Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Πρόσκληση του Πολυτεχνείου : Εκδήλωση για τους Μεταλλωρύχους της Ελλάδας

Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας
Ιχνηλατώντας την ταυτότητα τους μέσα απ’ την τέχνη
Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα 19:30
στο Μηχανουργείο
του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου

Συνεχίζουμε τη διερεύνηση του χώρου της μεταλλείας, που ξεκίνησε με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, με το δεύτερο μέρος της προσπάθειας σκιαγράφησης της ταυτότητας του μεταλλωρύχου. Μετά τους Μεταλλωρύχους του Κόσμου, αυτήν τη φορά αντικείμενο είναι οι Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας. Ο χώρος για την εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Λαύριο, τη μικρή ελλαδική μητρόπολη της μεταλλείας και μεταλλουργίας, με την οποία η Σχολή έχει συνδεθεί άρρηκτα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Συνδιοργανωτές και συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο Δήμος Λαυρεωτικής και Τοπικοί Φορείς της πόλης...

Μιλάμε γιά μεγάλο ...σπαραγμό!

Κλαίνε και σπαράζουν οι κυρίες της Εκάλης...
Η Κατερίνα Παναγοπούλου ανέλαβε καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς. Αυτό...
σου λέω μόνο. Κλαίνε και σπαράζουν οι κυρίες της Εκάλης, σκίζει τα ρούχα της η Γιάννα Αγγελοπούλου. Σου λέει να κάθομαι εγώ να πίνω τα τσάγια μου με τον Κάρολο και αυτός να πάει να δίνει τις θέσεις στην Παναγοπούλου; Έχουν αναστατωθεί όλες οι πλούσιες. Το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Στην Εκάλη, μου λένε, καίνε γούνες από τα νεύρα τους...

27.5.18 
Από το altsantiri.gr

Μύκονος : "Σαλταδόροι" μέ VIP αυτοκίνητα συλληφθήκανε μέ "σαλταδορική" μέθοδο...

ΑΑΔΕ: Μπλόκο σε αδήλωτες λιμουζίνες για τουρίστες
ΑΑΔΕ: Μπλόκο σε αδήλωτες λιμουζίνες για τουρίστες
Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
  
Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν οδηγιών, παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο. Παρίσταναν, λοιπόν, τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Οι τιμές που ζητούσαν ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.
Έτσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση, δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.
Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας. 

Επίσης, το πρωί μπήκε τετραήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.
Σάββατο, 26-Μαϊ-2018
capital.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Από τήν πολλή διύλιση τού προπαγανδιστικού ...«κώνωπα», έχουν αρχίσει -μερικοί- νά χάνουν τόν πολιτικό μπούσουλα...

Ο άνεμος φυσάει προς τον… ΣΥΡΙΖΑ!
Με τον Χάρη Θεοχάρη τα έβαλε χθες η εφημερίδα Φιλελεύθερος

Με τον Χάρη Θεοχάρη τα «έβαλε» χθες η εφημερίδα Φιλελεύθερος, που -ως γνωστόν- στηρίζει φουλ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όχι μόνο τα «έβαλε» μαζί του, αλλά τον ξετίναξε κανονικά. Για την ως σήμερα πορεία του, για την πολιτική του διαδρομή, για όλα.
Αφορμή του «ξεσπάσματος» αυτού αποτέλεσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή, κατά την οποία υποστήριξε την ανάγκη της «δίκαιης ανάπτυξης» στη χώρα.
Μόνο και μόνο η ατάκα αυτή, που όπως όλοι ξέρουμε αποτελεί κεντρική γραμμή και στόχο της στρατηγικής που έχει χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε κάποιους να εκραγούν. Και να μιλούν για «κωλοτούμπα» του Θεοχάρη, καθώς ο βουλευτής φέρεται να είχε παρομοιάσει παλιότερα τη «δίκαιη ανάπτυξη» με ανέκδοτο!

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως το θέμα Θεοχάρη στο χθεσινό Φιλελεύθερο μπήκε κάτω από τον εξής τίτλο: «Χάρης Θεοχάρης: Όπου φυσάει ο άνεμος πάει». Και αυτό έχει τη σημασία του.
Γιατί αν οι επιτελείς της εφημερίδας βλέπουν τον βουλευτή να λοξοκοιτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: σε άλλο σημείο μιλούν για «εμβάπτιση του Θεοχάρη στην “προοδευτική” κολυμβήθρα του “σοσιαλδημοκράτη” Αλέξη Τσίπρα») τότε είναι σίγουρο πως οι ίδιοι θεωρούν ότι ο άνεμος φυσάει προς τον… ΣΥΡΙΖΑ!

 
Δεν ξέρουμε τι λένε για όλα αυτά στο Μοσχάτο...

«Σπάνια μορφή πολιτικής άνοιας» ...διαγνώσθηκε στόν Άδωνη...

Διάγνωση... «σπάνιας μορφής πολιτικής άνοιας» στον Άδωνη... 
...από τον Αντώναρο...

Χωρίς περιστροφές επιτίθεται κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Ευάγγελος Αντώναρος, αποδίδοντάς του μια ...«σπάνια μορφή πολιτικής άνοιας» Λέει χαρακτηριστικά σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook: 

Είναι μια σπάνια μορφή πολιτικής άνοιας.

1. Ξεχνάει ο,τι δεν θέλει να θυμάται.

2. Θυμάται μόνο ό,τι είπε χθές αντε και προχθες και λησμονεί τα λίγο πιο παλιά.

3. Ασυναίσθητα πάει το χέρι του και "σβήνει" παλιές επιβαρυντικές καταχωρίσεις του...

Φίλοι ψυχολόγοι με πολλά ντοκτορά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού μου έλεγαν ότι έχει καταχωρισθεί ως dementia pretemporeana adoninensis.

Στίς κάλπες πέφτουν ψήφοι... Όχι γκάλοπ, άρθρα καί εκπομπές…

Όταν «δίνουν» τον Κυριάκο -άθελά τους- και οι φίλοι του
του Γ. Λακόπουλου
Ένας από του πιο διακεκριμένους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ- ο καλύτερος για την ακρίβεια- έγραψε στην εφημερίδα του ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να μην είναι ο βασιλιάς της ατάκας», αλλά «έχει καθαρό και σταθερό στόχο: οδηγεί την κυβέρνηση σε αδιέξοδο, της κόβει το οξυγόνο».
Πώς προκύπτει αυτό; «Αιφνιδίασε –τον Τσίπρα– όταν ζήτησε εκλογές σχεδόν μόλις εξελέγη. Τον αιφνιδίασε που μπλόκαρε το πρώτο ΕΣΡ. Τον αιφνιδίασε που έκοψε κάθε κουβέντα συνεννόησης. Τον αιφνιδίασε στο Μακεδονικό. Τον αιφνιδίασε τώρα στην προληπτική γραμμή».
Για όσους ξέρουν πρόσωπα πράγματα και σχέσεις ειλικρινέστερη …καταγγελία σε βάρος του προέδρου της ΝΔ δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Και πιο αφοσιωμένοι φίλοι του «ομολογούν»  ότι δεν έχει κανένα δισταγμό να λειτουργήσει υπονομευτικά σε θέματα κρίσιμα για τη χώρα κυνηγώντας τυφλά την εξουσία… 
Προσπαθώντας να τον αναδείξουν τον «δίνουν». Αναλυτικά μάλιστα.

Μόλις εκατό μέρες από τότε που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή η σημερινή κυβέρνηση ο Μητσοτάκης ζήτησε …να φύγει και να στηθούν κάλπες. Τι μεσολάβησε; Βγήκε ο ίδιος αρχηγός στη ΝΔ! Αυτό ήταν λόγος αλλαγής πρωθυπουργού. Ούτε λίγο ούτε πολύ πρόβαλε τον εαυτό του ως σούπερμαν: σε ένα μήνα αρχηγός κόμματος και Πρωθυπουργός.
Βέβαια όλοι ξέρουν ότι τότε το άκαιρο αίτημα για εκλογές -για το οποίο στη συνέχεια του κρέμασαν ντενεκέδες ακόμη και στο κόμμα του -ήλθε από  αλλού: συγκεκριμένοι εκδότες το επέβαλαν ως πίεση προς την κυβέρνηση. Για ποιο λόγο; Το αποκαλύπτει στη συνέχεια το ίδιο κείμενα. Ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε τον Τσίπρα όταν «μπλόκαρε το πρώτο ΕΣΡ».
Έτσι μπράβο, να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Ο Κυριάκος μπλόκαρε την αδειοδότηση των καναλιών και την νομιμοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου. Έτσι ωμά και κυνικά. Όχι βέβαια γιατί ο Παππάς «δημοπρατούσε τέσσερις άδειες ενώ η αγορά δήλωσε εικοσιτέσσερις». Είδαμε πόσες χωράει. Το «μπλόκο» ήταν ότι...

Μπέρτολτ Μπρεχτ καί αναξιόπιστες εφημερίδες...

Ο κ. Κόινερ και οι αναξιόπιστες εφημερίδες

του Τάσου Τσακίρογλου* 

«Είμαι ένας μεγάλος εχθρός των εφημερίδων» είπε ο κ. Βιρ, «δεν θέλω εφημερίδες». Ο κ. Κ. αποκρίθηκε: «Εγώ είμαι ακόμα μεγαλύτερος εχθρός των εφημερίδων. Θέλω άλλες εφημερίδες». Αυτός ο διάλογος γίνεται σε μια από τις «Ιστορίες του κ. Κόινερ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, τίτλος του ομώνυμου βιβλίου, με υπότιτλο «Η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής».
H δύναμη αυτού του..  αποσπάσματος αφορά φυσικά και το σήμερα, εποχή που όλο και λιγότεροι επιλέγουν τις εφημερίδες για να ενημερωθούν. Είτε γιατί η κουλτούρα της ανάγνωσης του έντυπου λόγου φθίνει όλο και περισσότερο είτε γιατί η ίδια η έννοια της εφημερίδας έχει βουλιάξει στην αναξιοπιστία, στον κιτρινισμό και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Εχει σημασία όμως η διαφορετική προσέγγιση των κυρίων Βιρ και Κόινερ, αφού ο πρώτος απορρίπτει συλλήβδην την έννοια της εφημερίδας, ενώ ο δεύτερος αναζητά και απαιτεί «άλλες (καλύτερες) εφημερίδες»...

Δημόσιες σχέσεις καί στίς ειδήσεις...;;;


Οι δημόσιες σχέσεις στις ειδήσεις
Είδα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Πολύ φτωχό -«ενημερωτική ξεπέτα» το αποκάλεσε κάποιος, «δελτίο δημοσίων σχέσεων» το χαρακτήρισε κάποιος άλλος.
Το μισό δελτίο ήταν αφιερωμένο στις δημόσιες σχέσεις του καναλιού αλλά και του ίδιου του Νίκου Χατζηνικολάου: από τη διαφήμιση του ραδιοσταθμού Real fm (μέσω ρεπορτάζ για τον τελικό του ...Champions League) μέχρι την εκδήλωση των εύπορων φιλανθρώπων του Make a wish -είχε και παράλληλες δηλώσεις του αφεντικού, του Θοδωρή Κυριακού.
Δεν θα μπορούσε να λείψει και το προμοτάρισμα των ΙΕΚ ΑΚΜΗ με το καινούργιο προτζεκτ, τη Ναυτική Ακαδημία του «Μητροπολιτικού Κολλεγίου», του Κ. Ροδόπουλου  -συνεργάτης και στέλεχος κι εκεί ο Χατζηνικολάου.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Η ...ανεκδοτάρα τού ...εξαμήνου...!!!


Το ανέκδοτο της ημέρας: Το μόνο… λογικό

 Το μόνο… λογικό
Είναι δυο καλόγριες Τη μια τη φωνάζουν αδελφή άλγεβρα ( ΑΑ ) και την άλλη αδελφή λογική ( ΑΛ ) Είναι βράδυ και βρίσκονται στο δρόμο, μακριά από το μοναστήρι :
ΑΑ : Πρόσεξες , αδελφή . Ένας άντρας μας ακολουθεί εδώ και τριανταοκτώμιση λεπτά. Αραγε τι να θέλει ;
ΑΛ : Είναι λογικό . Θέλει να μας βιάσει !
ΑΑ : Όχι ! Με την ταχύτητα που περπατάει θα μας φτάσει σε 15 λεπτά το πολύ . Τι να κάνουμε ;
ΑΛ : Το μόνο λογικό είναι ν αρχίσουμε να περπατάμε πιο γρήγορα.
ΑΑ : Δε θα βοηθήσει.
ΑΛ : Φυσικά και δε θα βοηθήσει. Ο άντρας έκανε το μόνο λογικό πράγμα που μπορούσε. Αρχισε να περπατάει πιο γρήγορα.
ΑΑ : Αρα ; Τι να κάνουμε ; Με την ταχύτητα που περπατάει θα μας φτάσει σ ένα λεπτό.
ΑΛ : Το μόνο λογικό είναι να χωριστούμε. Εσύ από κει, εγώ από δω. Δε μπορεί να μας ακολουθήσει και τις δυο.
Ο άντρας αποφασίζει να ακολουθήσει...