Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τό επίκαιρο πολιτικό σκίτσο του...

                                    ...Ανδρέα Πετρουλάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27.06.18)

"Nοσηρό" τό πολιτικό μονοπάτι πού οδήγησε στή διαγραφή Μίχαλου...


Με μια αυταρχική και αψυχολόγητη κίνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με την κατηγορία του  «Δούρειου Ίππου».
Στην ουσία όμως τον διέγραψε επειδή αποτιμά δημόσια ως ιστορική τη συμφωνία για την έξοδο και το χρέος ή αναφέρεται στις θετικές επιδράσεις της λύσης του Μακεδονικού ή επισημαίνει τα δεινά που προκαλεί η εκλογολογία στο επιχειρηματικό κλίμα. Όλα αυτονόητα για κάθε νοήμονα άνθρωπο της αγοράς αλλά ανεπίτρεπτα για τον τυφλό κομματισμό που συνταράσσει τη ΝΔ. Όπως σημείωσε και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δήλωση μετά τη διαγραφή του «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί εχθρό όποιον διαφωνεί μαζί του». 
Για το εσωτερικό του κόμματος η αχρείαστη επίδειξη δύναμης απέναντι στην κεντρώα πτέρυγα ενισχύει επικίνδυνα τον εσωκομματικό πόλεμο και ήδη ο Πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε και πάλι σφοδρές κατηγορίες για παράδοση στην ακροδεξιά φράξια των Άδωνι και Σαμαρά.
Όμως η απομάκρυνση του κατεξοχήν εκπροσώπου της επιχειρηματικότητας που στην απάντησή του δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την προσήλωσή του στον (Καραμανλικό) Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, κατεδαφίζει ​το αφήγημα περί «εκσυγχρονιστή ηγέτη»που κατασκευάστηκ​ε​ για το Μητσοτάκη. Το σκληρό νεοφιλελεύθερο προγραμματικό ​του ​πλαίσιο ευνοεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και οι φορείς της πραγματικής ανάπτυξης δαιμονοποιούνται. Ιδεολογικά δε επιβεβαιώνει την οριστική και αμετάκλητη ακροδεξιά στροφή του κόμματος. 
​Άλλωστε , η «τιμωρία» του Προέδρου του ΕΒΕΑ επειδή συνομιλεί θεσμικά, ως οφείλει, με την κυβέρνηση, υπενθυμίζει την αντιδημοκρατική αντίληψη της ηγετικής ομάδας​  της ΝΔ​ ότι πρέπει να απονομιμοποιηθεί η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και επιβεβαιώνει την πολιτική ανωμαλία που φέρεται να εξυφαίνεται, εν μέσω κατηγοριών για αποστασία.
Εν κατακλείδι, η διαγραφή Μίχαλου έδειξε το νοσηρό πολιτικό δρόμο που έχει πάρει η ηγεσία της ΝΔ,  τις μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις και την κυνική διάψευση και του τελευταίου φιλελεύθερου ίχνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο Μαξίμου προφανώς πανηγυρίζουν...
 
Tvxs.gr

Μίχαλος: «Τα επιμελητήρια δεν είναι κόμματα αλλά θέλουν θέσεις εργασίας»

«Είναι δυνατόν...
mixalos-news-imer...να μην χαιρετίσω την έξοδο από τα Μνημόνια»;...
Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

«Είναι δυνατόν να μην χαιρετίσω την έξοδο από τα Μνημόνια; Τι θέλουν στη ΝΔ, να μείνουμε άλλα πέντε χρόνια σε αυτό το καθεστώς;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. «Τα επιμελητήρια δεν είναι κόμματα αλλά θέλουν θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Μίχαλος στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σε ερώτημα για τη στάση του στο Σκοπιανό ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι «η θέση στο Σκοπιανό που εξέφρασα ήταν αυτή που είχε ο Μητσοτάκης πριν την αλλάξει».

«Από πότε μπαίνει σε σύγκριση ο λόγος των επιμελητήριων με των κομμάτων; Δεν τα έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους. Από εκεί και πέρα τους ζήτησα να έχουν ψυχραιμία» πρόσθεσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ.

Ανεβάζοντας τους τόνους κατά της ΝΔ είπε «ας προσπαθήσουν οι σημερινοί ένοικοι του κόμματος να κάνουν το καλύτερο για όσους εκπροσωπούν και ας αφήσουν τα τερτίπια. Είναι δυνατόν το επιχείρημα για τη διαγραφή μου να είναι η φωτογραφία του επικεφαλής της ΚΕΕ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής; Αυτό μου ελέχθη χθες το μεσημέρι».

Ο κ. Μίχαλος τάχθηκε, τέλος, κατά των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν εγώ την επόμενη ημέρα των εκλογών ζητούσα εκλογές ως πρόεδρος των επιχειρηματιών δεν θα ήμουνα στη θέση μου σήμερα. 

Από τη στιγμή που ζητάμε συνεχώς εκλογές, η πάγια θέση από το 2006 του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτή διαταράσσεται κάθε φορά που γίνονται πρόωρες εκλογές»...

Γιατί ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μίχαλο του ΕΒΕΑ

Oι «αιρετικές» δηλώσεις και η φωτογραφία των Παραπολιτικών

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι" είπε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και διέγραψαν τον προεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο για... φιλοσυριζαϊσμό! Αναλυτικά από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αντώναρος για διαγραφή Μίχαλου: Ντροπή!

Για συμμορία Μητσοτάκηδων, Σαμαράδων, Αδώνιδων και Αυγενάκηδων κάνει λογο ο πρώην υπουργός της ΝΔ επί Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή την διαγραφή του Κ. Μίχαλου από τη ΝΔ. Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρεται σε «οργανωτές πολιτικής ανωμαλίας στην οποία έχουν μακρά προσωπική εμπειρία»..
Αναλυτικά το κείμενο Αντώναρου:

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (δηλ.η Φώφη) πού πάει να μπλέξει;

Παιχνίδια με τη φωτιά...
Εκλογές γιατί η χώρα βαδίζει στην καταστροφή με ευθύνη της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Εκλογές γιατί η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο και υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας.

Εκλογές γιατί η κυβέρνηση κλείνει μια κατάπτυστη συμφωνία για το Μακεδονικό. Εκλογές γιατί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δρομολογεί σχέδιο επικοινωνιακής και εργαλειακής χρήσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Νέο καλαμπούρι αυτό. Η Νέα Δημοκρατία ζητά να μην ξεκινήσουν με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί δεν υπάρχει κλίμα συναίνεσης και δεν είναι ώριμες οι συνθήκες. Να το αφήσουμε για αργότερα. Ο,τι έλεγε και για το Μακεδονικό.

Πόσο αργότερα; Μέχρι να έρθει αυτή στα πράγματα για να τα ρυθμίσει όλα παστρικά και πατριωτικά.

Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται με τη Ν.Δ. αν και πριν από ένα μήνα είχε καταθέσει την πρότασή του για το Σύνταγμα ζητώντας να αρχίσει αμέσως η διαδικασία. Σήμερα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ευτελίσει τη διαδικασία και να ναρκοθετήσει τη συζήτηση.

Με λίγα λόγια, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα, δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση, να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο θέμα αυτό.

Προσοχή: όχι για να αποφασίσει επί της ουσίας (και να ήθελε δεν μπορεί), αλλά για να ορίσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί η συζήτηση στην επόμενη Βουλή.

Αν καταλαβαίνω καλά, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι περίπου παράνομη. Σάμπως να έχουν ξεφύγει και η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής...