Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Στο λιμάνι της Άνδρου προσέκρουσε το «Super Ferry ΙΙ»...


Πρόσκρουση του επιβατηγού Super Ferry II στο λιμάνι της ΆνδρουΣτο λιμάνι της Άνδρου προσέκρουσε με το πρυμναίο τμήμα του το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super Ferry ΙΙ» κατά τους χειρισμούς κατάπλου του.

Από την πρόσκρουση...
δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των 80 επιβατών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ στο πλοίο προκλήθηκε, κατά δήλωσή του πλοιάρχου, πολύ μικρή εισροή υδάτων στο διαμέρισμα του τιμονιού.

Ο απόπλους του πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο-Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα απαγορεύθηκε μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεολόγος»....
 

Όταν τα ΜΜΕ νιώθουν την ανάγκη να λαϊκίζουν περισσότερο από τους πολιτικούς

11/9/2016

Κάπου πήρε το μάτι μου το πρωτοσέλιδο της σημερινής (Κυριακάτικης) Realnews και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει πει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον με κουτσαβάκικο ύφος αλά Αντώνης Σαμαράς.

Πράγματι, να το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουρή:

- Στην πολιτική αντιπαράθεσή σας με την Κυβέρνηση τοποθετείτε πολύ υψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας. Κατηγορείτε την Κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα, για υποβάθμιση του θέματος, ακόμα και για «φλερτ» με τα Εξάρχεια, όπως ισχυρίζονται στελέχη σας;
Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Η Κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία. Δεν πρόκειται να παζαρέψω το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Εδώ φτάσαμε να πέφτει θύμα βίας στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφθείτε πως νιώθει ο απλός πολίτης. Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα. 
Δεν νομίζω ότι το ύφος της συνολικής τοποθέτησης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στον πηχαίο τίτλο που διαλέγει η εφημερίδα που φιλοξενεί τη συνέντευξη του.
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του «τελειώνω με το άβατο» και του «τελειώνω με τα Εξάρχεια» και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο συχνά οι Έλληνες δημοσιογράφοι νιώθουν την ανάγκη να πλειοδοτήσουν στον λαϊκισμό των πολιτικών αρχηγών.

Πώς φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί πρωτοσέλιδη είδηση η διάθεση ενός υποψήφιου πρωθυπουργού υπέρ της εφαρμογής των νόμων σε μια γειτονιά της χώρας; 

parapolitiki.com

Τό σημερινό σκίτσο τής Εφης Ξένου στά "ΝΕΑ"


Ο πλουραλισμός μας εξαντλείται στην ανακύκλωση του «Ρετιρέ»...

Γ@μώ τον πλουραλισμό μου
tvtrash
Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ελληνικά κανάλια δεν έβγαλαν έκτακτο για να μεταδώσουν τις δηλώσεις ενός πρωθυπουργού.

Επειδή ομολογουμένως δεν μπορώ, ξαναπροσπαθώ κάνοντας το ζητούμενο πιο συγκεκριμένο.

Πότε ακριβώς επτά ηγέτες κρατών προχωρούσαν σε δηλώσεις αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού – γεωπολιτικού status quo και του γερμανικού imperium από την Αθήνα και την ίδια ώρα οι τηλεοπτικοί δέκτες πίσω από το σεμεδάκι έδειχναν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή ή πώς θα φτιάξουμε χοιρινό με δαμάσκηνο για να γαργαλίσουμε γευστικά τον ουρανίσκο μας και παράλληλα να αφοδεύσουμε με ευκολία.

Και πάλι δεν τα καταφέρνω.

Το τι έκανε το BBC, το CNN και το Al Jazeera ποσώς ενδιαφέρει.

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς μία γύρα στο γερμανικό Τύπο αρκεί για να αντιληφθεί και ο πλέον δύσπιστος Θωμάς τη σημασία της Συνόδου του Νότου της 9ης Σεπτεμβρίου για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

Η απόφαση των καναλιών να μην μεταδώσουν τις δηλώσεις των επτά ηγετών δεν αφορά προφανώς τους δημοσιογράφους αλλά τις διοικήσεις.

Κανάλια απαξιωμένα στα μάτια του κόσμου και καναλάρχες που έβαλαν βαθιά το χέρι στην κωλότσεπη, συμπεριφέρονται σαν κάποια Μαρία που μετά από μια ντουζίνα χυλόπιτες κάνει τα γλυκιά μάτια στον εχθρό σου, έτσι για το γαμώτο, για να σου μπει στο μάτι.

Οι πολιτικές αντεγκλήσεις ωστόσο γύρω από το θέμα του Ζαππείου δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

Εάν στο γκουβέρνο βρισκόταν η ΝΔ και συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, δεν θα ακούγαμε για το μακρύ χέρι της Αριστεράς στο χώρο του συνδικαλισμού;

Για τον «φαιοκόκκινης απόχρωσης φασισμό» που θέλει να κρατήσει προσκολλημένη τη χώρα στο βάλτο και τις αγκυλώσεις του χθες;

Πόσα τηλέφωνα θα είχαν πάρει φωτιά και πόσες θρησκείες θα είχαν καταργηθεί από τα υπόγεια του Μαξίμου;

Η απάντηση δεν επιδέχεται ιδιαίτερης αμφισβήτησης. Επειδή ωστόσο δεν συντρέχει κανείς από τους παραπάνω λόγους για τα κανάλια, στο Ζάππειο χθες ήταν απλά Παρασκευή.

Ο πλουραλισμός μας εξαντλείται στην ανακύκλωση του «Ρετιρέ», στο ποιο θα είναι το μέλλον της γκαρσόνας β’ στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» και στο αν στον κεφτέ θα βάλουμε δυόσμο ή μαϊντανό.

Ιδιωτική επιχείρηση, δικές τους επιλογές θα σου απαντήσει ο άλλος και ίσως και να έχει και δίκιο. Ο καθένας ωστόσο ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όπως σχολίασε εύστοχα μία φίλη, χθες ψιχάλισε πλουραλισμό, σήμερα στη ΔΕΘ θα έχει καταιγίδα…

Νίκος Ανδριόπουλος

«Επιχείρηση Κεντροαριστερά»: Το νέο στοίχημα Τσίπρα


Tvxs Ανάλυση 07:39 | 12 Σεπ. 2016
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι βουλιάζουν στην αμοιβαία καχυποψία και στα θολά προικοσύμφωνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπαίει σταθερά μεταξύ του δόγματος Άδωνι και του καραμανλικού «κέντρου», και ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται – εντός αυτού του πολιτικού κάδρου – να δοκιμάσει τις δυνατότητες της νέας σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά.

Η «επιχείρηση Κεντροαριστερά» είναι το νέο στοίχημα του πρωθυπουργού – ένα στοίχημα, που το επιβάλουν αφ’ ενός η ανάγκη διεξόδου από τη βαριά μνημονιακή ατζέντα και, αφ’ ετέρου η δημοσκοπική κατήφεια και η εμφανής αποστασιοποίηση μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων που δεν προέρχεται μεν από την ριζοσπαστική Αριστερά αλλά στήριξε καίρια τον ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Στρατηγική «ήπιας σύγκλισης»
Πρώτο πεδίο δοκιμής του εύρους και της δυναμικής της εν λόγω επιχείρησης θα αποτελέσει το...

«...για να καταλάβει ο κόσμος την αντικειμενικότητα απέναντι στα γεγονότα, κάποιων ιδιωτικών σταθμών»

Του Σκάλκου τα σκαλοπάτια…

Η αποστομωτική απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ…

Σύνδεση με την Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός Εσωτερικών λέει στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιάννη Σκάλκο, πως κοτζάμ Ολάντ (άσε τον Ρέντσι) ήρθε στην Αθήνα, για την Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Και κανένα κανάλι – κι από εκείνα που πήραν την άδεια κι από εκείνα που μείναν απ’ έξω – δεν φιλοτιμήθηκε να διακόψει το πρόγραμμα του. 

Αντίθετα (θυμήθηκε ο Μπαλάφας), πως όταν ο Άδωνις ασθμαίνων, έφτανε στα σκαλοπάτια της Συγγρού, για να καταθέσει εκπροθέσμως την υποψηφιότητα του, για την προεδρία της ΝΔ, το ένα μετά το άλλο τα κανάλια βγάζαν έκτακτα και διέκοπταν το πρόγραμμά τους.

«Δικαίωμα τους», είπε ο Μπαλάφας και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ρώτησε «τότε γιατί
το λέτε;».
 
Γιατί το λέω; Το...
λέω, για να καταλάβει ο κόσμος την αντικειμενικότητα απέναντι στα γεγονότα, κάποιων ιδιωτικών σταθμών.

Γι’ αυτό το λέει – και δεν έχει άδικο – ο Μπαλάφας…

Ποτά... μαζικής καταστροφής

Συμμορίες με «μπόμπες» μαζικής καταστροφής

Η είδηση προκάλεσε ανατριχίλα. Μια 20χρονη Αγγλίδα που κατανάλωσε νοθευμένα αλκοολούχα ποτά στη Ζάκυνθο οδηγήθηκε με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! Η άτυχη κοπέλα νοσηλεύθηκε στη Νεφρολογική Κλινική και, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα ξεπερνούσε το πρόβλημα με τα νεφρά της. Το ερώτημα ήταν εάν θα ξεπερνούσε το πρόβλημα με τα μάτια της.
Πόσο τραγικό: Να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του ένας άνθρωπος γιατί κάποιοι ασυνείδητοι στο μαγαζί όπου διασκέδαζε του σέρβιραν νοθευμένα ποτά, τις λεγόμενες «μπόμπες». Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς κατά καιρούς το φαινόμενο του βομβαρδισμού των αμέριμνων θαμώνων σε μπαρ, κυρίως των τουριστικών περιοχών, με ποτά «μπόμπες» δυναμώνει.
Και υπάρχουν ενδείξεις πως βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο έξαρσης, καθώς η υψηλή φορολογία στα αλκοολούχα ποτά έχει εξακοντίσει στα ύψη το κέρδος του λαθρεμπορίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πρόθυμοι να φτιάξουν εγκληματικές οργανώσεις για να διακινήσουν λαθραία και επικίνδυνα ποτά. Την επικίνδυνη αυξητική τάση δείχνουν και οι συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία τους τελευταίους μήνες οργανωμένων συμμοριών που παρασκεύαζαν και διακινούσαν λαθραία ποτά σε μεγάλες ποσότητες.
Νοθεία με μεθανόλη
Τα νοθευμένα αλκοολούχα ποτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, ειδικά όταν για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται μεθανόλη αντί για αιθανόλη. Η μεθανόλη κανονικά χρησιμοποιείται ως διαλύτης, αντιψυκτικό και καύσιμο. Η χρήση σε τρόφιμα και ποτά απαγορεύεται.
«Η μεθανόλη μεταβολίζεται σε φορμικό οξύ, το οποίο προκαλεί την τοξικότητα και τη βαριά δηλητηρίαση του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι...

Τον πήχυ στα 14 δισ. βάζουν οι τουριστικές εισπράξεις και φέτος

Περί τα 3 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, λόγω της έλευσης ξένων τουριστών σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Η ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής που παρατηρείται από τον Ιούλιο δημιουργεί προσδοκίες για βελτίωση της πορείας των εσόδων από τον τουρισμό, που το πρώτο εξάμηνο παρέμειναν σε αρνητικό πεδίο.
Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, είναι ότι οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών θα κλείσουν με θετικό πρόσημο κατά τη φετινή σεζόν σε σχέση με το 2015. Σημειώνεται ότι πέρυσι επισκέφθηκαν τη χώρα 26,1 εκατ. ξένοι τουρίστες, περιλαμβανομένων και των αφίξεων με κρουαζιέρα, που ήταν 2,5 εκατ. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, σημειώνει ότι αν στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου καταγραφεί υπερκάλυψη των απωλειών του πρώτου εξαμήνου, τότε συνολικά στο έτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα κινηθούν ελαφρώς ανοδικά.
Τα σχετικά στοιχεία θα γνωστοποιηθούν σταδιακά από την Τράπεζα της Ελλάδος εντός του επόμενου ενάμιση μήνα, οπότε πλέον θα καταστεί πιο ξεκάθαρη η τελική τάση των τουριστικών εσόδων και άρα η συνεισφορά του τομέα στην εθνική οικονομία κατά τη φετινή σεζόν.
Το θετικό σενάριο για την τουριστική οικονομία θα είναι να καταγραφεί για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου εισροή εσόδων πέριξ ή άνω των 6,5 δισ. ευρώ. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να κλείσουν ανοδικά τα έσοδα και τον Σεπτέμβριο. Παρ’ ότι δεν είναι ευρέως γνωστό, ο Σεπτέμβριος αποτελεί πιο κρίσιμο μήνα για τα τουριστικά έσοδα σε σχέση με τον Ιούνιο. Για παράδειγμα, πέρυσι τον Ιούνιο τα έσοδα που συγκέντρωσε η χώρα από τον τουρισμό έφθασαν σε 1,96 δισ. ευρώ και φέτος 1,85 δισ. ευρώ.
Σε αναμονή του φετινού αποτελέσματος, τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τουριστικά έσοδα έφθασαν σε 2,13 δισ. ευρώ. Πάντως, η αύξηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής και τον τρέχοντα μήνα προδιαθέτει για θετικές εξελίξεις και στα έσοδα. Παράλληλα, ξένοι τουριστικοί οργανισμοί σημειώνουν ότι πολύ καλά εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη χώρα μας και τον Οκτώβριο, ενώ σε κάποιους προορισμούς λόγω της ζήτησης έχει επιτευχθεί και επιμήκυνση της σεζόν.
Συμπερασματικά, έτσι όπως εξελίσσεται η σεζόν, το στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο τομέας είναι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να ξεπεράσουν το περυσινό ρεκόρ των...

Πετώντας πάνω από τους δίδυμους κι απόκοσμους κρατήρες της Αργολίδας

Ταξίδι

tvxs.gr 18:04 | 11 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:10 | 11 Σεπ. 2016
Αυτοί οι επιβλητικοί κρατήρες προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Από ψηλά αποτελούν ένα απίστευτο, απόκοσμο κι «εξωγήινο» θέαμα.

Πρόκειται για τους κρατήρες των Διδύμων Αργολίδας.
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για κατακρήμνιση σπηλαίων, αλλά η όψη τους θυμίζει κρατήρες μετεωριτών, όπως αυτοί που βρίσκονται στο φεγγάρι.
Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό τους σπάει μόνο από τα τιτιβίσματα πτηνών που ακούγονται με αντήχηση λόγω του κυκλικού σχήματος των κρατήρων.
Στον έναν από τους δύο κρατήρες υπάρχουν δύο εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου (11ος - 14ος αιώνας).
Το βάθος του μικρού κρατήρα είναι 80 μέτρα μέσα στα στρώματα των προσχώσεων και η διάμετρος του είναι 150 μέτρα. Στα εσωτερικά κάθετα τοιχώματα όπου κάποιος κατέρχεται μέσω μιας κλιμακωτής στοάς είναι ριζωμένα τα εκκλησάκια της Μεταμορφώσεως προς βορρά και του Αγίου Γεωργίου προς τον νότο. Και τα δύο εκκλησάκια είναι λαξευμένα μέσα στο βράχο.
Μέσα στον Άγιο Γεώργιο υπάρχουν επιγραφές με Λατινικούς χαρακτήρες, μία ιστορική επιγραφή που σημειώνει το πέρασμα του Θωμά του Παλαιολόγου, Ηγεμόνα της Πελοποννήσου καθώς επίσης και μία παλιά πέτρινη κολυμβήθρα. Ανατολικά της Εκκλησίας υπάρχει μικρή δεξαμενή της οποίας τα τοιχώματα έχουν επιστρωθεί με είδος πορσελάνης και ανατολικότερα σε ύψος 25 μέτρων μία οπή που ονομάζεται « Ασκηταρειό » όπου οι ασκητές ανέρχονται με σκοινί.
Στα Δίδυμα κατά την περίοδο της άνοιξης πραγματοποιείται η γιορτή της τουλίπας, καθώς η περιοχή των Διδύμων είναι μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συναντάται αυτοφυής τουλίπα.
Απολαύστε μία πτήση πάνω από τους επιβλητικούς Διδύμους της Αργολίδας, μέσα από το βίντεο του haanity: