντες και τα πάντα, κατέληξε στην Πάνια, που έκανε την έξυπνη δουλεύοντας ανθρώπους με σαφή ψυχικά προβλήματα (σε άλλο κράτος, θα την είχαν βάλει μέσα), και στον Φουρθιώτη, που άδραξε το σκατωμένο σκήπτρο με χαρά. Πιο πολλή σημασία έχει να έψαχνε κανείς, ιστορικά, γιατί ειδικά στην Ελλάδα η τρασαδούρα έγινε τόσο mainstream. Φταίει η έκλυση του θυμικού και η «εκδίκηση της γυφτιάς» επί ΠΑΣΟΚ; Η απασφάλιση κάθε ενοχής όταν επιτέλους οι «μη προνομιούχοι» μπήκαν με τις λάσπες στα θερινά ανάκτορα; Φταίνε τα ζεϊμπέκικα του Αντρέα, ο υπουργός Γιαννόπουλος που φωτογραφιζόταν στα μπουζουξίδικα φασκελώνοντας, με κιλότες στο κεφάλι; Ή ήταν ένας διεθνής πειραματισμός με το Κιτς, στο πλαίσιο της ακραίας συμφιλίωσης με το Άλλο, που ήταν της μόδας τότε και μας έκανε όλους να βλέπουμε πίσω από κάθε δολοφόνο έναν βασανισμένο Άγιο (αλά Ζενέ ή Κοεμτζή), πίσω από κάθε Απόκρια τη Φρίντα Κάλο, πίσω από κάθε κόμικ έναν Ντοστογιέφσκι εν σμικρώ; Πολύ θα ήθελα να διάβαζα μια μελέτη επ' αυτού. Γιατί τώρα που έχω ζήσει δυο-τρεις αλλαγές των ανέμων και έχω, ας πούμε, ένα κάποιο μέτρο σύγκρισης, είμαι βέβαιος για δύο πράγματα: πρώτον, η γενιά μου μεγάλωσε και έζησε σαν να ξερνάει, κληροδοτώντας κυρίως σκουπίδια στους επόμενους. Δεύτερον, προτιμώ τις τωρινές «αρρώστιες» της Πολιτικής Ορθότητας και Επικοινωνιακής Πανουργίας – συγκριτικώς, μου φαίνονται πταίσματα. Όμως αυτά είναι ομφαλοσκοπικά ζητήματα. Αυτό που εμείς ζήσαμε ως ανακάτεμα με τα πίτουρα, ο υπόλοιπος κόσμος το έζησε ως διανοητικό ψάξιμο και πνευματική παρατολμία. Και τώρα, που μάλλον διψάμε να γυρίσουμε σε έναν κανόνα πιο μετρημένο και σοβαρό (τουλάχιστον στους τύπους), ο υπόλοιπος κόσμος ζει το λαϊκιστικό του ντελίριο, εκλέγοντας τον έναν κλόουν μετά τον άλλον... Ως προς αυτό, βέβαια, το προσπαθούμε κι εμείς, δεν λέω... 

«Sueddeutsche Zeitung» : Το «όχι» του Βερολίνου για το χρέος θα «ρίξει» τον Τσίπρα



REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «από την Αθήνα απαιτούνται περισσότερα από ό,τι μπορεί να δώσει» καθώς «η επιβληθείσα πολιτική περικοπών οδηγεί τους πολίτες στην φοροααποφυγή και τη μαύρη οικονομία».


Η άρνηση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να προκαλέσει την «πτώση» του Αλέξη Τσίπρα και την επιστροφή της ελληνικής κρίσης, προειδοποιεί σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», το οποίο ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Βερολίνου.
Η γερμανική εφημερίδα, αφού χαιρετίζει τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της κυβέρνησης Τσίπρα, σημειώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε προς «ένδειξη καλής διάθεσης» και σημειώνει πως «αποτελεί ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ήθελαν να τον δουν στην εξουσία και τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν θα υπήρχε καλύτερος».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «από την Αθήνα απαιτούνται περισσότερα από ό,τι μπορεί να δώσει» καθώς «η επιβληθείσα πολιτική περικοπών οδηγεί τους πολίτες στην φοροααποφυγή και τη μαύρη οικονομία». «Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο να κάνει κάποιος μια επιχείρηση στην Ελλάδα, διότι οι επιβαρύνσεις είναι παράλογα υψηλές. Τα καλά μυαλά φεύγουν επίσης από την χώρα. Έτσι δεν μπορεί όμως να ανακάμψει η οικονομία» επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Και συνεχίζει: «Οποίος θέλει να βοηθήσει τη χώρα δεν πρέπει να αφήνει να πλανάται το θέμα της αξιόλογης ελάφρυνσης του χρέους της». Δυστυχώς, όμως - εξηγεί η SZ - η γερμανική κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο και προκαλεί με αυτόν τον τρόπο την πιθανή πτώση του Τσίπρα.
«Όλες αυτές τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις o Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να τις εφαρμόσει, υποσχόμενος στους πολίτες ότι στο τέλος, το χρέος θα μειωθεί και η χώρα θα αποκτήσει μια προοπτική χωρίς προγράμματα βοήθειας» υπενθυμίζει και καταλήγει:
«Αν οι δανειστές αρνηθούν, τότε αποδέχονται τις συνέπειες της αποτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης στο εσωτερικό, δεδομένου ότι ήδη γίνεται λόγος για νέες εκλογές. Σε αυτήν την περίπτωση όμως η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο, από ό,τι θα ανέμεναν όλοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί κανείς να το αντέξει».


Πηγή: ΑΜΠΕ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016
naftemporiki.gr

Ο μεγάλος ύπνος

Τάκης ΘεοδωρόπουλοςΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Προ ετών σε κάποια θεατρική παράσταση του Οθέλλου η ηλικιωμένη κυρία δίπλα μου είχε κοιμηθεί. Ωσπου το δράμα έφτασε στη σκηνή με το ταξίδι προς την Κύπρο όπου ο σκηνοθέτης είχε την ιδέα να αναπαραστήσει την τρικυμία σέρνοντας κάτι μπαούλα στο σανίδι. Ο θόρυβος ξύπνησε την κυρία η οποία τινάχτηκε και μου είπε: «Ούτε να κοιμηθείς δεν μπορείς εδώ μέσα». Είναι κάτι παραστάσεις που μόνον αν καταφέρεις να σε πάρει ο ύπνος την βγάζεις καθαρή. Αν δεν τα καταφέρεις βγαίνεις χωρίς να θυμάσαι τίποτε εκτός από την αφόρητη πλήξη και τα βαθιά χασμουρητά που δεν ευοδώθηκαν και για να πεις κάτι λες «είχε ωραία κοστούμια». Κάπως έτσι έγινε και με το ιταλικό δημοψήφισμα, το οποίο προκήρυξε και έχασε ο κ. Ρέντσι – Ρέντζι τον λένε αλλά εμείς έτσι τον συνηθίσαμε. «Δεν περίμενα ότι με αντιπαθούν τόσο» δήλωσε χθες, λες και έχασε τον έρωτα της ζωής του.
Ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός χωρίς να κερδίσει εκλογές, είχε ανάγκη από κάποιου τύπου δημοκρατική νομιμοποίηση. Και έκανε αυτό που...

O Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει τήν επικαιρότητα...

...από tanea.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση θα είχε κλείσει εάν δεν ήταν αδιάλλακτη η Γερμανία


tvxs.gr | 07 Δεκ. 2016
Η δεύτερη ελληνική αξιολόγηση θα είχε επιτευχθεί νωρίτερα εάν δεν ήταν στη μέση η «αδιαλλαξία» της Γερμανίας, δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει «κάνει πολλά».

«Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι» είπε η ίδια πηγή, προσθέτοντας, «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα».

Δεκαέξι απαντήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Απορίες
tvxs.gr | 06 Δεκ. 2016
Μείωση του χρέους κατά 22% του ΑΕΠ έως το έτος 2060, ήτοι ουσιαστική ελάφρυνση της τάξης των 42 δις ευρώ, θα αποφέρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ενέκρινε το Eurogroup και θα έχουν άμεση εφαρμογή.

Απαντήσεις σε όσες απορίες προκύπτουν σχετικά με το τι σημαίνουν τα μέτρα αυτά δίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM).
Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε από το λογαριασμό του στο Twitter, ο ESM απαντάει σε 16 διαφορετικά ερωτήματα για το εύρος και τον αντίκτυπο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, καθώς και το κόστος που ενδέχεται να έχουν για την Ελλάδα και άλλα κράτη μέλη.
Διαβάστε τα:

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ σήμερα...

…και συγκέντρωση στις 12 μμ. έξω από την ΕΣΗΕΑ...
 ΕΣΗΕΑ κτίριο
Ανακοίνωση
Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από...

Το θρίλερ με τους Τούρκους στρατιωτικούς...

tourkoiΤης Έρρικας Βαλλιάνου
  Σε δικαστικό -και όχι μόνο- θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν άσυλο. Δύο αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας δείχνουν ότι η απόφαση για την έκδοση ή όχι στην Τουρκία θα είναι δύσκολη… Αύριο κρίνεται η τύχη των δύο τελευταίων, ενώ για τους άλλους έξι, η τύχη είναι κοινή.
Μπορεί προχθές το Συμβούλιο Εφετών να αποφάσισε να μην εκδώσει τους τρεις, αλλά χθες το Συμβούλιο με άλλη σύνθεση αποφάσισε να εκδώσει άλλους τρεις και να ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Α.Λιόγας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου για την απόφαση που αφορούσε τους τρεις που δεν εκδίδονταν και το θέμα θα κρίνει πλέον ο Άρειος Πάγος για όλους μέσα σε ένα δεκαήμερο.

Σημαντικό είναι ότι και στα δύο συμβούλια ήταν η ίδια εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη που ζήτησε και για τους έξι να μην εκδοθούν «αφού κινδυνεύουν στην Τουρκία με βασανισμό και εξευτελισμό» και θύμισε την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας λόγω ελλείμματος δημοκρατίας.

Οι δικηγόροι τους Χ. Μυλωνόπουλος και Σταυρούλα Τομαρά έχουν ασκήσει έφεση και έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

  crimenet.gr

Ντροπή για την Ευρωζώνη η εμμονή στα σχιζοφρενικά πλεονάσματα για πάντα


Την ώρα που οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναβρασμό και εκατομμύρια πολίτες στρέφονται σε περιθωριακούς πολιτικούς με αίτημα ανατροπής του κατεστημένου, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αρνούνται να συντονιστούν με το πνεύμα της εποχής.

Μου είναι εντελώς αδιάφορο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζει με το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, έχω πάψει να έχω την παραμικρή προσδοκία από αυτή. Αυτό που με σοκάρει είναι η εμμονή της Ευρωζώνης για την τιμωρία της Ελλάδας.

Παραθέτω ένα εξοργιστικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Καθημερινής:

«Υπήρχαν 19 διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τη διάρκεια του πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε γελώντας ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη της συνάντησης, προσθέτοντας ότι άλλοι υπουργοί υποστήριζαν τη διατήρηση του στόχου 3,5% για τρία χρόνια, άλλοι για πέντε και άλλοι για δέκα. Οποιο όμως και να είναι το χρονικό πλαίσιο που τελικά θα αποφασιστεί, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η ελληνική πλευρά συμφώνησε ότι θα βρει με την τρόικα έναν μηχανισμό αλλά και θα λάβει περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα για να εξασφαλιστεί ο στόχος του 3,5% μετά τη λήξη του προγράμματος και για όσο διάστημα χρειαστεί. Ολο αυτό το σχήμα παραπέμπει στη συνέχιση της εποπτείας για αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του μνημονίου.
Συζητάμε δηλαδή στα σοβαρά ότι για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα της μακροχρόνιας ύφεσης και των τεράστιων ελλειμμάτων θα καταφέρει με κάποιο μαγικό τρόπο να εμφανίσει πλεόνασμα της τάξης του 3,5% και μάλιστα για πολλά συνεχόμενα χρόνια. Και οι «σοβαροί» τεχνοκράτες των Βρυξελλών θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Και οι «μη λαϊκιστές» πολιτικοί της Ευρωζώνης θεωρούν ότι ένα τέτοιο αίτημα προς την Ελλάδα είναι θεμιτό.
Αν αυτή είναι η απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στην επέλαση της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, τότε πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Τεράστια απογοήτευση


6.12.16
parapolitiki.com

Εθνική συναίνεση για την απόρριψη των σχιζοφρενικών πλεονασμάτων που ζητά η Ευρωζώνη


Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει τη σχιζοφρενική δημοσιονομική πολιτική των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων για...πάντα, όπως αυτή περιγράφεται στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφωνεί εδώ και καιρό δημόσια με τον στόχο του 3,5% και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάψει να πολιτεύεται με τη λογική του ότι «τι με νοιάζει, η βόμβα θα σκάσει στα χέρια των επόμενων». Υποθέτω ότι ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επίσης αναγνωρίζουν ότι ένας τέτοιος στόχος δεν είναι βιώσιμος.
Δεν μπορεί να χαθεί άλλη μια γενιά Ελλήνων για να ικανοποιηθούν οι τιμωρητικές φαντασιώσεις του Σόιμπλε και των υποστηρικτών του.  

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να δεχθεί ένα αιώνιο καθεστώς μαζοχιστικής λιτότητας.
Μια στοιχειώδης εθνική συνεννόηση ίσως μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. 


6.12.16
parapolitiki.com

Οι... καχύποπτοι της ΝΔ...

Ποιοι βλέπουν με αρνητισμό το ενδεχόμενο εκλογών...

Με συνεχείς περιοδείες και επισκέψεις σε μαζικούς χώρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να συντηρήσει εντός Ν.Δ. αλλά και στην κοινωνία ένα προεκλογικό κλίμα ετοιμότητας. 
Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για ενδεχόμενες εκλογές, αν υπάρξει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ομάδας του, προκειμένου να πείσουν και τους πιο καχύποπτους εντός του κόμματος ότι όντως βρισκόμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο.
Κι από καχύποπτους... να φάν’ και οι κότες. Στη Ν.Δ. υπάρχει μια σεβαστή μερίδα στελεχών που βλέπουν αρνητικά το διαρκές αίτημα για προσφυγή στις κάλπες. Θεωρούν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε στη χώρα με τη μόνιμη τακτική αποσταθεροποίησης από την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο μόνος που δημοσίως διατυπώνει τέτοιου είδους προβληματισμό είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά συνεργάτες του επισημαίνουν ότι τέτοιες απόψεις έχουν αρκετά μεγαλοστελέχη.
Όπως σημειώνουν, μάλιστα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει να ξεπεράσει τον κάβο και βγει στο ξέφωτο τους επόμενους μήνες, μπορεί να μπούμε σε πιο ήρεμα κυβερνητικά νερά και γι’ αυτό η Ν.Δ. πρέπει να πείσει ότι έχει πρόγραμμα και σχέδιο και δεν επιχειρεί να «αδράξει την ευκαιρία» υπονομεύοντας τη σημερινή κυβέρνηση. Έμπειροι βουλευτές επισημαίνουν ότι, αν το κόμμα τους δεν προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, θα κινδυνεύσει να καταρρεύσει πολύ σύντομα ως κυβέρνηση...
topontiki.gr