Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καμπύλες αδιαφορίας

Kαλά! Εσύ, Πραξιτέλη, πέθανες νωρίς!Kambyles-adiaforias
H καλλιτέχνης του χιπ χοπ Amber Rose απλώνει το κορμί της σε μια αμμουδιά του Μάουϊ στήν εξωτική Χαβάη 
βάϊ, βάϊ, βάϊ...

H "N.M." δέν ειδικεύεται ούτε "ρέπει" στή δημοσίευση φωτογραφιών όπως η παραπάνω. Τό εν λόγω είδος "προώθησης τών πωλήσεων", ως γνωστόν, όσο περνάει ο καιρός "ανθεί"  -στόν έντυπο καί ηλεκτρονικό τύπο- όλο καί περισσότερο εξ αιτίας τού ότι "πουλάει" απεριόριστα... 
...γεγονός πού δέν αφήνουν ανεκμετάλλευτο οι λογής-λογής διαφημιστές καί οι πάσης φύσεως 
"market-ίστες".
------------
Επειδή, όμως, έχουμε φτάσει -τήν σήμερον- στό απροχώρητο...
...νά θέλει, δηλ., νά έχει "στιβαρή" άποψη περί τού ωραίου ο κάθε "κίτσος" (η ρίζα εκ τού κίτς) καί νά ομιλεί περί καμπυλών, από καθέδρας  
(ή καί από σκέτης έδρας)  
ο κάθε καρα-αδαής πού γνωρίζει τόν  Πραξιτέλη μόνο ως οδό στό κέντρο τής Αθήνας... 
...αναγκάζομαι νά παραθέσω τό ανωτέρω "υπόδειγμα" ούτως ώστε, 
τού λοιπού, 
νά μή μάς ζαλίζουν -οι διάφοροι- 
μέ τά διάφορα ελλιποβαρή "φύκια, βλήτα κλπ." 
πού τά πασάρουν γιά "μεταξωτές κορδέλες"!..
Δ.Ν.Α.

Γιατί ο Ανδρέας Πετρουλάκης ενδέχεται να είναι ο καλύτερος αρθρογράφος στην Ελλάδα

27.3.15

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μέσα από τα σκίτσα του στην Καθημερινή αλλά τα τελευταία χρόνια
ο Ανδρέας Πετρουλάκης αρθρογραφεί και στο Protagon.gr, αποτελώντας μια από τις καλύτερες πένες στην Ελλάδα της κρίσης.
Η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για την αξιολόγηση κάποιου αρθρογράφου, τα πάντα είναι υποκειμενικά, μόνο που στην περίπτωση του κ. Πετρουλάκη υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάτι κάνει πολύ καλά.
Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά οι δυο πρόσφατες αγωγές που έχουν ασκηθεί εις βάρος του από δυο πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης.
Χθες, έγινε γνωστό ότι με την ιδιότητα του συγκυβερνήτη στην κυβέρνηση της Αριστεράς, ο Πάνος Καμμένος του ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ για ένα άρθρο που περιέχει μονάχα αξιολογικούς χαρακτηρισμούς.
Ο τίτλος του ήταν «Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν» και μεταξύ άλλων ανέφερε: 

       Είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρας της έξαλλης εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου. Επιπλέον, ο ίδιος ο αρχηγός, παρά το φλογερό ταμπεραμέντο του δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις οff shore εταιρείες και το αδήλωτο κότερο που του καταλογίζουν. Θα περίμενε λοιπόν εύλογα κανείς, όλοι οι αριστεροί δημοσιολόγοι να υποδέχονταν με την ίδια φρίκη τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, και μάλιστα της πρώτη φορά αριστεράς, όπως είχε συμβεί και με το ΛΑΟΣ. Αμ δε. Άκρα του τάφου σιωπή. Όσο ακούγαμε τρία χρόνια για τον διορισμό του κ. Βορίδη από τον Παπαδόπουλο, άλλο τόσο δεν ακούσαμε τώρα για τους λόγους και τα βιβλία που έγραφε ο Γεωργαλάς για τον κ. Καμμένο. Ούτε καν από εκείνους τους πιστούς στον Ανδρέα παλιούς Πασόκους, τώρα ΣΥΡΙΖΑ - λησμόνησαν ότι του είχε αφιερώσει το πρώτο του βιβλίο δείχνοντάς τον ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη. 
Λίγο καιρό πριν, εναντίον του κ. Πετρουλάκη είχε κινηθεί ο περιβόητος Γιώργος Κουρής εξαιτίας ενός άρθρου με τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της Μεταπολίτευσης» καθώς ο γνωστός σκιτσογράφος ανέφερε: 
       Λένε ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος το μόνο είδος που θα γλυτώσει θα είναι η κατσαρίδα. Αν υπάρχει αντίστοιχό της σε άνθρωπο αυτό είναι ο Γιώργος Κουρής. Όποια μεταβολή και αν συνέβαινε στον πολυτάραχο βίο της Μεταπολίτευσης αυτός βρισκόταν πάντα στο συμφερότερο στρατόπεδο. Πάρα πολλοί καταστράφηκαν από λάθος συμμαχίες, ηττήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των συσχετισμών και περιέπεσαν στην ανυπαρξία, αλλά όχι ο αρχιερέας του Αυριανισμού. Αυτός ο τερατώδους αντοχής εκδότης άλλαζε σαν χαμαιλέων έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα, συνεταίρους και παρατάξεις και πάντα κατάφερνε να επιβιώνει. Ακόμα και αυτήν την εποχή, που φαίνεται να τελειώνουν τα ψέματα για πολλούς λούμπεν επιχειρηματίες, αυτός ξαναγίνεται κυρίαρχος παίκτης. Εκεί που τον θυμόσουν στη φυλακή για δυσθεώρητα χρέη, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχει ξαναγίνει  ρυθμιστής του δημοσίου βίου. 
Να τον χαίρονται οι αριστεροί σύντροφοι του. Όπως σημειώνει και η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Facebook:
Το αίσθημα ανελευθερίας, συσκότισης και παραπληροφόρησης γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Με "αριστερή" κυβέρνηση! Συμπαράσταση στον Ανδρέα Πετρουλάκη και σε όλους τους λειτουργούς του τύπου που επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους και να τολμούν. 
από parapolitiki.com

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές...

Την προεδρία της Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με απόφασή της που...
δημοσιεύθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αντιπρόεδροι στην Επιτροπή ορίστηκαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος (Α' αντιπρόεδρος), με αναπληρώτρια την Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Μπαλάφας (Β' αντιπρόεδρος) με αναπληρώτρια τη Ραχήλ Μακρή, Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Γ' αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον Χαρίλαο Τζαμακλή, Νικήτας Κακλαμάνης (Δ' αντιπρόεδρος), με αναπληρωτή τον Κώστα Τζαβάρα, Σπύρος Λυκούδης (ΣΤ' αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον Σπύρο Δανέλλη και ο Γιώργος Λαμπρούλης (Ζ΄ αντιπρόεδρος), με αναπληρώτρια την Διαμάντω Μανωλάκου.

Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καρακώστα, Μάκης Μπαλαούρας και Γιάννης Σταθάς, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κατσανιώτης και Δημήτρης Κυριαζίδης, της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αντικείμενο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων και τη συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σ' αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης της προς τον σκοπό αυτό πραγματοποίησης επαφών με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και της διοργάνωσης συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα αυτό»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Μεταφορά 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στην ΤτΕ

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου
Μεταφορά 80 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στην ΤτΕ

Επεισοδιακή με εγκλήσεις και αντεγκλήσεις ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συγκάλεσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου φέρνοντας εκτάκτως και με την μορφή του κατεπείγοντος τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, όλα άρχισαν όταν η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν ειπώθηκε το ποσό, αλλά κατ' ιδιαν έγινε λόγος για 80 εκατ.
Έντονα αντέδρασε ο Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.
Η παράταξη της κ. Δούρου, διά του αντιπεριφερειάρχη Χ. Καραμάνου επέμενε ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% προσφέρεται 2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδος) και ότι είναι προς το συμφέρον της Περιφέρειας να προχωρήσει σε άνοιγμα του λογαριασμού στην ΤτΕ.
Ακολούθησε ένας πανζουρλισμός με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης άλλος να φωνάζει ότι «μαζεύετε χρήματα για να πληρώσετε το ΔΝΤ», και άλλοι να προειδοποιούν ότι υπάρχει πλέον θέμα της απιστίας με κίνδυνο τα χρήματα αυτά να μετατραπούν σε ομόλογα.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κ. Δούρου διαπιστώνοντας ότι έχουν πλειοψηφία έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία και όντως πέρασε. Δηλαδή να συζητηθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και απόφαση πρόκειται να ληφθεί αργά το βράδυ. 
"TO BHMA"

Κάσος: Καθυστερεί η επιχείρηση αποκόλλησης του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Παγιδευμένο στον λιμενοβραχίονα του νησιού με 227 επιβάτες


Στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού Φρυ της Κάσου παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» - 
(φωτογραφία Νικολέττα Σοφίλα)








Με ίδια μέσα θα επιχειρήσει να αποκολληθεί από την αμμώδη περιοχή στην οποία προσάραξε προχθές το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος», που παραμένει δεμένο κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στους 227 επιβάτες ο καπετάνιος Δημήτρης Λαβάς, όπως είπε στα tanea.gr ο κ. Γιάννης Εμίρης, που ταξιδεύει με το πλοίο. «Από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον σαφώς καλύτερες και το καράβι ελέγχθηκε από τον Νηογνώμονα και δύτες και κρίθηκε αξιόπλοο, μας είπε ότι θα κάνει εντός της ημέρας προσπάθεια να αναχωρήσουμε. Η μία από τις τρεις προπέλες του καραβιού είναι το πρόβλημα, καθώς κόλλησε και θα τη χάσει μόλις ξεκινήσει. Αλλά θεωρεί ότι με τις άλλες δύο σε λειτουργία, θα μπορέσει να διανύσει την απόσταση 250 μέτρων έως το λιμάνι της Κάσου. Εκεί θα γίνει νέος έλεγχος προκειμένου να δοθεί το 'ok' για να συνεχίσει το πλοίο το δρομολόγιό του» εξήγησε ο κ. Εμίρης, επικαλούμενος τον καπετάνιο. Την ίδια ώρα, «διγλωσσία και παιχνίδια» καταλογίζει στην πλοιοκτήτρια «ΛΑΝΕ» η Δήμαρχος Κάσου, Μαρία Τσανάκη-Σορώτου. Μιλώντας στα tanea.gr, υποστήριξε ότι η εταιρεία «άλλα είπε σε εμάς, κι άλλα λέει στον καπετάνιο της». Οπως εξήγησε, και οι δύο ειδικοί (από Νηογνώνομα και Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων) που εξέτασαν τα ύφαλα του καραβιού αποφάνθηκαν ότι μόνο με τη συνδρομή ρυμουλκού θα είναι επιτυχής η αποκόλληση του πλοίου. «Και η ΛΑΝΕ λέει τώρα στον πλοίαρχο να το ξεκολλήσει με δικά του μέσα…» λέει η Δήμαρχος, που μιλά συνεχώς με κασιώτες επιβάτες (συνολικά 67 από τους 227). «Είδαμε συγκλονιστικές σκηνές: πατεράδες να κουβαλούν πάνες και γάλα για τα μωρά τους και να προσπαθούν από τη στεριά, διασχίζοντας τον λιμενοβραχίονα με κίνδυνο της ζωής τους, να τα πετάξουν πάνω στο πλοίο στις γυναίκες τους!» περιγράφει η κ. Τσανάκη-Σορώτου. «Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλη αυτή η ταλαιπωρία των επιβατών. Αλλά τώρα (απόγευμα της Παρασκευής), ο καιρός δεν πέφτει. Εχει και πάλι δυνατό αέρα και βροχή. Δεν ξέρω, δηλαδή, κατά πόσο ο πλοίαρχος θα τολμήσει να κινηθεί αυτοδύναμα…» λέει η Δήμαρχος.
Ακόμα να φτάσει το ρυμουλκό… Νωρίτερα, οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης εννέα μποφόρ που έπνεαν στα Δωδεκάνησα κρατούσαν δεμένο στην Αστυπάλαια το ρυμουλκό, καθυστερούσαν περαιτέρω τη ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών. Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας. Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο πλοίο τέθηκαν σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Κατρούγκαλος: Κατατέθηκε η αγωγή...

Κατρούγκαλος: Κατατέθηκε η αγωγή κατά των χαλκείων της διαπλοκής
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε σήμερα την αγωγή που είχε προαναγγείλει, με...
αφορμή τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το δικηγορικό του γραφείο είχε υπογράψει εργολαβικές συμβάσεις με απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους.   

Δείτε τι ανέβασε στο Twitter:



 

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ» της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2015
                                                                                                                                                                από "ΤΑ ΝΕΑ"

Φλαμπουράρης: Ζητώ συγνώμη...

alekos-flampouraris-poios-einai-o-libanis-tou-tsipraΣυγγνώμη ζήτησε από την πολωνική κοινότητα για τη δήλωσή του ότι «όλοι υποφέραμε από τους Γερμανούς ναζί εκτός από τους Αυστριακούς και τους Πολωνούς που ήταν...
σύμμαχοί τους» ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά από επιστολή που του εστάλη από την πολωνική πρεσβεία της Αθήνας.

Ο κ. Φλαμπουράρης στη δήλωσή του κάνει λόγο για παρεξήγηση από αδυναμία της στιγμής.

Διαβάστε την επιστολή Φλαμπουράρη

Αγαπητοί/ες κύριοι και κυρίες,
Πήρα την επιστολή σας και θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν εννοούσα αυτό που εκφράστηκε με αυτή μου τη φράση, γιατί αυτό πλήττει βάναυσα την αλήθεια εκείνης της μαύρης εποχής.
Έχω την αίσθηση ότι υπήρξε μια τρομερή παρεξήγηση που οφείλεται μάλλον στις σχέσεις και τις συμμαχίες μεταγενέστερων περιόδων.
Στο βαθμό που η παρεξήγηση αυτή οφείλεται σε εμένα από αδυναμία της στιγμής, ζητώ συγνώμη.

Διαβάστε την επιστολή που του εστάλη από την πολωνική πρεσβεία

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Chargé d’ Affaires a.i. Mrs. Sandra Harmoza

Στις 12 Μαρτίου, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του κ. Παύλου Τσίμα, ανείπωτα έκπληκτοι ακούσαμε τον  Έλληνα Υπουργό Επικρατείας κύριο Αλέκο Φλαμπουράρη να αναφέρεται στην πολεμική «συμμαχία» των Πολωνών με τον γερμανικό ναζισμό. Ο Έλληνας Υπουργός διακόπτοντας το σχόλιο του δημοσιογράφου για το ότι το ζήτημα των απαιτούμενων από την ελληνική πλευρά αποζημιώσεων αφορά μόνο τους Έλληνες και τους Γερμανούς, υποστήριξε πως αυτό αφορά όλους τους Ευρωπαίους, και συμπλήρωσε: «Όλοι υποφέραμε, εκτός των Αυστριακών και των Πολωνών που ήταν σύμμαχοι».
Αυτό το τόσο κατακριτέο και επονείδιστο λάθος του υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικής Κυβέρνησης θα μπορούσε να διορθωθεί την ίδια στιγμή, ακόμα στον αέρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε και μέχρι σήμερα. Αναρωτιόμαστε: Γιατί;
Με αυτό το σχόλιο, που συνιστά βαριά (έστω και αθέλητη) προσβολή εις βάρος του πολωνικού λαού και της ιστορίας του, αισθανθήκαμε ντροπή όλοι, Έλληνες και Πολωνοί οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την έχουν σαν δεύτερη πατρίδα.    
Ζούμε στην Ενωμένη Ευρώπη, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται ο σεβασμός στη  διαφορετική άποψη. Αλλά δεν σεβόμαστε και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ, με την όποια διαστρέβλωση της Ιστορίας και της ιστορικής αλήθειας.
Οι παρακάτω υπογράφοντες περιμένουμε από εσάς την επίσημη αναγνώριση του λάθους που κάνατε Κύριε Υπουργέ, καθώς και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
newsbeast.gr

Μείγμα ήπιας προσαρμογής...


Σε μείγμα μέτρων ήπιας προσαρμογής οδηγείται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια και τους θεσμούς. Βασικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων, η συμφωνία για το ύψος του...
πρωτογενούς πλεονάσματος, εν όψει και της παρουσίασης της λίστας των μεταρρυθμίσεων.
Ο βασικός συντονιστικός ρόλος ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος επιστρέφει την Κυριακή από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για επαφές επί θεμάτων που αφορούν επενδύσεις και οικονομική συνεργασία.

Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.

Τέλος στη δημιουργική ασάφεια;
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι θα ανέλθει μεταξύ 0,8% του ΑΕΠ και 1,1% του ΑΕΠ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα επηρεάζουν τις δαπάνες. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τους θεσμούς, ο προσδιορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι βασική παράμετρος για τη βιωσιμότητα του χρέους. Για αυτό εξηγούν, πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το μέγεθος, και να εγκαταλειφθεί η δημιουργική ασάφεια. 

Κλειστά επαγγέλματα, αποκρατικοποιήσεις
Σε κάθε περίπτωση, το μείγμα μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση στους πιστωτές χαρακτηρίζεται ως ήπια προσαρμογή από τους εταίρους-δανειστές. Η κυβέρνηση αρνείται αυξήσεις στον ΦΠΑ, αλλαγές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, ενώ οι δανειστές επιμένουν ειδικά στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προτείνει αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα και στον τρόπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εναρμόνιση των δημοσιονομικών κανόνων με αυτούς της ΕΕ, αλλαγές στα οδοιπορικά του Δημοσίου, προώθηση συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων που έχουν ήδη ωριμάσει, ΣΔΙΤ.

Το «Brussels Group» αναμένεται να συνέλθει το Σαββατοκύριακο στη βελγική πρωτεύουσα για να εξετάσει περαιτέρω βήματα. Στη συνάντηση, οι κ.κ. Χουλιαράκης και Θεοχαράκης θα εξετάσουν τα βασικά ζητήματα πολιτικής με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Νικολά Γκιαμαρόλι (ESM).
thepressproject.gr

"Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε"...

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε η καμπάνια της Germanwings που αποσύρεται
Αποσύρουν την καμπάνια της "Germanwings", από το Μετρό του Λονδίνου...
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germanwings αποσύρει την διαφημιστική της καμπάνια από το μετρό του Λονδίνου, μετά την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις. 

Μεγάλα πόστερ φιγουράρουν στους τοίχους, με...
το σλόγκαν: "Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Επισκεφτείτε την Γερμανία". 

"Έχουμε ήδη αφαιρέσει 65 αφίσες μέσα σε μια ώρα και είμαστε στη διαδικασία να αφαιρέσουμε κι άλλες αφίσες σε 17 σταθμούς του μετρό" ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Germanwings.
πηγή  en.enikos.gr

«Γιατί δεν ζητάτε στοιχεία;»...

elvwtia
Ως γνωστόν, ως τώρα η Ελβετία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά απρόθυμη σε όλες τις επαφές της με άλλες χώρες αναφορικά με την πληροφόρηση φορολογικών αρχών για τους μεγαλοκαταθέτες των ελβετικών τραπεζών.
 Έτσι, χθες, ο δύο υπουργοί  Επικρατείας, Νίκος Παππάς και Παναγιώτης Νικολούδης περίμεναν ότι...
στη συνάντηση με τον Eλβετό υφυπουργό Οικονομικών και το επιτελείο του, θα συναντούσαν εκ νέου αρνήσεις και δυσκολίες. Όμως, οι Eλβετοί συνομιλητές των δύο υπουργών ήταν προσβάσιμοι, απλοί και είχαν μία μεγάλη απορία: «αφού έχετε οικονομικές ανάγκες, γιατί δεν παίρνετε λεφτά;», ρώτησαν τους δύο υπουργούς, εννοώντας ότι ως τώρα, ουδέποτε ελληνική κυβέρνηση ασχολήθηκε σοβαρά με την συλλογή στοιχείων των Eλλήνων μεγαλοκαταθετών στις ελβετικές τράπεζες.

Μάλιστα, οι Ελβετοί ενημέρωσαν τους υπουργούς Επικρατείας πως η προηγούμενη κυβέρνηση υπέβαλε μόλις 15 αιτήματα για συλλογή και διαβίβαση στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος από Έλληνες με καταθέσεις στην Ελβετία, όταν μόνο η λίστα Λαγκάρντ περιέχει περί τις 2.500 ονόματα καταθετών…
matrix24.gr

Επρεπε να περνάει «ειδική ιατρική εξέταση»...

«Ακατάλληλος για πτήση» ο Λούμπιτς
 Αποκαλυπτικό το ιατρικό πιστοποιητικό του Lubitz...
Ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings, Andreas Lubitz, είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό, τη σημείωση "SIC", που σημαίνει...
"ειδική τακτική ιατρική εξέταση", σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε στην ψυχική, ή τη σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".
Η τελευταία ιατρική εξέταση του Andreas Lubitz χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον Χόλγκερ Κασπέρσκι, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές...

O Lubitz είχε αναρρωτική άδεια την μέρα της συντριβής, αλλά την έσκισε!...

Bild: Ο συγκυβερνήτης έπασχε από βαριά κατάθλιψη - Με τσεκούρι ο κυβερνήτης για να σπάσει την πόρτα
Σοκ προκαλουν οι αποκαλύψεις των Γερμανών εισαγγελέων για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus. Ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν άρρωστος, ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή και...
παρακολουθούνταν από γιατρό, ο οποίος μάλιστα του έγραφε άδειες. Ο Λούμπιτς στη συνέχεια έσκιζε τα χαρτιά του γιατρού και δεν τα εμφάνιζε πουθενά. Την ημέρα της συντριβής ο γιατρός του είχε γράψει αναρρωτική άδεια, αλλά εκείνος δεν εμφάνισε ποτέ το χαρτί στον εργοδότη του, αντίθετα το έσκισε. Αυτά τα χαρτιά που δίνουν νέα τραγική διάσταση στην υπόθεση βρέθηκαν κατά την έρευνα στα δύο σπίτια του. Κατά την έρευνα, δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ούτε προέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.

Η Γενική Εισαγγελία αναγγέλλει ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Το απόγευμα η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»...

Κορυφώνεται η ταλαιπωρία αλλά και η αγωνία για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Κάσου και έκτοτε οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να το ρυμουλκήσουν.

Οι ...
ειδικοί εμπειρογνώμονες που έφθασαν χθες το βράδυ με σουπερ πούμα στο νησί, ξεκίνησαν να βουτάνε στο λιμάνι της Κάσου ούτως ώστε να εκτιμήσουν ακριβώς την κατάσταση του πλοίου. 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το ρυμουλκό που ξεκίνησε από χθες το πρωί από τη Μύκονο προκειμένου να ρυμούλκηση το «Βιτσέντζος Κορνάρος» και λόγω καιρού παρέμεινε στο νησί της Αστυπάλαιας, ξεκίνησε με προορισμό την Κάσο. 

Το ελικόπτερο «σούπερ πούμα» θα παραμείνει, πάντως, στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς των επιβατών.

Εντός ολίγων ωρών αναμένεται να ξεκινήσει και η αποβίβαση των επιβατών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα. 

"Κλείδωσε" η λίστα...


Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι έτοιμη. Θα σταλεί σήμερα στο "Brussel group", ενώ την άλλη βδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί Εuro Working Group και στη συνέχεια Eurogroup.
Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα...