Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ενα σκίτσο... χίλιες λέξεις για τα νεκροταφεία της Μεσογείου


Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας για το κύκλωμα τράφικινγκ...


undefined
Καταπέλτης ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα στη συνέχιση της δίκης ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων και άλλων 22 κατηγορουμένων, που φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος τράφικινγκ, το οποίο...
εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2008 σε αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος». Η πολύκροτη υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται το 2007 εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ εκκρεμεί δεύτερη δίκη τον Σεπτέμβριο του 2015 έπειτα από διαδοχικές αναβολές («Εφ.Συν.», 29/3, «Eμπόριο Λευκής Σαρκός και Λευκός Αρτος»).

Χθες, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα με τα οποία παραπέμπονται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με σημαντικότερα τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών, διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο εισαγγελέας βασίστηκε στο πλούσιο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, εστιάζοντας στις ανακριτικές καταθέσεις δύο γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη-θυμάτων τράφικινγκ, που βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν ότι εξαναγκάζονταν να συνευρίσκονται ερωτικά με πελάτες, στα καταστήματα στριπ σόου «Αλκατράζ» και «Σταρ», που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης φούρνων, Α.Γ., μέσω της κυπριακής offshore Desena LTD.

Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, Μ.Τ., από τη Ρωσία, που κατέθεσε το 2008 ότι μαζί με άλλες γυναίκες κρατούνταν κλειδωμένη σε διαμέρισμα, κακοποιήθηκε και χτυπήθηκε από συνεργάτη του αφεντικού, ενώ αναίρεσε την αρχική κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου. «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, υπονοώντας ότι η δεύτερη κατάθεση ενδέχεται να είναι προϊόν εξαγοράς ή εκβιασμού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν στην εισαγγελική πρόταση ενοχής, υποστηρίζοντας ότι δεν βασίζεται στην ακροαματική διαδικασία, αλλά σε στοιχεία της ανάκρισης και έγγραφα που δεν αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε εξαναγκασμός σε πορνεία, αλλά ότι οι κοπέλες «κυνηγούσαν το εύκολο χρήμα». «Αν ο πελάτης μου δεν είχε αυτή την εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη σήμερα θα είχε βραβευτεί για την επιχειρηματικότητά του», υποστήριξε ο συνήγορος του ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, παρουσιάζοντας τον κατηγορούμενο ως έναν αυτοδημιούργητο βιοπαλαιστή, που έπεσε θύμα σκευωρίας ανταγωνιστών μέσα από «πληρωμένα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ».

● Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 13.00, με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
efsyn.gr  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit...


Σύμβουλος Ομπάμα: Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit
Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε, ανέφερε ο Τζέισον Φέρμαν, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Aμερικανού προέδρου, τονίζοντας ότι εάν...
η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, αλλά και ένας κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε μία συμφωνία, με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη.
Και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει» τόνισε ο Φέρμαν.
Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φέρμαν.
«Ο πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες» πρόσθεσε ο Φέρμαν.

Κομισιόν: Ουδέν σχόλιο ...



...για ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας-Gazprom...
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Άννα Κάισα Ιτκόνεν, κληθείσα σήμερα να σχολιάσει την επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι...
η Επιτροπή είναι ενήμερη, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να αξιολογήσει την όποια συμφωνία ενδέχεται να προκύψει μεταξύ Ελλάδας και Gazprom, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν διαθέτει καμία πληροφορία, αφού δεν υπάρχει συμφωνία.

"Αντέχει και τον Μάιο η Αθήνα" λέει το Bloomberg...


... και βλέπει συμφωνία...
Συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών βλέπει το Bloomberg. Ελληνες αξιωματούχοι δηλώνουν στο Bloomberg ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές ενώ θα μπορούσε να...
κλείσει η συμφωνία εντός του μήνα.
Παράλληλα, σημειώνουν ότι η κίνηση που υποχρεώνει τους φορείς της γενικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην κεντρική τράπεζα, θα κρατήσει τη χώρα ζωντανή έως τα τέλη Μαΐου.
Τα ταμειακά διαθέσιμα αναμένεται να ενισχυθούν από την υλοποίηση της ΠΝΠ (πράξης νομοθετικού περιεχομένου) κατά 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αποθεματικά συνταξιοδοτικών ταμείων και κρατικών εταιριών, καθώς όπως είπαν δεν υπάρχει ανάγκη και αφ'ετέρου μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε το κλίμα ανασφάλειας...
tribune.gr

Το υπουργείο διαψεύδει το Πρώτο Θέμα...


undefinedΤο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού διαψεύδει ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (19/04/15), με τίτλο «Οι διπλο-τριπλοθεσίτες...
του Σταθάκη».

Αφού επαναλαμβάνει τις ανυπόστατες κατηγορίες για τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μάνο Μανουσάκη, στις οποίες έχει ήδη δοθεί απάντηση (Δελτίο Τύπου 7/4/2015), στη συνέχεια το δημοσίευμα εστιάζει στον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου, Χάρη Σαββίδη, υποστηρίζοντας ότι απασχολείται σε δύο ακόμη δουλειές.

Η πρώτη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι θέση Λέκτορα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο Χάρης Σαββίδης δίδαξε στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου ως συμβασιούχος (ΠΔ/407) στο διάστημα 2008-11 και έκτοτε δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το Πανεπιστήμιο. Η δεύτερη θέση φέρεται να είναι διευθυντική σε οικονομική εφημερίδα. Προφανώς αναφέρονται στην εφημερίδα Ημερησία, όπου όμως ο κ. Σαββίδης ποτέ δεν εργάστηκε ως διευθυντής – αντιθέτως ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ. Στην εφημερίδα εργάστηκε από το 1998 και πρόσφατα παραιτήθηκε για να αναλάβει ως αποκλειστική απασχόληση τη θέση στο Υπουργείο. Ίσως οι συντάκτες του δημοσιεύματος είναι εξοικειωμένοι με διαφορετικές πρακτικές αλλά εφεξής θα πρέπει να συνηθίσουν την ηθική της σημερινής κυβέρνησης...
left.gr

Γιούνκερ: Είμαι 100% σίγουρος ...


Γιούνκερ: Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή μου - Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα πάμε σε Grexit - Media
...ότι δεν θα πάμε σε Grexit...
Την υπομονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δοκιμάζει η Ελλάδα, λεει ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προειδοποιεί, πως, "είμαστε έτοιμοι για τα πάντα". Αν και ...
οπως τονίζει, "είμαι 100% σίγουρος πως δεν θα υπάρξει Grexit".

Ο... Ζ. Κ. Γιούνκερ χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν με τα τεχνικά κλιμάκια.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο περιοδικό Ρolitico, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι χαρακτηρίζοντας το γεγονός όχι απλά παράξενο, αλλά και απαράδεκτο. « Ασχολούμαι με το αποκαλούμενο «ελληνικό πρόβλημα» εδώ και πολλά χρόνια», λέει για να διορθώσει τον εαυτό του αμέσως. «Όχι, όχι αποκαλούμενο πρόβλημα, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά  κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

Ομολογεί πως στο παρελθόν έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα. «Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εντωμεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω». Παρόλα αυτά παραμένει αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει στο politico. Aισιοδοξία που δεν έχει σχέση με συγκεκριμένη πρόοδο των εργασιών, αλλά κυρίως με το απλό γεγονός ότι η εναλλακτική θα είναι απλά αφάνταστη. Ερωτηθείς σχετικά, αρνείται να αναπτύξει εφιαλτικά σενάρια που δεν θεωρεί πάντως απίθανα και προειδοποιεί ότι «η αποτυχία της Ελλάδας να τα καταφέρει θα έχει συνέπειες το εύρος των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε».
«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αποκλείω 100% Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» δηλώνει. Προσθέτει πως τις τελευταίες μέρες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα.

Το περιοδικό Ρolitico στο άρθρο του, δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο ηλικίας 60 ετών Γιούνκερ, έχει υψηλές προσδοκίες για την προεδρία του και όταν ανέλαβε περιέγραψε την ομάδα του ως «την τελευταία ευκαιρία», αναφερόμενος στην άποψη που έχει τα τελευταία χρόνια η κοινή γνώμη για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

"Αυτά μέχρι την 21η του Απρίλη, που γίνεται το κόλπο...


 Χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα"...
Μια αφηγηση του κορυφαιου τραγουδιστη Αντωνη Καλογιάννη σε παλαιοτερη συνεντευξη στον  Στελιο Κουλογλου  στην εκπομπή "Ρεπορταζ χωρίς σύνορα» της ΕΤ1, που...
μεταδόθηκε στις 3 Μαΐου 2007, για τo πως τον βρηκε η 21η Απριλίου:

«Ξεκινάμε  σ’ αυτή την μπουάτ, το «Τζάκι», όπου διαδηλώσεις κάθε μέρα. Διαδήλωση από κόσμο. Αυτά μέχρι την 21η του Απρίλη, που γίνεται το κόλπο. Χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα. Τότε σε ένα διάλειμμα λοιπόν, πήγαμε και πήραμε την «Αυγή» από την Ομόνοια, η οποία έγραφε «Να γιατί δε θα γίνει δικτατορία στην Ελλάδα». Του φίλου μου του Αγγελου Διαμαντόπουλου, συχωρεμένος να είναι.
Θυμάμαι εκείνο το βράδυ. Δε θυμάμαι αν ήταν στο μαγαζί ο Μανδηλαράς, δεν το θυμάμαι αυτό το πράγμα, γιατί είχαμε πολύ κόσμο κάθε μέρα. Ήταν σαφώς ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ήταν η Τζένη Καρέζη και άλλοι άνθρωποι του κινηματογράφου, του θεάτρου, των γραμμάτων.
Πραγματικά αφού τελειώσαμε, φεύγουμε χωρίς να πάρουμε χαμπάρι. Τότε αυτοκίνητο δεν είχαμε όλοι. Είχε μόνο ο Λάκης Καρνέζης και με έβαλε για να με πάει σπίτι μου όπως κάθε βράδυ. Φτάνοντας λοιπόν στην Ομόνοια, βλέπουμε ένα σκηνικό, προβολείς, πράγματα, στρατιωτικούς. Λέω, θα γυρίζουν κανένα φιλμ. Όπου ένας καλός υπολοχαγός, όταν τον ρώτησα «τι συμβαίνει κύριε υπολοχαγέ;», βγάζει ένα πιστόλι, το βάζει στο αυτοκίνητο και λέει «να πάρετε δρόμο, αυτό συμβαίνει».
Ο Λάκης τρομαγμένος με παρατάει στη Πατησίων, στον ΟΤΕ, και εγώ παίρνω ένα ταξί για να γυρίσω σπίτι, στην Καισαριανή, και θυμάμαι τον ταξιτζή ο οποίος ρετάριζε, ήταν κεκές. Του λέω «Τι γίνεται; Τι συμβαίνει;» Και μου λέει «Την κά...κα..κανανε οι μπαγάσηδες».
-Ποιά κάνανε;.
 «Βλάκας είσαι;» μου λέει, «Δικτατορία».
Τηλέφωνα στο σπίτι κομμένα. Τα πάντα.Όλοι πάλι με το βαλιτσάκι στο χέρι, έτοιμοι. Είχαν ένα ξύλινο βαλιτσάκι, ο πεθερός μου, το οποίο είχε πάντα έτοιμο για φευγιό...

Από τό "αρχείο" τού Αρκά


Κρούγκμαν: Να μη χαθεί η ψυχραιμία...



Την ανησυχία ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορεί να υποφέρουν από ένα φοβερό ατύχημα και μια μη απαραίτητη ρήξη που θα αποτελέσει βαριά σκιά για το μέλλον εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους "New York Times" το οποίο ξεκινάει με...
τη φράση «Δεν νομίζετε ότι θέλουν να μας κάνουν να αποτύχουμε;», ερώτηση που του έγινε στην Ελλάδα.
Ο Κρούγκμαν αν και αναφέρει πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μια ομάδα αδυσώπητων πιστωτών που θα προτιμούσε να υπάρξει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ, αντί να δει να επιτυγχάνει μια ελληνική αριστερή κυβέρνηση και αφού ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει περισσότερη καλή θέληση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού από ό,τι πιστεύουν πολλοί Έλληνες, γράφει τα εξής: «Έφυγα φοβούμενος ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορεί να υποφέρουν από ένα φοβερό ατύχημα, μια μη απαραίτητη ρήξη που θα αποτελέσει βαριά σκιά για το μέλλον».

Όπως εξηγεί, μπορεί να αποφευχθεί μια έξοδος από το ευρώ που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη, αρκεί να υπάρξει μια αξιοπρεπής λύση.

«Ίσως είναι αλήθεια αυτό που λένε οι πιστωτές ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Τι να περιμένει όμως κανείς όταν κόμματα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από διακυβέρνηση αναλαμβάνουν την εξουσία από ένα καθεστώς που έχει χάσει την αξιοπιστία του;», υπογραμμίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι πιστωτές της Ελλάδος απαιτούν μέτρα – όπως περικοπές συντάξεων και απασχόληση στο Δημόσιο – τα οποία μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να δεχτεί. «Δεν χρειάζεται να γίνουν έτσι τα πράγματα. Είναι αλήθεια ότι για να αποφευχθούν τα χειρότερα οι πιστωτές θα πρέπει να δώσουν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, το οποίο θα ανακυκλωθεί άμεσα σε αποπληρωμές χρέους. Ας αναλογιστούμε όμως την εναλλακτική. Το τελευταίο που θέλει η Ευρώπη είναι να χαθεί η ψυχραιμία και να επέλθει ακόμη μία καταστροφή, μια που θα είναι εντελώς αδικαιολόγητη», καταλήγει.

Der Standard: «Κακοί Έλληνες, καλή τρόικα»

Der Standard: Η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα



Ελάχιστη χαρακτηρίζει την αυτοκριτική που έχουν κάνει οι πιστωτές της Αθήνας η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επισημαίνοντας ότι «η τρόικα - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - απέτυχε παταγωδώς με τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια για την Ελλάδα».
Ως παράδειγμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, δήλωσε στην Ουάσιγκτον πως είναι πια καιρός να διαμορφωθεί στην Ελλάδα μια αποτελεσματική είσπραξη φόρων, με την  «Der Standard» να σχολιάζει ότι «προκαλεί έκπληξη που ο Τόμσεν δεν κοκκίνισε κάνοντας αυτές τις δηλώσεις, διότι αυτός και οι συνάδελφοί του αλωνίζουν στην Αθήνα από το 2010».
«Εάν όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν ήταν δυνατό να διαμορφώσει λογικά ένα συγκριτικά απλό σημείο, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε η τρόικα απέτυχε τουλάχιστον το ίδιο όπως οι Έλληνες», γράφει η «Der Standard» για να αναρωτηθεί στη συνέχεια «πού ήταν λοιπόν όλοι αυτοί οι ελεγκτές», και στη συνέχεια να συμπεράνει πως «είτε δεν έλαβαν σοβαρά τους ίδιους τους όρους τους, είτε αποδέχθηκαν κάθε καθυστέρηση».
Στο σχόλιο σημειώνεται ότι θα πρέπει κανείς να παραδεχθεί ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, ενώ η γενική εξαγγελία του ΔΝΤ ότι θέλει μελλοντικά να θέτει λιγότερους όρους χαρακτηρίζεται «καλή αλλά όχι αρκετά συγκεκριμένη».
Στον κόσμο της αναπτυξιακής βοήθειας υπάρχει η χαρακτηριστική λέξη Ownership, δηλαδή ότι τα προγράμματα μπορούν να λειτουργούν μόνον εάν μια χώρα συμμετέχει στη διαμόρφωση των μέτρων και εφαρμόζει με δική της ευθύνη και ίσως αυτό θα πρέπει να συζητήσουν ΔΝΤ, Αθήνα και Βερολίνο, αναφέρει η εφημερίδα. Όπως επισημαίνεται στο σχόλιο, σε μια τόσο περίπλοκη υπόθεση όπως η κρίση στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι περισσότεροι συγκρατημένοι εκείνοι που δίνουν συμβουλές.
Καταλήγοντας, η εφημερίδα εκτιμά ότι μια αυτοκριτική της τρόικα μπορεί να μην έκανε καλύτερα τα πράγματα, ωστόσο η παραδοχή ότι όλοι έχουν κάνει λάθη θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ
tvxs.gr

Στοχοποίηση

«Πρώτο Θέμα» - Πρώτο Κάρφωμα των μαρτύρων κατηγορίας

undefined
Το αυγό του φιδιού ξαναχτυπά. Χωρίς κουκούλα, χωρίς μάσκες και με το θράσος της εγκληματικής ασυλίας, αναδύεται ξανά μέσα από τις λάσπες της μπανιέρας. Και δικαιώνει τον ρόλο του, δίνοντας στεγνά κι αβίαστα, στα τάγματα εφόδου νέα εν δυνάμει θύματα - με  πλήρη στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα. 
Το δε δημοσίευμα, με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Δείτε ποιοί είναι οι μάρτυρες κατηγορίας της Χρυσής Αυγής», έρχεται την ώρα που ήδη υπήρξαν ενέδρες και επιθέσεις Χρυσαυγιτών κατά μαρτύρων κατηγορίας. Αρκετές ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να κατεβάσει το σχετικό δημοσίευμα
Προφανώς δεν θα είναι η τελευταία και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά, που το «Πρώτο Θέμα» θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες... της Δημοκρατίας αποθεώνοντας το ναζιστικό μόρφωμα. 
Μια μικρή, και πρόχειρη αναδρομή, στα έργα και τις ημέρες του έχει να μας προφέρει:
  • Το ιστορικό, πλέον, «ρεπορτάζ» με «τις γριούλες που πήγαιναν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών». Στην πραγματικότητα και όπως αποδείχθηκε αργότερα, η «προστατευόμενη» γριούλα στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» ήταν η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του τοπάρχη της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη.
  • Το επικό φωτο-ρεπορτάζ από τις... τρυφερές στιγμές που πέρναγε ο Ηλίας Κασιδιάρης με την παρέα του στις παραλίες της Αττικής, με τη σβάστικα να φιγουράρει στο μπράτσο του Χρυσαυγίτη βουλευτή. Με ολίγη από lifestyle ξεπλύθηκε τότε αρκετή από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το... αδαές κοινό πληροφορήθηκε επίσης πως η σβάστικα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αρχαιοελληνικό σύμβολο.
  • Την απόλυτη ασέλγεια στη μνήμη, τη ζωή και το θάνατο: Τη δημοσίευση της φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλο Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ναζί Γιώργο Ρουπακιά.
Στις... πιο μεγάλες προσφορές της εφημερίδας καταγράφεται επίσης και η δράση του χορηγού του «Πρώτου Θέματος» Αναστασίου Πάλλη στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί σημαίες και σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας...
tvxs.gr

Το «καρφί» Παπαδημούλη για Αβραμόπουλο


Με την Μεσόγειο να έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο χιλιάδων ψυχών και τις προσφυγικές ροές να έχουν αυξηθεί κατά πολύ, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. έχει πολλή δουλειά, ενόψει και της μεθαυριανής έκτακτης Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα της μετανάστευσης.


Και, επειδή το σαββατοκύριακο που πέρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν ήταν και πολύ… κινητικός, φρόντισε χθες να τον θέσει προ των ευθυνών του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο κ. Αβραμόπουλος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια», είπε στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χθες, ο ίδιος ο επίτροπος, περιορίστηκε σε μία δήλωση περί την ανάγκη «αλληλεγγύης και ενότητας». Δηλαδή επανέλαβε και για το μεταναστευτικό τη φράση που λέει εδώ και 20 χρόνια για όλα τα θέματα…
matrix24.gr

Από τό "αρχείο" τού Αρκά

Δέσποινα Μπάτρη



 Ή όλοι ή κανείς
Διηγήματα
Δέσποινα Μπάτρη

Στην αρχή ήταν η κρίση. Οι άνθρωποι μοιάζαμε –και μοιάζουμε– πιο αρπακτικοί από πριν. Ίσως από φόβο. Μετά θυμήθηκα εκείνη την παλιά οικογενειακή ιστορία για έναν πρόγονο που σε εποχές εκτός κρίσης παραλίγο να αφήσει ορφανά τα παιδιά του. Κυνηγούσε με μεγάλη παρέα στη Μακρόνησο, όταν μια οχιά τσίμπησε έναν σχεδόν άγνωστό του. Είχε εν τω μεταξύ πιάσει μπουρίνι και ο καϊκτσής αρνήθηκε να τους περάσει απέναντι για να τον πάνε στο νοσοκομείο. Τότε εκείνος του κόλλησε το κυνηγετικό του όπλο στον κρόταφο λέγοντας κάτι απλό, απλούστατο, ακόμα και απλοϊκό θα μπορούσε να πει κανείς: «Ή όλοι ή κανείς». Αρκούσε. Είχε πει ό,τι χρειαζόταν. Ήταν ο πατέρας μου.
Χρόνια μετά, αναρωτιόμουν τι έκανε αυτόν τον άνθρωπο να εκστομίσει τούτη τη φράση. Τι ήταν αυτό που του γέννησε τόση αυταπάρνηση. Στη συνέχεια, άρχισα να αναζητώ κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων ή στις ξεχασμένες σελίδες της σχετικά πρόσφατης Ιστορίας: ο Σαβάρς Καραπετιάν, Αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης, ο Χανς Λάνγκσντορφ, Γερμανός καπετάνιος θωρηκτού, αλλά και τέσσερις πάμφτωχες Πακιστανές ή μια γυναίκα από τα βουνά της βόρειας Αλβανίας. Όλοι αυτοί θυσίασαν κάτι δικό τους, κάτι σημαντικό για τους ίδιους, προκειμένου να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τέχνη είναι πιο διεισδυτική ορισμένες φορές από την επιστήμη. Κατορθώνει να αποκαλύπτει αυτό που η λογική της συστηματοποιημένης γνώσης αποτυγχάνει: το άρρητο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσο προχωρούσα, τόσο καταλάβαινα πως το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου ήταν πραγματικά σύνθετο. Ούτε ασφαλώς η καταγωγή ούτε το μορφωτικό επίπεδο ή η κοινωνική τάξη ούτε τα κίνητρα συνέπιπταν. Ούτε καν το είδος της κρίσης της εποχής όπου αυτοί οι άνθρωποι ανήκαν. Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισαν να ανακύπτουν ερωτήματα όπως: Γιατί αποσιωπήθηκε ή αγνοήθηκε ο αλτρουισμός τους; Πόσο εύκολη ήταν η απόφασή τους; Ήταν απόφαση της στιγμής ή είχε να κάνει με την ευρύτερη στάση ζωής τους; Κέρδισαν ή μόνο έχασαν – ζωή, καριέρα, όνειρα, αγαπημένα πρόσωπα; Εξαναγκάστηκαν να πράξουν ό,τι έπραξαν και, αν ναι, ποια ανάγκη τούς ώθησε; Θέλανε αυτοί που σώθηκαν να θυσιαστεί κάποιος για χάρη τους; Τα ερωτηματικά διαρκώς συσσωρεύονταν.
Σύντομα κατέληξα πως σημασία δεν έχουν τόσο οι απαντήσεις, όσο τα ερωτήματα. Ίσως ούτε αυτά. Σημασία έχουν κυρίως οι αληθινές πράξεις αυτών των ηρώων, που κάθε άλλο παρά αποκύημα της φαντασίας ενός συγγραφέα είναι. Είναι όλοι τους υπαρκτά πρόσωπα που συνδιαλέγονται με μυθοπλαστικά. Φρονούσα πως με αυτόν τον τρόπο θα φωτίσω περισσότερο τις πράξεις τους, θα ωθήσω την κατανόησή τους λίγο παραπέρα.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα ήταν άλλο: όσο κι αν μελετούσα για να εμβαθύνω κατά το δυνατόν στο θέμα, όσα ερωτήματα κι αν διατύπωνα νοερά, πάντα κάτι ξέφευγε, που φαινόταν αδύνατον να το κατακτήσω με τη σχεδόν επιστημονική κατάταξη των στοιχείων που συνέλεγα. Τότε ήταν που αποπειράθηκα να μετατρέψω τις περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων σε ιστορίες, σε διηγήματα υπό τον τίτλο 
Ή όλοι ή κανείς, με την ελπίδα ότι η λογοτεχνική προσέγγιση θα με αφήσει να δω, έστω και αμυδρά, έστω και εξ αποστάσεως, αυτό που η απλή συσσώρευση πληροφοριών μού απέκρυβε: την ουσία. Η τέχνη είναι πιο διεισδυτική ορισμένες φορές από την επιστήμη. Κατορθώνει να αποκαλύπτει αυτό που η λογική της συστηματοποιημένης γνώσης αποτυγχάνει: το άρρητο.
Δεν γνωρίζω τι πέτυχα για τον αναγνώστη. Εκείνο που ξέρω είναι πως τελικά το Ή όλοι ή κανείς υπήρξε για μένα ένας τρόπος να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου και τον άλλο. Γιατί εκτός από την ανάγνωση, η άσκηση της γραφής –για να παραφράσω τον θεωρητικό της λογοτεχνίας Αντουάν Κομπανιόν– είναι ένας από τους τόπους «μαθητείας του εαυτού και του άλλου».
Δέσποινα Μπάτρη

Τα «ατοπήματα» της προέδρου

Η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΟ πρόεδρος της Βουλής είναι, από το Σύνταγμα, ο τρίτος σημαντικός θεσμικός παράγοντας της χώρας, μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | 

Το υποτιθέμενο περιστατικό της Αιδηψού το μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να εισέβαλε μαινόμενη σε βενζινάδικο, ως θηλυκός Τσαρλς Μπρόνσον, και να ξεκίνησε καβγά τρικούβερτο με το προσωπικό για δύο (!) συνεχείς μέρες. Μόνον ότι πυρπόλησε το βενζινάδικο κι εκτέλεσε επιτόπου απαξάπαντες τους αυτόπτες μάρτυρες δεν μάθαμε, αλλά την επόμενη φορά θα ενημερωθούμε και γι’ αυτό. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι πως θα υπάρξει και επόμενη φορά που θα στοχοποιηθεί από κάποιο μέσο.
Κάθε τρεις και λίγο δέχεται ομοβροντίες πυρών από μέσα ενημέρωσης, αντιπολιτευόμενα κόμματα αλλά και άσπονδους φίλους εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου. Δεν είναι λίγοι οι ακροβολισμένοι επικριτές της που, σε κάθε ευκαιρία, εκτοξεύουν μύδρους εναντίον της, με αφορμή τις επιλογές της: από τον τρόπο που λειτουργεί ως πρόεδρος μέχρι το σακάκι που διάλεξε να φορέσει σε μια συνεδρίαση. Ποια είναι, όμως, τα «ατοπήματα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που προκαλούν τόση φασαρία γύρω από το όνομά της;
Επιθυμεί να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχει διαβιβάσει στη Βουλή η ελληνική Δικαιοσύνη και που χρονίζουν λόγω εσκεμμένης κωλυσιεργίας των προηγούμενων προέδρων και κυβερνήσεων. Ως πρόθεση και μόνο, θορυβεί πολλούς.
Προσπαθεί να επαναφέρει την αυτονομία του Κοινοβουλίου έναντι της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Βουλής είναι, από το Σύνταγμα, ο τρίτος σημαντικός θεσμικός παράγοντας της χώρας, μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει μάθει να λειτουργεί ως πρωθυπουργική παντοκρατορία, η αυτονόητη επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου ξενίζει και προκαλεί τριγμούς.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, προσπαθεί να παράγει παράλληλο πολιτικό έργο μέσω της σύστασης επιτροπών και της διερεύνησης δυνατοτήτων (λογιστικός έλεγχος χρέους, κατοχικό δάνειο και γερμανικές επανορθώσεις κ.ά.), χωρίς τη χειραγώγηση της κυβέρνησης. Αν και έχει κάθε δικαίωμα –αν όχι υποχρέωση– να το πράξει, προκαλεί ακόμα και την εκτόξευση φίλιων πυρών εναντίον της.
Εχει τη θέληση να εφαρμόσει τον κανονισμό της Βουλής χωρίς διακρίσεις, ακόμα κι όταν πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος της Βουλής και οι κάθε λογής θεσμικοί παράγοντες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους κανόνες και να πράττουν απρόσκοπτα κι ανεπηρέαστα, με όποιον κι αν έχουν να κάνουν. Η στρεβλή λειτουργία του πολιτεύματος και η παράκαμψη θεσμών και κανόνων υπήρξε άλλωστε μια από τις γενεσιουργούς αιτίες της διόγκωσης της Χρυσής Αυγής.
Δεν κράτησε ποτέ το στόμα της κλειστό στο παρελθόν, κάθε φορά που διαπίστωνε μεθοδεύσεις, ατοπήματα και εκτροπές στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πολλοί δεν το έχουν ξεχάσει. Είναι νέα σε ηλικία, γυναίκα, δεν ακολουθεί την πεπατημένη του lifestyle στις δημόσιες εμφανίσεις της. Και όλα αυτά για κάποιους είναι ασυγχώρητα.
Συχνά της καταλογίζεται πολιτική φιλοδοξία. Από πότε είναι κακό να έχει κάποιος φιλοδοξίες κάθε είδους, όσο κινούνται σε σύννομο και ηθικό πλαίσιο; Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να τις ικανοποιήσει και τα μέσα που μετέρχεται για να επιτύχει τους στόχους της, αυτά είναι προς εξέταση και κριτική. Αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να ικανοποιήσει τις πολιτικές της φιλοδοξίες αναβαθμίζοντας και όχι χειραγωγώντας τους θεσμούς που υπηρετεί, αν επιθυμεί την προσωπική της διάκριση και ανέλιξη μέσω της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, καμία αντίρρηση.

Μια μπανιέρα γεμάτη κόπρανα


undefined Ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της λογικής η προπαγάνδα

Πόσες φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις μπορούν να χωρέσουν στους τίτλους ενός δημοσιεύματος; Η απάντηση είναι όλες!
«Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: 'Λιάζεται' το λιμενικό με το Δρίτσα της Τασίας...και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Πολιτική γκουρού (η Τασία Χριστοδουλοπούλου) του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγει τα δικαιώματα και τον εθνομηδενισμό σε ιδεολογία».
Με αυτούς τους τίτλους προλόγισε το αντίστοιχο τετρασέλιδό της η ελληνική BILD του Αναστασιάδη-Καραμήτσου-Σρόιτερ. 
Ο οχετός της «δημοσιογραφίας» του Θέμου Αναστασιάδη ξεκίνησε με τα ρατσιστικά αστεία και τα μισαλλόδοξα σχόλια για τους αλβανούς, τους «γυφτοσκοπιανούς», τους μαύρους, τους βρωμιάρηδες «λαθρο»μετανάστες, με τα διαχρονικά σεξιστικά αστεία σε βάρος γυναικών και με την συνεχή προβολή των ναζιστών της χρυσής αυγής.
Ενώνοντας στο παρελθόν τις «δυνάμεις» του με τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και του κιτρινισμού, του άλλου μέλους της ζοφερής μπανιέρας, χάρη στην απόλυτη επικράτηση της μιντιακής διαπλοκής, είτε με εκβιαστικά είτε με διθυραμβικά ρεπορτάζ τρύπωσε παντού. 
Μετά τα γνωστά σκάνδαλα και αφού δικαιωμένος άσπιλος και αθώος επανήλθε στον αγώνα της «ενημέρωσης» κυριάρχησε με το Πρώτο Θέμα στον Τύπο και με τις «ξανθιές» στην τηλεόραση. Oι συνεχείς επιθετικές αναφορές της εφημερίδας στους «λαθρο»μετανάστες και σε κάθε μειοψηφική ομάδα που προσπαθεί να επιβιώσει στον κοινωνικό ιστό παραβιάζουν όλα τα άρθρα όχι μόνο του αντιρατσιστικού νόμου αλλά του Συντάγματος για να μην αναφερθούμε στη δημοσιογραφική δεοντολογία που μόνο σαν αστείο εκλαμβάνεται πλέον από τη συγκεκριμένη φυλλάδα. 
Σήμερα λοιπόν τολμάει αυτός ο συγκεκριμένος εκδότης να πιάνει στο στόμα του το Θοδωρή Δρίτσα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντας τους ως το «ζεύγος της λαθροσυμφοράς» που άφησαν τα νησιά να γεμίσουν με λαθρομετανάστες, αλλάζοντας σκόπιμα την φράση της Τ. Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες (που έχουν το δικαίωμα) να λιάζονται στις πλατείες και αποδίδοντας την σε υποτιθέμενη προσβολή στο έργο των λιμενικών. Η ιστορία και το ήθος του καθενός είναι γνωστή και θα ήταν αδιανόητο να ασχοληθεί κανείς με το ρυπαρογράφημα του Πρώτου Θέματος. 
Ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της λογικής η προπαγάνδα για το ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα λόγω της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης χωρίς καμιά αναφορά βέβαια στις γειτονικές χώρες όπου οι ροές πενταπλασιάστηκαν λόγω των άγριων πολέμων και εμφύλιων συγκρούσεων όπου όλοι οι “καθαρόαιμοι” δυτικοί έβαλαν το χεράκι τους.
Δεν γνωρίζει άραγε το «επιτελείο» του εκδότη ότι η επίσημη οδηγία και του προηγούμενου υπουργού ναυτιλίας αλλά και όλες οι διεθνείς Συμβάσεις αναφέρουν επί λέξει την ανάγκη για διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν και απαγορεύουν απολύτως την μέθοδο της βίαιης επαναπροώθησης που οδηγεί στο να γεμίζει ο βυθός με πτώματα ανθρώπων;
Προφανώς η εφημερίδα αδιαφορεί για την οδηγία αυτή και επιμένει στο ρατσιστικό της κρεσέντο. Ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισης των ναζιστών στην αυριανή δίκη είναι παρόν και είναι πρώτος σε κυκλοφορία. 
Καθόλου περίεργο ότι όλο το ρεπορτάζ ανέβηκε αμέσως στην ιστοσελίδα της χρυσής αυγής.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Financial Times: «Νήπιο με κρίση οργής οι ελληνικές αρχές»


Financial Times: «Νήπιο με κρίση οργής οι ελληνικές αρχές»
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας το «ξεπούλημα» στα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την απόδοση του 3ετούς ομολόγου να είναι στο 26,96% και του 10ετούς στο 13,03%. 
Όπως αναφέρουν οι Financial Times το ξεπούλημα ήλθε μετά τις αναφορές της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τις οποίες κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναιρέσει την πολιτική κατά των μέτρων λιτότητας και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία.
«Δεν περιμένουμε η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να χάσει πληρωμές φαίνεται τώρα όλο και πιο πιθανό », δήλωσε στους Financial Times η Ειρήνη Τσεκερίδου αναλύτρια της Julius Baer. 
Άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνει πως ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν ήταν τόσο ενωμένο το Eurogroup , αλλά και η τρόικα όσο σήμερα σχετικά με το θέμα της Ελλάδος.
«Όλοι είναι βαθιά απογοητευμένοι με τους θεατρινισμούς της Ελλάδας», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως κανείς δεν καταλαβαίνει τη συμπεριφορά της Ελλάδας, η οποία αποφεύγει τις συζητήσεις από τον Φεβρουάριο όταν υπήρξε μία περιγραμματική συμφωνία.
«Πολλοί δηλώνουν κατ’ ιδίαν ότι οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται σαν νήπιο με κρίση οργής. Λένε πως είναι απαράδεκτο. Όπως όμως, οι γονείς έχουν πολλές φορές διαφορετική άποψη για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ησυχάσουν το παιδί τους που ουρλιάζει, έτσι και η ευρωπαϊκή αρμονία δεν επεκτείνεται σε συμφωνία για την καλύτερη στρατηγική χειρισμού της ελληνικής κυβέρνησης», τονίζεται στο δημοσίευμα. 
Κατά την εφημερίδα η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της υπόθεσης είναι πως κανείς δεν έχει πειστεί ότι αυτό το ξέσπασμα οργής στην Αθήνα κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Tα ΕΛΤΑ τιμούν oκτώ προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα

Οκτώ προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα τιμούν τα ΕΛΤΑ

Οκτώ προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα απεικονίζονται στη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Τρίτη 21η Απριλίου.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Ελή, Νικηφόρο Μανδηλαρά, Γιώργο Τσαρουχά και Γιάννη Χαλκίδη, αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από τα όργανα του δικτατορικού καθεστώτος το πρώτο διάστημα της εγκαθίδρυσής του.
Στην ίδια σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνονται οι Σάκης Καράγιωργας, Σπύρος Μουστακλής και Δημήτρης Οπρόπουλος, οι οποίοι εξαιτίας της αντιστασιακής τους δράσης υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια στα κολαστήρια της χούντας που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην υπόλοιπη ζωή τους.



Επίσης, στη συγκεκριμένη σειρά απεικονίζεται και ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης, ο οποίος έκλεισε ο ίδιος τον κύκλο της ζωής του αυτοπυρπολούμενος στην Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.
Η νέα σειρά παρουσιάζεται αύριο, Τρίτη, στο Μουσείο 
 Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης, ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ και θα διατίθεται από τα ΕΛΤΑ μέχρι και τις 20 Απριλίου 2016. Το κόστος των διπλών γραμματοσήμων είναι 0,72 και 0,90 ευρώ.
Επίσης, κυκλοφορούν 6.000 σετ εικονογραφημένων φακέλων πρώτης ημέρας κυκλοφορίας έναντι 5 ευρώ το καθένα, 1.000 τεμάχια τυποποιημένων γραμματοσήμων κόστους 5,90 ευρώ ανά τεμάχιο, 1.000 απλά λευκώματα γραμματοσήμων προς 11,80 ευρώ το τεμάχιο και 1.000 σετ καρτών μάξιμουμ prepaid έναντι 12,80 ευρώ το σετ.
από tanea.gr

Συνάντηση Τσίπρα και Λαφαζάνη, με τον επικεφαλής της Gazprom...


undefined
Στην Αθήνα φτάνει αύριο Τρίτη (21/4) ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ, o οποίος θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού στις 14:00 θα έχει...

προηγηθεί συνάντησή του με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.

Ο Γλέζος καλεί τον Σόιμπλε...


...να απαντήσει για τις γερμανικές οφειλές...
Γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Μίκαελ Ροθ υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, αρμόδιο για...
ευρωπαϊκά θέματα, συναντήθηκε σήμερα, όπως είχε ζητήσει, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και τον κάλεσε για μια ακόμα φορά να απαντήσει πότε και πώς έληξε.

Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα. Ο Μίκαελ Ροθ, αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει...
enikos.gr