Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ερχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υπάρχουν πλέον πολύ μικρά χρονικά περιθώρια να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να αποφύγουν έτσι τα πρόστιμα και τις λοιπές ποινές που προβλέπει ο νόμος. 
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αποστέλλεται η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, για τον εντοπισμό - μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που θα διενεργηθούν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ - των ανασφάλιστων οχημάτων.
Για τους εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη υπάρχουν πλέον πολύ μικρά χρονικά περιθώρια να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να αποφύγουν έτσι τα πρόστιμα και τις λοιπές ποινές που προβλέπει ο νόμος.
Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από πέρυσι. Ωστόσο, λόγω των καθυστερήσεων το μέτρο αναβλήθηκε και πλέον η αποστολή των ειδοποιητηρίων προγραμματίζεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με το που θα παραλάβουν το ειδοποιητήριο, οι οδηγοί θα έχουν χρονικό περιθώριο ολίγων ημερών να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας εκτός από το ασφάλιστρο και ένα παράβολο των 250 ευρώ. Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτή η επιβάρυνση των 250 ευρώ η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί ακόμη και με διπλασιασμό του ασφαλίστρου; Αν κάποιος σπεύσει «εδώ και τώρα» να καλυφθεί.
Η ασφαλιστική αγορά, έχει ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Στους οδηγούς, προσφέρονται ολοένα και φθηνότερες λύσεις για την κάλυψη του οχήματος έστω με τις βασικές καλύψεις που προβλέπει ο νόμος ενώ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών «ανθεί» τους τελευταίους μήνες η «on line» ασφάλιση, λύση που επιτρέπει στους οδηγούς να αποκτήσουν το συμβόλαιό τους χωρίς καν να μετακινηθούν από το γραφείο τους.
Οι διασταυρώσεις που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία και με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, έχει προφανές δημοσιονομικό ενδιαφέρον καθώς ακόμη και στον κρατικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί πρόβλεψη για είσπραξη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω των παραβόλων και των προστίμων.
Να σημειωθεί ότι βάσει της νομοθεσίας, το παράβολο των 250 ευρώ είναι η ελάχιστη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία για όσους εντοπιστούν να έχουν αυτοκίνητο σε κυκλοφορία χωρίς να το έχουν ασφαλίσει. Προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση ελέγχου, αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας αλλά και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. 

naftemporiki.gr

Στήριξη από Γιούνκερ στο προσφυγικό


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ 
Μία ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την προσφυγική κρίση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Ο Γιούνκερ φέρεται να συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και για τη συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν πως κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συζήτησης που προηγήθηκε, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών-μελών της Ε.Ε., καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.
Επίσης, φέρεται να επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων.
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ότι οι δύο άνδρες μίλησαν και για το ελληνικό πρόγραμμα, για το συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δίνει «μάχη» σε διπλό ταμπλό, καθώς στις συνεχείς επαφές του με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα εστιάσει τόσο στο θέμα της προσφυγικής κρίσης όσο και της αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους εκπροσώπους των δανειστών.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος στη διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας το πρωί της Παρασκευής στη δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακυρώθηκε η σύνοδος των «11»

Η αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα οδήγησε στην ακύρωση της προγραμματισμένης -για το μεσημέρι της Πέμπτης- συνάντησης στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 10 χωρών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. 
Το παραπάνω ανέφεραν διπλωματικές πηγές, το βράδυ της Τετάρτης, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, μετά την πολύνεκρη επίθεση στη γείτονα χώρα. 
Σε κάθε περίπτωση, η απουσία του Νταβούτογλου μετριάζει τις όποιες προσδοκίες για τα αποτελέσματα της συνόδου

Τελεσίγραφο από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης

Την ίδια στιγμή, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης διεμήνυσαν σήμερα ότι εάν δεν εφαρμοστεί αποτελεσματικά η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών, οι ίδιες θα ενισχύσουν την προστασία των δικών τους συνόρων.
«Εάν η ροή των 1.500-2.000 ανθρώπων την ημέρα συνεχιστεί έως τα μέσα Μαρτίου, θα είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της και εμείς θα έχουμε την ανάγκη μιας άλλου είδους προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων» δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τσεχίας Τόμας Προύζα. 
Το τελεσίγραφο δόθηκε στα μέσα Μαρτίου, καθώς τότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη σύνοδος κορυφής.
Παράλληλα, οι χώρες της «ομάδας Βίσεγκραντ» (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) υποσχέθηκαν στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ ότι θα τις βοηθήσουν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν τεθούν σε ισχύ επαρκή μέτρα στα τουρκικά σύνορα έως τα μέσα Μαρτίου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Νότες ρετρό - αποχαιρετισμός της «Εφ.Συν.» στον Γιάννη Καλαϊτζή

Ο αποχαιρετισμός της «Εφ.Συν.» στον Γιάννη Καλαϊτζή
 
Δημήτρης Νανούρης

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
22:04 | 17 Φεβ. 2016
tvxs.gr
1. Μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικό κοιτώνα στο κέντρο της Άγκυρας. Το σημείο είναι πολύ κοντά στο γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια. Πάνω από 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
2. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτηση του για λόγους «ευθιξίας», μετά τον σάλο που προκλήθηκε από σχετικά με τη δήλωση του ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες. Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το μέλλον του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ υφυπουργού μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. 
3. Δυο νεόδμητα στρατόπεδα και μια κατά συνθήκη νέα συμμαχία αναμετρώνται στις Βρυξέλλες υπό το βάρος του προσφυγικού και επαναπροσδιορίζουν από αύριο το μέλλον – κι ίσως και τον χάρτη – της Ευρώπης.
4. Nέα νάρκη στην αξιολόγηση βάζει το ΔΝΤ απαιτώντας, σύμφωνα με το Bloomberg, πλήρη απελευθέρωση στις πωλήσεις κόκκινων δανείων.
5. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, ταυτοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Μπόργιανς με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της UBS. Όμως τα «λαβράκια» της λίστας δεν περιορίζονται στους πολιτικούς, αλλά και σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, τραγουδιστές ακόμη και ανεπάγγελτους με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Διαβάστε επίσης: Τι απαντάει η Έλλη Στάη για τη λίστα Μπόργιανς
6. Το νέο σόου που έδωσαν σήμερα οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε τα πάντα. Προκλήσεις, ύβρεις, απειλές αλλά και κάμερες για να απαθανατίσουν τα κατορθώματα τους. Μάλιστα για να είναι βέβαιος ότι το κοινό θα τον δει να παραληρεί ο γνωστός πρωταγωνιστής τέτοιων σκηνών Ηλίας Κασιδιάρης, έστησε από μόνος του την κάμερα του κινητού του, για να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του.
7. Αντιδράσεις ξεσήκωσαν τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δείτε την επίμαχη δήλωση αλλά και την απάντηση του ηθοποιού στα Άτομα με Αναπηρία. Διαβάστε επίσης: Ο Λαζόπουλος, ο Μητσοτάκης και το αποκαλυπτικό θέμα του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα». 
8. Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος. Ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του με την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate. Ο άνθρωπος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA. 
9. Ένα ακόμη περιστατικό, που καταδεικνύει την τραγωδία των προσφύγων, καταγράφηκε στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης στη Χίο. Ένα ζευγάρι Αφγανών, που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, έφτασε με μια βάρκα στο νησί αγκαλιά με το νεκρό παιδί τους, μόλις τεσσάρων ετών.
10. Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος της Έβδομης Τέχνης, καθώς αποχαιρετά έναν σπουδαίο και αυθεντικό κινηματογραφιστή. Ο Αντρέι Ζουλάφσκι, έφυγε σε ηλικία 75 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Ο εμβληματικός Πολωνός σκηνοθέτης, που μας ταξίδεψε μοναδικά μέσα από τις ταινίες, υπήρξε ένας πιστός και ακούραστος υπηρέτης του Σινεμά. 
11. Δύο ελληνικές παραλίες, αλλά όχι από τις γνωστές για την ομορφιά τους, συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τις καλύτερες 50 παραλίες του κόσμου ο βρετανικός Guardian. Δείτε ποιες είναι!
ΕΧΤΡΑ
Διαβάστε επίσης στο tvxs.gr ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον εκκεντρικό και ασυμβίβαστο συνθέτη της τζαζ Τελόνιους Μονκ, ενημερωθείτε για ένα πολύ ιδιαίτερο project που ετοιμάζει ο Γερμανός κινηματογραφιστής Όλιβερ Κυρ για τα παιδιά της Ευρώπης και μάθετε γιατί η Ελλάδα καλλιεργούσε και εξήγαγε κάνναβη προ Μεταξά και μετά σταμάτησε να το κάνει…
* Σκίτσο του Σατυρικού για το Ποντίκι 

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά τη δήλωσή του ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες
Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά τη δήλωσή του ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες


Την παραίτησή του έθεσε στην διάθεση του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  ο Π. Σγουρίδης υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά την δήλωσή του ότι ο «Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα με την επιστροφή του στις Βρυξέλλες. 


Σγουρίδης για Τσίπρα: Παραπλάνησε τους αγρότες

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η δήλωση - βόμβα του κ. Σγουρίδη έγινε στην πρωινή εκπομπή του MAXIMUM 93,6.

«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε. Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»;

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης. 
tanea.gr

Μετακίνηση-έκπληξη του Μανώλη Σφακιανάκη...

 ...από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μετακίνηση-έκπληξη του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εκπληξη πρώτου μεγέθους αποτελεί η μετακίνηση από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο Σφακιανάκης κρίθηκε διατηρητέος ως προς τον βαθμό του, ωστόσο μετακινείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μία ανενεργή υπηρεσία - στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. 

tanea.gr

Τραγάκης, o... στυλίστας της Βουλής...

Αν λέει αλήθεια ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης τότε η Βουλή των Ελλήνων συνεργάστηκε και με τον σκηνογράφο, ζωγράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Παπαδάκη (γνωστότερο ως Μετζικώφ). Και πού νομίζετε ότι υπήρξε η συνεργασία; 

Στους...
καναπέδες της Βουλής οι οποίοι έγιναν καινούργιοι αποβάλλοντας το εκρού χρώμα που είχαν για χρόνια. 

Ο κ. Τραγάκης, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, μπήκε στο Εντευκτήριο της Βουλής περιχαρής και καμαρωτός, είδε τους καινούργιους καναπέδες και ανέκραξε: «Δεν έχετε παράπονο. Το ριγέ ύφασμα για τους καναπέδες το διαλέξαμε εγώ κι ο Μετζικώφ». 

Και οι στυλικές απόψεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής δεν σταμάτησαν εκεί: «Πρότεινα να ταιριάζει το μπλε της ρίγας με τους μαιάνδρους του πατώματος», είπε και έφυγε...
 

Γιατί ο Τσουβάλας, θέλει να τσουβαλιάσει τον Σφακιανάκη…

Καταρχήν, η είδηση περί απομάκρυνσης από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του ανθρώπου που τη δημιούργησε, του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, ξάφνιασε. 

Αλλά…
εκείνους που δεν ήξεραν το παρασκήνιο και κυρίως τις διαθέσεις του νέου αρχηγού, για τον προϊστάμενο της Δίωξης.

Ο Τσουβάλας, εδώ και καιρό, δεν έκρυβε την προσωπική του αντιπάθεια για τον υποστράτηγο, τον οποίο έβλεπε σαν μελλοντικό διεκδικητή της θέσης του αρχηγού.

Κάθε φορά που μια επιτυχία της Δίωξης έφερνε στο προσκήνιο τον προϊστάμενο της, η αντίδραση του Τσουβάλα ήταν μόνιμα «γιατί ο Σφακιανάκης;», «πάλι ο Σφακιανάκης», «τι θα γίνει μ’ αυτόν» κλπ.

Μετά την τοποθέτησή του, στην θέση του αρχηγού, ο Τσουβάλας το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει ήταν να κάνει… «προσωπάρχη» τον Σφακιανάκη, σε μια φανερή και θεαματική κίνηση υποβάθμισης του «αντιπάλου» του.

Ο δε κ. Τσουβάλας, ξεκινώντας την θητεία του με κάτι προσωπικό, μάλλον δεν ξεκίνησε καλά…
 

Η υπόθεση θυμίζει ανέκδοτο...

Η ιστορία με την αξιολόγηση από την τρόϊκα θυμίζει το ανέκδοτο με τις δύο γριές: 
Μια γριά λέει σε μια άλλη "χθες είδα έναν βιαστή στο πάρκο και...
άρχισα να τρέχω".
-Ε! και τι έγινε. Πες μου, μη με κρατάς σε αγωνία. -
-Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα
-Συνέχισε. Τι έγινε;
-Στο τέλος δεν τον πρόλαβα...

"Πιττακιον" - matrix24.gr