Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τσακαλώτος: “Περί timing...’’

«Το timing δεν είναι το δυνατό σας χαρτί»...
Τσακαλώτος (ξανά)τρολάρει τη ΝΔ...
Η καλή είδηση της αναβάθμισης της Ελληνικής Οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά δύο μονάδες χαροποίησε φυσικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλλον εξέθεσε φωνές από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό συνέβη και με ανάρτηση του Χρήστου Σταϊκούρα, που ήταν πιστή στο καταστροφολογικό σενάριο που έχει επιλέξει η Ν.Δ. ως αντιπολιτευτική τακτική.

Σ’ αυτή την τοποθέτηση αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που γράφει με ανάρτηση του στο twitter ότι “Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου (του Σταϊκούρα)

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Νέα δεδομένα φέρνει το κοίτασμα - μαμούθ της Κυπριακής ΑΟΖ...

Το κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ και η γεωπολιτική σκακιέρα
Νέα δεδομένα στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα φαίνεται πως φέρνει το κοίτασμα - μαμούθ στον στόχο «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ. Ένα έμπρακτο διεθνές ενδιαφέρον και για άλλα τεμάχια αποτελεί στόχο της Λευκωσίας.
Η ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε ανέρχεται σε 5-8 τρισ. κυβικά πόδια και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκόσμια τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που -σύμφωνα με αναλυτές- θα μπορούσε να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την Τουρκία. Η Άγκυρα, ωστόσο, δεν αφήνει τα όπλα και ενδέχεται να θελήσει να προλάβει να περάσει το μήνυμα πως είναι ο κυρίαρχος «παίκτης» στην περιοχή. Κάτι που επιχειρεί να δείξει και με την υπερ-άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».
Στο μεταξύ, ο εντοπισμός του κοιτάσματος στο «τεμάχιο 10» αναμένεται να δείξει τον δρόμο για τις επόμενες ερευνητικές γεωτρήσεις...

Διορθωτικές κινήσεις από τό ΒΒC γιά τό γνωστό άρθρο...

Το BBC διόρθωσε το άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας»
Σε σημαντικές τροποποιήσεις προχώρησε το BBC στο δημοσίευμά του περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της Αθήνας και την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στο κρατικό βρετανικό δίκτυο ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς.

Πλέον στο τέλος του άρθρου που προκάλεσε αντιδράσεις, παρουσιάζονται οι θέσεις της Ελλάδας επί του ζητήματος ενώ επισυνάπτεται και η επιστολή του Έλληνα πρέσβη. Στο τέλος του άρθρου, το BBC σημειώνει ότι έχουν προστεθεί περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική θέση ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι έχει αφαιρεθεί και κάποιο λάθος που αφορούσε στην αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
«Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει επίσημα μόνο μια μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ιστορικά θεωρεί τους Σλαβομακεδόνες ως γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αναφέροντάς τους ως σλαβόφωνους Έλληνες ή δίγλωσσους Έλληνες» τονίζει επίσης το BBC.
«H συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας είναι "Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας", κάτι που, όπως αναφέρει εμφατικά η ελληνική κυβέρνηση, δεν κάνει καμία αναφορά για μακεδονική εθνότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC.
Tαυτόχρονα, το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι...

«...δίνει μάχη με τα συμπλέγματά του -και κατά κανόνα χάνει κιόλας»

Ελενα Ακρίτα: Οι ευτυχισμένες γριές ξανθιές κάνουμε μπαμ από μακριά
Τι απάντησε στο κακεντρεχές σχόλιο του Γιώργου Χρονά

Μας ξάφνιασε η Ελενα Ακρίτα με την επιθετική ανάρτηση κατά του ιδρυτή και εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδός Πανός». Βέβαια είχε προηγηθεί ένα κακεντρεχές σχόλιο του Γιώργου Χρονά που ήταν η αιτία για το ξέσπασμα της Ελενας Ακρίτα.
Συγκεκριμένα ο εκδότης (και ποιητής) Γιώργος Χρονάς, άγνωστο για ποιο λόγο, έγραψε στα σόσιαλ μίντια:
 
«H ξανθιά γριά Ελενα Ακρίτα κάνει το καθε τι για να φανεί Σύριζα. Και σε ανώτερα.» Για να απαντήσει αμέσως η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα: