Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Μαξίμου: Άμεση εφαρμογή της συμφωνίας...



Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό,  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η άμεση εφαρμογή της...
συμφωνίας που επετεύχθη στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ενώ εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία. Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει σήμερα το δικό της σχέδιο εφαρμογής και θα ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής και των κρατών-μελών για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Γιάννης Ταφύλλης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Θα επιστρέψει να πάρει το MEGA...

ΜΜΕ

Το απόλυτο chicken game μεταξύ των εκδοτών…

Πετάει ένα «Θα επανέλθει αυτός που μπορεί με άλλη μορφή» λες και είπε το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και επιχειρεί να αλλάξει κουβέντα!  Γνωρίζει ότι η φράση του, έχει βάλει φωτιά στα τόπια! Δεν....
του ξέφυγε, απλώς δεν θέλει να μιλήσει περισσότερο σε αυτή τη φάση… Μόνο μετά απο πίεση και κυρίως λόγω του ισχυρού δεσμού μεταξύ τους, χαμηλόφωνα, αφήνει έναν ακόμη υπαινιγμό λέγοντας «Ο μέτοχος που μπορεί… Ο πιο ισχυρός… Που έχει τη δύναμη να το κάνει»!

Η παραπάνω συζήτηση όπως ειναι σαφές και από τον τίτλο αφορά στο MEGA και αναφέρεται στο πρόσωπο που θα επιστρέψει για να πάρει το κανάλι, απαλλαγμένο από το μισό προσωπικό και τα δυσβάσταχτα χρέη προς τρίτους και προς τις τράπεζες! Δηλαδή μικρότερο, «εξαγνισμένο» όμως και σουλουπωμένο!

Με άλλα λόγια είναι το «πρόσωπο» που για λόγους ευκολίας αποκαλείται έτσι, αφού στην ουσία πρόκειται για τον μέτοχο ή πιο σωστά το σχήμα που θα εμφανιστεί με «διαφορετικά ρούχα» προκειμένου να το πάρει… Δηλαδή, να πάρει αυτό του οποίου σήμερα κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό, όχι όμως όλο, για να το κάνει δικό του και μάλιστα χωρίς τα «βάρη» που σέρνει σαν μπάλα έτοιμη να το βουλιάξει στον πάτο της θαλάσσης!

Το MEGA είναι μαγαζί γωνία! Δεν το αφήνεις να βουλιάξει… Ή πιο σωστά το αφήνεις, μόνο τοσο όσο χρειάζεται για να απαλλαγεί από τα περιττά που φορτώθηκε στην 25χρονη πορεία του και για να μην πληρώσεις εσύ τα σπασμένα… Επανακάπτεις λοιπόν, αφού έχεις τα χρήματα και το αγοράζεις κοψοχρονιά, μιας και μόνο όσοι το γνωρίζουν από τα μέσα, γνωρίζουν και την πραγματική του αξία… Διότι το MEGA είπαμε, είναι μαγαζί γωνία!

Αυτό φέρεται να είναι το σχέδιο ενός εκ των μεγαλομετόχων του καναλιού που συζητούσαν δυο πρόσωπα τα οποία δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, ούτε καν να «φωτογραφίσουμε» και τα οποία γνωρίζουν όσο ελάχιστοι τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ των εκδοτών…

Μια ιστορία που την περιγράφουν ως το απόλυτο chicken game που ο νικητής τα παίρνει όλα!
enimerosi24.gr

Το γάλα και τα Megaλα...


Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Να μη βρίσκεται άνθρωπος -ούτε οι μέτοχοί του- να βάλει τα λεφτά που χρειάζεται το Mega για να μην...
εκπνεύσει στα χέρια των τραπεζών. Ο πρώτος έχει δικογραφίες, αλλά όχι λεφτά. Ο δεύτερος έχει λεφτά, αλλά, αντί να δώσει, ζητάει κι από πάνω όσα του χρωστάει το κανάλι. Ο τρίτος έχει επίσης, αλλά θέλει να κρατάει όμηρο τον δεύτερο, στον οποίο χρωστάει το κανάλι. Τέταρτος δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και η τράπεζα η οποία έχει φορτωθεί το δυσθεώρητο χρέος στέλνει μπουγιουρντί: Όσοι χρωστάτε στο εν λόγω κανάλι περάστε παρακαλώ από το δικό μας ταμείο, διότι σε μας οφείλετε να τα σκάσετε.
Και πώς δημιουργήθηκε μια τέτοια και τόσο δυσοίωνη κατάσταση; Πώς μετά από τόσα Grexit που πρόβλεψε, προφήτεψε και κατήγγειλε άπειρες φορές το μεγάλο κανάλι φτάνουμε τώρα σε ένα ελεεινό Megaexit; Να βλέπει δηλαδή Mega ο καπιταλιστής, ο κεφαλαιούχος, ο επενδυτής και.. να αλλάζει δρόμο; Να ζητούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμύρια ευρώ και να εισπράττουν τελικώς 170 σκέτα, χωρίς άλλα μηδενικά; Πώς έκλεισαν τα γκισέ και κατέβασαν τα ρολά οι τραπεζίτες -σηκώνουν άραγε και τα τηλέφωνα όταν τους παίρνουν οι από 'κεί;- που τόσα χρόνια με τόση προθυμία και απλοχεριά δάνειζαν το κανάλι και τους μετόχους του;
Θέλετε απάντηση; Η αγελάδα. Η αγελάδα, μάλιστα. Η αγελάδα πέθανε. Dead. Kaput. Εξέπνευσε. Οριστικά. Εκείνη η αγελάδα που κατέβαζε γάλα για όσους τα είχαν Megaλα. Το κράτος - αγελάδα, αν με εννοείτε. Που έδινε παρατάσεις για εκπομπή χωρίς άδειες, συστάσεις για δάνεια χωρίς εγγυήσεις, διευκολύνσεις χωρίς παζάρι και ελαφρύνσεις χωρίς βάρη, την ίδια στιγμή που ο κοσμάκης ριχνόταν στον Καιάδα. Και παρακολουθούσαμε όλοι το Καμασούτρα της διαπλοκής με τους προστάτες, τους λεγάμενους, τις λεγάμενες, τους παρατρεχάμενους, τις παρατρεχάμενες, τους ευνοούμενους, τις ευνοούμενες, τους καλούς, τους κακούς και τους άσχημους.
Τι να σου κάνει και το Mega χωρίς την αγελάδα; Ποιος να επενδύσει με τέτοιο εχθρικό κράτος; Το λέει και η Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους επενδυτές και αποθαρρύνει τις επενδύσεις! Ενώ αν είχαμε Κυριάκο, ας πούμε, Κυριακή θα είχαν τα Megaλα και γιορτή τα ρεγάλα. Τότε να δεις επενδύσεις σε άψογες ειδήσεις. Α, ρε Παππά, φονιά της ενημέρωσής μας...

Θανάσης Καρτερός

Καθαροδευτεριάτικο βροχερό πρωϊνό. Μόλις τρία χρόνια πρίν τίς Δημοτικές εκλογές τού 2019. Τότε πού τό δημοτολόγιο θά έχει αλλάξει άρδην...

        Λίγο άνοια...
    κάτι αναλαμπές...,
    όλα ανάκατα...
    ο παππούλης...
                                                    

(Παραλλαγή πάνω σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)

Αυξήθηκαν τα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2015

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
Στις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου λειτουργούν τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που ανάρτησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό έως τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει δυναμικό 9.757 ξενοδοχείων με 406.200 δωμάτια και 784.315 κλίνες. Από το σύνολο των μονάδων 419 κατατάσσονται στην κατηγορία των 5 αστέρων, 1.340 στην κατηγορία των 4 αστέρων, 2.436 στην κατηγορία των 3 αστέρων, 4.110 στην κατηγορία των 2 αστέρων και 1.452 στην κατηγορία του ενός αστεριού. Τα περισσότερα 5 αστέρων ξενοδοχεία μεταξύ των 13 περιφερειών κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 133 μονάδες και τη δεύτερη η Περιφέρεια Κρήτης με 93 μονάδες. Επίσης, οι δύο περιφέρειες διατηρούν τις δύο πρώτες θέσεις και στα 4 αστέρων ξενοδοχεία, με το Νότιο Αιγαίο να φθάνει σε αριθμό τις 353 μονάδες και την Κρήτη τις 237. Αν η σύγκριση γίνει μεταξύ νησιών τα περισσότερα 5 αστέρων ξενοδοχεία μετά την Κρήτη διαθέτουν η Ρόδος με 38 μονάδες, η Μύκονος με 27, η Σαντορίνη με 26 και η Κως με 25.

Επιπλέον, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δημοσιοποίησε και τα στοιχεία για το δυναμικό των κάμπινγκ της χώρας έως τα τέλη του 2015. Συνολικά, στην Ελλάδα λειτουργούν 297 κάμπινγκ που μπορούν να δεχθούν έως 80.738 τουρίστες. Από το σύνολο των κάμπινγκ 27 ανήκουν στην κατηγορία των 4 αστέρων, 39 στην κατηγορία των 3 αστέρων, 221 στην κατηγορία των 2 αστέρων και 10 στην κατηγορία του ενός αστεριού. Τα περισσότερα κάμπινγκ μεταξύ των 13 περιφερειών λειτουργούν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Επίσης, τα περισσότερα 4 αστέρων κάμπινγκ, συνολικά 15, βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Βάσει στοιχείων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη 15ετία 2000-15 άνοιξαν 3.308 νέα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 108.380 δωματίων και διέκοψαν τη λειτουργία τους 1.647 μονάδες συνολικής δυναμικότητας 42.128 δωματίων. Το 57% των μονάδων που άνοιξαν εντάχθηκε στις 3 υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων (67% σε όρους δωματίων). Από τις μονάδες που διέκοψαν τη λειτουργία τους περίπου το 24% προερχόταν από τις 3 υψηλότερες κατηγορίες (43% σε όρους δωματίων). Κατά τη 15ετία έχει σχεδόν τριπλασιασθεί το ποσοστό των ξενοδοχείων 5 αστέρων (1% το 2000, 4,2% το 2015).
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μελέτη πλήρους «χαρτογράφησης» του Δημοσίου


ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ Αναλυτική «χαρτογράφηση» της ανθρωπογεωγραφίας του δημοσίου τομέα, όσον αφορά το τακτικό προσωπικό, καταγράφεται σε μελέτη που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η μελέτη αφορά την περίοδο 2012-2015 (επιμέρους στοιχεία υπάρχουν και για προηγούμενα έτη) και τα συμπεράσματά της προκύπτουν από την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των στοιχείων που αναρτήθηκαν στο επίσημο Μητρώο του Δημοσίου αναφορικά με τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, αλλά και τους υπηρετούντες στην κεντρική διοίκηση (apografi.gr).
Ειδικότερα, στις 31.12.2015 το σύνολο του τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο ήταν 566.913 υπάλληλοι, αριθμός μειωμένος κατά 18,1% σε σχέση με το 2009, οπότε υπηρετούσαν 692.907 υπάλληλοι.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλαδή από το 2012 μέχρι το 2015, η μεγαλύτερη μείωση σε προσωπικό, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, καταγράφεται στη γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (19%), σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς (19%), στο υπουργείο Οικονομίας (19%), αλλά και στο υπουργείο Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων (18%).

Συνολικά οι αποχωρήσεις για το 2015 έφθασαν τις 15.925, ενώ οι προσλήψεις τις 4.437.

Ρεκόρ αποχωρήσεων καταγράφηκε το 2013 (32.072 υπάλληλοι) και προσλήψεων το 2014 (5.349 υπάλληλοι). Για το 2015 η πλειονότητα του τακτικού προσωπικού (194.430 υπάλληλοι) είναι πολιτικό προσωπικό, ενώ, σύμφωνα με τη μελέτη, το 61% του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης είναι ιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί και μέλη ΔΕΠ ένστολοι και κληρικοί. Συνολικά, ο αριθμός τους φθάνει τις 345.944 υπαλλήλους σε σύνολο 566.913.

Το 39,86% των απασχολούμενων είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των ειδικών θέσεων (στελέχη σωμάτων ασφαλείας και στρατού), το οποίο ανέρχεται στο 24,27%. Ως προς τους υπηρετούντες, το 53% είναι άνδρες και το 47% γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και 55 ετών.

Το 40,2% των αποχωρήσεων για το 2015 ήταν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και οι περισσότεροι (4.652 ή 29%) ήταν ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο λόγος της αποχώρησης ήταν κυρίως η συνταξιοδότηση (12.977 υπάλληλοι σε σύνολο 15.925), ενώ οι περισσότερες «απώλειες» καταγράφηκαν στο υπουργείο Παιδείας (29% των αποχωρήσεων) και στους ΟΤΑ (18,7%).

Το 2015 έγιναν 4.437 προσλήψεις έναντι 5.349 το 2014. Το 41,4% αφορούσε προσωπικό ειδικών θέσεων και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ενώ το 26,1% των προσληφθέντων ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Οι περισσότεροι προσληφθέντες ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών (1.237 άτομα), ενώ 665 προσλήψεις αφορούσαν υπαλλήλους ηλικίας μεταξύ 30 και 35 ετών.

Για το 2015, το 24,3% των προσλήψεων σημειώθηκε στους ΟΤΑ, το 20,2% στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το 14,6% στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες

REUTERS, AFP Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών πραγματοποιείται την Παρασκευή, οδηγώντας τις αρχές στη σύλληψη του υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου γνωστοποίησε ότι συνολικά 5 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται στην επιχείρηση διάρκειας τουλάχιστον 4 ωρών που πραγματοποίησε η αστυνομία της χώρας, μεταξύ αυτών ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος των τρομοκρατικών χτυπημάτων του Παρισιού.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, μετέβη ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε πηγή της γαλλικής προεδρίας.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου επιβεβαίωσαν παράλληλα ότι αποτυπώματά του Αμπντεσλάμ είχαν βρεθεί και στο διαμέρισμα όπου έγινε την Τρίτη μια άλλη επιχείρηση των αρχών.
Eκπρόσωπος τύπου του γραφείου του εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ κι άλλον έναν ύποπτο που συνδέεται με τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι αρχές έχουν συλλάβει επιπλέον τρεις ανθρώπους, όλοι τους μέλη της οικογένειας που παρείχε στέγη και καταφύγιο στον Αμπντεσλάμ.
kathimerini.gr

Τσίπρας: Στο ψυγείο τα σχέδια των μονομερών ενεργειών...


Τα σχέδια των μονομερών ενεργειών μπαίνουν  στο ψυγείο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «έγινε πράξη αυτό που προσπαθούσαμε εδώ και τρεις μήνες, δηλαδή να έχουμε κοινή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η οποία είναι διεθνής, αφορά την Ε.Ε. στο σύνολό της».
«Πετύχαμε απόφαση για άμεση ενίσχυση στις υποδομές μας και ενίσχυση στην υπηρεσία ασύλου. Για να συνδράμουν στις προσπάθειες της υπηρεσίες ασύλου. 2400 άτομα θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Η απόφαση που πήραμε έχει κεντρική λογική: χτυπάμε τους διακινητές, προσπαθούμε να καταργήσουμε τις παράνομες προσφυγικές ροές αλλά δημιουργούμε μια νόμιμη οδό για τους πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: 

Θα υπάρχουν ολόκληρα συστήματα υποδομών και η Τουρκία έχει αναλάβει την υποχρέωση να πλήξει το δίκτυο διακίνησης προσφύγων.

«Δίνουμε ένα ισχυρό αντικίνητρο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να βρεθούν στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που θα έρχονται δεν θα έχουν προτεραιότητα στο resetllement. Δεν θα περιλαμβάνονται κατά προτεραιότητα στη διαδικασία του resettlement. Το μήνυμα που βγαίνει σήμερα είναι η ενεργοποίηση των τριών αυτών φίλτρων για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές. Προϋπόθεση της εφαρμογής της συμφωνίας είναι η άμεση έναρξη εφαρμογής και η άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών. Όμως δυστυχώς έχουμε ξαναδει χαμηλές ροές στις Συνόδους και μετά πάλι αυξάνονται» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
 

Τό επίκαιρο σκίτσο τού Αρκά...

                                                                                      τού Αρκά

Νέα στοιχεία από Φαλτσιανί...




...για τις λίστες Λαγκάρντ - Μπόργιανς...

Πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες φέρεται να έδωσε στους  Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί.

Κατά...
τη δεύτερη συνάντησή του με τους Έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία, ο Εβρε Φαλτσιανί φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έδωσε επιπλέον πληροφορίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και της λίστας Μπόργιανς που ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών από κρατίδιο της Γερμανίας.

Εκτιμάται ότι  ο πρώην υπάλληλος της HSBC, ο οποίος είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών, είναι σε θέση να δώσει οδηγίες για την αξιοποίηση και της λίστας Μπόργιανς που περιλαμβάνει 10.000 ΑΦΜ καταθετών στην τράπεζα UBS την περίοδο από το 2006 ως το 2008, με  συνολικές καταθέσεις ύψους  6,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Εβρε Φαλτσιανί, θα βοηθήσουν τόσο  την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις ελλήνων στο εξωτερικό , όσο και στην  έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
naftemporiki.gr

Συμφωνία, σε πήλινα πόδια…

Δύο είναι τα σημεία που μπορεί να σχολιάσει κανείς, για την συμφωνία των Βρυξελλών, για το προσφυγικό. Πρώτον, όπως σωστά επεσήμανε το MEGA, ότι είναι δύσκολη η υλοποίησή της.

Και…
αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Πρώτον, από την χαλαρή διάθεση των Τούρκων να παίρνουν πίσω, εκείνους που μας στέλνουν και δεύτερον, από την φανερή δυσθυμία της Ευρώπης, να απορροφήσει τα κύματα των προσφύγων.

Το άλλο σημείο – που δεν σχολίασαν στο MEGA - είναι ότι η Τουρκία, γι’ άλλη μια φορά, σε μια διαπραγμάτευση, πήρε ότι ήθελε (οικονομικά και πολιτικά οφέλη) κι άφησε στους άλλους, τους Ευρωπαίους δηλαδή, ένα κείμενο γρίφο για να ψάχνουν και να ψάχνονται για πολύ καιρό, για τον τρόπο με τον οποίο θα τον λύσουν…