Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



tvxs.gr 21:12 | 18 Νοε. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Τόσο κοντά όσο και... μακριά στην τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνει αυτό το Σαββατοκύριακο κυβέρνηση και δανειστές - ένα Σαββατοκύριακο, που διαγράφεται ιδιαίτερα έντονο σε διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών συγγράφουν ήδη κείμενο - προσχέδιο συμφωνίας, και για τον λόγο αυτόν δεν είχαν ούτε χθες, ούτε σήμερα νέες συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης.
2. Σκηνικό ανοιχτής σύγκρουσης ανάμεσα στο δόγμα της λιτότητας και το - ασταθές μεν, διευρυμένο δε - μέτωπο της «αντί-λιτότητας» διαμορφώνεται στην Ευρώπη στη σκιά της επίσκεψης Ομπάμα και εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας που προκαλεί η εκλογή Τραμπ. Το ελληνικό ζήτημα γίνεται ντε φάκτο κεντρικός κρίκος αυτής της, αναμέτρησης, με τον Σόιμπλε να σπεύδει να προλάβει τη Μέρκελ και να απορρίπτει δις εντός 24 ωρών το αίτημα του Αμερικανού προέδρου για ελάφρυνση του χρέους. «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
3. «Δε θα μπορούσα να έχω καλύτερη και πιο σταθερή εταίρο τα...
 συνέχεια
...τελευταία οκτώ χρόνια […] Αν ήμουν Γερμανός θα την ψήφιζα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο απερχόμενος Ομπάμα «παρέδωσε τη σκυτάλη της παγκόσμιας φιλελεύθερης ηγεσίας» στην Ανγκελα Μέρκελ.
4. Η ΝΔ έκανε «ανασχηματισμό» και συγκρότησε τη νέα σκιώδη κυβέρνηση της. Τον Άδωνι Γεωργιάδη τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Πάνο Καμμένο στη «σκιώδη» κυβέρνηση που ανακοίνωσε. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας, αντί του έως τώρα Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι, Νίκος Δένδιας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Γιάννης Κεφαλογιάννης.
5. Μια ιστορική απόφαση έλαβε το Ανώτερο Βρετανικό Δικαστήριο για μια 14χρονη, η οποία έφυγε από τη ζωή από μια σπάνια μορφή καρκίνου, διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα να καταψυχθεί με κρυονική μέθοδο ελπίζοντας πως στο μέλλον θα έχει βρεθεί ο τρόπος να την επαναφέρουν στη ζωή. Ο δικαστής είπε ότι αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο αίτημα που συναντά σε δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας και πιθανώς όλου του κόσμου.
6. Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του μικρού μαύρου φορέματος Zara που έκρυβε μια – όχι και τόσο ευχάριστη – έκπληξη... δεν μπορείς παρά  να αναρωτηθείς: Αν ανοίγοντας το στρίφωμα βρέθηκε ένα ψόφιο ποντίκι, τι θα γίνει αν ξηλωθεί ολόκληρο το ρούχο; Ακόμη περισσότερο... αν αρχίσουμε να τραβάμε μερικές κλωστές από το Zara;
7. Ποιες χώρες έχουν τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα; Είναι 11 και ίσως να μην σας περνάει από το μυαλό ποιές είναι.
8. Όσοι καπνίζουμε έχουμε δει στο πακέτο μας τον κύριο που... μισο-πεθαίνει με την ένδειξη: «Το κάπνισμα προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια και αναπηρία». Πριν πάθει εγκεφαλικό και αναπηρία ή πεθάνει πάντως ο άνθρωπος, καταθέτει μήνυση γιατί η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια του. Σημειώνεται επίσης πως δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του!
9. Το σημαντικότερο περιοδικό της ελληνικής Aριστεράς για τον πολιτισμό, την τέχνη και τη λογοτεχνία είναι πλέον ψηφιοποιημένο και προσβάσιμο στο διαδίκτυο από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Πρόκειται για την «Επιθεώρηση Τέχνης». Διαβάστε το πρώτο και το τελευταίο τεύχος του ιστορικού εντύπου.
10. Το Tvxs γιορτάζει τα όγδοα γενέθλια του. Θυμηθείτε μαζί μας τι είχε συμβεί όταν είχαμε βρεθεί μπροστά στη σύλληψη του εκφωνητή του πολυτεχνείου, Δημήτρη Παπαχρήστου, στο Φλοράλ και ακούστε τι είπε η αναγνώστρια μας Δήμητρα Γαλάνη για εμάς.
* Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.