Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

"Άρχισαν τά όργανα τό μπουζούκι εργάζεται...

νά το τό κορίτσι μου σιέται καί τινάζεται"!

Οι παραπάνω στίχοι τού γνωστού παλιού τραγουδιού, τών αξέχαστων Μιχάλη Σουγιούλ καί Αλέκου Σακελλάριου, θά μπορούσαν νά είναι ο τίτλος μιάς χτεσινής "χολερικής" είδησης πού εδώ στή "Ν.Μ.", τουλάχιστον, δέν πρόκειται νά  αναπαραχθεί. Καί δέν πρόκειται νά αναπαραχθεί γιατί στ' αυτιά όσων βλέπουν λίγο πιό πέρα απ' τή μύτη τους -καί παρακολουθούν προσεκτικά τό Μυκόνιο ...γίγνεσθαι- "ακούστηκε" ως προμηνυθέν γεγονός, πρό πολλού, τετελεσμένο.  
Όχι ως είδηση...
Δ.Ν.Α. 

Δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας»


              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΝΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ.Δ/νση    :     Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας
Ταχ. Κωδ.     :      84100, Ερμούπολη, Σύρος
E-mail    :      dpp@1730.syzefxis.gov.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Δημιουργία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας».

Σε μια εποχή  με συνεχώς αυξανόμενες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.
Ειδικότερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και στη Σύρο, την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών-δημοτών στα μέτωπα της πυρκαγιάς και τα συμπεράσματα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας. Οι εθελοντικές ομάδες, θα οργανωθούν πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.
Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στους πολίτες της Σύρου, όσο και στους πολίτες όλων των νησιών των Κυκλάδων, στα οποία δεν υπάρχουν Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας για δασοπυρόσβεση-δασοπροστασία-διάσωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και ένταξη σε Εθελοντική Ομάδα που θα δραστηριοποιείται σε κάθε νησί. Για τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης, ένταξης και πιστοποίησης στο Μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.
Συνημμένα θα βρείτε αίτηση ένταξης εθελοντή, η οποία θα πρέπει να σταλεί με e-mail ή με fax.
Στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται οι παρακάτω και ήδη ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Άνδρος-ΣΕΔΑ, Πάρος-Ε.Ο.Δ., Θήρα-Διασωστικό Σώμα Θήρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων καθώς και στη Κέα-Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.
Επικοινωνία:
Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Ταχ.Δ/νση        : Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, 84100, Ερμούπολη, Σύρος
Τηλέφωνο        : (22813) 62723
Αριθ. Fax         : (22810) 84124
E-mail        : dpp@1730.syzefxis.gov.gr

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τη Μαρινόπουλος

Κλείδωσε η συμφωνία της Σκλαβενίτης με την αλυσίδα
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ: Επιλεκτική η εισαγγελέας του ΑΠ


INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ«Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου στην τόση επιλεκτικότητα της νεοδιορισθείσας Αντιεισαγγελέως» κλείνει η ανακοίνωση.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Αυθαίρετα ΕUROKINISSI / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Με στόχο να καθορίσει ένα νέο πλαίσιο ολιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, υπό τον τίτλο «Νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος». 
Με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου, στην ιστοσελίδα του OpenGov, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 22η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09.00, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του εν λόγω νόμου.
Το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης απασχολεί το ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες και είναι στενά συνυφασμένο με τον τρόπο που αυτό το κράτος συγκροτήθηκε και διαμορφώθηκε. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το σχέδιο νόμου επιδιώκει να καθορίσει ένα νέο πλαίσιο ολιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης.
Από τις βασικές αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι οι εκπτώσεις στα πρόστιμα αυθαιρέτων για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού (πολύτεκνοι, παλιννοστούντες, άνεργοι, δικαιούχοι κοινωνικών ενισχύσεων, κ.λπ), μειώσεις στο παράβολο από 500 στα 250 ευρώ για παρανομίες με επιφάνεια έως 100 τετραγωνικά.
Οι διατάξεις του, ωστόσο, αφορούν μόνον αυθαιρεσίες που έγιναν έως τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τις διαδικασίες νομιμοποίησης.
Επίσης, μειώσεις 20% προβλέπονται σε όσους θα υποβάλουν δηλώσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ψήφιση του νόμου και 10% για το επόμενο εξάμηνο, ενώ ενεργοποιείται ο θεσμός της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης και αξιοποιείται για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
Επιπλέον, για πρώτη φορά υποχρεώνονται να νομιμοποιηθούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες και σε δημόσια κτίρια (σχολεία, κ.λπ.), χιονοδρομικά κέντρα και κτίρια για κεραίες. 
Από τις πολεοδομίες θα εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες για ναούς και λατρευτικούς χώρους.

«Ταυτότητα» κτιρίων

Όπως προβλέπεται, σε πέντε χρόνια πρέπει να δημιουργηθεί «ταυτότητα» για όλα τα υφιστάμενα κτίρια κατοικίας, ενώ για επαγγελματικούς χώρους η προθεσμία ορίζεται στα τρία χρόνια.
Επίσης, θα απαιτείται βεβαίωση μηχανικού για να γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονική παροχή, κ.λπ.), καθώς και οι μισθώσεις επαγγελματικών χώρων.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του MEGA από τους εργαζόμενους του σταθμού...

Αποτέλεσμα εικόνας για mega κοκκινη καρτα

Στις 31/8/2016 εκδόθηκαν οι υπ. αριθμ. 614 και 615 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) που αφορούν στην επιδίκαση δεδουλευμένων και μελλοντικών μισθών σε 134 δημοσιογράφους και...
άλλους εργαζόμενους του MEGA CHANNEL, τους οποίους εκπροσωπούμε, οι οποίοι είχαν ασκήσει σχετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν δεκτές από το Δικαστήριο .
Οι εν λόγω αποφάσεις αποτελούν τρανή δικαίωση των απλήρωτων εργαζόμενων του σταθμού, παρόλη την αντιδικία που επέδειξε η εργοδοτική πλευρά και πλέον η παραβίαση τους συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ παραμένει στο ακέραιο η αξίωσή τους να εξοφληθούν στο σύνολο των αποδοχών τους.
Προχωρούμε σε περαιτέρω ενέργειες διασφάλισης των αξιώσεών τους αυτών.

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΚΑΡΟΥΖΟΣ

enimerosi24.gr

Stand by μέχρι να βγει "λευκός καπνός" -από το κτίριο της ΓΓΕΕ... (ΦΩΤΟ...)

Stand by...

Αναμένοντας για τρίτη μέρα το αποτέλεσμα για τις τηλεοπτικές άδειες
pic3

 Μέχρι να βγει "λευκός καπνός" -από το κτίριο της ΓΓΕΕ.
Οι...
φωτογραφίες, μιλάνε από μόνες τους...

Δείτε  κι άλλες φωτογραφίες

Το Conde Nast Traveller ψήφισε: Η Ελλάδα η πιο όμορφη χώρα του κόσμου

Travel Awards


tvxs.gr 20:01 | 01 Σεπ. 2016
Οι αναγνώστες του Conde Nast Traveller, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, ψήφισαν: Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο!

Η Ελλάδα κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο, πίσω από τις Μαλδίβες.
Στην ψηφοφορία για τις 20 ομορφότερες χώρες του κόσμου, δεύτερη αναδείχθηκε η Ιταλία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ. Η Νότια Αφρική είναι στην τέταρτη θέση και ακολουθούν: η Γαλλία, η Ισπανία, η Ινδία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Αργεντινή, η Σρι Λάνκα, το Μαρόκο, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ.
Στην ψηφοφορία για τα 20 ομορφότερες νησιωτικές περιοχές, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τις Μαλδίβες. Οι Βαλεαρίδες νήσοι είναι στην τρίτη θέση, τέταρτη είναι η Σικελία, στην πέμπτη θέση οι Σεϋχέλλες, στην έκτη η Αγία Λουκία, στην έβδομη το Μπαλί, στην όγδοη το Κο Σαμούι, στην ένατη η Μάλτα και στη δέκατη το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου. Την εικοσάδα συμπληρώνουν η Τζαμάικα, η Σαρδινία, η Χαβάη, ο Μαυρίκιος, η Κούβα, η Τασμανία, το Κάπρι, η Αντιγκούα, τα Μπαρμπέιντος και η Ανγκουίλα

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Tvxs Σκίτσο  07:05 | 01 Σεπ. 2016

Προς τρίτη ολονυχτία οι έγκλειστοι καναλάρχες

Σίριαλ


tvxs.gr 16:14 | 01 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:19 | 01 Σεπ. 2016
Στην τρίτη.... ολονυχτία του οδεύει αισίως το σίριαλ της Καλλιθέας χωρίς καμία αξιόπιστη, μέχρι στιγμής, ένδειξη για το πότε τελικώς θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Οι 8 υποψήφιοι, νυν και επίδοξοι καναλάρχες παραμένουν έγκλειστοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από το πρωί της Τρίτης, η διαδικασία μετρά ήδη δύο νύχτες και τρεις ημέρες και – κόντρα στο όργιο φημών και αδιασταύρωτων πληροφοριών – ουδείς γνωρίζει σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται κι εάν θα πιάσει και τρίτο ξημέρωμα.

Τα (νέα) σενάρια και οι (νέες) φήμες
Οι εν λόγω πληροφορίες, οι οποίες κάνουν και πάλι τον γύρο του διαδικτύου...

Η (διαφημιστική) πίτα και χορτάτος καναλάρχης





Νίκος Ζαχαριάδης 1 Σεπτεμβριου 2016
 Μια υπόθεση εργασίας: έστω ότι η τηλεοπτική διαφημιστική πίτα είναι πράγματι 200 εκατομμύρια το χρόνο. Και έστω ότι τα τέσσερα νέα κανάλια, απαλλαγμένα από τον ανταγωνισμό ξεκινούν το πρόγραμμά τους. Και μετά από λίγο καιρό ένα από αυτά – ίσως λόγω προγράμματος, ίσως λόγω καλύτερης εμπορικής πολιτικής μαζεύει το 70% της αγοράς.
Ομως ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι ότι για να είναι ένα κανάλι βιώσιμο χρειάζεται το 1/4 της συνολικής πίτας – γι’ αυτό και τα κανάλια μπορούν να είναι μόνο τέσσερα. Αρα πρέπει να έχουν έσοδα 50 εκατομμύρια μίνιμουμ. Οπότε αν ένα κανάλι μαζέψει τα 140 από τα 200 εκατομμύρια τι θα πρέπει να γίνει με τα υπόλοιπα που θεωρητικά θα είναι πλέον μη βιώσιμα – αφού θα έχουν το καθένα μόλις 20 εκατομμύρια τον χρόνο έσοδα;
Θεωρητικά, αφού η βιωσιμότητα είναι όρος για να πολεμηθεί η διαπλοκή, θα πρέπει τα τρία από τα τέσσερα κανάλια που σε όρους ελεύθερου ανταγωνισμού βρίσκονται κάτω από το επιτρεπτό όριο να κλείσουν. Γιατί η μη βιωσιμότητά τους – σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία – οδηγεί στον αμαρτωλό δανεισμό, άρα στα θαλασσοδάνεια, άρα στη διαπλοκή.
Με άλλα λόγια, για να δουλέψει το κάπως αυθαίρετο (sorry, ινστιτούτο Φλωρεντίας…) σχήμα 4 κανάλια επί 50 εκατομμύρια ίσον ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου, θα πρέπει η διαφημιστική πίτα να κατανέμεται με χειρουργική ακρίβεια. Εξίσου. Πώς θα γίνει αυτό;
Δεν μπορείς να υποχρεώσεις το κοινό να βλέπει αυτό που θέλεις. Ακόμα κι αν εξαλείψεις όλες τις άλλες επιλογές. Οσο και να παρέμβεις «καταρρίπτοντας τους δορυφόρους», η πραγματικότητα δεν ελέγχεται
Η μια λύση είναι να κατευθυνθούν μαμουθένιοι όγκοι κρατικής διαφήμισης προς τους «χαμένους» όπως έκανε το αιώνιο είδωλο της κυβέρνησης Κώστας Καραμανλής; Πιθανόν. Αλλά τότε έχει γίνει μια τρύπα στο νερό, αφού η διαπλοκή στην πραγματικότητα συνεχίζεται. Και οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους καναλάρχες. Οχι μέσω τραπεζών αλλά μέσω των διαφημιζόμενων υπουργείων.
Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιο κανάλι έχει θεαματικότητα ανάλογη με την κυκλοφορία της «Αυγής» (τυχαίο το παράδειγμα…) ή ανάλογη με το εκλογικό ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων (επίσης τυχαίο το παράδειγμα) το μόνο που θα έχει δημιουργηθεί είναι μια ακόμα κρατικοδίαιτη εταιρεία. Και μπορεί αυτό να μην ακούγεται και τόσο κακό σε μια χώρα που είναι αποδεκτό να πουλάς αεροδρόμια για να πληρώνεις την εταιρία αποξήρανσης της Κωπαΐδας παρά να την κλείνεις και να διαθέτεις τα χρήματα σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Μια άλλη λύση είναι να υποχρεώνει η κυβέρνηση τους διαφημιζόμενους να μοιράζουν εξίσου την πίτα. Να γίνει δηλαδή ένα είδος «τροχονόμου» των budget, προκειμένου να μην καταρρεύσει το πλάνο. Ή ακόμα καλύτερα να εγκαταστήσει κρατικούς marketing directors στους διαφημιζόμενους προκειμένου να διοχετεύουν μοιρασμένη εξίσου την διαφημιστική δαπάνη και προς τους τέσσερις νέους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και βέβαια πάντα υπάρχει η λύση να στέλνουν τον Κρέτσο να τους βάζει τις φωνές… Ή να κατεβάσει «γραμμή» όπως στις εσωκομματικές εκλογές τα μέλη του κόμματος να βλέπουν συγκεκριμένα κανάλια για να ανέβει η θεαματικότητα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις το κοινό να βλέπει αυτό που θέλεις. Ακόμα κι αν εξαλείψεις όλες τις άλλες επιλογές που μεταξύ μας, στα σημερινά mediaκά δεδομένα είναι αδύνατον. Οσο και να παρέμβεις «καταρρίπτοντας τους δορυφόρους», η πραγματικότητα δεν ελέγχεται.
Κοινώς θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά το γνωστό ρητό, σύμφωνα με το οποίο, θεωρητικά δεν υπάρχει καμία διαφορά από την θεωρία στην πράξη. Πρακτικά όμως η διαφορά είναι τεράστια.
protagon.gr

Δύο χιλιετίες σιωπής «σπάει» το αρχαίο θέατρο Δήλου





Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι τον 3ο αι. π.Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και σε έναν χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτιστικών ιδιωμάτων, ανεβαίνει η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο».
Την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, για πρώτη φορά μετά από δύο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτόν τον συμβολικό τόπο, θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα στα νερά του Αιγαίου.


«Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο», Δέσποινα Μπεμπεδέλη.
 
Εκεί εξάλλου, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Το θεατρικό δρώμενο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.


Επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας. Πληροφορίες για κρατήσεις στο 210 3250148.

naftemporiki.gr