Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τά λιμάνια τού Πειραιά καί τής Ζέας στίς αρχές τού περασμένου αιώνα!

Tό λιμάνι τής Ζέας (Πασαλιμάνι)
στό βάθος , δεξιά, τό λιμάνι τού Πειραιά καί πιό πίσω η Σαλαμίνα
Τό σημερινό λιμάνι τού Πειραιά πρίν νά κυριαρχήσει τό μαζούτ καί τό ντήζελ
όταν ακόμα επικρατούσαν τά ιστιοφόρα καράβια.
Διακρίνεται η Ψυττάλεια έξω από τή μπούκα τού λιμανιού
Τό λιμάνι τής Ζέας φωτογραφημένο απο τό λόφο τού  Προφήτη Ηλία.
Τότε τά κότερα -πού σήμερα τό κατακλύζουν- δέν ήταν, κάν, μελλοντικά ...πλάνα.
 Κότερα -εκείνη τήν εποχή- δέν υπήρχαν. Υπήρχε όμως λόρδα!
Σήμερα έχουμε καί κότερα καί λόρδα.
Είναι μιά αξιοσημείωτη διαφορά -τού σήμερα- μέ τίς αρχές τού περασμένου αιώνα...
Δ.Ν.Α.
(Οι φωτογραφίες είναι προϊόν συλλογής φίλου πού επιθυμεί νά διατηρήσει τήν ανωνυμία του)

Στουρνάρας: «Ο κίνδυνος χρεοκοπίας στο τέλος της δεκαετίας του 2000 έφερε την κρίση και τα Μνημόνια»


Στουρνάρας: «Ο κίνδυνος χρεοκοπίας στο τέλος της δεκαετίας του 2000 έφερε την κρίση και τα Μνημόνια»
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια, αλλά η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η "Κίνηση Πολιτών".

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων. Όσα επακολούθησαν και τα μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες".

Συμπλήρωσε δε, επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος που επικράτησε στη χώρα μας δεν ήταν νηφάλιος και δημιούργησε ψευδαισθήσεις, μάλιστα συνέβαλε στο να μην υιοθετηθεί από την κοινή γνώμη η αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες υπήχθησαν σε μνημόνια, που παραμένει ακόμη σε μνημόνιο.

Οι άλλες τρεις έχουν βγει από τα μνημόνια, η Ιρλανδία, μάλιστα, αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 8%». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτού του είδους ο διάλογος επέτεινε την αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να υποχωρεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι σε θεσμούς και πολιτικές.

Υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς και η τραπεζική αργία, που επιβλήθηκε το καλοκαίρι, επέφεραν στρεβλώσεις και έμμεσες συνέπειες που ακόμη δεν μπορούν να αποτιμηθούν. Ωστόσο, όπως είπε, είχαν και θετικές συνέπειες, «καθώς ενθάρρυναν τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η διευρυμένη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος έχει θετικές επιδράσεις στην ιδιωτική κατανάλωση, αλλά και στα φορολογικά έσοδα, λόγω της συρρίκνωσης της άτυπης οικονομίας».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση, υπογράμμισε ότι "η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης θα έχει πολλαπλά οφέλη. Κατ' αρχάς, θα συμβάλει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των τραπεζών, επομένως και στην αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, είναι ότι η πλήρης λειτουργία της Τραπεζικής Ένωσης θα σπάσει το φαύλο κύκλο μεταξύ των προβλημάτων των τραπεζών και των δημοσιονομικών ανισορροπιών της χώρας".
tanea.gr

«Τρύπα» 80 εκατ. στα φορολογικά Ψυχάρη


Σταύρος Ψυχάρης
Προβληματικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα φορολογικά δεδομένα του επιχειρηματία. | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Η πολύκροτη υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Σταύρου Ψυχάρη μοιάζει με κουβάρι.
Το οποίο όμως, από τη στιγμή που η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ανέλαβε τη διερεύνησή της, μοιάζει να ξετυλίγεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δεδομένα, των οποίων έχουν λάβει γνώση μέλη της επιτροπής, είναι εξόχως αποκαλυπτικά, ενώ τα σκοτεινά σημεία φωτίζονται ένα-ένα όσο οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες φωτίζουν πτυχές της υπόθεσης.
Η «Εφ.Συν.» έχει επανειλημμένα στο παρελθόν δημοσιεύσει πληροφορίες για τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, που διεξάγεται υπό την ευθύνη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε υποβάλει «πόθεν έσχες» επί εννέα έτη και συγκεκριμένα την περίοδο από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή που έλαβε δάνειο 50 εκατ. από την Alpha Bank.
Επιπρόσθετα από τον υπό εξέταση φάκελο, που έφτασε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, έλειπαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ για πέντε έτη και συγκεκριμένα για τα έτη χρήσης του 2002, του 2003, του 2004, του 2005 και του 2006.

Σκοτεινά σημεία

Από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που παρέλαβαν τον σχετικό φάκελο του Σταύρου Ψυχάρη, φαίνεται να προκύπτει σοβαρό θέμα για τα έτη που ο ισχυρός επιχειρηματίας δεν είχε καταθέσει, ως όφειλε, δήλωση «πόθεν έσχες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες στην έκθεσή τους επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία αναφορικά με τραπεζικές συναλλαγές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα ευρήματα όμως δεν φαίνεται να περιορίζονται στον έλεγχο των (ούτως ή άλλως ελλιπών) «πόθεν έσχες» του Σταύρου Ψυχάρη.
Προβληματικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα φορολογικά δεδομένα του επιχειρηματία.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν ένα εξίσου μεγάλο ποσό, της τάξης τουλάχιστον των 80 εκατ. ευρώ, να μην δικαιολογείται από τα υπό εξέταση δεδομένα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην κυβέρνηση που θεωρούν ότι τα σκοτεινά σημεία της οικονομικής διαχείρισης του Σταύρου Ψυχάρη αποτελούν την αιτία που τα μέσα του ΔΟΛ έχουν αναλάβει «εργολαβικά», όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, την επίθεση στην κυβέρνηση.
Γι αυτό και τα στελέχη στο Μαξίμου φέρονται έτοιμα να αξιοποιήσουν τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της διαπλοκής με «στοιχεία και ονόματα».

Στη Βουλή

Επί της ουσίας πάντως των καταγγελιών για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει επί τάπητος τις ακριβείς κινήσεις της κυβέρνησής του στο πεδίο της διερεύνησης κορυφαίων σκανδάλων με κατάληξη τη διερεύνηση της υπόθεσης της διαχείρισης του τραπεζικού χαρτοφυλακίου του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο.
Επ’ αυτού ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι οι καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δεν αφορούν τη συγκάλυψη κάποιας υπόθεσης, αλλά αντιθέτως τη διαλεύκανσή της. Και μάλιστα όλα αυτά υπό το βάρος έτερων καταγγελιών κορυφαίων αξιωματούχων από την Κύπρο.
Πέραν αυτού, το Μαξίμου αναμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακρούσει πρύμναν, όχι ευθέως βέβαια, αλλά επιχειρώντας να στρέψει τη συζήτηση στο προσφυγικό και τη διαπραγμάτευση.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται έτοιμη να συζητήσει για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, πόσω μάλλον να την καταπολεμήσει» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του Μαξίμου.
 Νίκος Σβέρκος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 

Μαϊμού το βίντεο της έκρηξης...

Capture

Ήταν από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας πριν από 5 χρόνια

BINTEO...

Από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Ρωσίας πριν από πέντε χρόνια προέρχεται το...
video που κυκλοφόρησε λίγη ώρα μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Πηγή: Info-war.gr

Αναβλήθηκε για την Τρίτη η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή


Την αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης για θέματα Δικαιοσύνης που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε η προεδρεύουσα της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα.
Την αναβολή ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βουλής, αφού πρώτα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Λόγω των σημερινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ακόμη να οδηγηθεί σε αναβολή και η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη, με θέμα ακριβώς τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με αντικείμενο τον ορισμό νέας ημερομηνίας για επί της ουσίας συζήτηση του θέματος. Στην συνεδρίαση είχαν προσκληθεί ο υπουργός και και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. 
από kathimerini.gr

Επιθέσεις αυτοκτονίας με τουλάχιστον 26 νεκρούς και 136 τραυματίες στην καρδιά της Ευρώπης

Ketevan Kardava, via Facebook.
 Βρυξέλλες
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ. Μία σειρά από εκρήξεις έγιναν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 νεκρούς και 135 τραυματίες.  Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης, το Ζάβεντεμ, και μία στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ που βρισκεται δίπλα στα κτίρια της Κομισιον, στο Συμβούλιο αλλά και μερικά μόλις μέτρα από την μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία. Το πρώτο χτύπημα στο αεροδρόμιο έγινε λίγο πριν τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) και το δεύτερο ακολουθησε αμέσως μετά, αφήνοντας δεκάδες νεκρους και τραυματίες. Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί για σήμερα. Μία ώρα αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε και στον σταθμό του μετρο  Μαλμπεκ ,που βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών κτιρίων, με τουλάχιστον 15 νεκρούς και 55 τραυματίες. Το μετρό έχει κλείσει στην πόλη, ενώ όλες οι συναντήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ακυρώνονται σήμερα. Έκκληση να μείνει ο κόσμος  μέσα στα σπίτια του ή μέσα σε κτίρια έκανε και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν,  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
από kathimerini.gr

Ο καιρός στή Μύκονο από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (χάρτης υπερύθρων - allmetsat)

250 Ko

Meteosat - υπερύθρων - Ευρώπη. Ενημέρωση κάθε 15 λεπτά. Ευγενική χορηγία: Sat24.com

H αναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά συμπίπτει μέ τήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 2 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Χειμερινή ώρα*** Ελλάδας. Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα***
  
***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα Ελλάδας (Χειμερινή) = ώρα UTC + 2 ώρες
 
{Ώρα Ελλάδας (Θερινή) = ώρα UTC + 3 ώρες}  

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες ΜΥΚΟΝΟΥ από Εθν. Αστερ. Αθηνών (μετρήσεις στό παλιό λιμάνι, κτίριο Μαύρου) κάντε κλίκ στό :    
 Μετεωρολογικός Σταθμός
   

Ο καιρός τώρα καί τό προσεχές εννιάωρο (από allmetsat ) Πιέστε :   ΕΔΩ
Γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων (από allmetsat) Πιέστε : ΕΔΩ 
{οι μετρήσεις τού  allmetsat  γίνονται στόν πυργο ελέγχου τού αεροδρομίου}
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr). Πιέστε : ΕΔΩ
 weather forecasts (meteo.gr) : weather forecasts for MYKONOS, Greece





********Γιά flightradar24  πιέστε ΕΔΩ********  

marine traffic//χάρτης πλοίων σέ πραγματικό χρόνο : πιέστε EΔΩ
——————————————————————————————————————–---------------
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               ( kt knots,   bf = beauforts)
——————————————————————————————————————–--------- 

Κοινωνία ώρα «Ενικός»…



Ψήνεται κάτι; Ο Οικονομέας της «Κοινωνίας Ώρα MEGA»,  προσκεκλημένος στον «Ενικό» του Χατζηνικολάου. Στην πρώτη δε ερώτηση που έκανε στη Φώφη Γεννηματά η πρόλογος ήταν «Νίκο μου, έχω τον…

…λόγο;». Ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή αυτή έκανε ένα ακόμα άνοιγμα. Εκτός από τον Οικονομία, κάλεσε και τον Σταύρο Λυγερό, με τον οποίο δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχε αποχωρήσει από το Real Group (ραδιόφωνο και εφημερίδα). 

Οι επιλογές αυτές είχαν ως κριτήριο μόνο τη δημοσιογραφική επάρκεια των προσκεκλημένων; Ή μήπως κάτι ψήνεται, ενόψει των ανακατατάξεων που φέρνει στα media η κρίση του MEGA;… 

Φώφη: Ο Γιώργος δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία…


Ο Τσίπρας είναι το μακρύ χέρι της Μέρκελ…

Η Φώφη έβγαλε τίτλο με τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία. Πρόσθεσε δε, πως η πρόσκλησή της, δεν αφορά την επανένταξή του στο ΠΑΣΟΚ, αλλά…

…τη συμπόρευση για την δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Απέφυγε να απαντήσει στις κατά καιρούς επιθετικές δηλώσεις του Βενιζέλου λέγοντας, πως αυτός πρώτος με την «Ελιά» προχώρησε την ιδέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε πως έχει καλή επικοινωνία, ενώ αντίθετα για τον Λεβέντη, είπε πως δεν του απηύθυνε πρόσκληση γιατί θεωρεί πως μ αυτά που λέει –και έφερε ως παράδειγμα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- υποτιμά τους συνομιλητές του. 

Για τον Τσίπρα είπε πως δεν είναι τυχαίο πως λέει γι αυτόν καλά λόγια ο Σόιμπλε και έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Μέρκελ. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της στην Ελλάδα…

Κράμπα στη μνήμη τους (Άρθρο τού Τάσου Παππά)


Ποιός είναι ο «αριθμός εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς»; 
Οσοι κάνουν μακροβούτια στην ταραγμένη θάλασσα της Ιστορίας καλό είναι να χρησιμοποιούν σωσίβια γιατί παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι. Μπορεί το 2016 να έχουμε επανάληψη του 1989 και μάλιστα στη βρόμικη εκδοχή του;
Σύμφωνα με την εδραιωμένη σε ένα τμήμα του πολιτικού και μιντιακού προσωπικού αντίληψη, αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Να δούμε πρώτα αν υπάρχουν αναλογίες που δικαιολογούν αυτή την προσέγγιση ή αν πρόκειται για μια κράμπα στη μνήμη εκείνων που την προωθούν.
Τι είχαμε το 1989; Τη συνεργασία της Ν.Δ. με τον ενιαίο Συνασπισμό που οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Κατά την άποψη των κατασκευαστών του σχήματος («το βρόμικο ’89»), το σχέδιο της τότε Δεξιάς και της τότε Αριστεράς ήταν να διαλύσουν τη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη, να λεηλατήσουν το ακροατήριό της και να στείλουν στη φυλακή ή στο σπίτι του ξεφτιλισμένο τον επικεφαλής της.
Οι διακινητές του συγκεκριμένου αφηγήματος αφαιρούν σκοπίμως μια πολύ σημαντική πτυχή: Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκηνικού είχαν παίξει τα συγκροτήματα του Τύπου.
Αυτά ένιωσαν απειλή από την εισβολή του Κοσκωτά στον χώρο τους, αυτά κατηγόρησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, αυτά απαίτησαν την εκπαραθύρωσή του, αυτά αποθέωσαν τη συμπόρευση Δεξιάς-Αριστεράς κάνοντας λόγο για «την ιστορική συμφιλίωση των δύο αντιπάλων του εμφυλίου πολέμου», αυτά την έκαναν γυριστή αγκαλιάζοντας ξανά και μάλιστα πολύ θερμά εκείνον που ήθελαν να καρατομήσουν και ένα εξ αυτών καθιέρωσε τον όρο «βρόμικο ’89».
Υπάρχει σύγκριση με όσα συμβαίνουν σήμερα; Μόνο σε ένα σημείο. Ξανά τα συγκροτήματα του Τύπου είναι υπό πίεση. Οχι όμως από κάποιον δόλιο ανταγωνιστή τους, αλλά από τη νομιμότητα.
Συνηθισμένα να κινούνται επί χρόνια στα θολά νερά της ημιπαρανομίας με την ανοχή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, συνηθισμένα να δρουν ανεξέλεγκτα και να ρυθμίζουν κατά πώς τα συμφέρει τη σχέση τους με το κράτος και τις τράπεζες, συνηθισμένα να λειτουργούν σαν κόμματα νέου τύπου, αντιμετωπίζουν κάθε προσπάθεια να μπει τάξη ως απόπειρα χειραγώγησης της περιοχής της ενημέρωσης και υποδύονται τα θύματα, ενώ είναι οι θύτες.
Ελπίζουμε η συζήτηση που θα γίνει αύριο στη Βουλή να πάει σε βάθος και από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αρκετά πια με τις ύποπτες γενικολογίες, τους συμψηφιστικούς διαξιφισμούς και την ηθικίζουσα φλυαρία. Στοιχεία και αποδείξεις, κυρίως όμως βούληση για εκκαθάριση των σκοτεινών υποθέσεων. Και είναι πολλές.
Ανάγωγα 
Οι κυβερνήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών -αυτές που δηλώνουν βαθύτατα χριστιανικές και χτίζουν τείχη για να αποτρέψουν τον εξισλαμισμό της Ευρώπης- ας διαβάσουν με τη δέουσα προσοχή το κήρυγμα του Πάπα για τους πρόσφυγες.
Ας το διαβάσουν και μερικοί δικοί μας ιεράρχες που ανακαλύπτουν παντού συνωμοσίες κατά του έθνους και της Ορθοδοξίας. Μπας και προλάβουν να σώσουν την ψυχή τους.
 Τάσος Παππάς
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.


Tvxs Σκίτσο | 21 Μαρ. 2016

Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας: Ερωτήσεις και απαντήσεις από την Κομισιόν

Οι όροι
16:39 | 21 Μαρ. 2016
tvxs.gr
Απαντήσεις σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθει μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας αναφορικά με το προσφυγικό δίνει η Κομισιόν.

Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε:
Τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας;
Στις 18 Μαρτίου στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας που ενεργοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2015 και της κοινής δήλωσης της 7ης Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία αποφάσισαν τον τερματισμό της παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την ΕΕ. Η χθεσινή συμφωνία επικεντρώνεται στο επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών προσφύγων και ακυρώνει το κίνητρο για αναζήτηση παράτυπων οδών προς την ΕΕ, σε πλήρη συμμόρφωση με το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο.
Η ΕΕ και η Τουρκία συμφώνησαν ότι:
1) όλοι οι νέοι παράνομοι μετανάστες που διέρχονται από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία από τις 20 Μαρτίου 2016·
2) για κάθε Σύριο υπήκοο της Συρίας που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύριος υπήκοος θα επανεγκαθίσταται στην ΕΕ·
3) η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της διαμόρφωσης νέων θαλάσσιων ή χερσαίων οδών παράτυπης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την ΕΕ·
4) εφόσον τερματιστούν ή μειωθούν σημαντικά οι παράνομες διελεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα Εθελοντικό Ανθρωπιστικό Πρόγραμμα Εισδοχής·
5) θα επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του χάρτη πορείας για την ελευθέρωση των θεωρήσεων με σκοπό την άρση της υποχρέωσης θεώρησης για τους Τούρκους υπηκόους το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου 2016. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εκπληρώσει όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις·
6) η ΕΕ, σε στενή συνεργασία με την Τουρκία, θα επιταχύνει περαιτέρω την εκταμίευση των 3 δισεκατ. ευρώ που είχαν αρχικά εγκριθεί στο πλαίσιο της ∆ιευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία. Όταν οι πόροι σχεδόν απορροφηθούν πλήρως, η ΕΕ θα κινητοποιήσει πρόσθετη χρηματοδότηση για 2 τη ∆ιευκόλυνση ποσού ύψους μέχρι και 3 δισεκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018·
7) η ΕΕ και η Τουρκία χαιρετίζουν το εν εξελίξει έργο για την ενίσχυση της Τελωνειακής Ένωσης.
8) θα δοθεί νέα ώθηση στη διαδικασία προσχώρησης με το άνοιγμα του ενταξιακού κεφαλαίου 33 κατά τη διάρκεια της ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς οι προπαρασκευαστικές εργασίες για άνοιγμα άλλων κεφαλαίων·
9) η ΕΕ και η Τουρκία θα εργαστούν για βελτίωση της ανθρωπιστικών συνθηκών στη Συρία.
Σε ποια νομική βάση θα γίνεται η επιστροφή παράτυπων μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία;
Τα άτομα που δεν χρίζουν διεθνούς προστασίας θα...