Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΝΔ: Η 21η Απριλίου θυμίζει θλιβερές στιγμές...

...της ελληνικής ιστορίας...
«Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού. Η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τα 51 χρόνια μετά από το πραξικόπημα του 1967.

Όπως σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της:
«Τιμούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν στο καθεστώς των συνταγματαρχών και συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αλλά και όλους όσοι έχτισαν μια σταθερή Δημοκρατία και συνέβαλαν στο να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε όλους τους θεσμούς των δημοκρατικών Κρατών της ηπείρου μας.
Η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν οι πρωτεργάτες αυτού του επιτεύγματος. Ο αγώνας, όμως, για την προάσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι συνεχής. Τιμώντας τις αξίες και την πολιτική παρακαταθήκη της, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τον αγώνα εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

Έβλεπε «κούκλα» την οικονομία στη χούντα...

Ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ...
«Μαύρη» επέτειος σήμερα για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967 και οι περισσότεροι πολιτικοί χώροι έχουν εκφράσει το καταδικαστικό μήνυμά τους για την επταετία.

Σε έναν από αυτούς τους πολιτικούς χώρους βέβαια, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού», υπογραμμίζοντας τον ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μετάβαση στη δημοκρατία, φιγουράρει στις ηγετικές θέσεις ένας άνθρωπος που έβρισκε «κούκλα» την οικονομία επί χούντας και καταστροφικές τις πολιτικές Καραμανλή.

Φυσικά και είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από το ένδοξο παρελθόν των τηλεπωλήσεων και των τηλεπαραθύρων υμνούσε τους δικτάτορες της επταετίας, βρίσκοντας ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά...

Πρώτα η μπουζού...

Ο… φίλος Μακρόν και οι μπίζνες...
Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρόν γαλλικές φρεγάτες
... με τις γαλλικές φρεγάτες...
Η χρονομίσθωση δύο φρεγατών, εξοπλισμένων και άμεσα διαθέσιμων από τη Γαλλία εξυπηρετεί επιχειρησιακά την αμυντική ισορροπία στο Αιγαίο σε μια τεταμένη περίοδο αλλά υπενθυμίζει ότι είναι καλές οι πολιτικές συμμαχίες, πλην όμως πρέπει να «ψωνίζουμε» από τα μαγαζιά των «συμμάχων».

Τα τελευταία χρόνια οι ηγέτες έχουν γίνει αρκετά κυνικοί, όπως ο Τραμπ στην επίσκεψη Τσίπρα ή ο Μακρόν στην επίσκεψή του στην Αθήνα όπου πίσω από τις πολλές αναφορές στις αξίες της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι το ευρωπαϊκό του όραμα συναρτάται και με τις παραγγελίες από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία.

Πρόσφατα εξέφρασε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα απέναντι σε κάθε απειλή που δέχεται. Με το αζημίωτο φυσικά καθώς...

Τά μεγαλοβδομαδιάτικα μαργαριτάρια πού διαβάσαμε...

«Λάζαρε, δέβρω έξω»
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Τα ’χουν τα δωράκια τους οι γιορτινές ημέρες, σαν τις πασχαλινές που πέρασαν. Και τι δωράκια. Μαργαριτάρια. Ορθογραφικά, συντακτικά, μεταφραστικά. Το πνεύμα των ημερών βέβαια σε πείθει εύκολα να δώσεις τόπο στην οργή. Μολαταύτα, σε αποκαρδιώνει το γεγονός ότι πρόκειται για λάθη που εμφανίζονται εθιμικά, κάθε Μεγαλοβδομάδα. Και αντί να διορθώνονται όσα εξ αυτών έχουν υποδειχθεί από χρόνια, βλέπουμε να προστίθενται νέα στα ήδη καθιερωμένα. Εκείνος ο «Μάρκος Αουρέλιος» λ.χ. κάνει πια παρέα με τον «Ιώσηφο» (τον Ιουδαίο ιστορικό Φλάβιο Ιώσηπο) και με τον «Σεμ», τον Σημ δηλαδή, τον γιο του Νώε και προπάππο των σημιτικών φυλών. Είτε θρησκευτικού περιεχομένου ταινίες παρακολουθείς στη μικρή οθόνη είτε «ταινίες εποχής» ή ντοκιμαντέρ για τα παλαιοδιαθηκικά συμβάντα, την ιστορία του Χριστού και τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, η έκπληξη σε περιμένει.
Ορισμένα λάθη είναι τόσο εξωφρενικά που σε βάζουν στον πειρασμό της σκέψης ότι ο δαίμων του τυπογραφείου (με τη διευρυμένη σημασία του όρου, ώστε να καλύπτονται όλες οι λεγεώνες των δαιμόνων) ανέλαβε να δράσει υπερωριακά, από αντιχριστιανική κακότητα. Ή στον πειρασμό της σκέψης ότι...

Τό επίκαιρο σκίτσο γιά τήν αποφράδα...

                                                    ...του Γιάννη Δερμεντζόγλου
 από tvxs.gr  

Το μήνυμα Τσίπρα για την 21η Απριλίου...

Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και η διεύρυνση των δικαιωμάτων. Μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα της #21_Απριλίου».



Ο εφιάλτης της 21ης Απριλίου 1967

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Ξυπνήσαμε μέσα σ' έναν εφιάλτη. Φανταστείτε: ξυπνάτε αύριο και υπό την απειλή των όπλων, των βασανιστηρίων, της εξορίας, της φυλακής, του θανάτου, σας απαγορεύουν να ξανακούσετε τα τραγούδια του Σφακιανάκη, να ξαναδείτε το σόου της Ρούλας, να είσαστε ΠΑΣΟΚ, να διαβάζετε την... Αυριανή, να αγωνίζεστε δουλεύοντας μέρα νύχτα για να αγοράσετε το τελευταίο μοντέλο της Τογιότα ή να συγκεντρώνετε κουπόνια για το κινητό, το CD player ή το home cinema… *
 

Κάπως έτσι νιώσαμε εκείνο το πρωί της 21ης Απρίλιου. Ξυπνήσαμε και είδαμε τα τανκ των συνταγματαρχών στους δρόμους. Ο εφιάλτης είχε γίνει πραγματικότητα. Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι εκείνο το βράδυ δεν θα μπορούσαμε να πάμε στις μπουάτ της Πλάκας. Το μεσημέρι δεν θα μπορούσαμε να συναντήσουμε τους φίλους μας στα γραφεία των Λαμπράκηδων και η πορεία ειρήνης που ήδη οργανώναμε δεν θα γινόταν ποτέ. Τέρμα ο Θεοδωράκης, τέρμα ο Σαββόπουλος, ο Ζωγράφος, ο Μητρόπονος. Τέρμα ο Μάνος Λοΐζος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Λεοντής, ο Μαρκόπουλος, ο Μαρίνος, η Χωματά, η Δαλάκου, η Αστεριάδη. Και ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Σεφέρης, ο Τσίρκας, ο Λουντέμης, ο Κουν, ο Χατζιδάκις, η Μελίνα. Κυρίως τέρμα στα όνειρά μας ν' αλλάξουμε τον κόσμο, τέρμα στα όνειρα για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη.
Όμως αυτά τα όνειρα ήταν ολόκληρη η ζωή μας και, όταν ξυπνήσαμε εκείνο το πρωί, ήταν ζωή απαγορευμένη...

Πέντε οικονομικοί μύθοι και τρία σκάνδαλα της χουντικής Επταετίας (Τα… «καθαρά χέρια» των Χουντικών)

Τα… «καθαρά χέρια» των Χουντικών – Πέντε οικονομικοί μύθοι και τρία σκάνδαλα της Επταετίας
Κάθε χρονο τέτοιες μέρες οι υμνητές και απολογητές της αιματοβαμμένης ελληνικής δικτατορίας, επιχειρούν με κάθε είδους λαθροχειρίες και ιστορικές ανακρίβειες να «παίξουν» με το συναίσθημα των πολιτών και την εγγενή τάση του ανθρώπου να εξιδανικεύει το μακρινό παρελθόν, με σκοπό να «ξεπλύνουν» το καθεστώς από τα εγκλήματα που διέπραξε ενάντια στον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Θα ήταν ανούσιο να επιμείνουμε στην υπενθύμιση των εξοριών, των βασανιστηρίων και των θανάτων εκατοντάδων δημοκρατών που μόλις τρεις δεκαετίες μετά την ηρωική Αντίσταση, είδαν τη χώρα να καταλαμβάνεται και πάλι από το «χακί», αυτή τη φορά, όμως, το «ντόπιο».
Τα στυγερά εγκλήματα του καθεστώτος είναι γνωστά σε όλους, ακόμα και σε όσους κάνουν πως δεν έμαθαν, πως δε θυμούνται, ή πως «διάβαζαν» εκείνα τα χρόνια.
Με αφορμή την 51η επέτειο από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, κάνουμε σήμερα μια σύντομη και όσο το δυνατόν πιο συνοπτική αναφορά στους πιο συχνούς μύθους που οι υμνητές της χούντας επαναλαμβάνουν μονότονα, ενώ αναδεικνύουμε και τρία από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που μέσα σε επτά χρόνια πρόλαβε το καθεστώς να κάνει...

Τό διαρκώς -στά μνημονιακά χρόνια- επίκαιρο σκίτσο τού...

                                                                           ...ΚΥΡ

Δελτίο Τύπου : Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Παρέμβαση ουσίας από τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά στη Συνεδρία για πολιτισμικά αγαθά και τις αθλητικές υποδομές, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και των Υφυπουργών Κωνσταντίνου Στράτη και Γιώργου Βασιλειάδη.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Δημάρχου Μυκόνου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο νησί στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, αλλά και στην ανάγκη στήριξης της Πολιτείας για την υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού σε Μύκονο και Δήλο, με τα οποία συμφώνησε και δεσμεύτηκε, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε...

"Όχι" Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

"Όχι" Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
"Όχι" είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του καναλιού στη Ρωσία, σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, στη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα στις 3 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό, έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.
Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως δεν απελευθερώνει τους Έλληνες στρατιωτικούς, επειδή, όπως είπε, η Αθήνα έχει στα χέρια της οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων ο ίδιος επιθυμεί διακαώς.

FREMM : Η "Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών"

Αυτές είναι οι φρεγάτες που μας στέλνει ο Μακρόν
FREMM Auvergne (European multi-purpose frigate)
FREMM Auvergne (European multi-purpose frigate) AP
Η συμφωνία επικυρώθηκε μετά από την προσωπική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν - Τα χαρακτηριστικά των φρεγατών που φέρουν 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους EXOCET και τορπίλες ΜU 90

Με χρονομίσθωση (leasing) παραχωρεί στην Ελλάδα η Γαλλία δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού.

Η συμφωνία επικυρώθηκε μετά από την προσωπική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και μετά από επιστολές. Οι δύο φρεγάτες θα αποτελέσουν αποτρεπτική προσθήκη στον ελληνικό στόλο. Οι δύο φρεγάτες αναμένεται να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποκτηθεί ακόμη μια.
Τα χαρακτηριστιά της φρεγάτας:

"Σχεδιάζει το μέλλον... ...λες και δεν θα πεθάνει ποτέ"...!

Εκλογές σε παραλλαγές Ερντογάν...
Έλεγαν για τους κατοίκους του Ακράγαντα (Σικελία, τότε Μεγάλη Ελλάδα), την εποχή του μεγάλου πλούτου τους (5ος αιώνας π.Χ.), ότι χτίζουν σαν αθάνατοι και τρωγοπίνουν σαν να είναι να πεθάνουν αύριο. Κάτι ανάλογο θυμίζει ο Ερντογάν: Σχεδιάζει το μέλλον της Τουρκίας (και του εαυτού του) λες και δεν θα πεθάνει ποτέ και εφαρμόζει πολιτικές ευκαιρίας κατατρώγοντας θεσμούς, πολιτικά ήθη και διεθνείς σχέσεις, λες και τελειώνει αύριο.

Το βέβαιο είναι ότι κάποτε θα τελειώσει· πολιτικά· το βιολογικό του τέλος είναι αδιάφορο. Εκείνο για το οποίο υπάρχουν αμφιβολίες –αμφιβολίες που ο ίδιος ενθαρρύνει με τις εκάστοτε επιλογές του– είναι εάν ο ίδιος πιστεύει στο πολιτικό του τέλος...