Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017. Απογευματινη μουσική βραδιά στον Αρμενιστή. Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017
Την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017 
Παραμονή της πανσελήνου του Σεπτέμβρη, 
 στις 7.30 το απόγευμα η Δημοτική  Επιχειρήση ΚΔΕΠΠΑΜ 
 διοργανώνει την πρώτη μεγάλη φθινοπωρινή της εκδήλωση:

«Απογευματινή Βάρδια στον Αρμενιστή»

Μια μουσική βραδιά με τους:
Χρήστο Μουστάκα  ~ Τραγούδι
Τζωρτζή Μαύρου  ~ Τραγούδι 
Σοφία Καλπουρτζή ~ Πιάνο 
Ντάνιελ Κουσαθανά ~ Κιθάρα 
Βασίλη  Αντωνίου ~ Κιθάρα Μπουζούκι 

 Η τρίτη μουσική  εκδήλωση που διοργανώνουμε στον φάρο «Αρμενιστή» με δωρεάν είσοδο για όλους. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός, πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Φάρων και σκοπεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την αναστήλωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη του «Αρμενιστή» ως μνημείο της ναυτικής ιστορίας της Μυκόνου.

Είσοδος ελεύθερη

Δωρεάν μετακίνηση, στις 6.30 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι.  

 Σας περιμένουμε να σιγοτραγουδίσουμε , αρμενίζοντας  την θάλασσα , ονειροπολώντας  με το φεγγάρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                 Μύκονος, 23-08-2017
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Προκηρύχθηκε ο ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ΑΜΕΑ στις παραλίες της Μυκόνου ποσού 150.000,00 €, από πόρους του Δήμου Μυκόνου. Στόχος του Δήμου αποτελεί η διευκόλυνση της προσπελασιμότητας των ΑΜΕΑ σε οργανωμένες παραλίες καθώς επίσης και ο προσανατολισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα προσβασιμότητας στις ακτές. Η διαμόρφωση των υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ θα γίνει στις παραλίες Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης & Αγία Άννα Καμινάκι του Δήμου Μυκόνου.

Οι Τεχνικές Προδιαγραφές του συστήματος ΑΜΕΑ αναφέρονται στην προμήθεια και την εγκατάσταση μη μόνιμων βοηθητικών διατάξεων με σκοπό την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες θα αποτελούνται τουλάχιστον από:
 

∙ Κεντρικό πίνακα έλεγχου, υδατοστεγή.
∙ Αρθρωτούς σιδηρόδρομους (ράγες) και παρελκόμενα αυτών (ντίζες, καλύμματα κλπ)
∙ Κουπαστή (χειρολισθήρας)
∙ Φορείο κίνησης
∙ Ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα
∙ Φωτεινή σηματοδότηση της σιδηροτροχιάς
∙ Ασύρματο χειρισμό
∙ Ντουζιέρ
∙ Φωτοσυναγερμό
∙ Πακέτο τηλεμετρίας
 

Με την υλοποίηση του έργου ουσιαστικά θα επιτυγχάνεται η αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.  

                                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


Θετικά στοιχεία για τον τουρισμό...

 Αυξήθηκαν τα έσοδα τον Ιούνιο...
Θετικά στοιχεία για τον τουρισμό -  Αυξήθηκαν τα έσοδα τον Ιούνιο
Πλεόνασμα ύψους 1,915 δισ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο του 2017 αυξημένο κατά...
15,5% έναντι πλεονάσματος 1,658 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.  
Ειδικότερα, αύξηση κατά 14,2% κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2017 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.047 εκατ. ευρώ, έναντι 1.792 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ μείωση κατά 1,4% παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές (Ιούνιος 2017: 132 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2016: 134 εκατ. ευρώ).
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 13% και κατά 1,6% της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι, η οποία διαμορφώθηκε στα 589 ευρώ. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 82,7% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και υπεραντιστάθμισαν (133,9%) το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών.  
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 3.174 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 9,4% έναντι πλεονάσματος 2.901 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Η εξέλιξη αυτή,σύμφωνα με τα στοιχεια της ΤτΕ, ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 273 εκατ. ευρώ ή 7,1%, καθώς οι ταξιδιωτικές πληρωμές παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές και διαμορφώθηκαν στα 940 εκατ. ευρώ.  
H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,6%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 0,7%.  
Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 34,6% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 60,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.
 
Ταξιδιωτικές εισπράξεις   
Τον Ιούνιο του 2017, όπως προαναφέρθηκε, οι ταξιδιωτικές...

Έλβα, ο ονειρικός τόπος εξορίας του Ναπολέοντα

Ειδυλλιακός προορισμός στο Τοσκανικό ΑρχιπέλαγοςΈλβα, ο ονειρικός τόπος εξορίας του Ναπολέοντα
από newsbeast.gr (23/8/2017)
Με μακραίωνη ιστορία και μεσογειακή ομορφιά η νήσος Έλβα αποτελεί ένα από τα διαμάντια του Τοσκανικού Αρχιπελάγους της Ιταλίας.
Το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ιταλία, μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία, φημίζεται για τα εστιατόρια και τη φιλικότητα των κατοίκων του.
Με μοναδική φυσική ομορφιά και πολιτιστικό πλούτο η Έλβα συνδυάζει πολύχρωμους οικισμούς, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μεσαιωνικά κάστρα. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο ενώ παράγει και εξαιρετικό κρασί.
Στην πρωτεύουσα Portoferraio δείτε από κοντά τα παραδοσιακά, επιβλητικά κτίρια χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι.
Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία με φόντο ένα μαγευτικό, πολύχρωμο σκηνικό.
Το νησί αποτέλεσε τον τόπο εξορισμού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη πριν από διακόσια περίπου χρόνια, που έμεινε εκεί για 9 μήνες και 21 μέρες μέχρι την δραπέτευση του στις 26 Φεβρουαρίου 1815.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Κληρώσεις 1.000 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα...

Αρχίζουν τόν Σεπτέμβριο...
Αρχίζουν οι κληρώσεις 1.000 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμαΣτην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα.  
Η πρώτη κλήρωση θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». Κάθε χρόνο, με βάση το σχεδιασμό, θα μοιράζονται 12.000.000 ευρώ (1.000.000 ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.  
Πώς θα λειτουργεί η φορολοταρία
Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.  
Τα στοιχεία θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ώστε να ταυτοποιηθούν οι δαπάνες που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (ένας λαχνός ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).
Ο αριθμός των λαχνών θα γίνεται με στάθμιση ώστε να μετρούν περισσότερο οι πολλές συναλλαγές των λίγων ευρώ και όχι μια συναλλαγή μεγάλου ποσού. Μετά την κλήρωση τα χρήματα θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω Taxisnet...

Η απάντηση του οικονομικού επιτελείου για την παραλία Ψαρού στη Μύκονο

Αφορμή δημοσιεύματα για χαμηλά μισθώματα που εισπράττει το Δημόσιο Η απάντηση του οικονομικού επιτελείου για την παραλία Ψαρού στη Μύκονο
Ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσιεύματα για την παραλία Ψαρού στη Μύκονο που κάνουν λόγο για χαμηλά μισθώματα που εισπράττει το Δημόσιο εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα.
Η δήλωσή της έχει ως εξής: «Ξεκινάμε με απλή αριθμητική: Το 80 είναι υπερδιπλάσιο του 30. Γιατί το τίμημα της εν λόγω παραλίας τα έτη 2010-2014 ήταν 30 ευρώ/ τ.μ.
Επισημαίνουμε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές διαχρονικά διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας 5ετίας και δεν συσχετίζονται με κύκλο εργασιών ή όρους ζήτησης. Αξίζει να σημειώσουμε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την "κατακόρυφη" άνοδο του μισθώματος.
Και συνεχίζουμε με τις ενέργειες της δικής μας κυβέρνησης:
Αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ), προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ότι αφορά στην παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα.
Και επειδή αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αιγιαλό. Για πρώτη φορά συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και κυρίως για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας. Προς θλίψη λοιπόν των επιτήδειων μπαίνει τάξη και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας.
Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και...

1982: Σαν σήμερα αναγνωρίζεται με νόμο της Βουλής των Ελλήνων η Εθνική Αντίσταση

Σαν σήμερα

23/08/2017
1982: Η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίζεται με το νόμο 1285 που ψηφίζει η Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επτά "νησιά" τής ηπειρωτικής Ελλάδας...

Προορισμοί στήν ηπειρωτική Ελλάδα πού θυμίζουν νησί
Κυπαρίσσι, Λακωνία
Γαλαξίδι, Φωκίδα
Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Πύλος, Μεσσηνία

Πάργα-Σύβοτα, Πρέβεζα/Θεσπρωτία
Πόρτο Χέλι, Αργολίδα
Φοινικούντα, Μεσσηνία

Καθέλκυση βάρκας στήν Κοιλάδα Αργολίδας

Καθέλκυση τής βάρκας "ΜΑΡΙΝΑ Φ."

από τό ναυπηγείο τού μαστρο-Γιάννη Λέκκα στήν Κοιλάδα Αργολίδας 14/10/2015

40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση...

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην διευθυντής του Παιδικού Σπιτιού Πειραιά 



Στον 86χρονο κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ωστόσο, επιβλήθηκε η ποινή της 40χρονης κάθειρξης χωρίς αναστολή. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.
Η δίκη για το «Παιδικό Κολαστήριο»
Ο Κωνσταντίνος  Λαλαούνης διετέλεσε επί 35ετία Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθυντής  του Ιδρύματος «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά...