Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Νόμιζα ότι είμαι σέ τουριστικό νησί μεταξύ χολωμένων επιχειρηματιών...

Περπατώντας σ' ένα δρόμο τής Αθήνας, πρίν από λίγες μέρες, έπεσε τό μάτι μου στόν τοίχο τού απέναντι πεζοδρομίου πού έγραφε : 
"Κράτος, μπάτσοι καί γιατροί 
όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί
Γιά δέκατα τού δευτερολέπτου νόμισα ότι βρίσκομαι μεταξύ "χολωμένων" επιχειρηματιών (τουριστικού νησιού) πού τούς κλείσανε τά μαγαζιά (ή επίκειται τό κλείσιμό τους) γιά παραβάσεις τών υγειονομικών διατάξεων "περί πανδημίας"... 
...ενώ δέν επρόκειτο γιά τίποτε άλλο παρά γιά μιά επιτοίχια
επιγραφή -από τίς πολλές- τού αντιεξουσιαστικού χώρου....

Όμως οι διαφορές -τών μέν από τούς δέ- είναι κολοσσιαίες. Μέ μεγαλύτερη απ' όλες... 
...ότι :
"Οι αντιεξουσιαστές -τών Αθηνών- δέν έχουν μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος..."

Μια γλυκειά νοσταλγική περιήγηση στη Μύκονο της δεκαετίας του '90...


Μια γλυκειά νοσταλγική περιήγηση της ΕΤ3 και της εκπομπής "Τρίτο Μάτι" στη Μύκονο της δεκαετίας του '90, σε σκηνοθεσία Κώστα Εφραιμίδη.

Μύκονος Πρώτη Ξανά : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Να μπει τέρμα στην ασυδοσία της δημοτικής πλειοψηφίας»
Την εποχή που λόγω κορωνοϊού, όταν και στον πιο απομακρυσμένο Δήμο της χώρας αξιοποιούνται οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνικές επικοινωνίας, προκειμένου να συνεδριάζουν τα συλλογικά τους όργανα, στο Δήμο της Μυκόνου η Oικονομική Επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει μέσω γραπτών μηνυμάτων στο Whatsapp !
Η επιλογή αυτή είναι προφανώς εκ του πονηρού.
Η Oικονομική Επιτροπή είναι το πλέον ισχυρό αποφασιστικό συλλογικό όργανο του Δήμου, το οποίο λαμβάνει αποφάσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος και γίνονται αναθέσεις έργων με υψηλούς προϋπολογισμούς.
Η συνεδρίαση μέσω μηνυμάτων στο Whatsapp απαλλάσσει την πλειοψηφία της επιτροπής και το Δήμαρχο, που είναι πρόεδρος της, από το να αναλύουν τα θέματα και να απαντούν στις ερωτήσεις των μελών της μειοψηφίας.
Ουσιαστικά στην Oικονομική Επιτροπή της Μυκόνου έχει καταργηθεί ο διάλογος, φιμώνεται κάθε αντίθετη άποψη, συσκοτίζεται η αλήθεια και καταργείται κάθε έννοια διαφάνειας.
Έτσι στο Δήμο της Μυκόνου συνεχίζεται το πάρτι του κορωνοϊού, με επίκεντρο πάντα το πεδίο της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα την εργολαβία της διαχείρισης του ΧΥΤΑ.
Στη συνεδρίαση της Oικονομικής Eπιτροπής της 12ης Μαΐου 2020, παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της Παράταξής μας, οι οποίες και απεκρύβησαν στα καθαρογραμμένα Πρακτικά, η πλειοψηφία αποφάσισε την έγκριση της Τεχνικής μελέτης και την απευθείας ανάθεση του έργου της λειτουργίας του ΧΥΤΑ για πέντε (5) μήνες με κόστος πεντακόσια πενήντα δύο χιλιάδες, οκτακόσια εξήντα (552.860) ευρώ .
Δικαιολογία για την απευθείας ανάθεση ενός τόσο μεγάλου έργου, τι άλλο;
Ο κορονοϊός .
Ο κορονοϊός που εμφανίστηκε το Μάρτιο, ευθύνεται κατά την Πλειοψηφία του Δήμου για τη διάλυση του ΧΥΤΑ, που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια και έχει κοστίσει στους Μυκονιάτες μόνο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες (1.200.0000) ευρώ .Τα χρήματα αυτά στην εργολαβία αναφέρονται στα τρία (3) χρόνια , επιπλέον θα εκτελούνται σοβαρές εργασίες και αποκαταστάσεις, θα υπάρχει πολυάριθμο προσωπικό, θα λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός ,τα συνεργεία, τα κτίρια, τα μηχανήματα, ο καυστήρας βιοαερίου, ενώ τα απορρίμματα θα διαχωρίζονται , θα αφαιρούνται τα σίδερα κ άλλα απαγορευμένα υλικά, στη συνέχεια θα θρυμματίζονται , θα θάβονται όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα και θα συντηρούνται τα κύτταρα.
Κοινώς , «Ο ΧΥΤΑ θα έπρεπε να λάμπει!».

Αλλά το πάρτι του κορωνοϊού έχει και συνέχεια με απόλυτη ευθύνη των συνεταίρων της πλειοψηφίας.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 5ης Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε πάλι με τη διαδικασία μηνυμάτων μέσω what’s up, μπήκε το ίδιο πάλι θέμα, δηλ., η απευθείας ανάθεση του έργου της διαχείρισης του XYTA !
Αυτή τη φορά η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να ανακαλέσει την απόφαση που πήρε πριν από είκοσι (20) μέρες και να λάβει νέα απόφαση, με την οποία η απευθείας ανάθεση της εργολαβίας του ΧΥΤΑ θα γίνει όχι για πέντε (5) μήνες, αλλά για έξη (6) και το κόστος από 552.860 ευρώ μειώνεται στα 537.393 ευρώ!
Η γελιοποίηση των θεσμών πλήρης, η λειτουργία του Δήμου εξευτελιστική και η εξαπάτηση των Μυκονιατών απροκάλυπτη.
Είναι προφανές ότι η Παράταξή μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτή την παρωδία.
Καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας, ενώ τα δυο μέλη μας που συμμετείχαν, Νίκος Γκέλος και Σπύρος Αποστόλου, στηλίτευσαν με κείμενα τους τα σοβαρά θέματα ουσίας, νομιμότητας και ενημέρωσης που τίθενται . (Στο Whatsapp βέβαια!).
Η Παράταξή μας θα ενημερώσει λεπτομερώς τους Μυκονιάτες για τα ανομήματα της Δημοτικής αρχής και θα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διασπαθίζουν τα χρήματα των Μυκονιατών και ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει το ΧΥΤΑ της Μυκόνου (που με τόσους κόπους και αγώνα κατασκευάστηκε), σε άθλια χωματερή .
Το πάρτι του κορωνοϊού πρέπει να λάβει τέλος.-

Μύκονος 7/6/2020 

«ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»


Υ.Γ. Την ώρα που η Παράταξή μας με το κείμενο αυτό προσπαθεί να ενημερώσει τους Μυκονιάτες για την απαράδεκτη κατάσταση στο ΧΥΤΑ και τις μεθοδεύσεις που γίνονται από την παρούσα Δημοτική πλειοψηφία, η Sharon τυχαία μου έστειλε ένα βίντεο από εκπομπή της ΕΡΤ3 (Ευφραιμίδης - Τριαρίδου) για τη Μύκονο, που γυρίστηκε στην αρχή της δεύτερης Δημαρχιακής μου θητείας το 1995. Επειδή αν γράψω "θα πω πολλά" τους το αφιερώνω χωρίς σχόλια. 
 Χρήστος Βερώνης

https://www.youtube.com/watch?v=WiSjfBzZgjg