Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Πραγματικά δεν ξέρω τι θέλει το ΔΝΤ, ούτε το ίδιο ξέρει


tvxs.gr 12:36 | 31 Δεκ. 2016
«Το πλεόνασμα δεν είναι μόνο για ληξιπρόθεσμες οφειλές και το ταμειακό μαξιλάρι, αλλά είναι και για τις μειώσεις φόρων και για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών. 

Ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτει, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές, αλλά «πως θα εξασφαλιστούν οι συνθήκες που θα χτίσουν πάνω στη βελτίωση της οικονομίας τα δύο τελευταία τρίμηνα».
Ερωτηθείς «πόσο αριστερή ειναι η επιλογή» να χορηγηθεί μέρος του πλεονάσματος με μοναδικό κριτήριο το εισόδημα από συντάξεις, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά ότι...

Ο Ελεύθερος Τύπος στο άρθρο 106 του πτωχευτικού Κώδικα...

Η τελευταία πράξη για την ένταξη της εκδοτικής εταιρείας του “Ελεύθερου Τύπου” στο άρθρο 106 του πτωχευτικού Κώδικα γράφτηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου του 2016 με την κατάθεση της αίτησης από τον εκδότη Αλέξη Σκαναβή. Είχε προηγηθεί η συμφωνία με προμηθευτές-δανειστές και ο κύκλος της προετοιμασίας έκλεισε με τη συμφωνία των εργαζομένων που ήταν απαραίτητη για να εκδικαστεί η αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου” χρωστάει συνολικά περί τα 23 εκατ. ευρώ και θέλει να τα ρυθμίσει σε δόσεις.

Οι τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την αποπληρωμή των χρωστούμενων δανείων σε δόσεις 18 χρόνων! Ενώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε δόσεις 15 χρόνων. Τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το προσχέδιο της αίτησης ανέρχονται.. 

 σε περίπου 630.000 ευρώ. Η εφημερίδα παρουσίασε σε καθέναν από τους εργαζόμενους το ποσό της οφειλής από δεδουλευμένα 3 και 2 ετών. Ποσά στα οποία διαφώνησε το σύνολο των εργαζομένων, μιας και τα παρουσιαζόμενα ποσά ήταν πολύ μικρότερα από όσα στην πραγματικότητα οφείλει ο “Ελεύθερος Τύπος”. Ας μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η εφημερίδα πληρώνει έναντι κάθε μήνα.

Ο χρόνος προφανώς και πίεζε και έτσι προτάθηκε στους εργαζόμενους να συμφωνήσουν να προστεθούν περί τις 5.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να υπογράψουν την απαραίτητη συναίνεσή τους ώστε να κατατεθεί η αίτηση ένταξης στο άρθρο 106.

Η αίτηση του “Ελεύθερου Τύπου” θα εκδικαστεί σε δυό μήνες και εάν εγκριθεί, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις στην εφημερίδα...

πηγή: mediatvnews, zoornalistas.blogspot.gr

Eυχές από τή "Νέα Μύκονο"

Η "Νέα Μύκονος" εύχεται σέ όλους τούς φίλους καί τούς αναγνώστες, όπου γής αλλά καί στούς ταξιδευτές στόν αέρα καί στή θάλασσα καί στούς ναυτικούς μας :
   ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
     μέ έναν Καινούργιο Χρόνο γεμάτο ΕΛΠΙΔΑ γιά 
     ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ καί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τι κάνουμε όταν δούμε ζώα να κακοποιούνται


Κακοποιημένος σκύλος
Χρήσιμες συμβουλές σε πολίτες αλλά και αστυνομία από έναν εισαγγελέα Οι κακοποιήσεις ζώων στη χώρα μας, δυστυχώς, δίνουν και παίρνουν, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε έναν πολύ ικανοποιητικό νόμο για την προστασία τους.
Για την πάταξη του ντροπιαστικού αυτού φαινομένου,απαιτείται η καλύτερη γνώση του ισχύοντος νόμου από τους ζωόφιλους πολίτες, αλλά και -κυρίως- η αποτελεσματική συνδρομή των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές.
Για όλ' αυτά, η πρόσφατη ομιλία του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, Ευσταθίου Θεοφανίδη, σε σχετική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ σημαντικό να γίνει ευρύτερα γνωστή.
Και αυτό κάνουμε σήμερα, δημοσιεύοντας, κωδικοποιημένα και σε περίληψη, τα πιο καίρια σημεία της.
Διότι πιστεύουμε ότι δεν αρκεί να θέλουμε να προστατεύουμε τα ζώα - πρέπει να ξέρουμε και το πώς θα τα προστατεύσουμε αποτελεσματικά.
Παθητική-ενεργητική κακοποίηση ζώων

Ο Τραμπ αποθεώνει τον Πούτιν: Πάντα ήξερα πως είναι πολύ έξυπνος!

Θαυμαστής

tvxs.gr 23:35 | 30 Δεκ. 2016
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθέωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απόφασή του να μην απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στην απέλαση των 35 Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. «Πάντα ήξερα πως ήταν πολύ έξυπνος», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου. 

Οι αμερικανικές αρχές έλαβαν αυτή την απόφαση ως αντίποινα στην κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερ κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με τη CIA και το FBI, πίσω από την υποκλοπή των e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος και της Χίλαρι Κλίντον βρίσκονταν Ρώσοι χάκερ, οι οποίοι είχαν ως στόχο να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, που αξιοποίησε στο έπακρο το προεκλογικό «δώρο», αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών και υποστήριξε πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να αφήσουν πίσω την ένταση που...

Αγωγή: Στη Δικαιοσύνη η Γεροβασίλη για δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με υπογραφή Χιώτη


tvxs.gr 00:18 | 31 Δεκ. 2016
Σε μια άμεση, μακροσκελή απάντηση στο αυριανό πρωτοσέλιδο τίτλο και θέμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προχώρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη: «Πρώτο Θέμα -Β. Χιώτης (σ.σ. ο συντάκτης του κειμένου) και αλήθεια έχουν ασυμβίβαστο». Η υπουργός κάνει λόγο για «λασπολογίες και ψέματα», και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.


Tvxs Σκίτσο  | 30 Δεκ. 2016

Νέα παράταση πληρωμής τελών κυκλοφορίας...

...και η κατάθεση πινακίδων
Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα παράταση πληρωμής τελών κυκλοφορίας...Ακόμη μία παράταση πήρε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017, έπειτα από...
αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2017 θα είναι δυνατή μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Η παράταση αφορά τόσο τα τέλη κυκλοφορίας, όσο και την κατάθεση πινακίδων.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει τη σχετική υποχρέωση, δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση.