Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αιματηρή αστυνομική επιχείρηση στο Βελγίο...


undefined
Η είδηση ηταν πρώτο θεμα στο δελτίο του ΜΕGΑ. Σύμφωνα με την Μίνα Βάρσου, πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε πολύνεκρη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για...
τρεις νεκρούς, πολλές συλλήψεις, ενώ δεν εχει  γινει γνωστο αν υπάρχουν τραυματίες.
Η κατάσταση αυτή την ώρα, βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ η υπόθεση, σύμφωνα με την Βάρσου, εχει να κάνει με Τζιχαντιστές...

Ο Σαμαράς ευχαρίστησε την Ισπανία που δάνεισε την Ελλάδα το 2010 όταν αυτός καταψήφιζε το Μνημόνιο!

15.1.15


Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα για να εκφράσει τη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά με τους δυο ηγέτες να προχωρούν σε κοινές δηλώσεις.
Να τα πρώτα λόγια που είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός:
"Καλωσορίζω τον φίλο Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy, στην Αθήνα. 
Οι δύο χώρες μας, η Ελλάδα και η Ισπανία, συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς αληθινής φιλίας, έμπρακτης αλληλεγγύης και σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Οι δύο λαοί μας αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα από την οικονομική κρίση, αλλά και από τη γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως είναι και τα κύματα της μετανάστευσης, ενώ, πλέον, μοιράζονται την ιδία αγωνία για την θωράκιση της Ευρώπης και απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία που χτυπά την πόρτα μας.Οι σχέσεις μας με την Ισπανία, τόσο οι διμερείς όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, βασίζονται στο σεβασμό των κοινών αξιών που μας συνδέουν, αλλά και των κανόνων που διέπουν τη συνεργασία μας μέσα στην Ευρώπη. Η Ισπανία παρέχει την αλληλεγγύη της προς στην Ελλάδα στην πράξη, έμπρακτα: Συμμετέχει από το 2010 στο μηχανισμό διάσωσης που στήριξαν τη χώρα μας, όταν πλέον είχαν κλείσει τις πόρτες τους οι αγορές.Ο Ισπανικός λαός, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ο ίδιος, έχει δανείσει στον Ελληνικό λαό 26 δισεκατομμύρια ευρώ, απευθείας και μαζί με τις εγγυήσεις! Και θα ήθελα πραγματικά, στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον Ισπανικό λαό. Αυτή είναι πραγματική αλληλεγγύη μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης...". 

Θυμίζω ότι το 2010, τότε που η Ισπανία (του Θαπατέρο) δάνεισε την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνούσε με το...μείγμα των πολιτικών και καταψήφισε το Μνημόνιο!
parapolitiki.com

Αφιερωμένο εξαιρετικά, στούς ...γλύπτες πάσης εξουσίας...

Έχω προσέξει τόν τελευταίο καιρό -όπως καί σείς φαντάζομαι, άλλωστε-  στόν διαδικτυακό -καί όχι μόνο- χώρο (μάλιστα, όσο  οι δημοσκοπήσεις "φωτίζουν" τό πολιτικό τοπίο,τό παρατηρούμενο "φαινόμενο"  γίνεται, ολοένα καί  περισσότερο,  πιό ξεκάθαρο ...) κάποιους πατενταρισμένους σουρταφερτατζήδες -γνωστούς σπατουλαδόρους τής πολιτικής προσκόλλησης- νά σπεύδουν νά καταλάβουν θέσεις -ει δυνατόν- ως υποστηρικτές (Αλί, αλί, ώ Ζεύ!) τού Αλέξη Τσίπρα καί τού ΣΥΡΙΖΑ (ενώ μέχρι χθές περί ...άλλα ετύρβαζον... καί άλλους ...ξεσκόνιζαν) μέ προφανείς στόχους καί σκοπούς σχετιζόμενους μέ τήν πιθανή -προσδοκόμενη καί οραματιζόμενη- νομή μικρών ή καί μεγάλων ωφελημάτων από τήν αφεντειά τους... 
Είναι παρατηρημένο, πέραν πάσης δημοσκοπήσεως, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συμπατριωτών μας "οσμίζεται" στόν αέρα -πολύ πρίν "αποφανθούν" τά γκάλοπ καί ιδίως η κάλπη- κατά πού γέρνει η πλάστιγγα καί αναλόγως προσανατολίζουν τή γλυπτική τους "τέχνη"! 
(Εμείς οι υπόλοιποι, ως ολιγαρκείς, μέ σωστή επιλογή καί παρατήρηση τών αρίστων αυτού τού είδους, μπορούμε νά επωφεληθούμε καί νά γνωρίζουμε εκ τών προτέρων τόν νικητή τής εκλογικής αναμέτρησης. Πράγμα πού δέν είναι καί τόσο αμελητέο, όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται...)
Σ' αυτούς τούς μεγάλους ..."μαρξιστές"*, λοιπόν, είναι αφιερωμένο εξαιρετικά τό παρακάτω προσφυές, γιά τήν περίπτωση τους, κείμενο τού Χρήστου Χωμενίδη, τό οποίο καί σάς παραθέτω νά τό απολαύσεται αυτούσιο... 
Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης 

*θαυμαστές τής μεγάλης σχολής τού Γκάουτσο Μάρξ πού είπε : "Κύριοι αυτές είναι οι αρχές μας. Εάν δέν σάς αρέσουν, ...μπορούμε νά βρούμε άλλες...!
 ----------------------------------------------------------------------------------

O Aλέξης και ο Μωάμεθ ο Πορθητής...

Κάποιοι τον ζυγώνουν σχετικά αθόρυβα, του τρίβονται και γουργουρίζουν σαν χαδιάρες γάτες. Στους καφενέδες ο κύβος έχει ριφθεί...

Χρήστος Χωμενίδης

Στους ανά την επικράτεια καφενέδες, όπως έλεγε ο παλιός δημοσιογράφος Χάρης Μπουσμπουρέλης, καλλιεργείται εδώ και κάμποσα μερόνυχτα η πεποίθηση πως ο...
κύβος της 25ης Ιανουαρίου έχει ριφθεί. Ακόμα και εάν αμφισβητηθούν τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων -στη βάση ότι καταγράφουν ένα υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, ικανό θεωρητικά να αλλάξει τα δεδομένα- αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τις κινήσεις εκείνων οι οποίοι μια ζωή εννοούν να είναι ευνοούμενοι συνομιλητές ή έστω σφωγγοκωλάριοι της εκάστοτε εξουσίας. Άνθρωποι και μέσα μαζικής ενημέρωσης που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσαν, απαξίωναν, δαιμονοποιούσαν ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα, γίνονται αίφνης απρόσκλητοι υποστηρικτές, για να μην πω συναγωνιστές του. Άλλοι βλέπουν ως εκ θαύματος το φως το αληθινό, ανακαλύπτουν και ζητωκραυγάζουν την τόλμη και τη γοητεία της Αριστεράς. Άλλοι τον ζυγώνουν σχετικά αθόρυβα, του τρίβονται και γουργουρίζουν σαν χαδιάρες γάτες.

Την επαύριο της 29ης Μαϊου του 1453, ο Μωάμεθ ο Β' είχε –λέει ο μύθος- μιαν ανάλογη εμπειρία. Το κατεστημένο της Πόλης, που βέβαια δεν έπεσε μαχόμενο στις επάλξεις όπως ο ηρωικός Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, προσκύνησε «αυθορμήτως» τον Πορθητή και του πρόσφερε ό,τι είχε ήδη εκείνος κερδίσει με το σπαθί του: Γη και ύδωρ. Ο Μωάμεθ τους ευχαρίστησε για την γενναιοδωρία τους και τους ζήτησε να τον ενημερώσουν τι αξίωμα θα επιθυμούσε να καταλάβει ο καθένας τους στη ανατέλλουσα τάξη πραγμάτων. Ούτε που υποψιάστηκαν εκείνοι την ειρωνεία. Επέστρεψαν την επομένη, έχοντας σχεδιάσει στα μέτρα τους την καινούργια διοίκηση. Άλλος αυτοπροτεινόταν για δήμαρχος, άλλος για τελετάρχης, άλλος για θησαυροφύλαξ. «Λαμπρά!» έτριψε τα χέρια του ο νεαρός Σουλτάνος. «Θα σεβαστώ στο ακέραιο την επιθυμία σας. Μονάχα που στην ιεραρχική πυραμίδα δεν θα σας τοποθετήσω ολόκληρους. Θα βάλω απλώς τα κεφάλια σας. Αφού τα κόψω!» Και διέταξε τον δήμιο να ξεκινήσει τη δουλειά του απ'τους κατώτερους προς τους ανώτερους.

ολόκληρο τό άρθρο τού Χρήστου Χωμενίδη ΕΔΩ

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

undefined
                                                                                                                                                                    από "ΤΑ ΝΕΑ"

«Η Σπυράκη σαν το δολοφόνο επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»...

undefined


ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο ΦΜΑΠ στα ακίνητα...

Την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στα ακίνητα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ταυτόχρονη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του 2015.
Απαντώντας στη Μαρία Σπυράκη, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαλύει τη μεσαία τάξη, η Κουμουνδούρου υπογράμμισε ότι: 
«Έχει ...δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος άξιας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ένας φόρος ο οποίος δεν θα αφορά τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, και θα είναι έντονα προοδευτικός».
«Όπως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η κ. Σπυράκη έχει το θράσος να επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία της μεσαίας τάξης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Η ΝΔ ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ενσωματώνοντας σε αυτόν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε έκτακτο χαρακτήρα.

Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δις. Τα 0,7 δις αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δις αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις».
newsbeast.gr

Η Όλγα στους αγρούς…


undefined
Χαμένο στην μετάφραση είναι το νέο προεκλογικό σποτ της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στο βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με μία πραγματική καταιγίδα εικόνων και αριθμών, χωρίς…
καμία συνοχή, που περισσότερο μπερδεύουν, παρά εξηγούν το όποιο έργο έχει παρουσιάσει στο υπουργείο Τουρισμού.

Και παρά την προσπάθεια να πείσει, τελικά βρίσκεται χαμένο στην μετάφραση…

Ο Γιώργος ήθελε να με προτείνει για πρωθυπουργό...


undefined
Νέο εφεύρημα βρήκε ο Βενιζέλος...
Νέο …εφεύρημα, βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να αποκρούσει τις αιτιάσεις περί ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου από τον ίδιο.
 Αφού είδε ότι  δεν «έπιασε» το κόλπο με τους...
βουλευτές που έφυγαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν της δικής του επιρροής, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να προτείνει εκείνον για πρωθυπουργό, για να …συμπεράνει ότι δεν θα το έκανε αυτό για κάποιον που τον ανέτρεψε.
«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να προτείνεις έναν για πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;».

«Ο ίδιος μου ζήτησε να παραμείνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα «καπρίτσιο».
matrix24.gr

Ακονίζουν μαχαίρια στη ΝΔ ...

Νέα Δημοκρατία: Διακριτικές αποστάσεις και ραντεβού μετά την κάλπη
...αναμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα...
«Τώρα είναι ώρα μάχης. Το ταμείο θα γίνει μετά τις εκλογές» λένε μονότονα πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ που βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά και δίνουν…ραντεβού μόλις...
θα κλείσει η κάλπη της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Αναμφίβολα, όπως παραδέχονται πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τα λάθη που έχουν γίνει στα πεδία της πολιτικής στρατηγικής και της επικοινωνίας είναι πάρα πολλά. Επίσης, τα όσα διαδραματίζονται σε διάφορους νομούς με αφορμή τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενισχύουν το ενδοπαραταξιακό εμφυλιοπολεμικό κλίμα.


Η κριτική που γίνεται στο παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς εμφανίζεται διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην ηγετική ομάδα, καθώς όλοι συνιστούν υπομονή λίγες ημέρες.


Απλά, πολλοί περιμένουν να μιλήσουν δημόσια, μόλις κλείσουν οι κάλπες, ενώ το αντίθετο αναμένεται να γίνει και από την άλλη πλευρά, του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο αποκωδικοποιεί την προσωπική στρατηγική ορισμένων στελεχών. 


Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει είναι ότι παρατηρείται απροθυμία πολλών κεντρικών στελεχών να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως αναφέρουν οι βασικοί υποστηρικτές του, δίνει ένα μοναχικό αγώνα.


Ο Πρωθυπουργός, που έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» αναμένεται και αυτός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να δώσει τις δικές του απαντήσεις μετά τις εκλογές και όπως υποστηρίζουν, όσοι τον γνωρίζουν χρόνια, ο κ. Σαμαράς δεν παραδίδεται εύκολα.


Παρά την ικανοποίηση του Πρωθυπουργού για την χθεσινή κίνηση του Κώστα Καραμανλή να στηρίξει με δημόσια δήλωσή του τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση ορισμένων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που μέχρι στιγμής τηρούν προσεκτικά διακριτικές αποστάσεις.


Με έκπληξη στο πρωθυπουργικό γραφείο πληροφορήθηκαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση του επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Κολέγιο των Επιτρόπων.


Η κίνηση του κ. Αβραμόπουλου να θέσει θέμα ευελιξίας ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, αξιοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε κάνει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς.


Για όσους παρακολουθούν με προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο της πολιτικής, η δημόσια στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Αβραμόπουλο ήταν μια σαφής επιβεβαίωση της ύπαρξης διαύλου πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ της Κουμουνδούρου και του έλληνα Επιτρόπου.


Στο κεντρικό «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Αβραμόπουλο, καθώς όπως λένε, εννέα ημέρες πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος, ο Ελληνας Επίτροπος στην Ε.Ε. που διατηρεί την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση στήριξης του κόμματός του, ενώ δεν έχει προγραμματίσει ούτε μια ομιλία ή συνέντευξη.


Πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρούν μέγιστο λάθος ακόμα και την άρνηση του Πρωθυπουργού να γίνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακονίζουν τα μαχαίρια τους.


Ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει άκρως παραταξιακή λογική και δεν δίνει αφορμές εν ώρα μάχης, κράτησε διακριτικές αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Πρωθυπουργού να επικαλεστεί το θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών.  «Εγώ μιλάω πολιτικά» είπε και το μήνυμα ήταν σαφές.


πηγη ΒΗΜΑ

Όλι Ρεν: Δεν υπάρχει Grexit, να ασχοληθούν οι Έλληνες πολιτικοί με τη μάχη κατά της διαπλοκής

Rehn: «Ναι» σε επιμήκυνση, «όχι» σε κούρεμα





Για τρόπους βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους κάνει λόγο ο Olli Rehn, ενώ καλεί τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να χρηματίσουν γρήγορα νέα κυβέρνηση.


Η Ελλάδα είναι απίθανο να εξασφαλίσει κάποια διαγραφή του χρέους από την ευρωζώνη και θα πρέπει αντιθέτως να επικεντρωθεί στην πιθανή ελάφρυνση υπό τη μορφή πιο μακροχρόνιων περιόδων αποπληρωμής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Olli Rehn.
Τα σχόλια του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων τονίζουν τη μεγάλη δοκιμασία που θα έχει να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει ένα κλασικό κούρεμα κεφαλαίων», σημείωσε ο Ο. Rehn σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Θα περίμενα οι χώρες της ευρωζώνης να βρουν τρόπους βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παρατείνοντας περαιτέρω τις λήξεις των δανείων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα έχει περιορισμένο περιθώριο χαλάρωσης της δημοσιονομικής λιτότητας. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην αναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».
Ο κ. Rehn προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει επανάληψη του 2012, όταν το πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε δίδυμες εκλογές μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, σε αναστολή του προγράμματος διάσωσης και σε σπέκουλα περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
«Για την Ελλάδα, ο καλύτερος τρόπος να κινηθούν είναι να μειώσουν την όποια αβεβαιότητα, που σημαίνει πρώτα να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση και δεύτερον να επιβεβαιώσουν και να διαπραγματευτούν τα επόμενα βήματα του προγράμματος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ», δήλωσε. «Το 2012 ήταν ένα χαμένο οικονομικό έτος για την Ελλάδα, που οδήγησε σε μεγάλα κοινωνικά κόστη».
Όπως επισήμανε, αν και η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη θέση τώρα απ' ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια να διαχειριστεί τις όποιες ελληνικές αναταράξεις, αυτό δεν κάνει πιο ευλογοφανή την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας.
Λέγοντας πως όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα της χώρας στηρίζουν τη συμμετοχή στο ευρώ, ο κ. Rehn ζήτησε από τους ξένους πολίτες και επενδυτές να ξεχωρίσουν τον πολιτικό θόρυβο από την οικονομική πραγματικότητα.
«Θα το έβρισκα παράλογο να μιλάμε για Grexit σε μια κατάσταση όπου τα χειρότερα έχουν περάσει και η χώρα κινείται προς μια καλύτερη κατεύθυνση», τόνισε. «Θα υπάρχουν πολλές σκιαμαχίες και πολιτικό θέατρο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στην Ελλάδα, πιστεύω όμως πως οι πολίτες και οι συμμετέχοντες της αγοράς μπορούν να δουν πέρα από αυτό και να αντιληφθούν ότι είναι ένα μέρος της κυκλικής διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».
Ο κ. Rehn, που είπε πως συναντήθηκε με τον Τσίπρα και ορισμένους συμβούλους του, δήλωσε πως ολόκληρη η πολιτική τάξη της Ελλάδας πρέπει να επικεντρωθεί στην υποβόσκουσα πρόκληση της μείωσης του ρόλου των διαπλεκόμενων συμφερόντων στη χώρα και να καθιερώσει το δικό της εθνικό σύστημα «καλής και δίκαιης διακυβέρνησης».
Όπως σημείωσε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Eλληνες πολιτικοί ηγέτες βάζουν αυτογκόλ, ξεχνώντας το εθνικό συμφέρον.
«Η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε. «Ελπίζω πως οι Έλληνες δεν θα τα χαλάσουν στο τελευταίο χιλιόμετρο με μια υπερβολικά έντονη πολιτική αναταραχή».
euro2day.gr

Το κόμμα «Ο,τι Κάτσει»

Ψηφοδέλτια εκλογώνΔημήτρης Τρίμης
Ρώτησαν χθες τον επικεφαλής του «Ποταμιού» για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, κι εκείνος δήλωσε πως «σε ότι αφορά τώρα τις συνεργασίες, τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός κι αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το αποτέλεσμα των εκλογών και από τα ποσοστά που θα προκύψουν από τις κάλπες, όχι μόνον ως προς τη σειρά κατάταξης των κομμάτων, αλλά και ως προς τα ποσοστά τους». Αν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον ποιητή (εμπνευστή, ηγέτη, διαφημιστή κ.ο.κ) αυτής της μεγαλοφυούς πολιτικής σκέψης, το «Ποτάμι» μπορεί, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015 να πάει είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Ν.Δ, είτε με ένα κυβερνητικό συνδυασμό μαζί με άλλα μικρότερα κόμματα.
Δηλαδή το νέο κόμμα δεν έχει κανένα ταμπού, κανένα φραγμό και όριο, και αυτό το καυχιέται σαν να είναι προτέρημα... Μπορεί με την ίδια άνεση να αναλάβει «σταθεροποιητικό» ρόλο σε μια νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις κοινωνικά καταστροφικές και οικονομικά αδιέξοδες πολιτικές των δανειστών και της ντόπιας ελίτ, ή, εξίσου εύκολα, να κολλήσει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με σοσιαλιστικό προσανατολισμό και πρόγραμμα που θα κινηθεί προφανώς σε αντίθετη κατεύθυνση.
Αφήνω κάθε πολιτικό ή ηθικό χαρακτηρισμό για ένα τέτοιο κόμμα που μοιάζει «Λίγο απ' όλα» σε εσάς, και τολμώ να αναρωτηθώ δημόσια: Γιατί το "Ποτάμι" δεν αποφάσισε εγκαίρως να στείλει τα μισά του στελέχη στη Δεξιά και τα άλλα μισά στην Αριστερά, ακολουθώντας μια παλιά τεχνική των «ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων» που δίκην παραδοσιακού ...εισοδισμού έχωναν σε κάθε κόμμα ορισμένους πολύ δικούς τους υποψήφιους βουλευτές και υπουργούς για να κάνουν τις δουλειές τους «διακομματικά» με όποια κυβέρνηση τους κάτσει;
Νομίζω ότι θα ήταν ειλικρινέστερο και ασφαλώς ακριβέστερο οι διαφημιστές, οι επικοινωνιολόγοι και οπωσδήποτε οι ενδιαφερόμενοι φίλοι οπορτουνιστές να μετονομάσουν το κόμμα σε «Παλίρροια», «Πασπαρτού» ή «Ο,τι Κάτσει».
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ