Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

«Χαίρε βάθος αμέτρητον» ή...

«Αριστεία» θράσους...
Ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος και συνεργάτης του Προέδρου του κόμματος καταδικάζεται σε δύο υποθέσεις για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα που "λάδωνε" δικαστές, ένας άλλος διώκεται για υπόθεση παιδεραστίας ενώ για πολύ προβεβλημένα στελέχη του κόμματος αναμένονται διώξεις για την εμπλοκή τους σε άλλο κύκλωμα χρηματισμού μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, με μαρτυρίες για "βαλίτσες". 

Σε αυτό το σενάριο, τα κανάλια και τα κόμματα θα "ούρλιαζαν" για τους διεφθαρμένους και θα απαιτούσαν την πτώση τους. Δεν συνέβη όμως τίποτε απολύτως, παρόλο που το σενάριο είναι ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο που η λέξη ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθίσταται με τη λέξη ΝΔ. Έτσι τα πράγματα αλλάζουν γιατί η ΝΔ δεν διαθέτει "ηθικό πλεονέκτημα", και άρα τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούν και τα ΜΜΕ μετά βίας αναφέρουν την είδηση.

Η περίπτωση Πέτρου Μαντούβαλου δεν είναι τυχαία:

«Ελπίζω ...να καταλάβει κάποια στιγμή τι φίδι κολοβό έχει στο κόρφό του...»

Ο Αντώναρος στηρίζει Λιάτσο για Άδωνη: «Ελπίζω ο Μητσοτάκης να καταλάβει τι φίδι κολοβό έχει   στο κόρφο του»
Την τοποθέτηση του Αιμίλιου Λιάτσου, ο οποίος καταγγέλλει τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι παίρνει τηλέφωνο σε ισχυρούς για να κάνουν κουμάντο στην εκπομπή του, σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, αφού στην αρχή δηλώνει την στήριξή του στο δημοσιογράφο του Kontra, εξαπολύει επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «ο γνωστός ακροδεξιός δοτός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος μέσα σε παράκρουση ευτυχίας και παντοδυναμίας που του εκχώρησαν άμυαλα κάποιοι νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και πέρα από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας…».
Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος εκφράζει την ελπίδα «ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλάβει κάποια στιγμή τι φίδι κολοβό έχει στο κόρφό του».
Δείτε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Τά "καμώματα" τού Άδωνη τά βλέπει ο Αιμίλιος (Λιάτσος) καί ...θυμώνει!

Ο Αιμίλιος Λιάτσος «αδειάζει» τον Άδωνη: Όσους ισχυρούς κι αν πάρει τηλέφωνο, δε θα ξαναπατήσει στην εκπομπή μου - (Video)

Έξω φρενών με τον Άδωνη Γεωργιάδη ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος καταγγέλλει μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παίρνει τηλέφωνο σε ισχυρούς για να κάνουν κουμάντο στην εκπομπή του.

Προηγήθηκε ένα tweet εναντίον της εφημερίδας «Kontra News», το οποίο έκανε retweet ο Άδωνης Γεωργιάδης, και το οποίο έκανε λόγο για «έμμισθα τετράποδα» της εφημερίδας.
Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Λιάτσος δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ:
«Εγώ αυτό το πράγμα δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Τον φιλοξένησα πολλές φορές. Του έδωσε την εκπομπή για συνέντευξη δίωρη, τουλάχιστον 5 με 6 φορές. Έφτασε να παίρνει τηλέφωνα σε… ισχυρούς για να κάνουν κουμάντο στην εκπομπή μου. Κουμάντο στην εκπομπή μου κάνω μόνο εγώ. Όπου και αν πάρεις τηλέφωνο, όποιον και να παρακαλέσεις για να βγεις στην εκπομπή, δεν υπάρχει περίπτωση, αν δε θέλω εγώ να βγεις ποτέ».
Και συνέχισε:

Πρόβλημα επιβίωσης γιά τίς πίννες στό Αιγαίο λόγω ενός παρασίτου...

 
Άγνωστης προέλευσης παράσιτο εξαφανίζει την πίννα του Αιγαίου. Πρωτοεμφανίστηκε το 2016 στην Ισπανία αποδεκατίζοντας πληθυσμούς του συγκεκριμένου ενδημικού οστρακοειδούς της Μεσογείου (pinna nobilis), που μοιάζει με μεγάλο μύδι, κατέγραψε ήδη καταστροφική πορεία στις θάλασσες της Γαλλίας και της Ιταλίας και κατέληξε στο ελληνικό αρχιπέλαγος.  
Το καμπανάκι του κινδύνου στην Ελλάδα χτύπησε πέρσι το καλοκαίρι. Ύστερα από απανωτές αναφορές για νεκρές πίννες σε σημεία του Αιγαίου, οι επιστήμονες ερευνητικής ομάδας από τα πανεπιστήμια Μυτιλήνης (τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών) και Θεσσαλίας (Κτηνιατρικής) μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), διεξήγαγαν αυτοψίες σε συνολικά δεκατρείς τόπους στα παράκτια ύδατα της Λέσβου, όπου διαπίστωσαν μαζική θνησιμότητα του είδους σε ποσοστό άνω του 93% κατά μέσο όρο...

Ανακοινώσεις γιά νά γεμίζει τό χαρτί, γραμμένες (από χαζούς;) γιά χαζούς...

Ο,τι να ‘ναι...
Αναμφισβήτητα είναι σημαντική η απόφαση της ΝΔ να άρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ και προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως καθόλου κολακευτική η ανακοίνωση που τη συνόδευε! Για αυτό απορεί κανείς με την ανακοίνωση της ΕΡΤ που κάνει λόγο για «Απόφαση που επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και τη γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων»!

Οταν η ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει μεταξύ πολλών κατηγοριών οτι «Η απόφαση αυτή προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας»!

Με άλλα λόγια, απο τη μια πλευρά η ΕΡΤ που τη φτύνουν και νομίζει πως βρέχει και από την άλλη η ΝΔ που εξακολουθεί να μιλάει για προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, αλλά δεν την ενοχλεί πια! Ο,τι να ‘ναι!...

Νά πώς γίνονται οι ψήφοι!...

Πιόνια, ψώνια, καψώνια
Ο σκοπός της σημερινής φωτογραφίας είναι πρωτίστως εκπαιδευτικός. Κατά την έννοια ότι, αν έχετε μικρό παιδί και σας ρωτήσει τι είναι το γκροτέσκο, εσείς ανοίγετε το συρτάρι, βγάζετε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που την έχετε φυλάξει, τη δείχνετε στο παιδί και του λέτε: «Να τι είναι γκροτέσκο». Εννοείται –παρ’ όλα αυτά, εγώ αισθάνομαι την υποχρέωση να το τονίσω, γιατί με τέτοια θέματα δεν παίζουμε– ότι η μέθοδος δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών!
από τή στήλη "ΦΑΛΗΡΕΥΣ"
τού ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
6/2/2019

kathimerini.gr