Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Φωτίστηκε με την κόκκινη κορδέλα η Βουλή...

για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS...

Η χαρακτηριστική κόκκινη κορδέλα, το σύμβολο της ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του AIDS αποτυπώθηκε για δεύτερη χρονιά με ειδικό φωτισμό στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Βουλή, «Η Βουλή των Ελλήνων ανταποκρίθηκε έτσι σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του AIDS»...

«Σκάνδαλο είναι ό,τι αποδεικνύεται με τις θεσμικές διαδικασίες»…

Βλήματα ανευθυνότητας...

  Τι έμεινε, τελικά, από τη χλαπαταγή τόσων ημερών για το «σκάνδαλο» με τα ληγμένα βλήματα που επρόκειτο η Ελλάδα να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία; Πρακτικά τίποτε, εκτός από μεγάλα λόγια που έπεσαν στο κενό, από κατηγορίες που έμειναν μετέωρες και από μια ανακατωσούρα που επιβεβαίωσε ότι διαχρονικά η σκανδαλολογία καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο στην πολιτική μας ζωή από όσο της αξίζει.

Σκάνδαλα υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλά. Όμως σκάνδαλο είναι μόνο ό,τι αποδεικνύεται – σε αντίθετη περίπτωση η σκανδαλολογία εκθέτει αυτόν που την ανακινεί. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Εν προκειμένω...

Μέσα «πυροβολούν», έξω καταψηφίζουν

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η επιβολή εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, το οποίο περιλαμβανόταν στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης που πέρασε με 539 «ναι», 13 «όχι» και 81 αποχές, αλλά η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη σχετική παράγραφο.
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του εμπάργκο τάχθηκαν 368 βουλευτές και κατά 221.
Η μεγάλη διαφορά των ψήφων έγκειται στο ότι η πλειοψηφία των κεντροδεξιών βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση..
Από ελληνικής πλευράς υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Έυα Καϊλή, του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, καθώς και οι Κώστας Χρυσόγονος και Νίκος Χούντης. Όμως, «όχι» είπαν οι Νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.
Να εξηγήσουν την αρνητική στάση τους ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το «πολύ σημαντικό, θετικό μήνυμα και βήμα» της Ευρωβουλής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση και να αιτολογήσει τη στάση της στις Βρυξέλλες. Η Κουμουνδούρου επισημαίνει χαρακτηριστικά «Το γεγονός, λοιπόν, είναι αδιάψευστο: οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση επιβολής εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Οπότε, αναμένουμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνει νεφελώδεις και αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές, να αιτιολογήσει την στάση της»
Μέχρι αργά χθες το βράδυ η μοναδική αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε μέσω διαρροών με πηγές της Πειραιώς να σχολιάζουν ότι οι ευρωβουλευτές του κόμματος υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος, ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα είπαν «ναι» σε άλλη αναφορά περί εμπάργκο στο κείμενο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Σταύρος Ψυχάρης: «Oυς έθρεψε το μάννα, εκκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου»

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Υπάρχουν ειδήσεις που αν μπουν στη μηχανή του χρόνου και προβληθούν στο παρελθόν κανείς δεν θα τις πιστέψει. Π.χ.: ο Σταύρος Ψυχάρης στο εδώλιο για κακούργημα. Ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας, για  δυο δεκαετίες τουλάχιστον, δικάζεται γιατί  δεν είχε τις προϋποθέσεις για ένα τραπεζικό δάνειο (διαβάστε ΕΔΩ). Η συνέχεια στο ακροατήριο. Αλλά με αυτή την αφορμή επανέρχονται ερωτήματα που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη ανατροπή στα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί «έπεσε» ο Ψυχάρης;  Διολίσθησε μόνος του ή τον έσπρωξαν; Ήταν αναπότρεπτη εξέλιξη ή οργανώθηκε και από ποιους; Ήταν «εξωτερική» επίθεση ή είχε συνεργούς και από μέσα η απώλεια του ΔΟΛ από κάποιον που έκανε πολλά για να τον αποκτήσει και τον ήξερε όσο κανείς άλλος; Ήταν φυσική συνέπεια..
των λαθών ό,τι ακολούθησε τη φημολογούμενη κακοδιαχείριση, όταν δεν μπορούσε να επιβλέπει ο ίδιος το μαγαζί;
Τα ερωτήματα αποκτούν ιδιαίτερη αξία αν συσχετισθούν με τα εξής:

Ο Κοτζιάς μιλά για "καραγκιοζιλίκια"...

και επιτίθεται στον Λοβέρδο για τα απόρρητα έγγραφα...


Στο θέμα των απόρρητων εγγράφων αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, από τη Σεούλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, μετά την Ινδία και τη Σιγκαπούρη.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Πρώτα θα βρούμε ποιος έδωσε σε ποιον τα έγραφα και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα τα εξετάσουν όλα αυτά τα αρμόδια όργανα. Είναι στάση υπευθυνότητας». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των απορρήτων εγγράφων είπε ότι ο ίδιος έστειλε «όλη την υπόθεση τον Σεπτέμβρη στη Γενική Επιθεώρηση του υπουργείου, που είναι η προανακριτική διαδικασία και μετά σε ένορκη διοικητική εξέταση και στον εισαγγελέα» επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούν να δίνονται τα έγγραφα για υποθέσεις που είναι στον εισαγγελέα. «Εγώ δεν έχω μιλήσει δημόσια για κανέναν διπλωμάτη» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι το βασικό ζήτημα που τίθεται σε αυτή την υπόθεση είναι εάν μπορεί κάποιος Έλληνας διπλωμάτης, στρατιωτικός, υπάλληλος του δημοσίου να δίνει ένα απόρρητο έγγραφο που έχει στα χέρια του, όπως και αν μπορεί κάποιος κατά το δοκούν να δημοσιοποιεί αυτό το έγγραφο. Τόνισε ότι τα δημόσια έγγραφα δεν μπορεί να μετατρέπονται σε φέιγ βολάν και ότι καθήκον του υπουργού Εξωτερικών είναι να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εν μέσω μίας σοβαρής διαπραγμάτευσης με την αλβανική πλευρά, διάβασε σε συγκεκριμένη εφημερίδα ένα μήνυμα από διπλωμάτη σε στρατιωτικό, το οποίο ουδέποτε είχε λάβει ο ίδιος...

''Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη''...

«Η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τζάμπα υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη, ο υπουργός αναφέρθηκε σε 206 προσλήψεις στην ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι η οικονομικά εξορθολογισμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση εισφέρει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα φέτος η ΕΡΤ έδωσε 55 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό και το 2018 θα εισφέρει άλλα 64 εκατ. ευρώ από τα 180 εκατ. ευρώ που λαμβάνει από το ανταποδοτικό τέλος. «Η ΕΡΤ δε λειτουργεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη και ανταποκρίνεται στο ρόλο της», επεσήμανε ο Ν. Παππάς.

Όσον αφορά την πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αντικατάσταση των εξωτερικών συνεργατών με εσωτερικούς εργαζόμενους θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν πόροι για την ΕΡΤ. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι το κόστος για ένα μοντέρ ιδιωτικής εταιρείας που χρησιμοποιεί σήμερα η ΕΡΤ είναι 1.960 ευρώ το μήνα όταν το κόστος μισθοδοσίας για έναν εσωτερικό μοντέρ είναι 1.500 ευρώ.


από left.gr 

Ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία


MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Με εγκύκλιό του το υπουργείο καλεί τους διευθυντές και τους προϊσταμένους όλων των δημόσιων σχολείων να αναφέρουν έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017 αν η σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν διαθέτει ράμπα πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με την εγκύλιο, εάν κάποιο σχολείο δεν διαθέτει ράμπα, θα πρέπει να προσδιορίσουν το είδος ράμπας που θα μπορούσε να τοποθετηθεί.
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017

Για τον θάνατο του Ευτύχιου Αλεξανδράκη...

Μεσίστια η σημαία στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών...


Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, καθώς ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας αποχαιρετά τον έμπορο Ευτύχιο Αλεξανδράκη, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης ήταν ένας άνθρωπος με περίσσεια ευγένεια, που σε μαγνήτιζε με το λόγο του και την εμφάνισή του, σημειώνει ο ΕΣΑ και προσθέτει:

Υπηρέτησε με συνέπεια το εμπόριο, ήταν ενεργό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η αγάπη του για την οδό Ερμού, η «σώφρων διαχείριση» και η αισιόδοξη αντιμετώπιση των εκάστοτε καταστάσεων, συνετέλεσαν στη διαχρονική και επιτυχή λειτουργία της επιχείρησής του.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγο θα παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία...


naftemporiki.gr

Συνάδελφοι(!!!) νά σού ...πετύχουν...!

Θεοδωράκης - Σπυράκη φοβούνται...
...να μη δυσαρεστήσουν τους μετόχους του MEGA και δεν προχωρούν σε μια δήλωση συμπαράστασης για τους πρώην συναδέλφους τους...

Έντονη είναι η απογοήτευση, αλλά και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων του MEGA από την εκκωφαντική σιωπή του Σταύρου Θεοδωράκη και της Μαρίας Σπυράκη που...

δεν άρθρωσαν μια λέξη συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν το κανάλι ανοιχτό, ενώ παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.

Δυο δημοσιογράφοι που ανέδειξε το MEGA, στηριζόμενοι στην εργασία δεκάδων αφανών συναδέλφων τους. Απόλαυσαν προβολή και επιτυχία την οποία «εξαργύρωσαν» μετακινούμενοι στην πολιτική. Και παρά τη δύναμη που διαθέτουν σήμερα ο καθένας από το πόστο του. Συμπεριφέρονται σαν να αγνοούν τα προβλήματα του σταθμού, αλλά και των εργαζόμενων που δούλεψαν μαζί τους για πολλά χρόνια!

Στην πραγματικότητα όμως, τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού όσο και η εκπρόσωπος της ΝΔ, γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση και δεν αγνοούν καθόλου τα προβλήματα. Για αυτό οι περισσότεροι – μεταξύ άλλων και μέρος των εργαζομένων, αποδίδουν τη σιωπή των δυο πρώην συναδέλφων τους στο φόβο τους να μη δυσαρεστήσουν τους Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, προχωρώντας σε μια δήλωση συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την καταβολή των μισθών τους!...

enimerosi24.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος δικός μας 

ΟΗΕ : Το AIDS σε πέντε αριθμούς

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η ασθένεια σε πέντε αριθμούς
Το AIDS σε πέντε αριθμούς «συνόψισε» η υπηρεσία του ΟΗΕ για την ασθένεια (UNAIDS), με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
17 δευτερόλεπτα
Περίπου 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό HIV σε όλο τον κόσμο το 2016. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε 17 δευτερόλεπτα καταγράφεται μια νέα μόλυνση ή 5.000 νέες μολύνσεις κάθε ημέρα.
Δύο μολύνσεις στις τρεις
Στους ενήλικες ο αριθμός των νέων μολύνσεων παγκοσμίως μειώθηκε ελάχιστα τα τελευταία χρόνια: από 1,9 εκατομμύριο το 2010 σε 1,7 εκατομμύριο το 2016. Οι περισσότερες νέες μολύνσεις εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αφρική, δηλαδή περίπου δύο στις τρεις.
Υποδιπλασιασμός
Οι νέες μολύνσεις στα παιδιά μειώθηκαν σημαντικά: από το 2010 έχουν σχεδόν υποδιπλασιαστεί περνώντας από τις 300.000 στις 160.00 το 2016.
Η μείωση αυτή οφείλεται στις εκστρατείες ελέγχου των εγκύων στην Αφρική αλλά και από την αντιρετροϊκή θεραπεία που λαμβάνουν ώστε να μην μεταδίδεται η ασθένεια από τις μητέρες στα παιδιά.
36,7 εκατομμύρια
36,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του HIV σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του UNAIDS το 2016.
Ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο εξαιτίας του ρυθμού μετάδοσης του ιού, που παραμένει υψηλός, καθώς και εξαιτίας της μεγαλύτερης πρόσβασης σε αντιρετροϊκά φάρμακα στις πιο φτωχές χώρες.
20,9 εκατομμύρια
Σήμερα 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι – τρεις φορές περισσότεροι από το 2010 – έχουν πρόσβαση σε αντιρετροϊκή θεραπεία, η οποία, αν λαμβάνεται τακτικά, εμποδίζει την εμφάνιση του AIDS και μειώνει δραστικά τον κίνδυνο μόλυνσης.
Αποτέλεσμα: οι θάνατοι που συνδέονται με το AIDS έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 50% από το απόγειό τους το 2005 (1,9 εκατομμύριο θάνατοι), σε ένα εκατομμύριο το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρίσιμη συνάντηση...

για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία...


Η κρίσιμη συνάντηση που συγκάλεσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς των κομμάτων του «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU, SPD), σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες εκ νέου συνεργασίας τους, ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
 

Το κατώφλι του Προεδρικού Ανακτόρου Bellevue πέρασαν κατά σειρά ο Αρχηγός του SPD, ενώ μαζί έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής εταίρος της, Χορστ Ζεεχόφερ Έξω από το προαύλιο της Προεδρίας περίπου 100 άτομα διαδήλωναν κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πενταετή παράταση της χρήσης του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, την οποία έλαβε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Κρίστιαν Σμιτ (CSU), παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία της υπουργού Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς (SPD), προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στην σχέση των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, δεν έχει γίνει καμία διαρροή σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην συνάντηση, θεωρείται ωστόσο ότι...

Δημοσκόπε, καιροσκόπε...

Φοβού τους δημοσκόπους και νέα φέροντες...
Η μεγαλύτερη επιστημονική -και όχι μόνο- απάτη που λειτουργεί σήμερα στις αστικές δημοκρατίες, είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Δεν είναι μόνο εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης και φοβικό μέσο επιβολής των διαθέσεων των ισχυρών στις ζαλισμένες κοινωνίες, είναι κυρίως άκρως αναξιόπιστη μέθοδος καταγραφής των τάσεων και προθέσεων των πολιτών.

Η μεγαλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας των εταιρειών αυτών είναι το δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015. Εκεί δεν είχαμε μόνο μια τάση, είχαμε μια κοινωνία που είχε γίνει χείμαρρος υπέρ του όχι. Κι όμως οι εταιρείες όχι μόνο δεν ....μπόρεσαν να το καταγράψουν, αλλά έβγαζαν και το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει όλες έξω στις προβλέψεις τους, σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και στην Ελλάδα κατ΄επανάληψη. Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι διάφορες εταιρείες είναι από παιδικές μέχρι σαθρές: πότε οι ψηφοφόροι αποκρύπτουν εσκεμμένα τις προθέσεις τους, δηλαδή άλλα λένε στους δημοσκόπους και άλλα ψηφίζουν. Πότε φταίει ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων (κάνουν λόγο και για 35%, αν είναι δυνατόν) , πότε ευθύνεται η ευμετάβλητη διάθεση των πολιτών και οι εύκολες μετατοπίσεις τους από το ένα κόμμα στο άλλο.

Η απάντηση ωστόσο είναι απλή. Οι πολίτες αρνούνται να γίνουν μονάδες μέτρησης και δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις των εταιρειών, ενώ και όσοι απαντούν αμύνονται διά του ψεύδους και της σκόπιμης παραπλάνησης των εταιρειών.... Υπάρχει ασφαλώς και...