Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Απόβαση της Εφορίας στα τουριστικά νησιά...

  capital.gr

 Η υψηλή παραβατικότητα, άνω του 70%, που καταγράφηκε στους ξαφνικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας αναγκάζει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να εντείνει τις προσπάθειές της για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής", τα συνεργεία ελέγχου θα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά, καθώς το μεγάλο τουριστικό κύμα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, δεδομένου μάλιστα ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσιάζουν πτωτική πορεία συγκριτικά με τον στόχο που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής της Αρχής, θα διενεργηθούν 9.000 έλεγχοι για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Όπως προαναφέρθηκε, η παραβατικότητα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ξεπέρασε το...

Η καταπάτηση γης και η αυθαίρετη οικοδόμηση : Ασφαλείς δείκτες υπανάπτυξης...

Παρατηρώντας τα άδεια τρένα να περνούν
 Μια από τις μεγάλες πληγές της Ελλάδας, διαχρονικά, υπήρξε η καταπάτηση γης και η αυθαίρετη οικοδόμηση. Το ελληνικό κράτος δήλωνε ανίκανο να επιβάλει την πολεοδομική και οικιστική νομιμότητα. Και οι εκάστοτε κυβερνήσεις φρόντιζαν  ανά τακτά διαστήματα να δίνουν συγχωροχάρτια στους καταπατητές.
Μόνο τα τελευταία χρόνια, από το 2011 και μετά, έχουν υπάρξει δύο νόμοι και δεκάδες ρυθμιστικές, υπουργικές αποφάσεις, που υποτίθεται ότι θα έκλειναν τελεσίδικα το θέμα, δίνοντας ευνοϊκά κίνητρα νομιμοποίησης των οικοδομικών αυθαιρεσιών, μέσω της επιβολής χαμηλών,αναδρομικών προστίμων. Και όμως, το ζήτημα όπως φαίνεται δεν έκλεισε, και αυτό αποκαλύπτεται από την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να επανέλθει με έναν νέο νόμο με τον οποίο φιλοδοξεί να κλείσει εκ νέου το θέμα και μάλιστα οριστικά.
Πολλά κεράσια, μικρό καλάθι, όπως λέει και ο λαός. Παρά το γεγονός ότι πάνω από 938.000 ακίνητα είχαν δηλωθεί με αυθαιρεσίες κάποιου είδους έως τις αρχές του 2017... 
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τού tvxs.gr πατήστε : ΕΔΩ

Μανόλης Τριανταφυλλίδης (1883-1959), ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής γλώσσας

Αυτοί που τόλμησαν
Ο Μανόλης Τριανταφυλλίδης (1883-1959), ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής γλώσσας, είναι το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY.
Το 8ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, που προβάλλεται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 22.00, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του μεγάλου γλωσσολόγου.
Ο γεννημένος το 1883 Μανόλης Α. Τριανταφυλλίδης ήταν γλωσσολόγος και δημοτικιστής από τους πρωταγωνιστές της γλωσσικής μεταρρύθμισης που έλαβε χώρα στην Ελλάδα το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε διάφορα Πανεπιστήμια της Γερμανίας. Στα σημαντικότερα έργα του, «Νεοελληνική γραμματική, Ιστορική εισαγωγή του 1938, και Νεοελληνική γραμματική» του 1941, συνοψίζεται η προσπάθειά του να καθιερώσει τη δημοτική γλώσσα στην εκπαίδευση, μέσω του Εκπαιδευτικού Ομίλου, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και, αργότερα, της έδρας Γλωσσολογίας του ΑΠΘ.
Η δημοτική γλώσσα, την οποία υπερασπίστηκε με πάθος και πολέμησε για την επικράτησή της, καθιερώθηκε από την πολιτεία, με νομοθετικό διάταγμα το 1976, ως η επίσημη γλώσσα του Ελληνικού λαού.
Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», παρουσιάζονται σημαντικά έγγραφα και τεκμήρια από το ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, ενώ η στενή του φίλη Τασία Αλυσανδράτου μάς μιλάει για την τελευταία νύχτα του μεγάλου γλωσσολόγου, πριν τον θάνατό του, στις 20 Απριλίου 1959.

Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Άγγελος Κοβότσος, ενώ την έρευνα ο Νίκος Τιλκερίδης.

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Στόν ΔΟΛ σιγοψιθυρίζουν τον ύμνο του Ολυμπιακού αντί για την Τραβιάτα!

"...Όσο για τους δημοσιογράφους του ΔΟΛ που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ -ακούγεται- ότι τώρα τριγυρνούν στους διαδρόμους σιγοψιθυρίζοντας (για ευνόητους λόγους)  τον ύμνο του Ολυμπιακού αντί για την Τραβιάτα!..."
*************************************************************************** 
Θρύλε των γηπεδών...
Τα νέα... «κοκκινίζουν»

Προχωράει καθημερινά η αναβάθμιση στο πρωτοσέλιδο των έγκυρων ΝΕΩΝ. Αρχικά μικρές ειδησούλες πλαισίωσαν σαν... μπούκλες τους τίτλους που εδώ και πολλούς μήνες σπέρνουν κάθε πρωί τρόμο και πανικό λόγω της «καταστροφικής κυβέρνησης».
Στη συνέχεια παράλληλα με την απόκρυψη αλλά και τη διαστρέβλωση ειδήσεων μια όλο και πιο αγοραία γλώσσα με εύληπτες φωτογραφίες και σήμερα πλέον φτάσαμε στο  κατακόκκινο ολοσέλιδο πολεμικό ανακοινωθέν για ήττες παντού!
Όσοι είπαν στην αρχή ότι η εφημερίδα Ελευθερία του Ομίλου Μαρινάκη μιμήθηκε τα Νέα έκαναν σοβαρό λάθος και οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική. Τα Νέα τελικά είναι εκείνα που έγιναν ίδια..
με την «πειραιωτική» Ελευθερία. Ευτυχώς που το Μέγαρο έχει δοθεί πλέον στο Δημόσιο πριν μετατραπεί κι αυτό σε Δελφινάριο.
Όσο για τους δημοσιογράφους του ΔΟΛ που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ -ακούγεται- ότι τώρα τριγυρνούν στους διαδρόμους σιγοψιθυρίζοντας (για ευνόητους λόγους)  τον ύμνο του Ολυμπιακού αντί για την Τραβιάτα!

Α.Ψ. (ΕφΣυν)

Δύο γυναίκες στο τιμόνι της Μεγάλης Βρετανίας...

Ποιο είναι το κόμμα DUP που συμμαχεί η Μέι
Δύο γυναίκες στο τιμόνι της Μεγάλης ΒρετανίαςΤην άδεια να σχηματίσει κυβέρνηση ζήτησε χθες από τη βασίλισσα Ελισάβετ η Τερέζα Μέι που έχασε την αυτοδυναμία στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές.

Η Τερέζα Μέι κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το συντηρητικό κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας. Έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι δήλωσε πως μπορεί να βασιστεί στο κοινοβούλιο στην υποστήριξη των «φίλων» της του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), αφού οι κυβερνώντες Συντηρητικοί απέτυχαν να κερδίσουν την πλειοψηφία.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους φίλους και συμμάχους μας, ιδιαίτερα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος. Τα κόμματά μας έχουν μια ισχυρή σχέση στη διάρκεια πολλών ετών και αυτό με πείθει ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε.

Η ηγέτης του κόμματος Arlene Foster δήλωσε ότι είναι «απόλυτα ικανοποιημένη» από τις εξελίξεις. Η Foster έγινε πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας το 2016 και ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτή τη θέση.

«Περισσότερες ψήφοι. Περισσότερες έδρες. Περισσότερη επιρροή. Για περισσότερη Βόρεια Ιρλανδία» έλεγε η αφίσα του PUD κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το συντηρητικό DUP τάσσεται υπέρ της ένωσης της Βρετανίας και υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Tάσσεται επίσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και κατά των αμβλώσεων, οι οποίες είναι παράνομες στην Βόρειο Ιρλανδία, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις...

newsbeast.gr

Παυλόπουλος: Το Δίστομο σημαίνει να μην ξεχνάμε τον ναζισμό...

Μια ιστορικά συμβολική κίνηση των κατοίκων του Κάσελ της Γερμανίας, σημάδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη όπου μαζί με την Αθήνα οργανώνεται η...
κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.

Γερμανοί Πολίτες του Κάσελ υποδέχθηκαν τους Προέδρους, Ελλάδος και Γερμανίας κρατώντας πλακάτ στα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά «Ποτέ ξανά Δίστομο» και αναφερόταν επίσης ο αριθμός των 218 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μνήμη των θυμάτων της σημερινής επετείου της σφαγής του Διστόμου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά που ενώνουν όλους του λαούς της Ευρώπης και βέβαια την Ελλάδα και τη Γερμανία, πρόσθεσε ότι «θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, όχι για να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος αλλά για να διδασκόμαστε όλοι ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία δεν έχουν περάσει, επειδή βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ζούμε τις εκλογές που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη, παραμένουν υπολείμματα εκείνου του εφιαλτικού παρελθόντος».

«Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό, πρέπει να την υπερασπιζόμαστε κάθε φορά», επεσήμανε ο ΠτΔ. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι είδε «με ιδιαίτερη συγκίνηση» του ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο Κάσελ και συμπλήρωσε: «μπορεί αν βρισκόμαστε στο Κάσελ αλλά ο νους μας και η ψυχή μας είναι στο Δίστομο».

Εγκαίνια της documenta 14 ...

Σύλληψη 23χρονου για την υπόθεση του νεκρού μαθητή...

... στο Μενίδι...

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι...
πυροβόλησε με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις 34.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στις Βρυξέλλες έχουν ένα λόγο να χαμογελούν με το ναυάγιο της Μέι...

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται υπάρχει και κάτι θετικό για την ηγεσία της ΕΕ
Οι δύο γυναίκες που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Βρετανίας. Στο κέντρο η Τερέζα Μέι και αριστερά η Άρλεν Φόστερ

Η Τερέζα Μέι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Ήθελε να ενισχύσει την ηγεσία της και την πλειοψηφία των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο και τελικά έχασε την αυτοδυναμία. Ωστόσο η ηγέτης των «Τόρις», μετά το ναυάγιο, κατάφερε να βρει άμεσα συνεργάτη για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Το υπερσυντηρητικό «DUP» της Βόρειας Ιρλανδίας, με δέκα έδρες, προσέφερε την υποστήριξή του.
Αυτή η εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τις Βρυξέλλες, όπου εκφράζονται φόβοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Υπάρχει όμως και ένα θετικό στις εξελίξεις. Τα ερωτήματα σε αυτή τη φάση είναι συγκεκριμένα: «Soft» Brexit ή «Hard» Brexit θα επιλέξει η νέα κυβέρνηση; και κυρίως θα προλάβουν οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν έως τις 30 Μαρτίου του 2019, όταν βάσει του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, η Βρετανία θα πάψει να είναι μέλος της ΕΕ;
Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τού tvxs πιέστε : ΕΔΩ

H ...«ναυμαχία της Ραφήνας»...

Αλλάζει τις ισορροπίες στο λιμάνι της Ραφήνας η δρομολόγηση του TeraJet

Η μειωμένη εγχώρια επιβατική κίνηση και η αύξηση των τιμών των καυσίμων δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα για τις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η λεγόμενη πλέον «ναυμαχία της Ραφήνας». Ενα λιμάνι κομβικό για τις Κυκλάδες και την Παροναξία, γραμμές που θεωρούνται από πολλούς χρυσοφόρες λόγω της αυξημένης ζήτησης κατά το θέρος. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου η χρυσοφόρος αυτή αγορά να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα ταχύπλοα στη Μεσόγειο, απειλώντας τους μικρότερους ανταγωνιστές και ειδικά τα συμβατικά πλοία τους.
Για τους γνωρίζοντες, λοιπόν, δεν αποτέλεσε έκπληξη η αντίδραση δύο εκ των ακτοπλόων που έχουν έδρα τους τη Ραφήνα όταν η Seajets του Μ. Ηλιόπουλου όχι μόνο δρομολόγησε το TeraJet για τους θερινούς μήνες εκεί, αλλά προχώρησε και στην αλλαγή της ώρας απόπλου σε πλησιέστερη με αυτή των ανταγωνιστών της με τα συμβατικά πλοία...