Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τό σκίτσο...

                                                                ...του Αρκά

EuroWorking Group την Πέμπτη : Η συμφωνία της Αθήνας και τα επόμενα βήματα στο ελληνικό πρόγραμμα

Bloomberg: Ειδική συνεδρίαση του EWG για την Ελλάδα στις 4 Μαΐου

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις επιλύει τη μία πλευρά του ζητήματος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
SOOC/Alexandros Michailidis
Η συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και τα επόμενα βήματα στο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του EuroWorking Group την Πέμπτη, 4 Μαΐου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
ΔΝΤ: Απαραίτητη και η συμφωνία για το χρέος
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις επιλύει τη μία πλευρά του ζητήματος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα απαιτείται ελάφρυνση του χρέους.
Σε δήλωση του Ταμείου, σημειωνόταν ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 
naftemporiki.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Ν.Μ."

Ύποπτη σιωπή...

Ιβάν Σαββίδης
Tάσος Παππάς
Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα με αφορμή το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα». Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Α. Τσίπρα και δηλώνει ότι του θυμίζει τον Β. Πούτιν. Τώρα αν αυτή η σύγκριση κολακεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι συζητήσιμο. Επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προβλέποντας ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Η αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η τροπολογία κυβερνητικού βουλευτή για την απαλλαγή των νέων ιδιοκτητών εταιρειών από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεταγενέστερο της πώλησης χρόνο και αφορούσαν παραβάσεις που είχαν γίνει στο μακρινό παρελθόν.

Η τροπολογία χαρακτηρίστηκε φωτογραφική υπέρ του κ. Σαββίδη και της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, η οποία περιήλθε στην κατοχή του το 2013. Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για την επιτομή της διαπλοκής, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για «ξετσιπωσιά». Κάπως έτσι έπαιξαν το θέμα και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Όποιος όμως διαβάσει τη συνέντευξη του κ. Σαββίδη θα διαπιστώσει ότι ο επιχειρηματίας αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της στον Α. Σαμαρά. Εγκαλεί με σκληρές εκφράσεις τον πρώην πρωθυπουργό γιατί δεν εμφανίστηκε στη Βουλή στην επίμαχη συνεδρίαση, αν και ήταν αυτός μαζί με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης του (Σίμος Κεδίκογλου, Ευρυπίδης Στυλιανίδης) που τον πίεσαν αφόρητα να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει στα χέρια Τούρκου επιχειρηματία.

Ο κ. Σαββίδης δηλώνει ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά υποχώρησε για εθνικούς λόγους αν και με στενά οικονομικά κριτήρια η επένδυση δεν ήταν συμφέρουσα.

Η κατηγορία είναι σοβαρή, αποσιωπάται από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε τότε στην κυβέρνηση συνεργασίας (συνεπώς υπάρχει συνευθύνη) έχουν απαντήσει. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός. Ενίοτε ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής...
efsyn.gr

Κουβέλης: Άξιζε η καθυστέρηση...

«...τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν ήθελαν το κλείσιμο της αξιολόγησης ή τη φυγή της χώρας από την Ευρωζώνη...»
«Άξιζε η καθυστέρηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί υπήρχε μια συνεχής πραγματική διαπραγμάτευση για...
κρίσιμα θέματα που ρυθμίστηκαν θετικά», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96».

«Κάποια μέτρα αναμφίβολα θα επιβαρύνουν τους πολίτες, όμως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα προχωρήσει το θέμα της μείωσης του δημόσιου χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, παρά το υψηλό πλεόνασμα 3,5%, στη χώρα μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, καθώς απομένει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στο σύνολό του, όπου τα χρήματα θα πέσουν στην πραγματική οικονομία.

Ο κ. Κουβέλης έβαλε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν ήθελαν το κλείσιμο της αξιολόγησης ή τη φυγή της χώρας από την Ευρωζώνη...

«Όσκαρ μικροπολιτικής» απονέμει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

And the Oscar goes to…
«Όσκαρ μικροπολιτικής» δίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τη...
στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράστηκε με δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας.

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι συνυπεύθυνοι για χρεοκοπία και μνημόνια, πενθούν γιατί κλείνει η αξιολόγηση και έρχεται η ελάφρυνση του χρέους. Όσκαρ μικροπολιτικής!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης...

87-78 την Αναντολού Εφές. Δεν θα το ‘χανε μέσα στην… κόλαση του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός!

Πάει στην… Πόλη του για το τέταρτο ο Θρύλος!...

  Αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια του πρώτου ημιχρόνου, οι...
«ερυθρόλευκοι» γονάτισαν 87-78 την Αναντολού Εφές και με το 3-2 στη σειρά, επέστρεψαν στο Final Four της Ευρωλίγκας μετά το 2015 και πλέον σ’ αυτό της... αγαπημένης τους Πόλης (19-21/5) θα διεκδικήσουν την τέταρτη κούπα τους, αντιμετωπίζοντας αρχικά στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πρώτος μέρος, με τον Σπανούλη να ήταν ο μόνος που… τραβούσε. Ωστόσο, στο δεύτερο οι πρωταθλητές Ελλάδας άρχισαν παίζουν τη… γνωστή τους άμυνα και με τον… άσο από το μανίκι Παπαπέτρου να έρχεται από τον πάγκο, απέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, οι οποίοι προκρίθηκαν στο έκτο τους Final Four τα τελευταία εννιά χρόνια και δέκατο συνολικά, ήταν ο αρχηγός τους με 22 πόντους και 6 ασίστ, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 14 και να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια στο τέλος και τον Γκριν σχεδόν… αθόρυβα να είχε 10. Καλή δουλειά και από τον Μπιρτς με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο «game changer» Παπαπέτρου είχε 8 πόντους...
sport-fm.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                               
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Στέλιο Μπρίγγο.

Σε πολύ καλό κλίμα ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε στους Αντιπεριφερειάρχες την αγαστή έως τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και παράλληλα τους μετέφερε το πάγιο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. ομόφωνης 182/2016 απόφασης του, σύμφωνα με την οποία είχαν αποφασίσει την έκδοση ψηφίσματος – αποτύπωση αναγκαιότητας, για την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης και αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων στον Περιφερειακό δρόμο (Τούρλος- Ορνός) της νήσου Μυκόνου και στο δρόμο Χώρας – Άνω Μεράς, για τους οποίους αρμόδια είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τους τόνισε την ανάγκη να συντηρηθεί/επιδιορθωθεί άμεσα ο οδοφωτισμός για λόγους οδικής ασφάλειας κυρίως, αλλά και για την εικόνα του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν πως προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτή η τόσο σημαντική κεντρική οδική αρτηρία του νησιού μας να φωτιστεί κατάλληλα, το προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, ενημέρωσαν ότι επίκειται αναβάθμιση και τμηματική πεζοδρόμηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, προγραμμάτισαν τις επόμενες κοινές δράσεις του Δήμου Μυκόνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

                                                                                                        Μύκονος, 02-05-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                     

Ψεύτης (όπως πάντα)...

- Ο Παπανδρέου δεν ανετράπη. Έπεσε θύμα της επιλογής του, να ζητήσει δημοψήφισμα…















  

- Βουλευτές του περιβάλλοντος Παπανδρέου, που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το μνημόνιο, διαπρέπουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ…  
Ο γνωστός Βαγγέλης. Με το αγιάτρευτο μίσος για τον Παπανδρέου και το υπερτροφικό «εγώ» του. Γι’ άλλη μια φορά έδωσε («Αυτοψία» - ALPHA) την…
δική του ερμηνεία, για τα γεγονότα που μας οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και την ανατροπή Παπανδρέου.

Βεβαίως, απέρριψε τα περί ανατροπής, λέγοντας στον Αντώνη Σρόιτερ πως ο Παπανδρέου έκανε στις Κάννες τους Ευρωπαίους ηγέτες να θυμόσουν πολύ μαζί του, γιατί τους αιφνιδίασε, ζητώντας ξαφνικά δημοψήφισμα. Κι αυτό ήταν μοιραίο, για την παραμονή του στην πρωθυπουργία.

Δεν είπε βέβαια λέξη, για τον ρόλο τον δικό του. Για τις συνωμοτικές κινήσεις που έκανε, την ώρα που επέστρεφαν από τις Κάννες κι ο πρωθυπουργός κοιμόταν στο αεροπλάνο.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν έργο Παπανδρέου, είπε, ενώ διαστρέβλωσε τα γεγονότα, σχετικά με την πρόταση Παπανδρέου για συγκυβέρνηση με την ΝΔ , κατά την συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν παρέλειψε βεβαίως, να εξυμνήσει εαυτόν, από την στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Δυο φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης, είπε πως βουλευτές του περιβάλλοντος Παπανδρέου διαπρέπουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είχε μεν καλές προθέσεις, δεν ήθελε να βλάψει την χώρα, αλλά ο καθένας κρίνεται (πω πω κακία) εκ του αποτελέσματος…

Τό μυστήριο μέ τό "ορφανό" χέρι!...

Ποιόν (ά) κρύβει ο Κυριάκος;



Το μυστηριώδες …φωτομοντάζ του προέδρου της ΝΔ!


Προσέξτε αυτή τη φωτογραφία.  Την ανέβασε ο  Πρόεδρος της ΝΔ  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram . Είναι απο την κυριακάτικη βόλτα  του στο λόφο του Φιλοπάππου ,με λεζάντα απο τον ίδιο: «Βόλτα στο Φιλοπάππου με τη Δάφνη και τις φίλες της!!».
Δείχνει μια συνιθισμένη  φωτογραφία   στα πλαίσια του είδους επικοινωνιακής πολιτικης που επιλέγει. Αλλά το πρόβλημα  σ αυτή τη φωτογραφία δεν είναι η <αμερικανιά>  που υποκρύπτει. Ειναι το…φωτομοντάζ που  ,  όπως φαίνεται ,  προσπαθεί να κρύψει.
Άν δείτε ξανά  ακριβώς στη  μέση της φωτογραφίας θα τρομάξετε.  Εχει … τρία χέρια η κόρη του- δηλαδή   η κοπέλλα  που βρίσκεται ακριβώς αριστερά του και την αγκαλιάζει; Φυσικά οχι.
Τότε πως βρέθηκε …ενα ακόμη χέρι  στα αριστερά της κοπέλλας που κάθεται διπλα της;   Στην κόρη του προέδρου της ΝΔ δεν ανήκει, είναι προφανες. Ούτε στον ίδιον.   Να είναι το δεξί χέρι της κοπέλας και να είναι μακρύ σαν του … Καραγκιόζη,  λίγο δύσκολο. Τότε;
Απλούστατα πρόκειται για φωτομοντάζ. Στοιχειώδες Ουώτσον.
Κι εδω αρχίζει το μυστήριο. Γιατί ανέβασε ο Κυριάκος  μονταρισμένη φωτογραφία;  Μια απάντηση θα ήταν : γιατι δεν είχε στην ιδια φωτογραφία  όλες τις φιλες της κόρης του.
Μια άλλη όμως δίνει στη φωτογραφία  άλλη διάσταση: κάποιον θέλει να κρύψει!.
Να το  πούμε πιο απλά.  Στα δεξιά της κοπέλλας που φαίνεται αριστερά στης κόρης του υπηρχε κάποιος άλλος, το χέρι του οποίου – η της οποίας- περνο’ύσε απο τη μέση της.   Ο άλλος- άνδρας -ή γυναίκα -έφυγε, το χέρι έμεινε.
Ποιο ήταν αυτό το μυστηριώδες προσωπο που δεν ήθελε να φαίνεται δίπλα του, ή δίπλα στις κοπέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ; Ποιος το εξαφάνισε και γιατί;
Κάθε απάντηση δεκτή.
Σε κάθε περίπτωση θα  ήταν μάλλον  ατυχές για τον ίδιο  να χρησιμοποιεί τη διαβόητη <μονταζιέρα της ΝΔ> και για τα προσωπικά του θέματα. 
anoixtoparathyro.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Ν.Μ."