Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Άνθρωπος που κρατάει τις υποσχέσεις του, ο Αντώνης...

«Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ενώπιον του Πρετεντέρη, δεν χωρά αμφιβολία»!..

«Σήμερα μπορώ να υποσχεθώ στο νέο, ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο Wi-Fi internet, σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο. Θα γίνει, το...
ξέρω, το έχω ψάξει», δήλωνε πριν από έναν χρόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ανατρεπτική εκπομπή «Ανατροπή».

Σήμερα ανοίγουμε λοιπόν το Wi-Fi μας και ψάχνουμε το δωρεάν κρατικό δίκτυο. Όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις, σε όλη την Ελλάδα.

Και προσοχή, αν δεν ανιχνεύεται το δίκτυο, επιμένουμε. Σάρωση και ξανά σάρωση, μέχρι τη δικαίωση.

Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ενώπιον του Πρετεντέρη, δεν χωρά αμφιβολία!

Ας ήταν μόνο αυτή η ψεύτικη υπόσχεση…

Γ. Δρ. – efsyn.gr

Έχουν τρέλα με τους φόρους...

Φορομανία έχει κυριεύσει την ελληνική κυβέρνηση, αφού η αύξηση των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία τους τελευταίους τρεις μήνες έφθασε το...
1 δισ. ευρώ, σύμφωνα μάλιστα με την ΕΛΣΤΑΤ!

Από την άλλη, τα χρέη προς την εφορία έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 66 δισ. ευρώ και υπολογίζεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξής τους κινείται από 800 εκατομμύρια έως 1,2 δισ. κάθε μήνα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων περιορίστηκαν περαιτέρω. Οι δαπάνες για αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ανήλθαν σε 5,158 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο εφέτος, από 5,208 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2014 (μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ) και έναντι 5,616 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο 2013 (μείωση κατά 458 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Όσο για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού οι καθυστερήσεις των μισθών από τους επιχειρηματίες ξεκινούν από 3 μήνες και φθάνουν ακόμη και το ένα έτος!..

topontiki.gr

Νέο μνημόνιο, δια στόματος Χαρδούβελη…

Ενισχυμένο πρόγραμμα το οποίο ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο προανήγγειλε επισήμως ο υπουργός Οικονομικών. Με δηλώσεις του στο Reuters ο Γκίκας Χαρδούβελης έκανε λόγο για...
πρόγραμμα με 15 βασικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Θέλουμε το ΔΝΤ να έχει ανάμειξη για να είναι σίγουρες οι αγορές» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι "η ακριβής νέα σχέση με το ΔΝΤ είναι υπό διαπραγμάτευση. Κατά την γνώμη μας, θα θέλαμε η ΕΕ να έχει το πάνω χέρι". Παραδέχθηκε ακόμη ότι θα υπάρχουν έλεγχοι, αν και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας «Αναμένουμε ότι ο έλεγχος δεν θα είναι τόσο επίσημος, και δεν θα δημιουργεί την ένταση που δημιουργούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Η "διαπραγμάτευση" ωστόσο για την οποία έκανε λόγο ο υπουργός έχει επιφέρει σειρά παλινδρομήσεων με την οποία ξεκινά η πορεία της περιβόητης "προληπτικής πιστωτικής γραμμής"...
left.gr

Μια χρυσή ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο

Η χειρότερη ξηρασία που αντιμετώπισε ποτέ η Ισπανία και ο εμφύλιος στη Συρία φαίνεται ότι δημιουργούν μια χρυσή ευκαιρία για την ελληνική παραγωγή στην παγκόσμια αγορά του ελαιόλαδου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πτώση της παραγωγής θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ζήτησης κυρίως στην ΕΕ αλλά και και σε άλλες χώρες, με την τιμή να αναμένεται να μείνει υψηλή για μεγάλη περίοδο και όπως τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων την πτώση στην παραγωγή της Ισπανίας αναμένεται να αντισταθμίσει η ελληνική παραγωγή που εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στους 300.000 τόνους από τους 158.000 τόνους.

To αναλυτικό ρεπορτάζ στα αγγλικά στο Bloomberg ή στα ελληνικά στην Ημερησία.
parapolitiki.com

O πιο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας!(??) Η φάρσα αποκαλύπτεται

O πιο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας!(??) - Η φάρσα αποκαλύπτεται

Όλοι λίγο πολύ τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε ή μας είπαν ότι γράφεται ότι: «έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας». Η είδηση όμως ήταν ΠΛΑΣΤΗ!!
Τις τελευταίες δύο ημέρες ο ψυχρός χειμώνας ήταν για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, μετεωρολόγο, ή Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αρχικά (στις 29/10/2014) η είδηση μιλούσε για τον ψυχρότερο χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη. Εκεί κάποιες αναφορές υπήρχαν σε κάποιο Γερμανό μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, σε άλλες ιστοσελίδες υπήρχαν μαζί και τα ονόματα των Ρομάν Βίλφαντ με τον σημαντικό τίτλο «επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας» και της μετεωρολόγου Γιλένα Παγκρατένκο (υπάρχει;) Ερευνώντας στο Ιντερνέτ βρήκαμε πρώτα ότι:
· ο Γερμανός μετεωρολόγος στις 1/11/2014 είχε δηλώσει τα εντελώς αντίθετα για το φετινό χειμώνα στην έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt
· δεν υπήρχε κανένα κείμενο τον τελευταίο μήνα στο εξωτερικό που να φιλοξενεί δηλώσεις ταυτόχρονα των τριών μετεωρολόγων.
Τελικά βρήκαμε ότι όλη η «είδηση» που κυκλοφόρησε παντού στο ελληνικό Iντερνeτ (με τη μέθοδο copy-paste) τις τελευταίες ημέρες απλά ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ «ΕΙΔΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013 με τον τίτλο τότε: «Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας των τελευταίων 100 ετών» .
Το κείμενο αποτελούσε μετάφραση ενός κειμένου που ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013 στη Γαλλία το είχαν θεωρήσει πλαστό …. http://www.hoaxbuster.com/forum/l-europe-connaitre-l-hiver-le-plus-froid-depuis-100-ans. Και τότε ακριβώς οι ίδιοι μετεωρολόγοι (μαζί και άλλοι) φαίνεται πως «έκαναν» ακριβώς τις ίδιες «δηλώσεις» για το χειμώνα του 2013.
Διαβάστε το κείμενο του 2013: ( από το http://naxos365.blogspot.gr/2013/09/100.html, υπήρχε και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες και είχε αρχικά δημοσιευτεί το Σεπτέμβριο στις 20-21 αλλά και ξανα το Δεκέμβριο του 2013).
Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο – σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Και το κείμενο του 2014: (δημοσιεύτηκε επίσης σε πολλές ιστοσελίδες) Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2014-15 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σημειώνει ο ίδιος. Και συνεχίζει: «Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη "απόψυξη" ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Απλώς στο κείμενο φέτος αλλάχτηκε η χρονιά!!! Και ο ψυχρότερος «των 100 τελευταίων ετών» που είχε πολυγραφεί και θα το θυμόταν κάποιος έγινε «της τελευταίας δεκαετίας»
Η ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είναι πάνω από όλα υπεύθυνη, από έγκυρες πηγές, και να σέβεται τους πολίτες.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS
meteo.gr