Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

H Διατήρηση τού παραδοσιακού στοιχείου από τούς "βάρβαρους καί απολίτιστους" συμμάχους μας στή Δυτική Ευρώπη...


Scenes From D-Day, Then and Now



A composite image of the seafront of Weymouth, England -- in June of 1944 (left) and 70 years later, on April 5, 2014. In 1944, US troops on the Esplanade were on their way to embark on ships bound for Omaha Beach for the D-Day landings in Normandy. The Allied invasion to liberate mainland Europe from Nazi occupation during World War II took place on June 6, 1944. (Galerie Bilderwelt, 1944/Peter Macdiarmid, 2014/Getty Images) 
 (σταλμένο σέ e-mail από τόν αγαπητό φίλο Μιχάλη Γ. Γρυπάρη)

Kάντε "κλίκ" πάνω στήν φωτογραφία (ή εδώ:21διπλές φωτό) γιά νά μεταβείτε στά τοπία τού "Ιn Focus". 
Εκτός τής πρώτης φωτό, κάθε παλιό τοπίο (Ιούνιος 1944) πού θά εμφανίζεται (μέ "κύλιση τού ποντικιού") θά τό βλέπετε, μέ αριστερό "κλίκ", όπως είναι σήμερα -70 χρόνια δηλ. αργότερα- επιδιορθωμένο καί διατηρημένο. Απαράλλαχτο, ακριβώς, όπως ήταν πρίν καταστραφεί...
...Όμοιο μέ κραυγαλέα σιωπηρό "μάρτυρα κατηγορίας" πού υποσημειώνει, μεθοδικά, τίς διαφορές, ανάμεσα στό δικό τους καί τόν δικό μας πολιτισμό ενώ περιγράφει, συγχρόνως, ενώπιον παντός ακροατηρίου, τό λεπτεπίλεπτο -καί συνάμα φαυλεπίφαυλο- καθοριστικό σημείο τής τελικής επικράτησης, ασυζητητί, μόνον ποσοτικών κριτιρίων... Χάρις στίς άοκνες, αφιλοκερδείς καί ...εργώδεις προσπάθειες τού τοπικού πολιτικού προσωπικού καί όχι μόνο...
 ...αρκετά πρίν εμφανιστούν η τρόϊκα καί κάθε είδους μνημόνια πού χρησιμεύoυν, πότε-πότε καί εκ τών υστέρων, ως πρόσφορο καί ευκολοχώνευτο άλλοθι τών πονηρών, γιά τίς οποιεσδήποτε στρεβλώσεις επιχείρησαν ή επιχειρούν καί γιά τήν πολιτιστική καί άλλη υπανάπτυξη πού ήδη, μετά πολλων τυμπανοκρουσιών, πρό πολλού εγκατέστησαν...
[(Σκεφτείτε νά είχανε, σ'αυτά -εκεί- τά μέρη τής Εσπερίας, δημάρχους καί αντιδημάρχους σάν κι αυτούς πού, τελευταία, "λάχανε" καί σέ μάς καί πού, τώρα, τούς τραβολογάνε -ανά τήν Ελλάδα- δεκάδες "βελζεβούληδες" κι εφέτες...)

Ένα σκόρδο, πάντως, γιά τό μάτι δέν είναι, απλώς, απαραίτητο. Είναι, μέ τούς αρμόζοντες -γιά τήν περίπτωση- όρους τού "συρμού", κάτι παραπάνω από "must" γιατί...
...ως φαίνεται :
"Mάς τή φέρανε μπαμπέσικα -άλλη μιά φορά- οι σπασίκλες οι κουτόφραγκοι διατηρώντας, όπου έπρεπε, ανέγγιχτο τό αρχικό τοπίο, ανάθεμα τό κόκκαλό τωνε, ανάθεμα!.." ]

Δ.N.A.

Θέματα Αρχιτεκτονικής από τήν Εσπερία (παραδοσιακές γέφυρες)

Η γέφυρα "Pont neuf" στό Παρίσι καί άλλα αξιοθέατα...


Κατηγορία:Αρχιτεκτονική                                                                                                                                  Σε μία προσπάθεια  να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που χαρακτηρίζονται για την αισθητική τους αρτιότητα, σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία από τη γέφυρα Pont Neuf στήν πρωτεύουσα τής Γαλλίας.

Η εν λόγω γέφυρα είναι η παλαιότερη στο Παρίσι και χρειάστηκαν 26 χρόνια για την κατασκευή της. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1578 και ολοκληρώθηκαν το 1604. Η « Le Pont Neuf » αποτελείται από 2 ανεξάρτητες γέφυρες, μία με επτά αψίδες και η άλλη μία με πέντε. Το άγαλμα του Ερρίκου του 4ου βρίσκεται δεξιά της γέφυρας. Πρόκειται για το 1ο άγαλμα ιππέα που φιλοτεχνήθηκε στο Παρίσι και μάλιστα το 1ο αυτόνομο άγαλμα, χωρίς δηλαδή να αποτελεί τμήμα κτιρίου. Όπως πολλά άλλα βασιλικά αγάλματα, καταστράφηκε κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο το 1818.
Η "άκρως γλαφυρή"απεικόνιση τής κατάστασης στήν οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Μυκόνου, στήν ίδια φωτογραφία, οφείλεται στήν επιμονή ενός τοπικού μανεκέν νά συμβάλλει στήν περαιτέρω "σύσφιξη" τών δύο πολιτισμών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ν.Μ.:  Πρωτοαναρτήθηκε τή Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Άδειασμα από ΕΚΤ...

ΕΚΤ: Παράταση των μέτρων - Έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση


14 Ιουν. 2014
Η Ελλάδα ενδέχεται να πρέπει να παρατείνει λήγοντα μέτρα καθώς θα έρθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά τα επόμενα έτη, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο (Monthly Bulletin -June). Την ίδια στιγμή στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δηλώνουν πως στις φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα επιδιωχθεί η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και η μείωση της αυξημένης φορολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σημειώνεται ότι ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε την Πέμπτη πως το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για επέκταση της έκτακτης εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016.
Στην έκθεση της ΕΚΤ σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της τρόικας για το έλλειμμα (που δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος στήριξης των ελληνικών τραπεζών) η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ το 2013 υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του προγράμματος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος.
Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι το πρωτογενές και συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2013 «δεν ήταν εξίσου ικανοποιητικά» (-8,7% και -12,7% του ΑΕΠ αντίστοιχα), αντανακλώντας πρωτίστως το μεγάλο κόστος της παροχής στήριξης προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα (10,6% του ΑΕΠ).
Η ΕΚΤ επισημαίνει επίσης πως υπάρχουν δημοσιονομικά κενά για τα επόμενα έτη, ενώ για τις χρονιές αυτές προβλέπονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα (3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016), παρόλο που κατά την τελευταία αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας προκύπτει πως η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ το 2014.
tvxs.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ο σοσιαλιστής Ανδρ. Λοβέρδος

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
Το πιάσαμε το υπονοούμενο: ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος είναι προοδευτικός. Είναι το ζωντανό πρόσημο που με αγωνία αναζητούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. Προσδίδει στη συγκυβέρνηση, με τρόπο διακριτό, σοσιαλιστική χάρη... Πώς το πετυχαίνει αυτό; Με το που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας, σχεδόν πριν ορκιστεί, ήρθε σε ρήξη με τον «φιλελεύθερο» Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς αρνείται την απόλυση 330 υπαλλήλων τουυπουργείου του, όπως έχει ήδη αποφασισθεί. Συγκεκριμένα, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε από τους 1.036 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν οι 550 και να απολυθούν οι υπόλοιποι. Η μάχη του σοσιαλιστή υπουργού δίνεται για να σωθούν τουλάχιστον 880 υπάλληλοι. Το εύλογο ερώτημα γιατί θυμήθηκε τώρα το ΠΑΣΟΚ ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη ρύθμιση φαντάζομαι ότι θα μείνει αιωνίως αναπάντητο.

Η κυβέρνηση μεταθέτει για λίγο την απόφαση καταθέτοντας μάλιστα και σχετική τροπολογία, ενώ φρόντισε να διαμηνύσει ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί ο αρχικός σχεδιασμός, του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οποια κι αν είναι πάντως η εξέλιξη, στο τέλος θα κερδίσει ο Λοβέρδος. Αν υποχωρήσει, έστω λίγο, η κυβέρνηση, αν πετύχει το παζάρι, ο αριστερός υπουργός θα έχει σώσει θέσεις εργασίας. Αν πάλι επιστρατευτεί μια οργισμένη αντίδραση της τρόικας και ηττηθεί, θα έχει δώσει τη μάχη, θα έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορούσε...

Πάντα άλλωστε κερδίζει ο Ανδρ. Λοβέρδος. Και όταν ψήφιζε τα Μνημόνια και όταν καταψήφιζε τα προαπαιτούμενα και τους προϋπολογισμούς, και όταν ήταν υπουργός και όταν δεν ήταν, και όταν ήταν ΠΑΣΟΚ και όταν επεδίωξε τη διαγραφή του, και όταν έγινε αρχηγός ενός απίθανου κόμματος και όταν ως... αρχηγός διαπραγματεύτηκε με τον Κουβέλη και κατέληξε στην ΕΛΙΑ και από εκεί στην κυβέρνηση, η οποία μόλις είχε λάβει το... μήνυμα. Ο Ανδρ. Λοβέρδος είναι η πράσινη εκδοχή των σκληρών δεξιών, που υιοθέτησε στον τελευταίο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός. Είναι μέρος του ιδίου σχεδίου, αντιμετώπισης της απόγνωσης των συντηρητικών ψηφοφόρων: καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, φτηνά κόλπα επικοινωνίας, παραπλάνηση. Δεν έχω αντιληφθεί να διαθέτει, ο κ. υπουργός, κάποια συγκεκριμένη ιδέα για την ανάκαμψη της χώρας. Αντιθέτως, κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την πολιτική του επιβίωση.
kathimerini.gr

Γενικό Λογιστήριο: Αποτυχία η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

petrelaio
Γκάφα ολκής και εμμονή της τρόικας που βούλιαξε τα κρατικά έσοδα αποδεικνύεται η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οι αριθμοί που δόθηκαν στην δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης αποκαλύπτουν την σκληρή πραγματικότητα. Τη σεζόν 2012- 2013 την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο.
Την σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12 και τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Πέμπτης δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών διότι όταν δεν πιάνουμε τους στόχους πρέπει να επανεξετάζουμε το ζήτημα».
Η τοποθέτηση αυτή του κορυφαίου στελέχους και η πρόθεση του υπουργείου να θέσει άμεσα τα στοιχεία στην τρόικα συνιστά στροφή 180° σε σύγκριση με τις πανηγυρικές δηλώσεις των πρώην υπουργών Οικονομικών και Υγείας κ.κ Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη ανήμερα Χριστουγέννων 2013 που τόνιζαν ότι πέτυχε το μέτρο του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωνε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος καταγράφοντας τη σαφή διαφοροποίηση της πολιτικής του άποψης στο θέμα.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ το συνολικό θέμα της μείωσης των φόρων θα συζητηθεί με την τρόικα το Φθινόπωρο του 2014 πάνω στη βάση της διάταξης του μνημονίου που αναφέρει ότι εφόσον υπάρχει σταθερή υπεραπόδοση στα έσοδα τότε μπορούν να τεθεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Στο ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι το δείγμα του πρώτου 7μηνου θα δώσει επιχειρήματα στην κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Αργύρης Παπαστάθης
Πηγή: tovima.gr

Κατέσχεσαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης!

Κατέσχεσαν 1 τόνο ηρωίνη σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί

Απολογούνται την προσεχή εβδομάδα οι έντεκα συνολικά συλληφθέντες
Κατέσχεσαν 1 τόνο ηρωίνη σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί
Βυθούλκας Διονύσης
Ποσότητα-ρεκόρ ηρωίνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, κατασχέθηκε σε μεγάλη επιχείρηση με στη συμβολή υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA. Στα 1.133,420 κιλά ανέρχεται η ποσότητα που κατασχέθηκε στην Αττική η αξία της οποίας εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι συλληφθέντες ανέρχονται στους 11 -αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ένας 15χρονος- οι οποίοι λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, με αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου συσκευαζόταν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε ημεδαποί και ένας ανήλικος ημεδαπός.

Κατά πληροφορίες, οι λιμενικοί παρακολουθούσαν επίσης μια βίλα στη Φιλοθέη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί υπήρχαν ναρκωτικά.

Αρχικά αντιλήφθηκαν βράδυ της Πέμπτης δύο οχήματα να εξέρχονται από τη βίλα. Τα ακολούθησαν και διαπιστώθηκε ότι είχαν ως προορισμό...

Ο Νέρωνας της Αθήνας...

pavlopoulos
... και «αρχιδιοριστής» του δημοσίου Παυλόπουλος ξανά εναντίον του Γ. Παπανδρέου...
Συνεχίζονται οι …τιμητικές αναφορές στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου από πρόσωπα – πολιτικούς βρικόλακες του παρελθόντος που έχουν...
βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα και υπογραφή τους στην καταστροφή της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ένας ακόμα συνήθης ύποπτος, εκφραστής της περιόδου του νεοΚαραμανλισμού, της «άνεσης και της ευημερίας», ο Προκόπης ή Πάκης Παυλόπουλος. Ο άνθρωπος που παρακολουθούσε ατάραχος την πρωτεύουσα της Ελλάδας να γίνεται παρανάλωμα του πυρός τον Δεκέμβρη του 2008, ο υπουργός που μονιμοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους και γιγάντωσε χωρίς μέτρο και κριτήρια το προσωπικό του δημοσίου, εκτινάσσοντας το έλλειμμα σε δυσθεώρητα ύψη και προκαλώντας ζημιές στη δημόσια διοίκηση, για τις οποίες η χώρα υποχρεώθηκε σε …διεθνή έλεγχο και υποταγή που όχι μόνο συνεχίζεται μέχρι σήμερα αλλά ένας Θεός ξέρει πότε θα απαλλαγεί, είχε το περίσσιο θράσος να προειδοποιήσει σε συνέντευξη του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως «Ο Γ. Παπανδρέου είναι παράδειγμα προς αποφυγή, όχι προς μίμηση».
Πέρα από αυτό ο προ-συνταξιούχος μαυρογιαλούρος, αναφέρει στη συγκεκριμένη συνέντευξη του στον ιστότοπο newpost.gr και διάφορα άλλα …μαργαριτάρια ενώ αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό, που δεν γνωρίζει και δεν καταλαβαίνει, που δεν αντιλαμβάνεται και δεν συγκρίνει και τους υπαίτιους της σημερινής κρίσης: Τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου!
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μετά από εκατοντάδες αναφορές πλέον Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων για την συμβολή της περιόδου Καραμανλή στην κατρακύλα των δημοσιονομικών της χώρας και την πρόκληση της σημερινής κρίσης, υπάρχουν ακόμη άτομα, έστω και σκιές του παρελθόντος εαυτού τους, που εκφράζονται ακόμα δημόσια με τέτοιου είδους επιχειρήματα!
Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ άραγε έχουν μείνει αποθέματα αξιοπρέπειας για κάποιου είδους απάντηση σε αυτές τις αθλιότητες ή τα κάλυψαν όλα οι δάφνες του πληθωρισμού υπουργικών καρεκλών;
Για όποιον διαθέτει γερό στομάχι, εδώ ολόκληρη η συνέντευξη του Πάκη: http://newpost.gr/post/361128/prokophs-paylopoylos-se-tsipra-o-g-papandreoy-einai-paradeigma-pros-apofygh-oxi-pros-mimhsh#ixzz34VWzu1w1

smartpost.gr