Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τό "μαγείρεμα" τών ειδήσεων...

Με νέες «πληροφορίες» σερβίρουν παλιές ειδήσεις...
Εισαγγελία ΑθηνώνΑντα Ψαρρά
Το βράδυ της Παρασκευής, αφού ήδη είχε προαναγγελθεί ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά» με «πληροφορίες» για τη «μυστική» έρευνα που διεξάγει «επί μήνες» η Δικαιοσύνη σχετικά με την...
επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control), η είδηση αναρτήθηκε στο «Πρώτο Θέμα» (με μια παραπάνω δόση βεβαιότητας για επερχόμενες βαριές διώξεις).

Ακολούθησαν και άλλες πολλές αναρτήσεις μέχρι που αυτό έγινε πρώτη είδηση στα πρωινά δελτία.

Το ρεπορτάζ της «Αγοράς», που υιοθετήθηκε ταυτόχρονα και πανομοιότυπα από πολλά ΜΜΕ, αναφέρεται σε πληροφορίες για βαριά ποινικά μέχρι και πολιτειακά αδικήματα, που περιγράφουν κάποιοι πολίτες στις αναφορές τους στον εισαγγελέα.

Με δυο λόγια, άνθρωποι που υπέστησαν σοβαρές συνέπειες στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα από τους τραπεζικούς περιορισμούς, αλλά και συνταξιούχοι αποδίδουν σε σκόπιμες και ποινικά κολάσιμες πράξεις την απόφαση για capital controls.

Προφανώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραλαμβάνοντας τις αναφορές είναι υποχρεωμένη να διενεργήσει έρευνα. Μάλιστα ήδη στην πρώτη φάση της επιβολής περιορισμών πολλές παρόμοιες καταγγελίες είχαν δημοσιοποιηθεί ευρύτατα.

Οι δικαστικές αρχές συγκεντρώνουν μαρτυρίες προκειμένου να εξετάσουν αν στοιχειοθετούνται ή μη ποινικά αδικήματα και αν η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ήταν επιβεβλημένη απόφαση για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος μόλις έκλεισε η στρόφιγγα της ΕΚΤ και επιβλήθηκε η απόλυτη ασφυξία.

Προφανώς η διερεύνηση θα αφορά και τις πολιτικές ή άλλες παραινέσεις για φυγή κεφαλαίων στο προηγούμενο διάστημα, δηλαδή προτού οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις.

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια περιγράφει τι προβλέπει ο νόμος αν οποιαδήποτε δικαστική διερεύνηση φτάσει σε καταλογισμό ευθυνών που αγγίζουν και πολιτικά πρόσωπα, εκτός κι αν η υπόθεση τεθεί στο αρχείο.

Από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να προστεθεί και αυτή η (παλιά) πληροφορία στις σημερινές τεταμένες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και δικαστικής εξουσίας...
efsyn.gr

Ίσως αυτά είναι τα 6 πιο αναπάντεχα (και όμορφα) λεπτά πολιτικού διαλόγου στην Ελλάδα (video)

Μου έστειλε το παρακάτω video ένας φίλος με την επισήμανση "δεν σου λέω τίποτα, απλά δες το". Το είδα και έμεινα πραγματικά έκπληκτος.

Δείτε το κι εσείς (τα 6 πρωτά λεπτά):


 

Βρε λέτε να υπάρχει ελπίδα;

parapolitiki.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ γιά τή Διπλή ανακήρυξη σε Επίτιμους Δημότες Μυκόνου τού ΠτΔ & τού Αρχιεπισκόπου - Μοναδικό γεγονός στην πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διπλή ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος σε Επίτιμους Δημότες του Δήμου Μυκόνου – Μοναδικό γεγονός στην πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία
της σύγχρονης Ελλάδος

Mε μεγάλη λαμπρότητα γιόρτασε εχθές η Μύκονος,  20 Οκτωβρίου 2016, τη μνήμη του Πολιούχου της, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, γιορτή η οποία επισήμως καθιερώθηκε το 2013.
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος κι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β'. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μύκονο, καθώς και η πρώτη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην ιστορία του νησιού.
Με αφορμή την  ιστορικής σημασίας σύμπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου αποφάσισε να τιμήσει τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους προσφέροντας τους την ύψιστη τιμητική διάκριση του Δήμου:  την ανακήρυξή τους σε Επίτιμους Δημότες Μυκόνου. Η από κοινού, ταυτόχρονη και ομόφωνη ανακήρυξή  τους σε Επίτιμους Δημότες του Αρχηγού του κράτους και του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας αποτελεί ένα γεγονός μοναδικό στην πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος.
Η τελετή ανακήρυξης διεξήχθη με κάθε επισημότητα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυκόνου εχθές, 20 Οκτωβρίου 2016, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών:
του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Μυκόνου – Δήλου κ. Δωροθέου Β', του εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων κ. Βασίλειο Λεβέντη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σ. Ράπτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Αιγαίου Υποστράτηγου Κ. Τσαρντινάκη, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου Α. Τριπολιτσιώτη,  του Διοικητού της ΠΝΒ Σύρου κ. Σ. Χαραρά , του Γεν. Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γ. Γεννηματά, της Ειρηνοδίκου Μυκόνου κας Β. Παφίλη, του Αντιπεριφερειάρχη  Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στ. Μπρίγγου, του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Μ. Χανιώτη, του Δημάρχου Νάξου κ. Μ. Μαργαρίτη, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, των διατελεσάντων Δημάρχων Μυκόνου κ.κ. Μ. Αποστόλου, Χ. Βερώνη και Αθ. Κουσαθανά-Μέγα, των Πολιτευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Γ. Χριστόπουλου, με τη συμμετοχή όλων των  Κληρικών της Μυκόνου, της Σύρου και των Αθηνών, καθώς και όλων τοπικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, του Αερολιμενάρχη Μυκόνου και εκπροσώπων των υπηρεσιών και συλλόγων του νησιού. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε σε όλες τις εκδηλώσεις η σύζυγός του κα Β. Παυλοπούλου.
Τις σχετικές αποφάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε ο Πρόεδρός του κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος.
Κατά την προσφώνηση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε: "Καθώς σήμερα γίνεστε, έστω και επί τιμή, σάρκα από τη σάρκα μας δεχθείτε αυτήν την αναγνώριση ως μια ελάχιστη ανταπόδοση για την συμβολή σας -από τις δημόσιες θέσεις που υπηρετήσατε- στα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Μυκονιάτικης κοινωνίας". Κατά την αντιφώνησή του ο ΠτΔ ανέφερε: "...ένα σύμβολο που οφείλει να μας εμπνέει όλους σήμερα είναι η ηρωίδα της Μυκόνου Μαντώ Μαυρογένους, η οποία μας δίδαξε πως να τα δίνεις όλα στον αγώνα, κι όταν δεν σου φέρθηκαν καλά εκείνοι που θα έπρεπε να εκτιμήσουν την προσφορά σου, πως φεύγεις από την ζωή χωρίς να βαρυγκωμήσεις, όντας υπερήφανος γιατί έκανες το χρέος σου. Αυτή η απόλυτη ανιδιοτέλεια της Μαντούς Μαυρογένους είναι κάτι που πρέπει να συνοδεύει τον καθένα και πολύ περισσότερο εμάς που έχουμε δημόσια αξιώματα".
Κατά την προσφώνηση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς είπε: "Με τη συμβολική κίνηση της απονομής του τίτλου του επίτιμου Δημότη Μυκόνου, στον πρώτο Αρχιεπίσκοπο που επισκέφτηκε ποτέ τη Μύκονο, σπεύδουμε όχι μόνο να σας τιμήσουμε αλλά να σας εκφράσουμε τη μεγάλη  χαρά μας που είστε σήμερα ένας από εμάς, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για ακόμη σημαντικότερες συνέργειες της Δημοτικής μας Αρχής με την τοπική Εκκλησία σε όφελος του νησιού και πρωτίστως των κατοίκων του, γιατί ο κάθε τόπος είναι οι άνθρωποί του". Στην αντιφώνησή του ο Μακαριότατος αφού δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την πρώτη επαφή του με τη Μύκονο και τη φυσική ομορφιά της, εξήρε τον Μυκονιάτη την προκοπή και την πρόοδό του, σημειώνοντας πως η περίπτωση της Μυκόνου αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της τελετής οι καλεσμένοι επισκέφτηκαν την πρωτοποριακή αρχαιολογική έκθεση "VANITY- Η ιστορία του κοσμήματος στις Κυκλάδες" στο Μουσείο της Μυκόνου και ξεναγήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρη Αθανασούλη και τους συνεργάτες του. Η έκθεση που αποτελεί μία συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων  και του Δήμου Μυκόνου και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας -όπως και άλλες ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην Μύκονο- προκάλεσε τον ενθουσιασμό των υψηλών καλεσμένων μας για τη μοναδικότητά της στον ελληνικό χώρο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του νησιού, παρουσία στρατιωτικών αγημάτων και της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς εξέφρασε την βαθειά συγκίνησή του για την ξεχωριστή αυτή ιστορική ημέρα και ευχαρίστησε τους Μυκονιάτες για την συμμετοχή τους και όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, τον Μητροπολίτη της κ. Δωρόθεο Β΄, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους αιρετούς και ιδίως τον Αντιδήμαρχο κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου που συντόνισε τη διοργάνωση.

Φωτογραφίες από τίς εκδηλώσεις γιά τήν ανακήρυξη τού ΠτΔ & Αρχιεπισκόπου σέ επίτιμους δημότες Μυκόνου τήν 20.10.2016