Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Σαουδ. Αραβία : Θα αγοράσει από τις ΗΠΑ εξοπλισμό αξίας 110 δισ. δολαρίων...

H Σαουδική Αραβία, οι δυτικές αξίες και το χρήμα
Η Εισαγγελία του Ριάντ κάνει λόγο για διαπληκτισμό του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα το θάνατο του. 
ΗΠΑ και ΕΕ συνεχίζουν τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία στα εξοπλιστικά.
H Γενική Εισαγγελία του Ριάντ έδωσε σήμερα το πόρισμά της στη δημοσιότητα σύμφωνα με το οποίο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι όντως σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Spa, ο Κασόγκι ενεπλάκη σε διαπληκτισμό με άλλα πρόσωπα στο προξενείο και στη συνέχεια ακολούθησε ο θάνατός του. Χθες συνελήφθησαν 18 άτομα στη Σαουδική Αραβία ανάμεσά τους και ο υπαρχηγός των  Μυστικών υπηρεσιών. Εντωμεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν την υπόθεση και συμφώνησαν οι δυο χώρες να συνεργαστούν για τη διαλεύκανσή της. Η Τουρκία ισχυρίζεται αντίθετα με τη Σαουδική Αραβία πως υπήρξε στοχευμένη δολοφονική επίθεση εναντίον του Κασόγκι από ειδικούς κομάντο. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η Άγκυρα δήλωνε ότι διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και...

O Aντώναρος "σκιτσάρει" τόν Αντωνάκη (Σαμαρά)...

"Μοιραίος άνθρωπος...
... για την Ελλάδα και την Κεντροδεξιά"...

Nέο χτύπημα Αντώναρου κατά Σαμαρά. Με αφορμή τo σκωπτικό σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού από την Πύλο («εμείς εδώ γιορτάζουμε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, τη νικηφόρα. Άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες...»).

Οπως έγραψε στα social media, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή: