Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η σάτιρα τής επικαιρότητας σκιτσαρισμένη από...

                                                        ...τόν Δημήτρη Χαντζόπουλο
11.10.19

Η διαπλοκή θά τελειώσει ή εμάς θά μάς τελειώσουνε;

Η διαπλοκή ...τελείωσε! (έ, βέβαια...!)
Ξεχειλώνουν το κράτος, διογκώνουν τη διαπλοκή
Μέσα σε τρεις μήνες η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε απόλυτα τις κατηγορίες ότι στοχεύει στην παλινόρθωση του παρωχημένου κράτους της Δεξιάς και την ενίσχυση μιας μικρής ολιγαρχίας, με τρόπο απροκάλυπτο.
Η κυβέρνηση πρόσθεσε στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, ενώ το είχε αποκρύψει στη διαβούλευση, διάταξη για την απαλλαγή των ιδιοκτητών ΜΜΕ από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες αλλά και ονομαστικοποίησης των μετοχών. Την ώρα που ακόμη και ο τελευταίος εργαζόμενος δημοσιογράφος υποχρεούται να υποβάλλει Πόθεν Έσχες, θα απαλλάσσονται στος εξής οι μιντιάρχες και οι πανίσχυροι επιχειρηματίες που στηρίζουν μετά μανίας τη ΝΔ, ανοίγοντας το δρόμο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπερσυγκέντρωση,  ανατρέποντας μια μεταρρυθμιστική πορεία 25 χρόνων ενάντια στη διαπλοκή, στην οποία μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει κυρίως η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή με τις γνωστές ρήσεις περί "νταβατζήδων".
Την ίδια ώρα οι -ανακεφαλαιοποιημένες- τράπεζες «κουρεύουν» 310 εκατ. ευρώ από τα δάνεια της συνδρομητικής Forthnet προκειμένου να καταλήξει "καθαρή" στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και αφού η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να αποσύρει την ΕΡΤ από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Αφού το συνδρομητικό κανάλι έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σχεδόν όλων των ομάδων, όποιος ελέγχει τη Nova ελέγχει επί της ουσίας και τη χρηματοροή προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά...

Ευτυχώς που η διεθνής κοινότητα «καταδικάζει»...

Τουρκικό drone ανατινάζει κουρδικό στρατιωτικό όχημα...
Στη δημοσιότητα έδωσαν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας βίντεο που δείχνει drone να χτυπά και να ανατινάζει κουρδικό στρατιωτικό όχημα. Τη στιγμή βέβαια που χτυπούν κι ανατινάζουν παιδάκια θα τη δούμε σε καμιά 50αριά χρόνια από τα ιστορικά βιβλία της εποχής. 
Δείτε τό ΒΙΝΤΕΟ        
Προς το παρόν, ο Ερντογάν αλωνίζει και η 7χρονη Σάρα Γιουσέφ αρχικά χάνει το πόδι της και την επομένη πεθαίνει... 

Ευτυχώς που η διεθνής κοινότητα «καταδικάζει»...
Εικόνα

Τέτοια μέρα (12 Οκτωβρίου) πρίν 75 χρόνια τελείωσε η γερμανική κατοχή...

Σαν σήμερα πριν 75 χρόνια...
...το τέλος της γερμανικής κατοχής...
12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Ως τις 3 Νοεμβρίου ο τελευταίος Γερμανός (και Βούλγαρος) στρατιώτης είχε αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των Γερμανών και των συμμάχων τους Βουλγάρων από την Ελλάδα είχε σημάνει λίγους μήνες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, όταν οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία και άρχισαν να περισφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Γερμανία μαζί τους προελαύνοντες Σοβιετικούς από την ανατολική πλευρά. Ήταν φανερό ότι οι ημέρες της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν μετρημένες...

Tά σχέδια τού Ντα Βίντσι γιά τή μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στον κόσμο...

Ο Ντα Βίντσι είχε σχεδιάσει τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στον κόσμο

Η γέφυρα θα ένωνε την Κωνσταντινούπολη με τον Γαλατά πάνω από τον Βόσπορο
O Λεονάρντο Ντα Βίντσι, διάσημος για έργα τέχνης όπως η «Μόνα Λίζα» και ο «Μυστικός Δείπνος», είχε επίσης σχεδιάσει μια πέτρινη γέφυρα μήκους 280 μέτρων για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η γέφυρα, η οποία θα ένωνε την Κωνσταντινούπολη με τον Γαλατά πάνω από τον Βόσπορο,   σχεδιάστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο εκείνη την εποχή, περίπου δεκαπλάσια σε μήκος από τις τυπικές γέφυρες. Αν και το έργο δεν υλοποιήθηκε, η γέφυρα θα ήταν και απίστευτα σταθερή, όπως ανακοίνωσε ομάδα μηχανικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου του ΜΙΤ, που μελέτησε τα σχέδια του Ντα Βίντσι.

Τούς ξεπούλησε καί είπε : «...δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία...»

Οι Κούρδοι -έθνος που δεν διαθέτει Κράτος- «δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία», έκρινε σωστό να υπενθυμίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος... 

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο τής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΔΩ