Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ...

"ΛΥΝΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ
Παρασκευή 19/5/2017 
  Μετά από απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση των ναυτεργατών από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών, τα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να αποπλέουν κανονικά από τα λιμάνια εκτελώντας τα δρομολόγιά τους.

Οι νέες συμμαχίες στα ΜΜΕ...

Το ρυθμό δίνουν οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, MEGA...
 
Σε πλήρη αναδιάταξη βρίσκεται το τοπίο στα media και το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης, με τις νέες συμμαχίες, αλλά και τις νέες επιχειρηματικές κόντρες… 
Στόχος η διαφημιστική πίττα και φυσικά η παρουσία στις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άνοιγμα των προσφορών – περίπου σε δέκα ημέρες, όσων ενδιαφέρονται για την εξαγορά του ΔΟΛ… θα αποκαλύψει σε μεγάλο βαθμό και τις κινήσεις των βασικών παικτών της μιντιακής σκακιέρας.

Βεβαίως δεν αποκλείεται το… ματς να κριθεί στο δεύτερο ημίχρονο, εάν η εκποίηση του ιστορικού οργανισμού γίνει κομμάτι – κομμάτι.

Μέχρι λοιπόν να διαπιστωθούν οι πραγματικές προθέσεις όσων επιχειρηματιών λέγεται ότι ενδιαφέρονται για τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού, από τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη, έως τον Φιλιππάκη και τον Καραμήτσο, καθώς και άλλων ακόμη, όπως για παράδειγμα της οικογένειας Βαρδινογιάννη… Στο παρασκήνιο οικοδομούνται, αλλά και γκρεμίζονται συμμαχίες.

Το τελευταίο τρίμηνο Μαρινάκης – Αλαφούζος βρίσκονται σε...

Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές μετά τα 153 «ναι»... Βίντεο...

''Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδό σας''...

Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός.

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε, από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε τη δήλωση του Πρωθυπουργού αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του.

Ειδικότερα, επί συνόλου 281 παρόντων βουλευτών υπέρ της αρχής τάχθηκαν...

Δεμένα μέχρι τα μεσάνυχτα τα πλοία...

Δεμένα μέχρι τα μεσάνυχτα τα πλοία
Σήμερα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για συνέχιση ή όχι της κινητοποίησής τους οι ναυτικοί, καθώς τα...
πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Στη συνάντηση που είχαν χθες τα ναυτεργατικά σωματεία με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις για το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Με αυτές τις διαβεβαιώσεις υπόψη θα συνεδριάσει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ...


newsbeast.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Το μεγάλο πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα...


...Κλείνοντας η FAZ αναφέρει πάντως ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι σε αντίθεση με το παρελθόν και τους προηγούμενους πρωθυπουργούς πλέον ο ίδιος δεν έχει απέναντί του «έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης με το όνομα Τσίπρας»...

(από Deutsche Welle)

Oλόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ

Ο γερμανικός Τύπος για το ελληνικό χρέος...

...και τη γραβάτα του Τσίπρα

«Αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενδεχομένως να βλέπαμε στην Αθήνα ένα ασυνήθιστο θέαμα: τον Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στη ρήση του Αλέξη Τσίπρα στις αρχές της πρώτης πρωθυπουργικής του θητείας ότι θα φορούσε γραβάτα «μόνο σε περίπτωση που βρισκόταν μια κοινή λύση για την κρίση χρέους».
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση «θέλει να έχει εγκρίνει, σε κάθε περίπτωση, το πακέτο μέτρων πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα, το αργότερο τον Ιούνιο, ένα θετικό μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους. Μια τέτοια ευνοϊκή εξέλιξη στη διαπραγμάτευση θα ήταν άσσος στο μανίκι του Τσίπρα. Μια τέτοια επιτυχία θεωρείται απαραίτητη, δεδομένου ότι εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τουλάχιστον κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Οι βουλευτικές εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019. Υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ανέπαφη, έχει μπροστά ένα μόνο ημίχρονο».
Από την πλευρά της, η Handelblatt τονίζει ότι...

Τό σκίτσο...

                                   ...τού Αρκά


Εκλογές... γιοκ...

Τώρα που έρχεται η συμφωνία - πακέτο και ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι, ανοίγουν μαζί και...
τα στόματα στη Ν.Δ. “Το αίτημα που τέθηκε εξ αρχής από τον Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές δεν εξυπηρετούσε τίποτα και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος” υπογράμμισε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό “Focus” ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης εκφράζοντας τις απόψεις και πολλών άλλων “γαλάζιων” στελεχών. Μάλιστα ο πρώην υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι... οι εκλογές θα αργήσουν και, ως εκ τούτου, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει χρόνο να επεξεργαστεί το σχέδιό του και να βρει ένα νέο -αποτελεσματικότερο αυτή τη φορά- αφήγημα.

“Η αντιπολίτευση θα πρέπει να αξιοποιήσει τον χρόνο ώστε να οργανωθεί, να μιλήσει απλά, να 'μπει' στον κόσμο και να 'συμφιλιώσει' τον λαό με τα αληθινά προβλήματα. Οι εκλογές δεν λύνουν οι προβλήματα, οι προτάσεις τα λύνουν. Η Ν.Δ., όταν πάει σε εκλογές, πρέπει να πάει ως θετική επιλογή” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βουλγαράκης, αποτυπώνοντας με ακρίβεια τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που θα ισχύουν έπειτα από την αποψινή ψηφοφορία και τη συμφωνία - πακέτο που βρίσκεται στην τελική ευθεία...
H Αυγή

Κυβέρνηση που ψηφίζει με τύψεις + αντιπολίτευση με «άλλο μείγμα» = Εθνική μιζέρια και στασιμότητα

18.5.17

Ενώ έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια, όλα δείχνουν ότι για το πολιτικό σύστημα ο χρόνος έχει σταματήσει στην άνοιξη του 2010. Αλλάζουν μονάχα τα ονόματα των πρωταγωνιστών αλλά το έργο είναι ακριβώς το ίδιο.

Έχουμε ξανά μια κυβέρνηση που στεναχωριέται γιατί παίρνει «δυσάρεστα» μέτρα, τα οποία όμως είναι «αναγκαία» και έχουμε και μια αντιπολίτευση που πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε «ξεπούλημα» και «φτωχοποιεί» τον λαό και η ίδια προτείνει «ένα άλλο μείγμα πολιτικής».

Από αύριο, η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να μην εφαρμόσει τα μέτρα που η ίδια ψήφισε και η αντιπολίτευση θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της ώστε να αποτύχουν αυτά τα μέτρα. Όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: πρώτα το κόμμα, μετά η χώρα.

Με αυτά τα μυαλά, τα 4 Μνημόνια μου μοιάζουν πολύ λίγα. Λογικά ακολουθούν καμία 400αρια ακόμα... 


parapolitiki.com

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο με 153 "ναι"...

Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο, μετά από πολύωρη συζήτση στη Βουλή. Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές εκ των οποίων...
153 ψήφισαν "ναι" και 128 ψήφισαν "όχι". 19 βουλευτές δήλωσαν "απών". 

«Παρών» στο άρθρο 56 δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα, ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΔημήτρηςΤζανακόπουλος.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων...