Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

TVXS Σκίτσο| 22 Οκτ. 2015


Έλεγχοι κατά προτεραιότητα σε Σταθάκη - Φλαμπουράρη


Σταθάκης-Φλαμπουράρης Θα ελεγχθούν οι δύο υπουργοί | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ορκωτοί λογιστές αναλαμβάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα «δράση» προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, ώστε σε περίπου 15 ημέρες να υπάρχει ένα πρώτο επίσημο πόρισμα για τις δύο υποθέσεις. 
Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή να ελεγχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώ κατά προτεραιότητα ο έλεγχος ξεκινά από τους δύο υπουργούς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Για τον υπουργό Οικονομίας οι ελεγκτές καλούνται να ερευνήσουν εάν το επίμαχο 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις δεν δηλώθηκε μόνο στη χρήση του 2011 ή και στις επόμενες.
Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι το «πόθεν έσχες» του δεν έχει ελεγχθεί ακόμα για το διάστημα που ισχυρίζεται ότι έγινε η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.
Να σημειώσουμε πως για τον Αλ. Φλαμπουράρη ζητήθηκε να συμπεριληφθούν και οι καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη (Ποτάμι) περί «μαύρων ταμείων».
Την Πέμπτη ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε τη συνδρομή του ΣΔΟΕ για την εξακρίβωση των καταγγελιών αυτών.
Η επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά κατέληξε πως ο πρώην βουλευτής δεν μπορεί να ελεγχθεί για τη μη δηλωμένη κυπριακή offshore, καθώς η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και επομένως δεν διαθέτει τυπικά τέτοιες εταιρείες, ενώ το μόνο που απομένει να ελεγχθεί είναι αν έχει δηλωθεί το εισόδημα των 30.000 ευρώ.
από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Τό σκίτσο τού Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                                                 από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Απαντήσεις» Τσίπρα - Ολάντ στο σενάριο Grexit

Ο Ολάντ αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γαλλικό «κλειδί» για κόκκινα δάνεια και χρέος | EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μήνυμα στα κινδυνολογικά σενάρια περί Grexit έστειλε ο κ. Τσίπρας δηλώνοντας πως η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία, κι όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της.
«Είναι αναγκαία συνολικά για την Ευρώπη η επιτυχία της Ελλάδας, η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε» είπε, τονίζοντας ότι «κάποιοι θέλουν ακόμη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δήλωσε.
Αναφέρθηκε δε στους υποστηρικτές της λιτότητας που «καλοέβλεπαν σχέδια διαίρεσης, λέγοντας: «Φαίνεται ότι δεν τα έχουν εγκαταλείψει και ενδεχομένως να τα επαναφέρουν στο τραπέζι».
«Πιστεύω λοιπόν ότι το μήνυμα της συνάντησής μας πρέπει να είναι, ότι αυτή η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, περί διαίρεσης της ευρωζώνης και της Ευρώπης, πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την επαναφέρει στο τραπέζι», είπε.
Φρανσουά Ολάντ, Αλέξης Τσίπρας Τον Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας | ΕUROKINISSI
Συνέχισε λέγοντας: «Δεν αναφέρθηκα λοιπόν σε κάποιους, οι οποίοι θέλουν να μας υποτάξουν, αναφέρθηκα σε κάποιους, οι οποίοι  έχουν στο μυαλό τους να βάλουν ξανά στο τραπέζι αυτή την απαίσια για την Ευρώπη συζήτηση της διαίρεσης, του Grexit. Είπα λοιπόν ότι αν κάποιοι το σκέφτονται αυτό, καλό είναι να το ξεχάσουν».
Και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κατάδικοι που εκπληρώνουν κάποια ποινή, αλλά ισότιμοι εταίροι. Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τους κίνδυνους του Grexit, γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν ξανά στο τραπέζι το θέμα της διαίρεσης (της Ευρώπη). Η Ελλάδα δεν είναι μόνη ούτε φτωχός συγγενής. Σέβεται τους κανόνες και θέλει τον σεβασμό...».
Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, κυβερνητικές πηγές «φωτογράφιζαν» το γερμανικό μπλοκ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Ο Φρανσουά ήρθε στην Ελλάδα σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη να μετατραπεί από μέρος της κρίσης των τριών επάλληλων κύκλων κρίσης που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, σε μέρος της λύσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές του Ιουλίου επισημαίνοντας ότι «οι δύσκολες στιγμές όμως ενώνουν τους ανθρώπους, σε αυτές τις δύσκολες ώρες των διαπραγματεύσεων ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που μ έπεισε ότι πρέπει να δεχτώ έναν δύσκολο συμβιβασμό». 
«Είναι ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η μετατροπή της κοινωνίας σε αρένα κατασχέσεων πρώτης κατοικίας», τόνισε αναφερόμενος παράλληλα για παρεμβάσεις νεοφιλελεύθερης κοπής, που υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και απειλούν την κοινωνική συνοχή «και την ίδια την Ευρώπη».
Φρανσουά Ολάντ Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ελληνικό Κοινοβούλιο | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας σχολίασε έμμεσα τα παραπάνω λέγοντας πως αυτό που ζητά η Ελλάδα δεν είναι να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά να υπάρχει ευελιξία».
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία με ειδική αναφορά στην ευαισθησία ως προς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ είπε ότι στη Συμφωνία υπάρχει δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Στο ίδιο ύφος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «διχαστικές δυνάμεις» που «σας συμβούλευαν να βγείτε από την ευρωζώνη για λίγο». Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πήραν το λόγο τρεις φορές το 2015 «και η Ευρώπη σας κοιτούσε».
«Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο». Με την απόφασή σας προστατέψατε την Ευρώπη, αλλά και προστατευθήκατε από τις κερδοσκοπικές τάσεις που ήδη σας έκαναν ζημιά...», είπε χαρακτηριστικά.
Ολάντ στο αεροδρόμιο των Σπάτων Από την αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου | EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επανερχόμενος στο θέμα του Grexit κατά την τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε ότι κατέλαβε κάθε δυνατή προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι αν η χώρα μας αποχωρούσε, θα ακολουθούσε στη συνέχεια κι άλλη.
Στην ομιλία του στο ΕΚΠΑ ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε με παρόντες τον Αλέξη Τσίπρα, την Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, που εξήρε το πανεπιστημιακό έργο του κ. Ολάντ, όπως και τη θέση του στις διαπραγματεύσεις.

Eurogroup και σύνοδο κορυφής «βλέπει» ο Ολάντ 

Ο Φρανσυοά Ολάντ υποσχέθηκε πολιτική λύση σε επίπεδο Eurogroup και συνόδου κορυφής και μίλησε ξανά για τις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας πως θα παροτρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του Γάλλου προέδρου στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, που αποτελεί «αγκάθι» στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς».
«Το θέμα των δανείων αποτελεί νέα απειλή για τις ελληνικές οικογένειες», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ολάντ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από τον οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. To θέμα το συζητήσαμε πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις ειδικά στο Eurogroup και συζητήσεις σε επίπεδο ηγετών»
«Ασταμάτητο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλικές Δημοκρατίας τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση στο Eurogroup, αλλά και σε όλες τις συνόδους κορυφής.
Ενδεικτική ήταν τόσο η φράση του Γάλλου προέδρου ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις» όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού «Το μήνυμα της παρουσίας σας σηματοδοτεί την ανάγκη για δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Δέσμευση για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφού όμως ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Αυτή είναι μια θεμιτή συζήτηση, η οποία έγινε μεταξύ μας. Θα πρέπει να συνεχιστεί και με τους Υπουργούς Οικονομικών, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο στο Eurogroup  και κατόπιν ενδεχομένως μεταξύ επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων».
«Εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις της, θα ξεκινήσει η αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Καταλαβαίνετε ότι εδώ πρόκειται για ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Στη συμφωνία , υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα πρέπει να ξεκινήσει η αναδιαπραγμάτευση για την ελάφρυνση  του χρέους».
Μισέλ Σαπέν, Ευκλείδης Τσακαλώτος  
Η κοινή διακήρυξη συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και Ευκλείδης Τσακαλώτος | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τέλος, Τσίπρας και Ολάντ ζήτησαν από τους πρέσβεις τους να συντάξουν έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα επιτρέπει την αποκρυστάλλωση της ελληνογαλλλικής εταιρικής σχέσης και υπέγραψαν την κοινή Διακήρυξη για συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών.

To tweet του Ολάντ από την Αθήνα

Μήνυμα στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Twitter και στο Instagram ανήρτησε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. «Η Δημοκρατία είναι για να απευθύνεται στη νοημοσύνη των πολιτών και όχι για να προκαλεί το φόβο τους», έγραψε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

«Η Ευρώπη χρησιμοποιεί ευφάνταστες λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα...

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ Τι σημαίνει αξιολόγηση;».
Στήριξη Ολάντ στον Τσίπρα, για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τα κόκκινα δάνεια...
«Η Γαλλία ήταν και είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Η Γαλλία και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συζητήσεων για το πρόγραμμα στήριξης στήριξε την Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη συνέντευξη Τυπου και επεσήμανε ότι «το ελληνικό Έθνος μπορεί να έχασε πολλά, δεν έχασε όμως την ψυχή του».

Μάλιστα έκανε αναφορά στους...
πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια και επεσήμανε γενικά ότι αυτό που ζητάει η Ελλάδα είναι μια ευελιξία ενώ τόνισε: «Αυτό που ανησυχεί τους Έλληνες είναι αυτά τα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μια νέα απειλή για τις οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δε μπορεί να γίνει κατάσχεση. Αυτό είναι μια θεμιτή συζήτηση».

Μάλιστα είπε ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα. «Η Ευρώπη χρησιμοποιεί ευφάνταστες λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα. Τι σημαίνει αξιολόγηση;» τόνισε σημειώνοντας μάλιστα ότι θα στηρίξει την Αθήνα και στη διαδικασία ελέγχου από την τρόικα και ότι η Γαλλία θέλει να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Να αξιολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να επανέλθει σταθερότητα και εμπιστοσύνη στη χώρα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι: «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δράσουμε μόνοι. Όλη η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα».

Θα πρέπει να δημιουργηθούν συνεργασίες για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, τη φορολογία, τον επαναπατρισμό των καταθέσεων του εξωτερικού, τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί, καλύτερη απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τόνισε ακόμη οτι ξέρει τι περνάει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειές του στις διαπραγματεύσεις. Χαιρετίζω την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού για υπεύθυνη στάση».

«Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;», είπε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογράμμισε πως «υπάρχει και ένα ακόμη θέμα που χρήζει ευρωπαϊκής αλληλεγγύης: Το θέμα των μεταναστών».

«Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης για τους πρόσφυγες» ανέφερε και σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης».

Μάλιστα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας: «Η Τουρκία να προσέξει τα δικά της σύνορα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να τη στηρίξουμε για να μείνουν οι πρόσφυγες».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αλληλεγγύη της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων», είπε.

Η Κομισιόν ζητά «διευκρινίσεις»...


... για την αποπομπή της Σαββαΐδου...
Διευκρινίσεις για την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας...
εμμέσως την δέσμευση της Αθήνας για ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Υπενθυμίζεται ότι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας» ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Και πρόσθεσε 

Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να "ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ".

Η εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος της Επιτροπής σε ερώτηση για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου είχε απαντήσει «ουδέν σχόλιον», συμπληρώνοντας ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ο Στάθης και ο παλιός διευθυντής του στον Ριζοσπάστη...

Πως ο Σταυρόπουλος εξόργισε το ΣΥΡΙΖΑ και τι απάντησε ο Θ. Καρτερός...
Στον Στάθη (Σταυρόπουλο) για το ακραία αντικυβερνητικό άρθρο που δημοσίευσε στον "Ενικό" υπό τον τίτλο «(Αυτο)κριτική», απάντησε ο Θανάσης Καρτερός μέσα από την Αυγή.
Ο Στάθης στο άρθρο του ασκούσε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Τσιπρα και στον κυβερνητικό  ΣΥΡΙΖΑ.
«Δύσκολα εμφανίζεται στην...
Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν. Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα» γράφει.. χαρακτηριστικά ο Στάθης με αποτέλεσμα να υπάρξει οργή στον ΣΥΡΙΖΑ και αντίδραση μέσω της Αυγής και αρθρου του Θανάση Καρτερού υπό τον τίτλο «Μπράβο, ρε Στάθη».
«Το πήρα και κάπως προσωπικά το σημείωμα του Στάθη προχτές στον "Ενικό". Όχι για την κριτική, την πολεμική, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Τέτοια γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Αλλά γιατί έχει πάρει μια σκούπα και μας πετάει όλους στα σκουπίδια. Όλους όσοι επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ...» γράφει ο Θ. Καρτερός και καταλήγει στο τέλος του άρθρου του:
(...) «Πίκρα, από κάθε άποψη. Γιατί νομίζαμε ότι ο ηθικός εξοστρακισμός έχει εξοστρακιστεί πια από την Αριστερά. Τουλάχιστον την Αριστερά που θέλει να βλέπει τον κόσμο και τον εαυτό της με ένα πιο σύγχρονο και κριτικό μάτι. Και μας ήρθε κατακέφαλα η νέα φουρνιά παπικών που έχουν τους αφορισμούς στο τσεπάκι. Και δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τους χτεσινούς συντρόφους τους. Χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποια χλεύη παραδίνονται έτσι οι ίδιοι...» (...)
Ο Στάθης με ένα μικρό υστερόγραφο σε άλλο άρθρο του στον Ενικό απάντησε προσωπικά στον Θ. Καρτερό:
«Προς τον Θανάση Καρτερό, παλιό μου διευθυντή στον «Ριζοσπάστη» κι αγαπημένο σύντροφο: Θανάση, αυτά που έγραψες σε μένα, να πας να τα πεις σε μιαν ανάπηρη γυναίκα που της κόβεις τη σύνταξη με τα χεράκια σου.»

zoornalistas.blogspot

Ολάντ: Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η Ευρώπη θα κατέρρεε...

«Είναι μια μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Με δεχτήκατε εδώ σε αυτό το πανεπιστήμιο με το κύρος που έχει και με αναγορεύσατε σε επίτιμο διδάκτορα» είπε...
ο Γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμέσως μετά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ανέφερε ότι «είχα την τύχη να ακούσω τους επαίνους για το έργο μου και για τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει. Δεν είναι τόσο συχνό να ακούει κανείς τέτοια λόγια σε διάφορες χώρες εκτός της δική του. Τα άκουσα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση».

Video...

Ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση ότι «χρειάζεται θάρρος και προσπάθεια για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η πρόοδος είναι εφικτή».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είπε πως «κατέλαβα κάθε δυνατή προσπάθεια η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» εξηγώντας παράλληλα πως αν η Ελλάδα αποχωρούσε, θα ακολουθούσε στη συνέχεια κι άλλη χώρα.«Μετά την Ελλάδα θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Θα αναρωτιόμασταν ποια χώρα θα είχε υψηλό χρέος, υψηλό έλλειμμα, ώστε να φύγει από το ευρώ» διευκρίνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν θέμα αλληλεγγύης» είπε σχετικά. Και πρόσθεσε πως: Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η Ευρώπη θα κατέρρεε.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι η προσπάθεια διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν δύσκολη και απολύτως αναγκαία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην πολιτική ζωή, ποτέ δεν έχουμε μόνο μία επιλογή. Πάντα υπάρχει εναλλακτική λύση, έσπευσε να διευκρινίσει, τονίζοντας ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

«Ευχαριστώ για την απονομή του τίτλου. Είστε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια» είπε λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία των Γαλλικών και Ελληνικών πανεπιστημίων.

Video...

«Ζήτω η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία» είπε Φρ. Ολάντ...
real.gr

Μπροστά ο Μεϊμαράκης για την ηγεσία της ΝΔ...


Σε Πανελλαδική Δημοσκόπηση της Interview που παρουσίασε η Βεργίνα Τηλεόραση για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται...
των τεσσάρων υποψηφίων καθώς στην ερώτηση :

«Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ, εσείς ποιον από τους τέσσερεις θα ψηφίζατε για Πρόεδρο;» συγκεντρώνει ποσοστό 53% ο Β.Μεϊμαράκης. Ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με 17%, ο Απ. Τζιτζικώστας με 13,5% και ο Άδ. Γεωργιάδης με10,5%.

Στην ερώτηση «Ποιος από τους υποψήφιους Προέδρους της ΝΔ μπορεί κατά την άποψη σας, να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση στη Κυβέρνηση;»

real.gr

«Σπριντ» για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών...

Τις τελευταίες πινελιές για την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έβαλε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε...
υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου καθόρισε το ΚΥΣΟΙΠ, έπειτα από από συνεννόηση που είχε με τους δανειστές, και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τα επόμενα 24ωρα. Στη συνεδρίαση εξετάστηκε ο τρόπος κάλυψης των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες και συγκεκριμένα τα η συμμετοχή ιδιωτικικών χρημάτων για τις ανάγκες που θα προκύψουν από το βασικό σενάριο (stress tests) και τον έλεγχο στοιχείων ενεργητικού (AQR).

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε επί τάπητος είναι τι θα συμβεί με τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου, τις οποίες κατέχουν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, αξίας 1,35 δισ. ευρώ και 950 εκατ. ευρώ αντίστοιχα...
newpost.gr

Με... φιλοσοφία αποχαιρέτησε την Ελλάδα, ο Ολάντ...

Με μια φωτογραφία που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφυγε από την Ελλάδα στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Στον...
λογαριασμό του κ. Ολάντ ανέβηκε μια φωτογραφία όπου ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσουν χειραψία μετά την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Βουλή των Ελλήνων, όμως περισσότερο ενδιαφέρον έχει η λεζάντα που συνοδεύει το στιγμιότυπο.

«Στην Δημοκρατία είναι καλύτερα να απευθύνεσαι στην ευφυΐα των πολιτών, παρά να διεγείρεις τους φόβους τους», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος...

Περιμένοντας τον Φρανσουά...

Η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ είναι το πρώτο θέμα χθες και σήμερα και όπως είναι λογικό η παρουσία του έχει τους βουλευτές των κομμάτων επί ποδός.

Η...
άφιξη του προέδρου της Γαλλίας στη Βουλή καθυστέρησε και ορισμένοι βουλευτές, όπως η Λιάνα Κανέλλη διαμαρτύρονταν.

Άλλοι, όπως οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαρία Αντωνίου, το πήραν...πιο χαλαρά.

Κι όσο περίμεναν, αντί να ανησυχούν μήπως οι φωτογράφοι τους απαθανατίσουν σε μια περίεργη ή αμφιλεγόμενη στιγμή, αυτοφωτογραφήθηκαν οι ίδιοι και ανέβασαν τη selfie που φαίνονται χαμογελαστοί στα έδρανα της Βουλής.

O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγραψε μάλιστα στη λεζάντα της φωτογραφίας «Περιμένοντας τον Francois Hollande»...

Xθές τ΄απόγευμα στίς 6 παρά είκοσι βγήκε γιά λίγο ένα τεράστιο Ουράνιο Τόξο