Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο χαιρετισμός τού Χρήστου Βερώνη στόν υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη...

Κύριε Υπουργέ, μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία σας στη Μύκονο σήμερα.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που επιδιώκουμε να πάρουμε ως χώρα, όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρή πίτα, χρειάζεται σχέδιο και σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Ως χώρα έχουμε εκτός από τα γενικά θετικά
(όπως τη διαχείριση της πανδημίας) και τα ισχυρά χαρτιά μας που είναι παγκοσμίως γνωστά.
Ένα από αυτά τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας
στον παγκόσμιο τουρισμό είναι η Μύκονος. 
Αυτό το πλεονέκτημα   πρέπει η Ελλάδα να το χρησιμοποιήσει.
Αναγνωρίζω βεβαίως ότι πρέπει πρωτίστως να κινηθεί η Δημοτική Αρχή αλλά απαιτείται και η σύμπραξη της Πολιτείας.
Η Μύκονος χρειάζεται άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις (άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα), σε όλους τους τομείς(χωροταξία, περιβαλλοντικές υποδομές, ψηφιακές υποδομές, υπηρεσίες).
Από Εσάς κ. Υπουργέ θα θέλαμε, εκτός από την αντιμετώπιση των      προβλημάτων που έχουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να ‘’παίξετε’’ το χαρτί της Μυκόνου. 
Το νησί μας ως κορυφαίος Παγκόσμιος Προορισμός που συγκεντρώνει την Ελίτ της τουριστικής ζήτησης, δεν πρέπει να το αφήσουμε έρμαιο στην αρνητική διαφήμιση.
Η Μύκονος στα πλαίσια μιας ευρύτερης καμπάνιας πρέπει να επανέλθει με θετικό πρόσημο για το συμφέρον κυρίως της εθνικής οικονομίας.
 Σε αυτό μπορείτε να βοηθήσετε και το ζητάμε από την κυβέρνηση.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δημοτικής παράταξης "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ"
Αντιμέτωπο με την πιο βαθιά και πολύπλευρη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, εξαιτίας της πανδημίας, το νησί μας βρίσκεται ανυπεράσπιστο, έρμαιο σε κακόβουλες - συκοφαντικές επιθέσεις .
Η Πρωτοπόρος τουριστικά Μύκονος, έφτασε ν΄ αναφέρεται μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή
Η κατάσταση αυτή, αν δεν ανατραπεί, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την οικονομία του νησιού και για την επιβίωση των χιλιάδων επιχειρηματιών, επαγγελματιών κι εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο.
Δυστυχώς η διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει αφεθεί στα χέρια μιας νωχελικής, φοβικής και ανίκανης Δημοτικής αρχής.
Σε αντίθεση με την κινητικότητα, τις πρωτοβουλίες, την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό που επιδεικνύουν οι Δημοτικές αρχές και οι Δήμαρχοι άλλων νησιωτικών δήμων, στη Μύκονο η Δημοτική Αρχή είναι τραγικά απούσα.
Αντί να ασχολείται με τα τεράστια υπαρκτά προβλήματα του νησιού, "περί αλλά τυρβάζει".
Μετά τις παλινωδίες στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της εργολαβίας  διαχείρισης του ΧΥΤΑ, που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως παράδειγμα κακοδιοίκησης και αδιαφανούς διαχείρισης (θέμα για το οποίο θα υπάρξει σοβαρή συνέχεια), τώρα εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που ως μόνο σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία εντυπώσεων.
Όπως π.χ. την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου, με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Κοινότητα Μυκονίων.
Ενέργεια αποσπασματική που έχει στόχο τη μετακύληση της ευθύνης και την αποφυγή του πολιτικού κόστους :
Ανεπίκαιρες κουτοπονηριές.

Το δεύτερο παράδειγμα  αφορά στον καθορισμό της αμοιβής του δικηγόρου ο οποίος θα χειρισθεί ενώπιον του  Συμβούλιου της Επικρατείας την αίτηση ακυρώσεως  του Προεδρικού Διατάγματος που ενέκρινε το ΕΣΧΑΣΕ για την επένδυση στην περιοχή Καραπέτης.
Μια Δημοτική Αρχή που από το 2016 σταμάτησε το Γ.Π.Σ. ,  που επέτρεψε ή καλυτέρα υπέθαλψε το όργιο της παράνομης δόμησης και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ξεκινάει μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα δικαστική διαμάχη, με στόχο να εμφανισθεί ως περιβαλλοντικά ευαίσθητη.
Το άκρον άωτον της υποκρισίας και  του εμπαιγμού της νοημοσύνης μας.
Kαι την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Μυκόνου, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουν αφεθεί να παλεύουν μόνοι τους, για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η συγκυρία.
Δυστυχώς το νησί που διαχρονικά καταξίωσε και καταξιώθηκε από τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ποιότητα, διοικείται σήμερα από ερασιτέχνες.
Είναι επιτακτική ανάγκη ν΄ ανατραπεί αυτή η  κατάσταση.
Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Νησιού, ν΄ αλλάξει προτεραιότητες.
Η Μύκονος έχει ανάγκη από επιχειρηματικό σχέδιο δράσης με  ξεκάθαρους στόχους.
Απαιτείται συνεννόηση και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των παραγόντων που δραστηριοποιούνται και ζουν στη Μύκονο, αλλά και ζουν από την Μύκονο
Απαιτείται, σε συνεννόηση με την Κεντρική Εξουσία,  να καλυφθούν άμεσα ανάγκες στον τομέα των υπηρεσιών (υγείας, ασφάλειας κ.λπ.) και των έργων  (Ειδικό Πολεοδομικό, προστασία περιβάλλοντος κ.λπ.).
Χρειάζεται άμεσα στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια με αξιοποίηση όλων των πολυάριθμων φίλων της Μυκόνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό , ώστε το νησί μας να προβληθεί με θετικό τρόπο στο Παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, όπως πραγματικά του αξίζει.  
Στόχος  να διασώσουμε φέτος όσα περισσότερα μπορούμε και να είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε από την επόμενη χρονιά.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Η Μύκονος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια στον Τουρισμό.
Μύκονος 2/7/2020    
                                    "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ"