Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρώμη αποφάσισε. Δεν θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024...

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.
«Θα ήταν ανεύθυνο αν λέγαμε "ναι" στην υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024», δήλωσε σήμερα η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.   

Η δήμαρχος της Ρώμης δεν...
συναντήθηκε, τελικά, σήμερα με τον πρόεδρο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.   

«Η δική μας είναι μια θέση που χαρακτηρίζεται από συνοχή. Το είπαμε από το 2015, το επαναλάβαμε στην προεκλογική εκστρατεία και το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Μας ζητούν να προσθέσουμε κι άλλα χρέη, αλλά εμείς δεν εννοούμε να το πράξουμε», είπε η δήμαρχος και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων.   

Παρέθεσε, επίσης, μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία αναφέρει ότι σε όλες τις διοργανώσεις των τελευταίων 40 ετών, οι τελικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.   

«Λέμε όχι στον αθλητισμό ως πρόφαση για νέα επέλαση του τσιμέντου, λέμε όχι στην Ολυμπιάδα που θα φέρει μόνον τούβλα», δήλωσε η Βιρτζίνια Ράτζι, κατά την οποία «το "ναι" στο αθλητικό αυτό γεγονός θα σήμαινε υπογραφή τραπεζικής επιταγής εν λευκώ, από την στιγμή που η χώρα και η "Αιώνια Πόλη" ακόμη πληρώνουν τα χρέη των Αγώνων του 1960».   

Δεσμεύθηκε να ενισχύσει, όμως, τις αθλητικές υποδομές για άτομα με αναπηρία, να ανακαινίσει τα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια και να μειώσει τις τιμές εισόδου.  

 Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ενώ η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επιφυλαχθεί να ζητήσει, από τον Δήμο της Ρώμης, αποζημίωση για την στάση αυτή της δημάρχου, σχετικά με τους Αγώνες.   

Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αφού πέρασαν 35 λεπτά από την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μαλαγκό και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πανκάλι, χωρίς η δήμαρχος να τους κάνει δεκτούς, οι απευθείας ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν...
lifo.gr

Mέ ευρεία πλειοψηφία πέρασε τό νομοσχέδιο γιά τό Ελληνικό

Ψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό...

Ψηφίστηκε η σύμβαση για το Ελληνικό - MediaΨηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την... κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ...
 

Τσακαλώτος: Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας για την ήττα στη διαπραγμάτευση


Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι έχει λάθος στρατηγική να επενδύει στην ελπίδα ότι σύντομα θα πέσει η κυβέρνηση, γιατί πολύ γρήγορα, όπως είπε, θα διαψευστεί.
«Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη παρέμβασή του στη Βουλή, υπεραμυνόμενος της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι το «Μάστερ Πλαν», για το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές, δεν ήταν δεσμευτικό.
«Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια “ανοιχτή αυλή” για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», σημείωσε.
Απαντώντας δε, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση και η οποία προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα.
Ακόμα, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε, ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα για την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «για το τί έκανε σωστό και τί έκανε λάθος» όπως είπε, κατηγορώντας ταυτόχρονα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι ποτέ δεν έκαναν έναν απολογισμό για τη δική τους διακυβέρνηση.
«Εγώ είμαι περήφανος, για παράδειγμα για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση και τον ανθρωπισμό στις φυλακές. Εμείς θα κάνουμε μια συζήτηση ανοιχτά, να δούμε, γιατί είχαμε μια ήττα στη διαπραγμάτευση; Ελπίζω ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το δικό τους απολογισμό για το τι κάνανε λάθος και τι σωστό. Μέσα στον Οκτώβρη θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα μιλήσουμε για το μέρος του συμβιβασμού του Σεπτεμβρίου. Αυτό που φέραμε εμείς και αποδεχόμασταν τις ιδιωτικοποιήσεις, το είπαμε στον ελληνικό λαό. Του είπαμε ότι εμείς έχουμε καλύτερη δυνατότητα να αναδιαπραγματευτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Τελευταία μέρα σήμερα. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2016: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ. ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. (Στή Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου)

O καθ. Αριστείδης Ρωμανός 
στό χώρο τής Έκθεσης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2016:
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ: 

ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ 16-21/9  
Το Εικαστικό Αφιέρωμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου "Μαρία Ιγγλέση" για το καλοκαίρι του 2016 αφορά στην πολεοδομία και στην αρχιτεκτονική της Μυκόνου και ειδικότερα στην προστασία και εξέλιξη των παραδοσιακών οικισμών. Περιλαμβάνει:
Α) έκθεση σχεδίων και μελετών του Αριστείδη Ρωμανού 16-21/9 
Β) δημόσια συζήτηση-ημερίδα με θέμα: "Προστασία Οικισμών και εξέλιξη" 17/9

Ο Αριστείδης Ρωμανός εργάστηκε για τη Μύκονο επί μεγάλο χρονικό διάστημα, συνδέοντας το όνομά του με την καινοτόμο για την εποχή της Χωροταξική Μελέτη Μυκόνου Δήλου - Ρήνειας, με τη Διαχρονική Έρευνα της επίδρασης του τουρισμού στη μορφή επτά χαρακτηριστικών σημείων της Χώρας μέσα σε μια εικοσιπενταετία (1972, 1981, 1997), καθώς και με τη μελέτη των Χρήσεων Γης της Χώρας.
Τα σχέδια και τα σκίτσα από την εργασία του στην Μύκονο αλλά και από άλλους νησιωτικούς κυρίως Ελληνικούς τόπους εκθέτει ο Αριστείδης Ρωμανός στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου 16-21 Σεπτεμβρίου.   Παράλληλα εκθέτει και μια σειρά σατιρικών σκίτσων που εντάσσονται σε ενότητες, όπως: Εξουσία, Τέχνη και Πολιτιστική ζωή, Πόλη/ Αρχιτέκτονες/ Πολεοδομία, Γιατροί/νοσηλεία.
Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21.30΄
Διάρκεια έκθεσης: 16-21 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 11.00΄-14.00΄ & 19.00΄-23.00΄
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει επιμεληθεί ο Αριστείδης Ρωμανός.
 
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Να αποκαλυφθεί πλήρως η διαπλοκή

EDITORIAL 
(από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ) 
 Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το υπό διαμόρφωση τοπίο των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης γίνεται ολοένα και σφοδρότερος.
Διόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς τι διακυβεύεται από τη νομή του δικαιώματος χρήσης δημόσιας συχνότητας, δηλαδή από την ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος και της δυνατότητας για επιρροή στην κοινή γνώμη.
Οι προσπάθειες που καταβάλλουν επιχειρηματίες στη σκακιέρα των ΜΜΕ δεν είναι φυσικά σημερινές. Η επιβίωση του χρεοκοπημένου συστήματος βασίστηκε στις αγαστές σχέσεις που διατηρούσαν οι καναλάρχες με την εκάστοτε πολιτική εξουσία με πολύτιμο εργαλείο τα τραπεζικά δάνεια.
Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής» συνετέλεσε άλλωστε στην πραγματική οικονομική χρεοκοπία τραπεζών και επιχειρηματικών κολοσσών, αλλά και στην απώλεια της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο άλλοτε κραταιό δικομματικό πολιτικό σύστημα.
Οι ευθύνες για τη δημιουργία και τη συντήρηση του τριγώνου αυτού βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις. Επίσης οι έλεγχοι από τους αρμόδιους τραπεζικούς παράγοντες ήταν από πλημμελείς μέχρι εγκληματικοί.
Και οι επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων που υπόσχονταν κάθε λογής στήριξη είναι επίσης γνωστοί. Πολλοί από αυτούς είναι ακόμα παρόντες στο πολιτικό, τραπεζικό, οικονομικό και επιχειρηματικό τοπίο. Κατέχουν ακόμα υψηλές θέσεις ή προσπαθούν να ανέλθουν στα ανώτερα κλιμάκια της δημόσιας ζωής. Το ερώτημα είναι τι κάνει η σημερινή πολιτική εξουσία.
Η συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου βρίσκει την κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε έναν επιτυχημένο από οικονομική άποψη διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ωστόσο, οι «σκιές» πάνω από τους υπερθεματιστές και τα «πόθεν έσχες» τους και οι προεκτάσεις τους στο τραπεζικό σύστημα δείχνουν ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» διατηρεί ακόμα την ισχύ του. Οι μέθοδοι που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί.
Εάν η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται πειστική για τις προθέσεις της πρέπει να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες για να αποκαλυφθεί ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που συνεχίζουν να λυμαίνονται τον δημόσιο βίο.
Σε κάθε τομέα και επίπεδο. Αλλιώς, αργά ή γρήγορα, τα πολιτικά αποτελέσματα θα είναι ορατά και αδυσώπητα γι αυτήν. Οι πολίτες όμως δικαιούνται να απαιτούν την εκπλήρωση των προσδοκιών τους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

Στο στόχαστρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών

Ελεγχοι μέχρι... κεραίας

Οικονομικοί εισαγγελείς ξεσκονίζουν... καραμπινάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Την ώρα που στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης παραμένει το όνομα του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα σε σχέση με τις δικαστικές του εκκρεμότητες, μέσω επιλεκτικών αναφορών ανταγωνιστικών μιντιακών ομίλων, στο στόχαστρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων κάποιοι από τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα στη δίνη της δικαστικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων για υποθέσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται τα ονόματα των Χρήστου και Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, το όνομα του Γιάννη Αλαφούζου, του Δημήτρη Κοντομηνά καθώς και του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη.
Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή αρχικά 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων ασκήθηκε στον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, ο οποίος κέρδισε τη δεύτερη κατά σειρά άδεια.
Πάντως το ποσό αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω (περίπου στα τέσσερα εκατ. ευρώ) έπειτα από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πληρωμή στο Ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο, με αποτέλεσμα να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Η αποπληρωμή του ποσού, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, συνεπάγεται απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος των κατηγοριών. Ως προς τον πατέρα του, κατασκευαστή Χρήστο Καλογρίτσα, έχει κληθεί να δικαιολογήσει αντίστοιχες αποκλίσεις που υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Οι έλεγχοι στην οικογένεια Καλογρίτσα (στη δικογραφία αναφέρονται και τα ονόματα των δύο κορών του εργολάβου) εντάσσονται στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής, τα οποία δεν αποκλείεται να φέρουν στην επιφάνεια σύντομα και νέα ονόματα επιφανών επιχειρηματιών.
Πριν από περίπου ένα μήνα με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα τέθηκαν υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου μέχρι του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δέσμευση αφορά ανακολουθίες στα οικονομικά στοιχεία του, τις οποίες ο επιχειρηματίας καλείται να διευκρινίσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ώστε να κριθεί αν τίθεται ή όχι θέμα φοροδιαφυγής.
Εντολή δέσμευσης είχε εκδοθεί και σε βάρος του ιδιοκτήτη του ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά, για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για δανειοδοτήσεις σε ΜΜΕ.
Ο Δ. Κοντομηνάς είναι ήδη κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες στη δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Αντιμέτωπος με κακουργήματα είναι και ο επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, για προσωπικά δάνεια ποσών που φτάνουν τα 57 εκατομμύρια ευρώ.
Και στις τράπεζες
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η Τράπεζα της Ελλάδος εδώ και ένα χρόνο έχει αναλάβει να διεξαγάγει δειγματοληπτικό έλεγχο σε σημαντικό αριθμό τραπεζικών δανείων, τα οποία έχουν χορηγήσει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προς μεγάλες επιχειρήσεις.
Ο συγκεκριμένος έλεγχος διατάχθηκε ύστερα από πορισματική αναφορά στις 10/11/2014 προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του Παναγιώτη Κουρουμπλή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ τότε, με την οποία ζητά «δικαστική διερεύνηση ευθυνών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία με τις ενέργειές τους ζημίωσαν τις δανείστριες τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο».
Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου της ΤτΕ θα παραδοθούν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κρίνουν αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο, προφανώς συνδυάζοντας στοιχεία και από τις διάφορες λίστες φοροδιαφυγής.

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

Ευρωπαϊκό δικαστήριο : Απόφαση-σταθμός για μνημόνια και προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων

H απόφαση του Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά αναφέρεται ρητά ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και ειδικότερα η Κομισιόν δεσμεύονται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ
Νόμιμο έκρινε το κούρεμα κυπριακών ιδιωτικών καταθέσεων το 2013, το δικαστήριο της ΕΕ. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δικαστήριο του Λουξεμβούργου έκρινε χθες ότι μολονότι οι αποφάσεις για τους όρους χρηματοδότησης της Κύπρου απορρέουν πράγματι από τον ΕΜΣ, οι προσφεύγοντες της Κύπρου είχαν κάθε δικαίωμα να αξιώσουν αποζημίωση από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, με το σκεπτικό ότι αυτά συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΜΣ χωρίς παράλληλα να χάνουν τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στα κράτη - μέλη βάσει των θεμελιωδών Συνθηκών της ΕΕ.
Βέβαια, προχωρώντας στη συνέχεια στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων αξιώσεων αποζημίωσης των Κυπρίων καταθετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές είναι απορριπτέες, δεδομένου ότι η υπογραφή του κυπριακού μνημονίου ανταποκρινόταν «στο σκοπό γενικού συμφέροντος που επιδιώκει η ΕΕ».
Επίσης το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι στην περίπτωση του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων τα μέτρα που ελήφθησαν «δεν συνιστούν υπέρμετρη και απαράδεκτη παρέμβαση στην ουσία του δικαιώματος ιδιοκτησίας των καταθετών» (βάσει του άρθρου 17§1 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.)

Θεμελιώδη δικαιώματα

Εκτός όμως από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η απόφαση του δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά...

48ωρη απεργία ΠΝΟ : Δεμένα τά καράβια αύριο καί μεθαύριο

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, από αύριο στις 6 το πρωί (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου) έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου (24 Σεπτεμβρίου), λόγω της 48ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Το συνδικαλιστικό σωματείο των Ελλήνων ναυτικών, αντιδρά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων των ναυτικών, ζητεί την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας αλλά και ναυτολογήσεις μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προβεί σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι...