Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

"Πράσινο φως" από το EuroWorking Group...

...για την αξιολόγηση...
Το EuroWorking Group που συνεδρίασε σήμερα (Παρασκευή) ενέκρινε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για τη χώρα μας.

Αυτό που απομένει πλέον, είναι η ανάλογη απόφαση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup της προσεχής Δευτέρας, που αναμένεται να είναι εξίσου θετική. 

Έτσι, τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να προβούν σε μια πολιτική δήλωση και από εκεί και πέρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες στα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης, η οποία θα δοθεί τμηματικά, με την πρώτη υποδόση να χορηγείται εντός του δεύτερου 15θήμερου του Φεβρουαρίου.

Από τον Φεβρουάριο, θα αρχίσει και η διαδικασία της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε την αξιολόγηση ως «υπόδειγμα» και υπογράμμισε ότι για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα η συζήτηση θα ξεκινήσει τώρα.

Σχόλια Σαμαρά γιά τά λεγόμενα τού πρωθυπουργού...

Ψάχνει την τιμή του, στα σχόλια του πρωθυπουργού...
Σχόλιο για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Σαμαρά, αναφορικά με τη στάση του στο Σκοπιανό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εξωτερικών το 1992. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς, «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον». 

Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας»...

Ο Σαμαράς θέλει να ρίξει και τον Κυριάκο...

Απάντηση στο σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις βολές που εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς.

«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν. Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...

Όταν ο Hugo Boss έντυνε τους Ναζί...

H ιστορία του ιδρυτή του περίφημου Οίκου Μόδας...

Η διάσημη γερμανική φίρμα ένδυσης και αξεσουάρ Hugo Boss ήταν αυτή που εφοδίαζε με στρατιωτικές στολές το ναζιστικό κόμμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, εφοδίασε με στολές την Wehrmacht, την SS και την Χιτλερική νεολαία. Στη διάρκεια του πολέμου μάλιστα, η φίρμα έκανε χρήση 140 φυλακισμένων που παρείχαν καταναγκαστική εργασία.

Πρώτη η Washington Post αποκάλυψε το ναζιστικό παρελθόν του. Το 1931, ο Hugo Ferdinand Boss, ιδρυτής του Οίκου Hugo Boss, έγινε μέλος του ναζιστικού κόμματος NSDAP καθώς και στενός φίλος του Χίτλερ. Η επιχείρηση υφασμάτων που κατείχε μπήκε από τότε στη διάθεση του Ράιχ και κατά την διάρκεια του πολέμου εφοδίαζε με στολές...

Εθνική Τράπεζα: Μηδενισμός τού δανεισμού της από τόν ELA και πλεονάζουσα ρευστότητα...

Πλήρης απεξάρτηση της ΕΤΕ από τον ELA


Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τον μηδενισμό του δανεισμού της από τον Έκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας (ELA) εξασφάλισε η Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνον πετυχαίνει πρώτη τον μηδενισμό της εξάρτησής της από τον ELA, αλλά διαθέτει ήδη και πλεονάζουσα ρευστότητα.
Το βήμα αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, λόγω της αύξησης των καταθέσεων και της αύξησης της χρηματοδότησης από τη διατραπεζική αγορά μέσω repos που πέτυχε η τράπεζα στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η έκθεση της ΕΤΕ στον ELA είχε υποχωρήσει σε περίπου 1 δισ. ευρώ.
Ουσιαστική συνεισφορά στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+0,59% θα έχουν και οι αποεπενδύσεις από θυγατρικές της, όπως της Εθνικής Ασφαλιστικής και των θυγατρικών της τραπεζών σε Ρουμανία και Σερβία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου 2018.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Ιερώνυμος : «...εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία»

Ιερώνυμος για Μακεδονικό: Δεν είναι ώρα για συλλαλητήρια και φωνές 

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή  είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Μετά τη συνάντηση η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης που χειρίζονται την υπόθεση και τάσσεται κατά των συγκεντρώσεων υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα για συλλαλητήρια και φωνές αλλά για εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

18 Ιαν. 2018
tvxs.gr 

Xειρότερο και από τον ίδιο τον θάνατο...

g_thema_a01--6
Αυτό είναι χειρότερο και από τον ίδιο τον θάνατο: ότι τον Τζίμη Πανούση εκδικούνται με την παρουσία τους στην κηδεία του όλοι εκείνοι τους οποίους κορόιδεψε με τη δουλειά του... 
Από την στήλη "Φαληρευς" του Στ. Κασιματη 
("Καθημερινη")

Τροπολογία γιά τό φόρο διαμονής...

Από 0,50 έως 4 ευρώ ανά ημέρα και ανά δωμάτιο ο φόρος διαμονής


Shutterstock
Από 0,50 έως 4 ευρώ  
ανα διανυκτέρευση ο φόρος
διαμονής


Τροπολογία για τον φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Ορίζεται ότι ο φόρος διαμονής βαρύνει, σε κάθε περίπτωση, τον διαμένοντα στο ξενοδοχειακό κατάλυμα, δωμάτιο ή διαμέρισμα, επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν την αναχώρησή του από αυτό, με την έκδοση σχετικού παραστατικού.
Η απόδοση του φόρου γίνεται από την επιχείρηση στη Φορολογική Διοίκηση, με μηνιαίες δηλώσεις, μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.
Σημειώνεται ότι ο φόρος διαμονής ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018 και κυμαίνεται από 0,5 έως και 4 ευρώ ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα.
Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, 1-2 αστέρων, ο φόρος είναι 50 λεπτά ανά ημερήσια χρήση, για 3 αστέρια ανεβαίνει σε 1,5 ευρώ, για 4 αστέρια σε 3 ευρώ και για 5 αστέρια σε 4 ευρώ. Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, ο φόρος διαμονής είναι ενιαίος στα 50 λεπτά ανά ημερήσια χρήση.
Για την είσπραξη του φόρου διαμονής οι επιχειρήσεις εκδίδουν ειδικά στοιχεία - αποδείξεις είσπραξης, τα οποία δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.
Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι θα εκδοθεί απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, με την οποία θα ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018