Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Να γιατί κλείνει η δημοσκοπική «ψαλίδα» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ...

...δια χειρός Αντώναρου

«Φλυαρία χωρίς ουσία» προσάπτει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγλος Αντώναρος, με νέα ανάρτησή του, στην οποία εξηγεί γιατί κλείνει η δημοσκοπική «ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.Η ανάρτηση στο Facebook έχει ως εξής:
«Φλυαρία χωρίς αρχή μέση και τέλος.Και κυρίως: Χωρίς ουσία!
Οι φωστήρες της Νεας Δημοκρατίας μιλάνε αδιάκοπα -- φυσικά με "ανωθεν" έμπνευση:
() Για αναπτυξιακά μοντέλα() Για ανταγωνιστικότητα () Για start-ups() Για μεταμνημονιακο σχεδιασμό ( χωρίς να αντιλαμβάνονται τι πολιτικό δώρο κάνουν στη κυβέρνηση)() Για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις -- αλλά όχι στους μισθωτούς.
Αυτά τους λένε όσοι δεν δούλεψαν ποτέ ουσιαστικά (όχι κατ' απονομήν!) στη ζωή τους, καθηγητάδες που μόνο απο θεωρία σκαμπάζουν, δήθεν τεχνοκράτες που ούτε περιπτερο δεν έχουν μανατζάρει. Αυτά λένε κι οι ίδιοι.
Και μετα αναρωτιούνται γιατί κλείνει η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις -- και που είσαι ακόμη!
Κλείνει γιατί ο κόσμος θέλει να μάθει
() τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις() ποιος θα νοιαστεί για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας() πως θα βελτιωθει το σύστημα δημόσιας υγείας() ποτε θα μειωθεί η ίδια συμμετοχή στα φάρμακα() τι μπορούν να περιμένουν πολύτεκνοι και τρίτεκνοι() πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ΑΜΕΑ() πως θα εξασφαλισθούν προγραμματα επιμόρφωσης() πως θα περιορισθούν σε ανεκτά επίπεδα οι ασφαλιστικές εισφορές() πως θα διασφαλιστεί η κατ' οικον φροντίδα των ανήμπορων και απόρων συμπολιτών μας() πως θα επιδοτηθει το νοίκι φοιτητων από χαμηλόμισθες οικογενειες που φοιτούν μακρια τους
Αυτά κι άλλα πολλά νοιάζουν εμάς.Ειναι η δικιά μας ατζέντα.Ειναι τα καθημερινά προβλήματα του μέσου Ελληνα.Στα Γιαννιτσα και στη Μεγαλόπολη. Στην Ανάφη και στη Λευκάδα. Στο Διδυμότειχο και στην Αμφισσα.
Γι αυτό
Είμαστε εδώ.Είμαστε παντού.Ειμαστε πολλοί.Είμαστε ολο και πιο πολλοί.».

Μάριο Σεντένο: Διαψεύδει τα σενάρια για επέκταση του μνημονίου...

Καίει τα σενάρια για επέκταση του μνημονίου ο Μάριο Σεντένο
O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο


Kατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην δεξαμενή σκέψης Atlantic Council στην Ουάσινγκτον, ο Μάριο Σεντένο υποστήριξε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας «η ιδιοκτησία πρέπει να αποδειχθεί ανθεκτική και σε πολιτικό επίπεδο».
Παράλληλα τόνισε πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να παραμείνουν επικεντρωμένες στην ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο. Όπως, όμως, είπε υπάρχει ακόμα εκκρεμής απόφαση για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας για την εποχή που θα ακολουθήσει την λήξη του προγράμματος.
Επιπλέον, ο Μάριο Σεντένο είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πορεία εξόδου από το μνημόνιο, επισημαίνοντας την «εντυπωσιακή ικανότητα» που επέδειξε η κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Στο σημείο αυτό μάλιστα εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έχει επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα του Ταμείου.
 19 Απρ. 2018
tvxs.gr  

Τι φοβάται ο Ερντογάν...

...και πάει σε πρόωρες εκλογές...

Η Οικονομία είναι ο βασικός λόγος που ο Ταγίπ Ερντογάν πάει σε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία. 
"Φοβάται, πως, αν του "έσκαγε" η Οικονομία πριν τις εκλογές (καθώς βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση), κινδύνευε με σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις", τόνισε ο διευθυντής Ερευνων Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, στην εκπομπή "Focus" του Πάνου Χαρίτου.
Και πρόσθεσε: 
Η τουρκική Οικονομία εμφάνισε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης το '17. Εκλεισε με 7,4%.
 Παρ' όλα αυτά έχει διαρθρωτικές αδυναμίες. Ο πληθωρισμός της είναι στο 12%, η ανεργία έχει ανέβει πάλι σε διψήφια νούμερα και το κυριότερο: Υπάρχει η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος (Τουρκική λίρα) σε ιστορικά χαμηλά, πράγμα που επηρεάζει κατά πολύ την καθημερινότητα των Τούρκων πολιτών, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης την ίδια ώρα υποβαθμίζουν την χώρα...


Ο δεύτερος λόγος που ο Σουλτάνος θελει πρόωρες εκλογές είναι...

Σταματάει την απεργία η ΠΝΟ...

Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισε η ΠΝΟ.  


Kανονικά από Παρασκευή πρωί τα δρομολόγια των πλοίων

stamataei-tin-apergia-i-pno---kanonika-apo-aurio-ta-dromologia-twn-ploiwn
Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Από αύριο από τις 6 ώρα τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται κανονικά. 
«Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω αγωνιστική μας πορεία» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που αποφάσισε τη μη περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών από αύριο μετά τις 6 τα ξημερώματα. Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει από την Τετάρτη το πρωί 18 Απριλίου σε δύο 24ωρες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, και ζητά την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά των ναυτικών προσθέτοντας ότι είναι «πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».
Τα δρομολόγια των πλοίων από αύριο το πρωί μετά τις 6 ώρα θα εκτελούνται κανονικά, ενώ πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
 19 Απρ. 18
thetoc.gr