Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σέ δίνη παραιτήσεων ο Δήμος Μυκόνου (η χθεσινή ανάρτηση πού ξεπέρασε -έως τώρα- τίς 2.000 χιλ. επισκέψεις)


Σέ δίνη παραιτήσεων ο Δήμος Μυκόνου. Αναμένονται εξελίξεις στό σημερινό συμβούλιο...
Οικειοθελής παραίτηση τού Αντιδημάρχου Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου καθώς καί τεσσάρων συμβούλων τής Τοπ. Κοινότητας...                 
                       

Συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ
Μέ επιστολή του, ο αντιδήμαρχος Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος παραιτήθηκε οικειοθελώς από τή θέση τού αντιδημάρχου καί όχι επειδή τού ζητήθηκε όπως -κακώς ή επίτηδες καί σέ κάθε περίπτωση χωρίς καμμία εγκυρότητα- γράφτηκε αλλού.
**********************************************************
ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Eν τω μεταξύ, έντονες πληροφορίες φέρουν ως σίγουρη τήν αντιδημαρχοποίηση τού Αλεξ. Κουκά... 
...μάλιστα, αλλού, έχουν δημοσιευθεί καί οι όποιες αρμοδιότητές του...
Η εκτίμηση μας είναι ότι μιά  τέτοια κίνηση -κίνηση μάτ ναπολεόντειας έμπνευσης- θά σημάνει γιά τή Μύκονο τό τέλος τών αυθαιρέτων "άπαξ διά παντός"!
Καί δέν τό είχε σκεφτεί κανένας μέχρι σήμερα... 
**********************************************************
Επίσης:
Τέσσερα μέλη τής Τοπικής Κοινότητας Μυκονίων μέ επιστολή τους πρός τόν Πρόεδρο τού Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου αλλά καί τούς πολίτες του νησιού δηλώνουν σήμερα τήν ανεξαρτητοποίησή τους -από τον συνδυασμό τού δημάρχου «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ»- γιά λόγους έντονης διαφωνίας πού αναπτύσσουν στήν επιστολή πού ακολουθεί.
Οι τέσσερεις σύμβουλοι είναι:
Ο πρόεδρος Δημήτρης Λαζαρίδης,
ο Δημήτρης Λυκούρης,
ο Μιχάλης Λυκούρης και 
ο Κωνσταντίνος Σαχάς.

Η επιστολή έχει ως εξής: 

Έγκριση καί από τo Συμβούλιο Διοικητών του EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)

Εγκρίθηκαν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους...
Την εφαρμογή του πακέτου των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα ενέκρινε σήμερα τo Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για τα μέτρα που είχαν εγκρίνει οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup στις 22 Ιουνίου 2018. Σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά αφορούν:

Ο θάνατος του Περικλή...

Ω τι απαίσιος κόσμος!
'Eνας 63χρονος 'Ελληνας,ο Περικλής Μ.,άστεγος από το 2016 στο Λονδίνο, πέθανε από υποθερμία περιμένοντας έξω από Αστυνομικό Τμήμα του Άξμπριτζ, να του παραδώσουν το σκύλο του, που του τον είχαν πάρει για να τον βάλουν σε κυνοτροφείο όσο εκείνος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης,όταν νύχτωσε οι ..
αστυνομικοί με τη δικαιολογία ότι ο Περικλής κάπνιζε τον έβγαλαν βιαίως έξω από την αίθουσα αναμονής 'οπου περίμενε όλη μέρα ενώ εκείνοι έβλεπαν dvd στο γραφείο και ο σκύλος κλεισμένος σε κλουβί περίμενε να ελευθερωθεί.
Για τον θάνατο του Περικλή έχει ξεσπάσει σάλος στη Βρετανία και ήδη απολύθηκε ένας αστυνομικός.
 
- από το fb της Γωγώς Τέτου

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή γιά έρευνα...

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια που οδηγήθηκε στη φυλακή   
Σφουγγαρίστρες και κουβάδεςΣύμφωνα με πληροφορίες, η Ξένη Δημητρίου θα ερευνήσει αν θα πρέπει να ελεγχθούν και πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση
Εντολή να παρέμβει άμεσα η ελληνική Δικαιοσύνη και να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βόλου με την οποία οδηγήθηκε στη φυλακή μία καθαρίστρια έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναμένει να φτάσει στα χέρια της η απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια αφού τη μελετήσει, θα δει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναίρεσή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ξένη Δημητρίου θα ερευνήσει αν θα πρέπει να ελεγχθούν και πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.
Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια οδηγήθηκε στη φυλακή με δεκαετή ποινή κάθειρξης λόγω πλαστού απολυτηρίου.
 Αντωνία Ξυνού

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πράξη από την Δημοτική Αρχή Κουκά - Σημαντική η συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου & Μυκόνου

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων του Δήμου Μυκόνου και της Κατασκευαστικής Εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, για την ανέγερση του πρώτου κλειστού γυμναστηρίου στο νησί της Μυκόνου.

Πρόσκειται για ένα σημαντικό έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών, με προϋπολογισμό 1.485.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και ποσοστό έκπτωσης 45%, με 22 εταιρείες να καταθέτουν προσφορά.