Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Άκου πού σού λέω : "Βουλωμένο γράμμα" η δουλειά...

Τα ΝΕΑ έκαναν πρωτοσέλιδο αυτό που άκουσαν σε ένα ταξί!..

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Μοιάζει απίστευτο αλλά οι σημερινοί τίτλοι των ΝΕΩΝ, είτε στο πρωτοσέλιδο είτε στις μέσα σελίδες, προέκυψαν κυριολεκτικά απ΄ όσα του είπαν του συντάκτη, σε ένα καφενείο και σε ένα ταξί! Δεν φταίει φυσικά ο συντάκτης (Δημήτρης Μανιάτης) το οδοιπορικό του οποίου ήταν μια χαρά.

«Έπεσαν σε ενέδρα από τους Τούρκους» ο τίτλος και, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, είναι κάτι που ειπώθηκε σε ένα καφέ-εστιατόριο της περιοχής! Οι ντόπιοι κοιτούν προς τον ποταμό και βοούν οι Καστανιές, «έπεσαν σε ενέδρα» από τους Τούρκους. Δεν διευκρινίζεται μόνο αν το έλεγαν παίζοντας και πρέφα ταυτόχρονα.

Αλλά δεν είναι μόνο στο καφενείο, η συγκλονιστική είδηση διασταυρώνεται και μέσω ενός ταξιτζή!...

Σειρήνες και... πετεινοί!..

«Πιττάκιον»
Επειδή πολλοί και μάλιστα με περισσή άνεση μιλούν για πόλεμο με την Τουρκία -και ιδιαίτερα αυτοί που θα την κοπανήσουν μόλις ακουστεί η πρώτη τουφεκιά- δηλώνω ότι προτιμώ για ξυπνητήρι το λάλημα του πετεινού από τον ήχο της σειρήνας...

  matrix24.gr

''Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρα μου''...

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρα μου - MediaΣαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου, έστειλε σήμερα από την Νίσυρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία μετά και την επίθεση που δέχθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής:

Η Κομισιόν προανήγγειλε έλεγχο γιά βίζες μέσω αγοράς ακινήτου

Χ​ρυσές μπίζνες με «χρυσές βίζες»
Η έρευνα τ​ης​  Διεθνούς Διαφάνειας σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις για τη  «χρυσή βίζα» που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, καταγράφει το δύσοσμο καθεστώς που επινοήθηκε τα τελευταία χρόνια, ως μέρος διεθνούς διαφθοράς αλλά και πολιτικής υποκρισίας.
Δεκατρείς χώρες της Ε.Ε. και 20 συνολικά εφαρμόζουν προγράμματα για την απόδοση βίζας ή υπηκοότητας σε υπηκόους τρίτων χωρών με την αγορά ακινήτων και μετοχών ή επενδύσεων. Στην Ελλάδα το έχουν εκμεταλλευτεί αρκετοί Τούρκοι πολίτες, πολλοί από αυτούς είναι αντιφρονούντες...

Η απάντηση τού Σάμπυ Μιωνή στό άρθρο τού βουλευτή Μάκη Βορίδη

Ο εβραϊκός λαός δεν ξεπλένει ρατσιστές και αντισημίτες, Μάκη Βορίδη*
Ως Ισραηλινός και Εβραίος, η Ιερουσαλήμ έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, όπως και στην καρδιά όλων των Εβραίων του κόσμου. Για κάποιους για λόγους θρησκευτικούς και για άλλους για λόγους ιστορικούς. Για τον εβραϊκό λαό, η Ιερουσαλήμ ήταν, είναι και θα είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Γι’ αυτό και μας προκαλεί φρίκη όταν ένας ακροδεξιός πολιτικός προσπαθεί να ξεπλύνει τον αντισημιτισμό του αρθρογραφώντας υπέρ της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ιερή αυτή πόλη. Ακόμα και για τον πιο αγαθό, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι εν μέσω όλων των δυσκολιών και των έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων που διατρέχουν την ελληνική πολιτική ζωή, ξαφνικά ο Μάκης Βορίδης, με το γνωστό ρατσιστικό βιογραφικό και τις νεοναζιστικές σχέσεις, έχει την ακατανίκητη επιθυμία αλλά και τον χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ!

Ενισχύεται η Αμερικανική παρουσία (έρχεται ο ...στόλος!) στην κυπριακή ΑΟΖ...

Γεωτρύπανα και κανόνια: 
Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην Κύπρο


Το Κυπριακό Πρακτορείο επικαλείται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία του πολεμικού τους ναυτικού στη Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή φτάνουν και σκάφη της ExxonMobil.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μεσόγειο εμφανίστηκαν την ίδια μέρα πλοία του αμερικανικού ναυτικού, μεταξύ αυτών και του αεροπλανοφόρου «Ιβο Τζίμα», με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil. Η άφιξη των πλοίων πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής ΕΝΙ στην ΑΟΖ.
06 Μαρ. 2018 
 tvxs.gr 
                                                                   ******* 
Ενίσχυση του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο