Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Aυτό που δεν διευκρινίζει η ''ποντικίνα''...


...για τους ''πολύχρονους και ισχυρούς'' δεσμούς του Χατζηνικολάου με τους Βαρδινογιάννηδες...

Πολύς λόγος έχει τώρα τελευταία περί ρήγματος στις  σχέσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με αφορμή την...
μη ανανέωση του συμβολαίου του τηλεπαρουσιαστή με το STAR και την εν συνεχεία συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα κανάλι ONE που είναι στα σκαριά.

Σχετικά με το θέμα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» και συγκεκριμένα η πάντα ενημερωμένη «ποντικίνα των media» γράφει:

«Μαθαίνουμε από έγκυρη πηγή του ομίλου - πιο έγκυρη δεν γίνεται - ότι "οι φιλικοί δεσμοί της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Νίκο Χατζηνικολάου είναι πολύχρονοι και ισχυροί και δεν κλονίζονται από συγκυριακές και πρόσκαιρες διαφορετικές επαγγελματικές προσεγγίσεις της κάθε πλευράς, παρά τις προσπάθειες διαφόρων καλοθελητών...". Αυτά».

Αυτό που δεν διευκρινίζει «η ποντικίνα» είναι εκ μέρους ποιου ομίλου μιλάει η έγκυρη πηγή: του Real Group του Χατζηνικολάου ή του ομίλου Βαρδινογιάννη; Γιατί έχει τη σημασία του. Και δεύτερον αυτό το «συγκυριακές και πρόσκαιρες επαγγελματικές προσεγγίσεις» σε ποιόν αναφέρεται; Στο κανάλι του Μαρινάκη; Θεωρείται «συγκυριακή και πρόσκαιρη» η επαγγελματική συνεργασία με τον εφοπλιστή; Αυτά...

  zoornalistas.blogspot.gr

Δεκαέξι εικόνες από τή μουσική πανδαισία τού περασμένου Σαββάτου στό Γρυπάρειο

Όλοι μαζί : εμφανείς καί αφανείς συντελεστές μιάς πολύ επιτυχημένης μουσικής παράστασης
Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας


Τό περασμένο Σάββατο (12/11) έγινε στό Γρυπάρειο η μουσική εκδήλωση "θάλασσα πλατειά" γιά τούς σκοπούς τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.
η Σοφία Παπαδημητροπούλου (υψίφωνος)
Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος),
και ο Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος)



Τρεις διακεκριμένοι μονωδοί, η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), η Σοφία Παπαδημητροπούλου (υψίφωνος) και ο Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος), με την συνοδεία του καταξιωμένου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, τραγούδησαν με τις εξαίσιες φωνές και τις μελωδίες τους για την μεγαλειώδη υδάτινη βασίλισσα, τη Θάλασσα. Η θάλασσα που γαληνεύει, που γεννά τον έρωτα, που γίνεται έμπνευση και μούσα ποιητών και συνθετών, αλλά και η θάλασσα που κρύβει μυστήρια και κινδύνους, που πλανεύει, που αγριεύει, που καταπίνει ανθρώπινες ψυχές στα δαιμονισμένα κύματά της, που γίνεται γέφυρα για να ενώσει και συνάμα εμπόδιο για να χωρίσει τους ερωτευμένους.


η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος)
Ένα μαγευτικό αφιέρωμα σε διάσημους ξένους και Ελληνες συνθέτες που υμνούν την απεραντοσύνη, την αρμονία, αλλά και την κρυφή μανία του υγρού στοιχείου.

η Ειρήνη Καράγιαννη
και ο Νίκος Σπανάτης

 Ακούστηκαν έργα, μεταξύ άλλων, 
του Offenbach
ενός εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του βιεννέζικου βαλς, 
του Rossini,
τις άριες του οποίου τραγουδούσαν στα κανάλια της Βενετίας οι γονδολιέρηδες,

η Σοφία Παπαδημητροπούλου
 του Handel
που περιγράφει την ανάγκη του πληρώματος να φτάσει στη στεριά νικητής και να βγει αλώβητος από τη μάχη με τα δαιμονισμένα κύματα, αλλά και του δικού μας   

Μάνου Χατζιδάκι
 που ντύνει με την μουσική του μια γλυκιά συνομιλία με την αδελφή θάλασσα, που παρηγορεί κάθε ανθρώπινο καημό.


Οι εξαίσιες μουσικές αρμονίες  πλημμύρισαν τό Γρυπάρειο
  Συνθέτες: L. Delibes, J. Offenbach, C. W. Gluck, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, G. Rossini, G. Fauré, H. Purcell, G. F. Handel, Τ. Ξανθόπουλος, Ν. Κόκκινος, Ε. Audran, Β. Λεμπέσης, Τ. Μωράκης, Γ. Μουζάκης.
 

  

(Δείτε στή συνέχεια καί άλλες φωτογραφίες από τήν εκδήλωση)

Στό καφενείο "Οι ωραίοι Ανεμόμυλοι" κερδίζουνε όλοι. Kι όλοι οι άλλοι χάνουνε...

 ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ
ι ωραίοι Ανεμόμυλοι"  

-...ρέ σύ, είσαι καθιστός;
-Είμαι... 
-Έμαθα θά ξαναβάλει!
-Καλό αυτό...
-Γιά ποιόν είναι καλό;
-Γιά τόν πλουραλισμό καί τήν πολυφωνία...
-Ναί! Όμως θά φτιάξει συνδυασμό απ' τήν αρχή...
-Ακόμα καλλίτερα!
-Γιατί είναι ακόμα καλλίτερα;
-Γιατί όσο πιό πολύ πολυφωνία έχουμε τόσο πιό πολύ 
  κινείται τό εμπόριο...         
-Επειδή μεγαλώνει ο τζίρος;
-Όχι, επειδή μεγαλώνει ο τζερτζελές...
-Καί μέ όλο αυτό τό τζερτζελέ ποιός θά κερδίσει;              
-Όλοι θά κερδίσουνε!
-Τότε ποιοί θά χάσουνε;
-Θά χάσουνε όλοι οι άλλοι...
Δ.Ν.Α. 

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



tvxs.gr 21:12 | 18 Νοε. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Τόσο κοντά όσο και... μακριά στην τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνει αυτό το Σαββατοκύριακο κυβέρνηση και δανειστές - ένα Σαββατοκύριακο, που διαγράφεται ιδιαίτερα έντονο σε διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών συγγράφουν ήδη κείμενο - προσχέδιο συμφωνίας, και για τον λόγο αυτόν δεν είχαν ούτε χθες, ούτε σήμερα νέες συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης.
2. Σκηνικό ανοιχτής σύγκρουσης ανάμεσα στο δόγμα της λιτότητας και το - ασταθές μεν, διευρυμένο δε - μέτωπο της «αντί-λιτότητας» διαμορφώνεται στην Ευρώπη στη σκιά της επίσκεψης Ομπάμα και εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας που προκαλεί η εκλογή Τραμπ. Το ελληνικό ζήτημα γίνεται ντε φάκτο κεντρικός κρίκος αυτής της, αναμέτρησης, με τον Σόιμπλε να σπεύδει να προλάβει τη Μέρκελ και να απορρίπτει δις εντός 24 ωρών το αίτημα του Αμερικανού προέδρου για ελάφρυνση του χρέους. «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
3. «Δε θα μπορούσα να έχω καλύτερη και πιο σταθερή εταίρο τα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                     Μύκονος, 18-11-2016



    ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δελτίο Τύπου για την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο»
Επιστολή στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κοινοποιούμενη στο γραφείο Πρωθυπουργού και τα αρμόδια Υπουργεία απέστειλε, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζοντας του για άλλη μία φορά την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο. Αυτή η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της αδιάλειπτης αλληλογραφίας δύο ετών.

Ο Δήμαρχος αναφέρει πως «η Μύκονος αποτελεί σήμερα παραδόξως το μοναδικό από τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτει οργανωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθιστώντας έντονη και σε αυτή την περίπτωση την υφιστάμενη ενδοπεριφερειακή ανισότητα, η οποία δεν έχει ιδρύσει ακόμη Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Κλιμάκιο στην Περιφερειακή Ενότητα της Μυκόνου».

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                             ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (18.11.16)

O εισαγγελέας εισηγείται να μην διωχθεί ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

     tvxs.gr  | 18 Νοε. 2016
Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά τα στοιχεία της Αρχής, βάση των οποίων τέθηκε σε καθεστώς επιτήρησης η χώρα, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Ο κ. Κούτρας παρέλαβε την δικογραφία για την υπόθεση, από αναίρεση που ασκήθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επί απαλλακτικού βουλεύματος στο σκέλος της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Το Ποινικό Τμήμα με την υπ' αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, αναίρεσε το υπ' αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Έτσι η δικογραφία επιστράφηκε στο Εφετείο προκειμένου να τεθεί σε νέα κρίση από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών, όσον αφορά το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Ο εισαγγελέας, μετά την μελέτη και αποτίμηση των στοιχείων του φακέλου, αποφαίνεται πως δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για αυτό εισηγείται να μην απαγγελθεί κατηγορία.
Την τελική κρίση για την υπόθεση θα έχει σε λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών.

Δείχνει, βέβαια, καί μία-κάποια ανασφάλεια μέ τά καμώματα του ο κύρ-Αντώνης...

Αστική ευγένεια

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 «Η κυρία Τασία». Ή «η κυρα-Τασία», όπως το προτιμούν όσοι θέλουν να δείξουν ακόμα μεγαλύτερη την περιφρόνησή τους όχι μόνο προς μια γυναίκα πολιτικό αλλά προς τις γυναίκες συνολικά, που πρέπει να μάθουν να μην μπλέκονται σε δουλειές προορισμένες για όσους φορούν παντελόνια. Εντάξει. Να το λένε και να το γράφουν, τάχα για να ειρωνευτούν, τίποτε κομματικά στελέχη δεύτερης και τρίτης κλάσης, κι από κοντά σχολιαστές που δεν βρίσκουν άλλον πρόσφορο τρόπο να επιδείξουν την ανωτερότητά τους και να αποδείξουν τη σοφία τους, είναι περίπου κατανοητό. Αλλά να το λέει κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός, και μάλιστα όχι σε κομματική συγκέντρωση πωρωμένων αλλά σε ημερίδα της Ομοσπονδίας επαγγελματικών και βιοτεχνικών σωματείων, στην Ξάνθη, είναι, εκτός από πολιτικάντικο, απρεπές και ανάγωγο. Και αποτελεί αποδεικτικό, όχι βέβαια κεντροδεξιάς μετριοπάθειας αλλά μετριότητας στο δύσκολο άθλημα της πολιτικής σκέψης.
Την «κυρία Τασία» βρήκε, λοιπόν, να καταγγείλει για το προσφυγικό και ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Εννοούσε την πρώην υπουργό κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Αλλά φαίνεται δεν θέλει να της κάνει τη χάρη να την προσδιορίσει με το ονοματεπώνυμό της. Οπως άλλωστε δεν είχε κάνει τη χάρη –σε ένα άλλο επεισόδιο αστικής ευγένειας, στο οποίο πρωταγωνίστησε– στον κ. Αλέξη Τσίπρα να του παραδώσει τον Γενάρη του 1915 το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όφειλε. Θαρρείς και δεν είχαν προηγηθεί εκλογές, με σαφέστατο αποτέλεσμα, αλλά γιούργια κατσαπλιάδων και κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων της Ηρώδου Αττικού.

Η «κυρία Τασία» φταίει λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, αλλά σύμφωνα και με τα στελέχη των μισών κομμάτων της Βουλής, που «η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο χοτ-σποτ». Διότι, λέει, «προσκάλεσε κατά εκατομμύρια τους λαθρομετανάστες» να έρθουν στην Ελλάδα και δι’ αυτής στην Ευρώπη. Εύκολα μπορούμε να τα φανταστούμε: Στα βουνά του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, στο Ιράκ και την Παλαιστίνη, στην Υεμένη και στην Ερυθραία, στη Συρία βέβαια, μυριάδες βασανισμένοι άνθρωποι είναι καρφωμένοι στο ραδιοφωνάκι τους προσπαθώντας ν’ ακούσουν τα προσκλητήρια της «κυρίας Τασίας», οι δε πιο προχωρημένοι τα αναζητούν στο Διαδίκτυο. Ολοι αυτοί δεν έχουν ακούσει τίποτε για την κ. Αγκελα Μέρκελ. Δεν έμαθαν ποτέ πως είπε ότι η Γερμανία μπορεί να δεχτεί μισό εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες. Οχι. Τ’ αυτί τους και το μυαλό τους είναι προσηλωμένα στην «κυρία Τασία». Αυτή μετράει. Από αυτήν κρέμονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή επηρεάζει την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία. Γνωστό. Πασίγνωστο. Σε τρεις ηπείρους. Ευρώπη, Ασία, Αφρική.

Ούτε και ο κ. Σαμαράς, όμως, φαίνεται να άκουσε ποτέ το προσκλητήριο της κ. Μέρκελ, όπως άλλωστε και κανένας από τους τόσους και τόσους που ξεσπαθώνουν κατά της «κυρίας Τασίας». Ε, τι, με τη Μέρκελ θα τα βάλουμε τώρα; Αυτή, άλλωστε, δεν είναι «κυρα-Αγγελα». Είναι καγκελάριος.

από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
kathimerinh.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ."

Είχε και το σκονάκι του...

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα την προηγούμενη Τετάρτη στο 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν κατά...
γενική ομολογία συγκλονιστική. Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που σχολίασαν ότι έβγαλε εις πέρας το λόγο του χωρίς να έχει κοιτάξει τις σημειώσεις του.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ο πλανητάρχης είχε κάποια βοήθεια. Υπήρχαν μπροστά του δύο "καμουφλαρισμένες" οθόνες με autocue, όπου ήταν γραμμένη η ομιλία του.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι λιγότερο χαρισματικός ομιλητής αφού ήξερε απ' έξω μεγάλο μέρος της 48λεπτης ομιλίας του ενώ φαίνεται ότι αρκετές ήταν οι φορές που αυτοσχεδίασε...
 

Tι είπαν στο τηλέφωνο Tσίπρας – Ερντογάν...

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Τουρκίας...
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και το θέμα του προσφυγικού.  
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εν εξελίξει συνομιλίες στο Κυπριακό, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται. Συμφώνησαν δε, να ξαναμιλήσουν τις επόμενες ημέρες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Στο θέμα του προσφυγικού, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να χαρακτήρισε αναγκαία την ευρω-τουρκική συμφωνία, ενώ δήλωσε στο συνομιλητή του πως στηρίζει το αίτημα της Άγκυρας να πάρει από την ΕΕ αυτά που δικαιούται.
Θυμίζεται ότι μετά την προχθεσινή του συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Έλλαδα στηρίζει σταθερά την εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό...
 

Σε κρίσιμη κατάσταση με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Κωστής Στεφανόπουλος

Με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη χθες το βράδυ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.
Η κατάστασή του 90χρονου πολιτικού κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένη την ηλικία του αλλά και την επιβαρυμένη υγεία του.
kathimerini.gr