Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Ευάγγελος Αντώναρος γιά δημοσκόπους : Τί ποσοστό τούς κλείνει τό τηλέφωνο στά μούτρα;...


Με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος θέτει ερωτήματα για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων



Διαβαζω στο διαδίκτυο ότι γνωστη εταιρία δημοσκοπήσεων έκανε για λογαριασμό γνωστης εφημερίδας σφυγμομετρηση της κοινης γνώμης. 
Κυριο θεμα -- πρωτότυπο είναι η αλήθεια: Πότε νομίζουν οι πολίτες ότι θα γίνουν εκλογές... Κι αν φοβούνται ότι θα ληφθούν νέα μέτρα.
Αφελής ερώτηση δική μου: Μια κι έγινε που έγινε η μέτρηση ρωτήθηκαν η όχι οι πολίτες τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή; Κι αν όχι γιατί; Γιατί, από ο,τι ξέρω, αυτή είναι η κεντρικη ερώτηση που γίνεται σε όλο τον κόσμο στις δημοσκοπήσεις με πολιτικό περιεχόμενο. Κι όσοι θελουν να τους παίρνουν στα σοβαρά σε αυτη την ερώτηση επικεντρώνονται -- και φυσικά στη ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων.
Και φυσικά θα ειχε ενδιαφέρον να μας πουν σε τι ποσοστο εκλεισαν στα μούτρα των δημοσκόπων τη γραμμή οι ερωτωμενοι πολίτες μόλις τους πήραν τηλέφωνο -- χωρίς να απαντήσουν σε καμμια ερώτηση. Ακούω από πολλούς δημοσκόπους ότι το ποσοστό αυτό ξεπερνάει πια το 60 -- ναι! -- το 60%. Πραγμα που σημαίνει ότι στοιχεια υπάρχουν μόνο για το 40%. Δηλαδή η συμπεριφορά της πλειοψηφίας παραμένει απλά σκοτεινή κι  ανεξιχνίαστη.

Μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, τί "θά φέρει" τό '19;

H χρονιά των αποκαλύψεων...
...και τι μας ετοιμάζει το 2019...
Το 2018 ήταν το έτος των αποκαλύψεων, στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στη διεθνή σκηνή ήταν κυρίως ο «κίνδυνος Τραμπ» που έγινε πλέον φανερός. Όχι μόνο από τα δύο εξαιρετικά βιβλία για τη «Φωτιά και οργή στον Λευκό Οίκο» που αποκάλυψαν έναν πρόεδρο «ψεύτη από τα γεννοφάσκια του» και πλήρως αποστασιοποιημένο από την πραγματικότητα, σε έναν χαώδη και δυσλειτουργικό Λευκό Οίκο. Αλλά και από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του σε όλα τα διεθνή ζητήματα, από την συνεχιζόμενη άρνηση  του στην παγκόσμια απειλή της κλιματικής αλλαγής, μέχρι την αιφνιδιαστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, μετά ένα τηλεφώνημα με τον Ερντογάν.

Η αποχώρηση της αμερικανικής αυτοκρατορίας από τη διεθνή σκηνή θα έπρεπε να οδηγήσει σε ανασύνταξη της Ευρώπης, που είχε όμως τις δικές της... αποκαλυπτικές στιγμές. Για τη Γερμανία ήταν κυριολεκτικά μια χρονιά αποκάλυψης: αμφισβήτηση και αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και αδυναμία συνεννόησης στον κυβερνητικό συνασπισμό...

Ευχές από τό "Λαογραφικό Μουσείου Μυκόνου"

από τό "Σπίτι τής Λένας"









Το Δ.Σ. του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου και το Δ.Σ. του Σωματείου "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" σας εύχονται
Ευτυχισμένο το 2019!

Πού θά χτυπήσει ο κομήτης;...

Στο έλεος του κομήτη Novartis που πλησιάζει οι πολιτικές εξελίξεις: Θα χτυπήσει ΝΔ-Κινάλ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και το επιτελείο της  ολοκληρώνουν την έρευνα που ανέλαβαν για το σκάνδαλο Novartis -στον πυρήνα του οποίου βρίσκονται οι μαρτυρίες για το χρηματισμό οκτώ πολιτικών προσώπων, ενός δικαστικού και ενός ανώτατου τραπεζικού παράγοντα.
Η εισαγγελέας  αξιολόγησε τις νόμιμες καταθέσεις των προστατευμένων -και άλλων- μαρτύρων, τα στοιχεία που παρέλαβε από τις αμερικανικές αρχές και τη σημερινή διοίκηση της εταιρίας, το υλικό που προέκυψε από τις έρευνες σε τραπεζικές και άλλες συναλλαγές των εμπλεκομένων και οικείων τους και σχημάτισε ισάριθμους ογκώδεις φακέλους- δίπλα στον μεγάλο αριθμό φακέλων για μη πολιτικά πρόσωπα...