Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Έφυγε άρον άρον από την Αμερική, ο Ερντογάν…

Πήγε να κάνει τον αρχηγό των Μουσουλμάνων, στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, οι Αμερικάνοι του έκαναν καψόνια και σηκώθηκε κι έφυγε…

Στο καπάκι ήρθε και η διαμαρτυρία του State department για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφιά…

Ήθελε να βγάλει λόγο στην κηδεία, αλλά η οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι δεν του το επέτρεψε. Ήθελε να αφήσει ένα κομμάτι μαύρο ύφασμα με στίχους από το κοράνι στο φέρετρο, αλλά ούτε αυτό του το επέτρεψαν. Οι φρουροί του πλακώθηκαν με αμερικανούς αστυνομικούς και…
ο Ερντογάν, βλέποντας πως του σπάνε τον τσαμπουκά και δεν πρόκειται να τον αφήσουν να πουλήσει το αρχηγιλίκι, σηκώθηκε κι έφυγε πριν την κηδεία.

Ε ρε ρεζιλίκια!

Κι ενώ βρισκόταν στον αέρα, ήρθε και η διαμαρτυρία από το State Department για τα καμώματα του στην Αγία Σοφιά.

Οι Αμερικανοί βλέπουν την Αγία Σοφιά ως μουσείο μεγάλης πολιτιστικής σημασίας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε τζαμί…
 

Η Nτόρα έκοψε τό τσιγάρο ...μόλις ανέβηκε ο ΦΠΑ!!!

Στήν προχθεσινή πρωϊνή εκπομπή τού Παπαδάκη (ΑΝΤ), ενώ η "κουβέντα" περιστρεφόταν γύρω από τήν αύξηση τού ΦΠΑ, από 23% σέ 24%... 
...καθώς καί στίς άμεσες επιπτώσεις πού θά έχει στίς τιμές τών τσιγάρων, μπίρας καί λοιπών προϊόντων... 
...η -μεταξύ καί άλλων καλεσμένων- Ντόρα Μπακογιάννη είπε, στό εντελώς ξεκάρφωτο, ότι εκείνη (γνωστή καπνίστρια) "τό έκοψε τό τσιγάρο"...

laughing_chimpm-vi1
Ο μέχρις ακράτειας γελών συγγενής... 
...τού Αζάνκα!
Η δεδομένη στιγμή πού αναφέρθηκε τό συγκεκριμένο γεγονός (συσχετιζόμενο καί μέ τήν ακρίβεια) προκάλεσε τή γενικότερη θυμηδία, στό ανά τό πανελλήνιο πολυπληθές ακροατήριο τού Παπαδάκη, διότι εξελήφθη σάν έμμεση, δήθεν διαρροή, τού ...δεινοπαθούντος, εν μέσω κρίσεως Μητσοτακέϊκου "πόθεν έσχες"!..

...μέχρι κι ο εικονιζόμενος συγγενής τού αείμνηστου Αζάνκα δέν μπόρεσε νά κρατηθεί!
                                                                                                                      ***
Παρότι, όλο αυτό, δέν ήταν παρά μιά "εύθυμη ατυχής στιγμή" από τίς τόσες πού συμβαίνουν σέ όλους όσους είναι υποχρεωμένοι -λόγω δουλειάς- νά μιλούν ακατάπαυστα...
...νά μήν σάς εντυπωσιάσει άν δείτε κανέναν από τούς εξ επαγγέλματος "σωτήρες" μας ν' αλείφεται μ' αυγά γιά νά φαίνεται κίτρινος από τίς ...κακουχίες καί τήν ταλαιπωρία!..
Μέχρι τώρα, φεύ, είναι ο μόνος "φαρισαϊσμός" πού δέν έχει βγεί, ακόμη, στό μεϊντάνι...
Δ.Ν.Α. 

Νίκος Φίλης, ο νέος Πάγκαλος (κι όχι για τους λόγους που νομίζετε)

10.6.16

Στη μετα-Βαρουφάκη εποχή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι με διαφορά το κυβερνητικό στέλεχος που έχει απασχολήσει περισσότερο τα media, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να έχουν ζητήσει καμια 500αρια φορές την παραίτηση του.
Όσο περνάει ο καιρός, υποψιάζομαι ότι αυτή ακριβώς είναι και η αποστολή του κ. Φίλη, να απασχολεί δηλαδή τη δημοσιότητα, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει και υλοποιεί πολιτικά δύσκολες αποφάσεις, όπως η πρόσφατη παραχώρηση του Ελληνικού.
Κάθε τόσο, ο Νίκος Φίλης προχωράει σε μια προκλητική και εμπρηστική δήλωση, τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ λυσσάνε, η Αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση του, τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζουν και τα υπόλοιπα «κρατούν αποστάσεις» και ο ευτυχής Τσίπρας συνεχίζει ήρεμος τον δρόμο του.
Αντίστοιχο ρόλο είχε κατά το παρελθόν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, του οποίου επίσης η παραίτηση είχε πολλάκις ζητηθεί από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Μπορεί ο Νίκος Φίλης να μην διαθέτει το φλέγμα και το πνευματικό βάθος του κ. Πάγκαλου αλλά σίγουρα εκτελεί με επαγγελματισμό τα καθήκοντα του επίσημου προβοκάτορα της κυβέρνησης (και με ερασιτεχνισμό αυτά του υπουργού Παιδείας).

Συνιστώ στα κόμματα της Αντιπολίτευσης να τον αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και να μην παίζουν το παιχνίδι του. Η υστερία μόνο κάλο του κάνει.
parapolitiki.com

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

                                                                                                           από "ΤΑ ΝΕΑ"

Παπαδημούλης για Μαυρίκο: Τον έκαψαν για να μην τους κάψει...

"Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου δέν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω τής δικαστικής οδού, αλλά μέσω τής Αττικής οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει".

Παπαδημούλης για Μαυρίκο: Τον έκαψαν για να μην τους κάψει

Τη δική του εξήγηση για το τραγικό δυστύχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου δίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter,...
ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε:

Τον έκαψαν για να μην τους κάψει.

Διαβάστε το tweet του κ. Παπαδημούλη:
από  newpost.gr

Αντιδράσεις σημειώθηκαν γιά τό tweet τού κ. Παπαδημούλη. Δείτε ΕΔΩ

Τό σκίτσο τού Αρκά


«Πράσινο φως» από το EWG για την εκταμίευση της δόσης


Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 22:07
Η απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων θα ληφθεί στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, από το ΔΣ του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). 
REUTERS/TONY GENTILE
Bρυξέλλες, Του Νίκου Μπέλλου
«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα άναψε το βράδυ της Πέμπτης το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή οι τεχνοκράτες των χωρών της Eυρωζώνης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα και συνεπώς ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Η σκυτάλη τώρα περνά στα κοινοβούλια ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης, τα οποία καλούνται με τη σειρά τους να επικυρώσουν τη συμφωνία, μια διαδικασία που θεωρείται πλέον τυπικού χαρακτήρα.
Η απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων θα ληφθεί στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, από το δ.σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

naftemporiki.gr

"...Από την πολιτική και τη γυναίκα πρέπει να φεύγεις πρώτος..."

Παχατουρίδης: Δεν είμαι κομματάρχης δήμαρχος...


"Υπήρξα καλός δήμαρχος. Δεν υπήρξα καλός πατέρας"...

Το Περιστέρι έχει δήμαρχο. Τον λένε Ανδρέα Παχατουρίδη. Έχει ήδη τέσσερις θητείες και πάει για την πέμπτη. Θα πήγαινε και για την έκτη αλλά δεν το επιτρέπει ο νόμος. Από...


τους καλύτερους δήμαρχους της χώρας.

Τον λατρεύουν οι συμπολίτες του και τον βγάζουν κάθε φορά με τεράστια ποσοστά, που φτάνουν κοντά στο 70%. Ο ίδιος δικαιολογεί αυτή  την αγάπη λέγοντας πως δεν είναι "κομματάρχης δήμαρχος".

Εξομολογήθηκε μάλιστα στον Αρναούτογλου πως δίνοντας όλον του τον χρόνο στη δουλειά του δημάρχου δεν έδωσε το χρόνο που θα ήθελαν τα παιδιά του από αυτόν. Αλλά ευτυχώς είχαν τη μαμά τους. "Υπήρξα καλός δήμαρχος, αλλά δεν υπήρξα καλός πατέρας", είπε.




Τέλος έδωσε κι ένα ορισμό για τον "καλό δήμαρχο" με τη φράση: Από την πολιτική και τη γυναίκα πρέπει να φεύγεις πρώτος.

Σωστά. Γιατί αν δε σε θέλουν, τι νόημα έχει να επιμένεις...
 

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:39 | 09 Ιουν. 2016

1. Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, όταν το αυτοκίνητο του τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην Αττική οδό. Ο Μαυρίκος, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος, είχε κατηγορηθεί για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Το όχημα εξετάζεται από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία. 

2Το Μαξίμου αδειάζει τον Φίλη: Προσωπικές οι απόψεις του για τους «Παραιτηθείτε». Την παραίτηση Φίλη ζητά η ΝΔ. Πυρά από την αντιπολίτευση. Τι απαντά ο ίδιος. 
3Το Σύνταγμα, το δημοψήφισμα και το «όχι» Παυλόπουλου. Ο προβληματισμός του Μαξίμου, τα μηνύματα Βούτση και Κατρούγκαλου.
4. Τη βεβαιότητα του για εκταμίευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup εξέφρασε σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί. 
5. DW: Ποιοί είναι οι «συνωμότες» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ
6Δεύτερη η συμμαχία Podemos - Αριστεράς λίγο πριν τις εκλογές στην Ισπανία. 
7Euro 2016: Απαγορεύθηκε στη Γαλλία η αναμετάδοση των αγώνων στους υπαίθριους χώρους των μπαρ για λόγους ασφαλείας. Οι αντιδράσεις. 
8. To PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην νοτιοανατολική Τουρκία. 
9. Η Google παρουσίασε τον πρώτο παγκόσμιο κβαντικό υπολογιστή. Αν και σε πειραματικό στάδιο είναι το πρώτο βήμα για τη νέα εποχή των υπολογιστών. 
10. Πάμε σινεμά. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας

Από τή μεγάλη πορεία (πιθανόν καί ταλαιπωρία) πρός τό κεραμοσκεπές μέλαθρον Βοϊνοβιτς...

Αλλαγή πορείας : Πρός Βουλή (αντί Βοϊνοβιτς)


(Παραλλαγή σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Μύκονος, 09-06- 2016


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

                                                               --------                                    
Ο Δήμος Μυκόνου, όπως και πέρυσι, ολοκλήρωσε έγκαιρα τον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού μας και ήδη από την 1 η Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί οι ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και 15 Σεπτεμβρίου. 
Ο αριθμός των παραλιών που έχουν την κάλυψη, με δαπάνη του Δήμου, φτάνει το συνολικό αριθμό των δώδεκα (12) παραλιών. 
Οι παραλίες που έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη είναι οι εξής κάτωθι:

1. Παραλία Αγράρι
2. Παραλία Πλατύ Γιαλός
3. Παραλία Καλαμοπόδι (Παραντάϊς)
4. Παραλία Πλιντρί (Σούπερ Παραντάϊς)
5. Παραλία Παράγκα
6. Παραλία Ψαρρού
7. Παραλία Ελιά
8. Παραλία Καλό Λιβάδι
9. Παραλία Καλαφάτη
10. Παραλία Άγιος Στέφανος

11. Παραλία Πάνορμος
12. Παραλία Άγιος Ιωάννης
(Διακόφτης)
 

Η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα παρέχεται σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.30 το πρωί εως τις 17.30 το απόγευμα από έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι επικουρούνται από όλα τα τεχνικά και μηχανικά μέσα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή εκτέλεση της κάλυψης, όπως ενδεικτικά : μηχανοκίνητα σκάφη και βάθρο ναυαγοσώστη.
Ο Δήμος ολοκλήρωσε έγκαιρα την διαγωνιστική διαδικασία

με δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, αν και μέχρι πολύ πρόσφατα δεν ήταν σαφές το νομικό πλαίσιο παραχώρησης των παραλιών.
Ο Δήμος προχωρά σε όλες τις ενέργειες, ώστε να παρέχεται πρωτίστως στους κατοίκους και τους επισκέπτες η απαραίτητη ασφάλειά τους, διαφυλάσσοντας συγχρόνως και το υψηλό επίπεδο παροχών του νησιού μας, στοχεύοντας στην όσο δυνατόν ποιοτικότερη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε, ότι ο Δήμος Μυκόνου έλαβε διάκριση από τον ανεξάρτητο φορέα Συλλόγου εθελοντών ναυαγοσωστών και φίλων θαλάσσης για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του

νησιού μας για το έτος 2015, καθώς ύστερα από εντεταλμένους και έκτακτους ελέγχους από ειδική ομάδα έρευνας, διαπιστώθηκαν υψηλά επίπεδα ασφάλειας με ποιοτικά αρακτηριστικά, που αντικατοπτρίζουν το ακέραιο αίσθημα ευθύνης για την προστασία των λουομένων, που επέδειξε ο Δήμος μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 


«Βόμβα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 00:03 |
Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία.
«Βόμβα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα
 
     



Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τοποθετούμενος την Πέμπτη επί της υποθέσεως των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αποφάνθηκε ότι δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία, η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις, και εξαρτά την εν λόγω έγκριση από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, από την κατάσταση της επιχειρήσεως και από το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.
Αφορμή των προτάσεων του εισαγγελέα ήταν η προσφυγή της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, (που ανήκει στον γαλλικών συμφερόντων πολυεθνικό όμιλο Lafarge) στο Συμβούλιο της Επικράτειας κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας που απέρριπτε αίτημά της για την εφαρμογή σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας το οποίο προέβλεπε και ομαδικές απολύσεις.

από tanea.gr

Γιατί οι σταρ μας ζαλίζουν τόσο πολύ με τη Χίλαρι;

Αναρωτιόμουν γιατί η Χίλαρι δεν χωρίζει τον Μπιλ μετά από τέτοια δημόσια ξεφτίλα και η απάντηση που έπαιρνα από όποιον ασχολούνταν έστω και λίγο με τα πολιτικά ήταν «θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ»


Δηλαδή οι σταρ ονειρεύονται μια νέα Αμερική με πρόεδρο τη Χίλαρι;

Γιατί οι σταρ μας ζαλίζουν τόσο πολύ με τη Χίλαρι;

Κιάρα Σουγκανίδου
Κιάρα Σουγκανίδου

Ιουνιου 2016, 16:05    

Από την Κέιτι Πέρι ως τη Μία Φάροου, από την Αν Χάθαγουεϊ ως την Εύα Λονγκόρια, αστέρες κατακλύζουν τα social media με συγχαρητήρια και ελπίδες για τη μεγάλη αλλαγή. Η Χίλαρι μάγεψε το Χόλιγουντ και κατά κάποιο τρόπο ίσως του χρωστάει τη νίκη της. Αλλά τι φταίμε εμείς;

Με το που έσκασε το νέο ότι η Χίλαρι θα είναι επισήμως η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, πιο συγκεκριμένα, με το που ανάρτησε η ίδια στο Instagram το μήνυμα «Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος» χθες, Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα Ελλάδας 5:49 π.μ., τα social media πήραν φωτιά!
Μηνύματα ενθουσιασμού από διάσημες γυναίκες κάθε ηλικίας και...

Ο Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον

09/06/2016 21:55 |
Ο Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε και επίσημα σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

«Είμαι μαζί της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να είχε περισσότερα προσόντα για να αναλάβει αυτό το αξίωμα», σε ένα σύντομο βίντεό του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «αδημονώ να βγω εκεί έξω και να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τη Χίλαρι».

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα με ανάρτησή της στοTwitter για την επίσημη εκδήλωση της υποστήριξής του στο πρόσωπό της, τονίζοντας πως «την τιμά». Σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε πως η απόφαση του Ομπάμα «σημαίνει πάρα πολλά» για την ίδια και «τη χαροποιεί αφάνταστα».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα αναμένεται να πάρει μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στο Ουισκόνσιν.

Εξάλλου πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει στις 16:00 (περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Παρότι η Κλίντον έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, ο Σάντερς έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει τη δική του εκστρατεία.

tanea.gr

Κάηκε ζωντανός ο εκδότης της Ακρόπολης Π. Μαυρίκος στην Αττική Οδό



Ερωτήματα δημιουργούνται για τις συνθήκες του τροχαίου
συμβάντος στην Αττική Οδό, όπου έχασε τη ζωή του ο εκδότης της
εφημερίδας Ακρόπολη Παναγιώτης Μαυρίκος, εκ των κατηγορουμένων για την
υπόθεση των εκβιασμών. Το αυτοκίνητο, ένα Πόρσε Καγέν που φερόταν να
ανήκει στη σύζυγό του, ανεφλέγη από άγνωστη αιτία και ο οδηγός του
οχήματος απανθρακώθηκε.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

 Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της
Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του
δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ
έχει τυλιχθεί στις φλόγες.


*********************************************************************

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποιος ήταν ο - αμφιλεγόμενος - εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος 

*********************************************************************

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν
πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια
σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα,
πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στον
τόπο  έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά
το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών
Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν
πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση
έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής


από tanea.gr

Ο χρήσιμος (κάπου κάπου…) κυνισμός του Αλέξη Τσίπρα...


Εντάξει, στη μια πλευρά στέκεται ο κυνισμός του Τσίπρα, που μέσα σε 17 μήνες πέρασε από το «Δεν Πωλείται» στο «πουλάω και πανηγυρίζω». Όμως, από την άλλη, γιατί άλλες τέσσερις κυβερνήσεις είχαν «ξεχάσει» το Ελληνικό επί δέκα χρόνια;
Ας ξεκινήσουμε με τα γαργαλιστικά, με αυτά που...
κατακλύζουν το Διαδίκτυο και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει άλλη μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα υπό την πίεση των δανειστών.
Στα «αγαπημένα» μια φωτογραφία του με Δημάρχους της περιοχής πίσω από το πανό «Δεν πωλείται» (εδώ). Στα πιο προκλητικά η προσωπική του διαβεβαίωση ότι αυτός «δεν πουλάει» και η παρότρυνσή του «ψηφίστε Σαμαρά» όσοι θέλετε (ήθελαν) να πουληθεί το Ελληνικό. Μόλις το Γενάρη του 2015 (εδώ).
Στα «πλακατζίδικα» οι κεραυνοί της αντιπολιτευόμενης Αυγής (εδώ ένα δείγμα) και οι σημερινοί πανηγυρισμοί για το πράσινο, σε γαλάζιο φόντο (εδώ).
Αυτός είναι ο αριστερός κυνισμός. Ο κ. Τσίπρας τον έχει αναγάγει σε υψηλή πολιτική τέχνη εδώ και ενάμισι χρόνο. Εχει αναλυθεί επαρκέστατα. Τελεία.

Όμως,  τώρα θα μπούμε στα «αλλά»:

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού έκλεισε τον Μάρτιο του 2001.
Ο χώρος δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί αμέσως, αφού χρειαζόταν για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004. Οι Αγώνες τελείωσαν τον Αύγουστο του 2004. Δίνουμε και ένα τράτο ακόμα λίγων μηνών.
Από το 2005 έως το 2014 (το 2015 ήρθε η κυβέρνηση Τσίπρα) πέρασαν δέκα γεμάτα χρόνια. Μεσολάβησαν τέσσερις κυβερνήσεις. Του Κώστα Καραμανλή έως το Σεπτέμβριο  2009 (σχεδόν πέντε χρόνια). Του Γιώργου Παπανδρέου έως τον Νοέμβριο του 2011 (σχεδόν δυο χρόνια). Η «υπηρεσιακή» τρόπον τινά του Λουκά Παπαδήμου έως τον Μάιο του 2012 (έξι μήνες). Και η κυβέρνηση Σαμαρά έως τον Δεκέμβριο του 2014 (δυόμισι χρόνια).
Βεβαίως, η σύμβαση για την παραχώρηση του Ελληνικού ετοιμάστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά (2014) και πάνω σ’ αυτήν στηρίζεται η σημερινή, που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα. Όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε να ολοκληρώσει το έργο. Όπως και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις, συνολικά επί δέκα χρόνια, φοβούμενες το κράξιμο για «ξεπούλημα». Ετσι, άφησαν αναξιοποίητα έξι χιλιάδες στρέμματα στο καλύτερο σημείο της Αττικής. Αν η αξιοποίηση είχε γίνει πριν από την κρίση (από το 2005 έως το 2009) και τα οφέλη για το κράτος θα ήταν περισσότερα και το έργο θα είχε τελειώσει.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εκεί που απέτυχε ο ορθολογισμός (υποτίθεται) των κεντροδεξιών κυβερνήσεων έρχεται να πετύχει ο, ελέω δανειστών, αριστεροδεξιός ορθολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα, εμπλουτισμένος με πολύ κυνισμό.
Αυτός ο κυνισμός του κ. Τσίπρα μπορεί άλλους να προκαλεί και άλλους να εξοργίζει, αλλά έχει και κάποια χρησιμότητα. Αλλωστε, όπως έλεγε ο Οσκαρ Ουάιλντ, «κυνισμός σημαίνει να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι»...
Γιώργος Καρελιάς
protagon.gr

Το νέο σκίτσο του Αρκά εξηγεί γιατί χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους στην κυβέρνηση…

Νέο «χτύπημα» του δημοφιλούς σκιτσογράφου Αρκά, που με νέα γελοιογραφία του εξηγεί γιατί χρειαζόμαστε...
νέους ανθρώπους στην κυβέρνηση…