Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση...

- Ποιο είναι το πρώτο κόμμα
- Το ποσοστό του Λαφαζάνη
- Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων…

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων και ολοκληρώθηκε πριν από μια ώρα, από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το Nonews – NEWS, με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία 6 χρόνια.

ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (Στις αρχές Αυγούστου το ποσοστό αυτό ήταν κοντά στο 27%)
ΝΔ 19,5%
Χρυσή Αυγή 7%
«Ποτάμι» 6,8%
ΚΚΕ 6,2%
ΛΑΕ 5,5%
ΠΑΣΟΚ 4,5%

ΑΝΕΛ 3%
Άλλο κόμμα 8%
Αναποφάσιστοι 16%...





Σταθάκης: Σύντομα η άρση των τραπεζικών περιορισμών...

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί διατύπωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης
Σε συνέντευξη Τύπου όπου έκανε τον απολογισμό του επταμήνου στο υπουργείο του, ο κ. Σταθάκης επεσήμημανε πως η κυβέρνηση βλέπει θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των εμπόρων για εισαγωγές αξίας μέχρι 20.000 ευρω, χωρίς παραστατικά ενώ σχετικά με το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων έγκρισης από τις τράπεζες σχολίασε ότι αυτή διαρκεί 7-10 μέρες, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που διαρκεί περισσότερο και δεν οφείλεται αυτό μόνο στις τράπεζες αλλά και στη γραφειοκρατία.
Για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και το θέμα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημείωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε, για τα εταιρικά δάνεια, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδέα να δοθεί λύση μέσω ενός παράλληλου συστήματος, προς το τραπεζικό, που θα διαχειριζόταν το θέμα με όρους αγοράς.
Ο υπουργός ανέφερε ότι από την 1η Αυγούστου υπάρχει πολύ υψηλή απορρόφηση χρηματοδότησης, η οποία δεν θα πρέπει να διακοπεί λόγω των εκλογών.
Ο Αλέξης Χαρίσης, γενικός γραμματέας Δημοσιων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμόυ Αναφοράς διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία δεν θα χαθούν πόροι για το ΕΣΠΑ 2007-2013 ενώ γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβάρυνση, μεγάλου μέρους του νέου ΕΣΠΑ από τα προγράμματα του προηγούμενου τα οποία θα μεταφερθούν.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν. «Έχουμε προχωρήσει στην πρόσθεση 50 εκατ. ευρώ επιπλέον μέσω της ΕΤΕπ για τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας και 1 δις δάνειο για το προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα δοθεί προκαταβολή 300 εκατομμύρια ευρώ, άμεσα, ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι πληρωμές. 
Για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητόδρομων θα γίνει αύριο σύσκεψη με στελέχη της ΕΤΕπ, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν 4 δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους».
Σε ότι αφορά στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράει κανονικά η συμφωνία ιδιωτικοποίησης, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί Μάρτιο του 2016 και όσον αφορά τις πληροφορίες για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζεται, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο γερμανικός όμιλος στην αναζήτηση χρηματοδότησης ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κοινοποίηση.
Για τα θέματα εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ (νούμερο1), ο υπουργός ανέφερε ότι για την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, θα συνεχιστεί ο διάλογος μέχρι τον Οκτώβριο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αλλαγή στάσης του κ. Σταθάκη, ως υπουργός, για την χρησιμότητα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, απάντησε ότι «ούτε τώρα την επικροτώ αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα και θα εφαρμοστούν».

Τό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Παγκόσμιο Στίβου: Χάλκινο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο Πεκίνο

Παγκόσμιο Στίβου: Χάλκινο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο Πεκίνο
 
 
Τεράστια επιτυχία για τη Νικόλ Κυριακοπούλου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου.
Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ. εξασφάλισε το μετάλλιο καθώς ήδη είχαν αποτύχει οι περισσότερες αθλήτριες και μάλιστα ήταν πρώτη μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των αθλητριών σε αυτό το ύψος.

Ομως η κορυφαία αθλήτρια για εφέτος στον κόσμο η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που έμεινε «ζωντανή» στην τελευταία προσπάθεια στα 4.70, έδειξε στη συνέχεια την μεγάλη της κλάση και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.80μ. και με την πρώτη τα 4.85μ. περνώντας στην πρώτη θέση.
 
Για λίγο όμως καθώς η πρωταθλήτρια κόσμου του 2011, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ πέρασε και αυτή με την πρώτη προσπάθεια τα 4.85μ. και μπήκε έτσι στην πρώτη θέση καθώς είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου, δεν μπόρεσε να περάσει με την πρώτη τα 4.85μ. και από πρώτη, υποχώρησε στην 3η θέση.

Στη συνέχεια έχοντας εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, άφησε τα 4.85μ. και επιχείρησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες της στα 4.90μ. όπου θα έπρεπε δηλαδή να βελτιώσει κατά επτά εκατοστά το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ των 4.83μ..

Δεν τα κατάφερε τελικά και έμεινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, που όμως αποτελεί τεράστια επιτυχία και ουσιαστικά είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας. 
tanea.gr

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για νέους φοιτητές

Μειωμένες τιμές στα εισιτήριά τους για τους νέους φοιτητές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Συγκεκριμένα, 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειάς τους που τους συνοδεύουν για τις διαδικασίες εγγραφής στις σχολές που θα φοιτήσουν προσφέρει η «Hellenic Seaways».

Η ισχύς της έκπτωσης ξεκινά στις 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου και αφορά όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί και όλες τις μετακινήσεις από και προς τον τόπο σπουδών τους.

Η έκπτωση αυτή παρέχεται με την επίδειξη του «Δελτίου Εξεταζομένου των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015» σε όλα τα πρακτορεία της εταιρείας, καθώς και στα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία.

Με τη σειρά της, η «Blue Star Ferries» παρέχει εκπτώσεις στους νέους φοιτητές και στις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις εκτός από καμπίνα lux. Ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, τη Χίο και Μυτιλήνη, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την εταιρεία ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015».

 

Και η «ΑΝΕΚ LINES» παρέχει από αύριο 27 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου εκπτώσεις στους νέους φοιτητές:
*Στα δρομολόγια Χανίων-Ηρακλείου:
-Εκπτωση 50% στα εισιτήρια επιβατών στην οικονομική θέση και στα αριθμημένα καθίσματα.
-Εκπτωση 30% σε καμπίνες (εκτός LUX).
-Εκπτωση 20% στα εισιτήρια Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

*Στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «Πρέβελης» η έκπτωση ανέρχεται στο 50% στην οικονομική θέση και στα αριθμημένα καθίσματα.

Οι εκπτώσεις αυτές ισχύουν και για τις οικογένειες των φοιτητών, εφόσον συνοδεύουν τον επιτυχόντα. Δεν είναι αθροιστικές, αλλά σε κάθε περίπτωση χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.

Η έκπτωση θα παρέχεται με την επίδειξη του «Δελτίου Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015», τόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία, όσο και κατά την επιβίβαση στο πλοίο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η φυσική παρουσία των νεοεισαχθέντων φοιτητών.

tanea.gr

Tρεχάτε ποδαράκια μου, νά μή σάς ...πιάσει η απόχη τής Σαββαϊδου...

Περιουσιολόγιο: δηλώστε και σώστε κρυφά εισοδήματα
Αφιερωμένο στούς "αφιλοκερδείς αθλούμενους" τού εικονιζομένου "εθνικού αθλήματος"...

Στη Βουλή η δικογραφία για την άρση ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου...



Στη Βουλή έστειλε τη δικογραφία για την άρση ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου η εισαγγελία του Άρειου Πάγου όπως ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας. 

Το αίτημα αφορά...
στην υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο ενώ η υπό διερεύνηση υπόθεση έχει ιστορία 14 χρόνων.

Στην δημοσιότητα ήρθε από δυο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει φόρο και δεν έχει σχετική εκκρεμότητα. 

Αναμένεται να δούμε τι θα πράξει η πρόεδρος της Βουλής αναφορικά με τη διαδικασία.
tvxs.gr

Κωνσταντίνος Βέργος : Οδεύουμε προς παγκόσμια ύφεση...

Πίνακας μετοχών στο χρηματιστήριο του Τόκιο
Η παγκόσμια υποχώρηση τιμών στα χρηματιστήρια, που ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα, εκτιμούμε ότι πιθανότατα δεν είναι προσωρινή και θα έχει... τεράστιες επιπτώσεις σε βάθος χρόνου.

Κατ’ αρχήν, παρά το ότι η πτώση ξεκίνησε με αφορμή την αναταραχή στην κινεζική αγορά μετοχών, που οφείλεται στο «παρκάρισμα» υπέρ αξιών στο κινεζικό χρηματιστήριο από τις υπεραξίες της αγοράς ακινήτων της Κίνας, όπως περίπου είχε γίνει σε πολλές δυτικές χώρες το 1999, συνοδεύεται από κατάρρευση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων.

Η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση πρώτων υλών ως αποτέλεσμα της χαμηλής παραγωγής, και προδιαθέτει για παγκόσμια ύφεση όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλες τις μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες.

Το πρόβλημα επομένως δεν θα ξεπεραστεί με κάποιου βαθμού «μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης» που έγιναν σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την κρίση.

Είναι βαθύτερο πρόβλημα και απαιτεί άλλο αναπτυξιακό μοντέλο και πολιτική σημαντικών επενδύσεων που δεν φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί παγκοσμίως.

Αρα αναπόφευκτα οδεύουμε προς παγκόσμια ύφεση το 2016 ή στα τέλη του 2015 και σημαντική πτώση χρηματιστηριακών αξιών της τάξης του 40 με 50% στο διάστημα των μηνών που θα ακολουθήσουν για μεγάλες αγορές και ώς 70-80% για περιφερειακές αγορές, σταδιακά βέβαια και με ολοκλήρωση της πτώσης σε 1,5 με 2 χρόνια.

Αυτή η πτώση, που τώρα ξεκινάει, θα έχει πολλές φάσεις (άμεσα κάποια μικροανάκαμψη προς τις 17.000 μονάδες του δείκτη Dow Jones μπορεί να δώσει την τελευταία ευκαιρία για ρευστοποιήσεις σε υψηλά επίπεδα, αλλά χαμηλότερα επίπεδα θα ακολουθήσουν).

Μεγαλύτερες επιπτώσεις από την παρούσα κρίση θα έχουν οι οικονομίες χωρών που σχετίζονται με ενέργεια ή μέταλλα όπως Ρωσία, Βραζιλία, Αυστραλία, Καναδάς, αραβικές χώρες, καθώς οι πτωτικές τιμές τους θα οδηγήσουν σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης άμεσα τις χώρες αυτές, αλλά στη συνέχεια θα επεκταθεί παγκοσμίως με χρεοκοπίες τραπεζών, και ίσως κρατών, και κατάρρευση ισοτιμίας νομισμάτων.

Η πτώση αυτή θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες αποτιμήσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών και επομένως το όποιο πρόγραμμα αύξησης κεφαλαίου τραπεζών, αλλά και ιδιωτικοποιήσεων, θα φέρει πολύ χαμηλότερα έσοδα απ’ όσα θα αναμένονταν αρχικά.

Αρα θα υπάρξουν σημαντικές έμμεσες επιπτώσεις και για την ελληνική οικονομία, αλλά και τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές, καθώς σε καθεστώς πτωτικό χρηματιστηριακών αξιών διαμορφώνονται χαμηλότερες αποτιμήσεις και μικρότερη δυνατότητα άντλησης των απαραίτητων κεφαλαίων.

Κωνσταντίνος Βέργος  (καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Μεγάλη Βρετανία)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Εφυγε από τη ζωή, ο Στέφανος Μανίκας...

Εφυγε από τη ζωή ο Στέφανος ΜανίκαςΤην τελευταία του πνοή άφησε στα 63 του χρόνια ο Στέφανος Μανίκας, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και υπουργός.

Ο Στέφανος Μανίκας έδινε το τελευταίο καιρό σκληρή μάχη με... τον καρκίνο, από τον οποίο νικήθηκε τελικά.
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα με καταγωγή από το Βασιλικό Κορινθίας. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συνδέθηκε φιλικά με τους Κώστα Λαλιώτη και Δημήτρη Ρέππα, επίσης μετέπειτα υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και το 1974, αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εκλέχθηκε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής.

Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 1978 ως το 1984, διαδεχόμενος τον Στέφανο Τζουμάκα. Είναι ο μακροβιότερος γραμματέας στην ιστορία της οργάνωσης. Από το 1985 ως το 1986 ήταν γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου (αντικαταστάθηκε από την Μαρία Αρσένη). Υπήρξε γραμματέας Οργανωτικής Πολιτικής το 1989 και γραμματέας Επιστημόνων του Κινήματος από το 1990 ως το 1994.

Το 1994 ίδρυσε τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), του οποίου υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος, μέχρι το 1996.

Εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 1996 και βουλευτής Α' Αθηνών το 2000. Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη από το 2001 ως το 2003. Ο Σ. Μανίκας είχε συμπαραταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη («τρίτος πόλος») στις ευρωεκλογές του 2014.
 
iefimerida.gr 

Μολυβιάτης, Μανιτάκης, Χριστοδουλάκης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση...


Ξεκίνησαν στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Βασιλική Θάνου και την ορκωμοσία της την προσεχή Παρασκευή. 

Σύμφωνα με...

πληροφορίες του Real.gr για υπουργός Εξωτερικών προορίζεται ο Πέτρος Μολυβιάτης

Ο Αντώνης Μανιτάκης αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών με ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών.


Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη.


Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Για υπουργός Οικονομικών προορίζεται σημαίνον στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας, με το όνομα να είναι σε γνώση του Real.gr.


real.gr

Τον Αύγουστο, αργά και μυστικά, η Αθήνα συνεχίζει να εργάζεται και να αλλάζει


Είχε ένα ωραίο φως χθες η Αθήνα και, αν και δεν είχε βρέξει, η ατμόσφαιρα ήταν διαυγής και τα χρώματα λαμπερά. Αν ξεχνούσες την καλοκαιρινή ζέστη, ένιωθες το φως ενός πρώιμου φθινοπώρου, σαν η αχλή του καλοκαιριού να είχε αρχίσει να υποχωρεί.
Aυτή η ευχάριστη ατμόσφαιρα, διάχυτη στο κέντρο, που ήταν γεμάτο τουρίστες, και με φανερή ακόμη την αυγουστιάτικη «ημιαργία», γινόταν ακόμη πιο ευχάριστη όταν διαπίστωνε κανείς ότι υπήρχαν εργοτάξια που δούλευαν φουλ! Πόσο είχε λείψει ο θόρυβος των συνεργείων, η βαβούρα του δρόμου, η προοπτική ενός νέου έργου. Και πού τα είδατε όλα αυτά; θα πει κανείς.

Μερικά τα είδαμε και άλλα περιμένουμε να τα δούμε, αλλά αν περάσει κανείς από την οδό Μητροπόλεως, εκεί που ήταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας, ναι, εκείνο το τεράστιο και άχαρο κτίριο, θα δει ότι όλο το τετράγωνο είναι τυλιγμένο στις πράσινες λινάτσες. Είναι ωραίο το θέαμα να ξεχωρίζει η μικροσκοπική εκκλησούλα της Αγίας Δύναμης, στη βάση του κτιρίου, μια πολεοδομική παραδοξότητα της δεκαετίας του ’60.

Είναι μια μεγάλη επένδυση 15 εκατ. ευρώ με σκοπό να μετατρέψει το τεράστιο κτίριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το πόστο είναι ιδανικό, ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, και το έργο εξελίσσεται δυναμικά. Χθες, τα συνεργεία έδιναν στον αέρα μια νότα αισιοδοξίας. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 ως ακόμη ένα απόκτημα του Ομίλου Ηλέκτρα.

Και λίγο πιο κάτω, Ερμού και Βουλής, άλλο ένα κτίριο τυλιγμένο στις λινάτσες, το κομψό, ψηλό νεοκλασικό κτίριο μετασκευάζεται ως η ναυαρχίδα της αλυσίδας H&M. Σε εκείνο το κομμάτι της Αθήνας, νομίζεις ότι κάτι έχει αλλάξει.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Περπατώντας, βέβαια, στην καρδιά της Αθήνας, προσπερνώντας πολλά κτίρια κουφάρια, το παλιό «Ακρον» στη Σταδίου και απέναντι το κτίριο όπου ήταν παλιά ο «Στρογγυλός», δίπλα η Marfin και πιο κει το «Αττικόν» και απέναντι το «Εσπέρια», όλα κλειστά και έρημα, πιάνεται η ψυχή σου.
Ομως υπάρχουν οι ειδήσεις για ακόμη δύο υπό κατασκευή ξενοδοχεία προς την Ομόνοια και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αν σκεφτεί κανείς πόσο ανάγκη έχει όλη η περιοχή από την Κοραή και κάτω. Στη γωνία Αθηνάς και Σοφοκλέους είδαμε το λιτό αλλά όμορφο παλιό τριώροφο με την ωραία τοξοστοιχία στο ισόγειο (με πέντε καμάρες). Είναι το παλιό ξενοδοχείο «Πίνδαρος», που θα μετασκευαστεί (με ανακαίνιση και προσθήκη ορόφων) σε νέο ξενοδοχείο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του παρακείμενου Fresh Hotel, Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Αθηναϊκές Διακοπές (Athens Holidays) A.E., που ελέγχεται από τον Ομιλο Υφαντή.
Στην Ομόνοια
Σκέφτεται κανείς την εικόνα αυτής της γωνίας σε λίγα χρόνια και αναθαρρεί, όπως και λίγο παρακάτω, επί της πλατείας Ομονοίας, πλέον, όπου παραμένει κλειστό το πρώην ξενοδοχείο Fashion House Hotel. Το ακίνητο ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών και νοικιάστηκε για 40 χρόνια προκειμένου να ξαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με περίπου 120 δωμάτια. Το πρότζεκτ ανέλαβε η εταιρεία Mage Hotels and Resorts. Αυτή η γωνία είχε χτιστεί εξαρχής για ξενοδοχειακή χρήση στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όταν εκεί λειτούργησε για πολλά χρόνια το ξενοδοχείο Asty.
Πάντως, η Αθήνα είναι και φέτος γεμάτη τουρίστες. Μακάρι να κρατήσει και να αυξηθεί η τάση, και να έχουμε σταθερότητα και προοπτική, ώστε να διασφαλιστεί το καλό όνομα της πρωτεύουσας.
ΤΗΛΕΦΟΣ

από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Γιάννης Πανούσης : «Δεν γίνεται στην Ελλάδα ο καθένας να έχει τους δικούς του νόμους»...

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Γ. Πανούσης

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο παρουσίασης νέας εφαρμογής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη λεωφόρο Κατεχάκη την Τετάρτη.
«Δεν κατέβηκα στις εκλογές του 2015 με τη ΔΗΜΑΡ και δεν θα κατέβω και τώρα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο εκτιμώ και θεωρώ ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί...» δήλωσε ο κ. Πανούσης. «Είμαι δάσκαλος και όχι πολιτικός. Παραμένω στη διάθεση της Πολιτείας μετά τις εκλογές, με μια κυβέρνηση οποιασδήποτε μορφής»

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άσκησε δριμεία κριτική στη λειτουργία του κράτους. «Δεν γίνεται στην Ελλάδα ο καθένας να έχει τους δικούς του νόμους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης. «Δεν υπάρχει κράτος. Υπάρχουν κρατίδια βουλευτών, κρατίδια ακαδημαικών, κρατίδια κάθε φύσεως. Σοβαρό κράτος προκύπτει μέσα από την Ιστορία. Εμείς είχαμε την ατυχία, την εποχή της αστικής ολοκλήρωσης των άλλων κρατών, να είμαστε υπό οθωμανική κυριαρχία και έτσι δεν περάσαμε στον Διαφωτισμό. Και δεν περάσαμε στην αστική ολοκλήρωση. Η Ιστορία μάς έχει τιμωρήσει ως χώρα, διότι αν σκεφτείτε ότι έχουμε 40 χρόνια Δημοκρατία, με όλα τα προβλήματά της -γιατί είχαμε προηγουμένως από κατοχή και εμφύλιο μέχρι δικτατορία- δεν είχαμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία τον χρόνο και την ευκαιρία να εμπεδώσουμε άλλες αξίες. Διάφορες αξίες και αρχές που είναι δεδομένες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»».
από kathimerini.gr

Πτώση των βάσεων στα επίπεδα του 2012 - Δείτε τους πίνακες



Στα επίπεδα του 2012 επιστρέφουν οι Βάσεις Εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξ αιτίας της μεγάλης πτώσης λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων. Χαρακτηριστικά, η υψηλόβαθμη Ιατρική Αθηνών έπεσε στα 18.924 μόρια, λίγο κάτω απο το κατώφλι των 19.000. Αντίστροφα, η πτώση φτάνει έως 1500 μόρια, κυρίως στα τμήματα Τεχνολογικών σπουδών. Ενδεικτικά, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης έπεσε κατά 1419 μόρια, ενώ η αντίστοιχη του εμβληματικού Μετσοβίου βυθίστηκε κατά 1421 μόρια.
Βέβαια, υπήρξαν και εντυπωσιακές πτώσεις, όπως στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, που έπεσε κατά 6.271 μόρια. Το κατώφλι στα Πανεπιστήμια είναι 5,5 στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ 3,5, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας. Η πτώση, εύλογα, είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά τμήματα, ενώ δεν λείπουν και οι σχολές στις οποίες σημειώθηκε αύξηση, όπως οι Μηχανικοί Πληροφορικής Σπάρτης (1.008 μόρια).

Συνολικά, οι Βάσεις έπεσαν σε 247 Σχολές και παρουσίασαν άνοδο σε 215.

Οι Βάσεις ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 70.000, καθώς στις 68.345 των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα προστεθούν εκείνες των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ΑΕΙ που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά εντός Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Οι πίνακες των βάσεων - 1.08 MB

από kathimerini.gr

Στο φως οι συνομιλίες του κυκλώματος της Μυκόνου



Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες μεταξύ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας στη Μύκονο, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Παρότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούν κωδικοποιημένες λέξεις και ορολογία, από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ανάμειξής τους σε δεκάδες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Προκύπτει επιπλέον ότι ενεργούσαν ως μεσάζοντες προκειμένου πελάτες τους να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες συνοδών πολυτελείας που βρίσκονταν στο νησί.
Για παράδειγμα, από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι τη 15η Ιουλίου ο ένας από τους συλληφθέντες πούλησε 15 γραμμάρια κοκαΐνης σε αλλοδαπό ονόματι «Willy», τον οποίο συνάντησε στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα ο ίδιος κατηγορούμενος συνάντησε κοντά σε κοσμικό ξενοδοχείο της Ψαρούς αλλοδαπό στον οποίο πούλησε 2 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο γραμμάρια MDMA. Την 27η Ιουλίου αντίστοιχα, έτερος από τους συλληφθέντες έκανε delivery 3 γραμμαρίων κοκαΐνης και ενός γραμμαρίου MDMA σε βίλα του νησιού, ενώ την 1η Αυγούστου τα μέλη της σπείρας πούλησαν 3 γραμμάρια MDMA σε Καναδή ονόματι Fayth μέσα στο πλέον δημοφιλές κλαμπ της Μυκόνου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν το Σάββατο στη Μύκονο τρεις Ελληνες, ένας απότακτος λιμενικός, 33 ετών, ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη ληστεία της Alpha Bank στο «Ελ. Βενιζέλος» το 2011 και ένα ακόμη άτομο 33 ετών, που φέρεται να διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση.
«Θέλω Charlie (σ.σ. κοκαΐνη) και πρασινάδα» ακούγεται να λέει άγνωστο άτομο στον 33χρονο πρώην λιμενικό, ο οποίος του απαντάει: «Είναι καλό, πρώτης τάξης, νιφάδες από Αμστερνταμ». Σε άλλη συνομιλία, ο 33χρονος μιλάει μέσω τηλεφώνου με υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος του παραγγέλνει συνθηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κανονίζουν να συναντηθούν σε κοσμικό εστιατόριο στη χώρα της Μυκόνου: «Πεινάω, τελείωνε», ακούγεται να λέει ο πελάτης στον 33χρονο και συνεχίζει: «Φέρε μου από τον φούρνο δύο μανιταρόπιτες και μία κοτόπιτα. Με τις σπανακόπιτες έγινε τίποτα;».

Τέλος, από τις υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον από τους συλληφθέντες διατηρούσε επαφές με κύκλωμα μαστροπών, που εξέδιδε πόρνες πολυτελείας αντί 500 ευρώ για μία ώρα ή 700 ευρώ για δύο ώρες «συντροφιάς».
kathimerini.gr

Δίωξη εναντίον του Αντιπροέδρου της Βουλής για φοροδιαφυγή ζητά ο οικονομικός Εισαγγελέας


Την κίνηση των κοινοβουλευτικών διαδικαισιών για να ειναι δυνατόν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου ζητεί με εγγραφό του ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιαννης Δραγάτσης προκειμένου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με έγγραφό του προς την Εισαγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιαβστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ένός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε για υπόθεση που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών.

Η υπόθεση της οποίας η έρευνα έχει ξεκινήςει πριν από χρόνια ξέκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι ισχυρίστηκαν οτι ο κ. Μητρόπουλος οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει πολλές φορές στο παρελθόν αντικρούσει με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ τις καταγγελίες και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν υπήχθη με δική του πρωτοβουλία στις ρυθμίσεις του νόμου Βαλαβάνη και έτσι η ποινική δίωξη σε βάρος του δεν ανακόπτεται με αποτέλεσμα να προχωρούν οι διαδικασίες. Η μη προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη στηρίζει την πάγια αρνησή του οτι οφείλει φόρους απο το εν λόγω ποσό.

Εκκληση στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή του από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν απευθύνει με επιστολή του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μητρόπουλου:

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Μητρόπουλος!...


Με απόφαση του Τσίπρα, λόγω της δικαστικής του περιπέτειας ...
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσεγγίσει Το Ποτάμι!
Οριστική είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...
Newsbomb.gr, η απόφαση του Αλ. Τσίπρα, να αφήσει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλ. Μητρόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση οριστικοποιήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλ. Μητρόπουλου απ’ τον οικονομικό εισαγγελέα, λόγω της γνωστής υπόθεσης φοροδιαφυγής που ταλανίζει τον γνωστό εργατολόγο εδώ και πολλά χρόνια και παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός το τελευταίο που θα ήθελε να αντιμετωπίσει είναι μια επίθεση απ’ την αντιπολίτευση για θέματα διαφάνειας, όπου εκεί διατηρεί αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του αντιπροέδρου της Βουλής ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Στην πραγματικότητα η παρουσία του εκ νέου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απασχολούσε έντονα τον Αλ. Τσίπρα και το επιτελείο του, λόγω της ψήφου «παρών» που έδωσε στις 14 Αυγούστου για το τρίτο μνημόνιο, αλλά και λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης που κρατούσε όλο το τελευταίο διάστημα.

Του καταλογίζουν συγκεκριμένα ότι έβγαινε συνεχώς σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ (στο MEGA σχεδόν κάθε μέρα!) και μιλούσε για ένα μνημόνιο χειρότερο απ’ τα προηγούμενα, ενώ τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), παρά την κατηγορηματική απόρριψή της απ’ τον πρωθυπουργό!

Έγκυρες πληροφορίες μας εξάλλου αναφέρουν, ότι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής θα τον αντικαταστήσει ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει αποκλεισμού του απ’ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Μητρόπουλος έχει προσεγγίσει Το Ποτάμι και αναζητά εκεί νέα κομματική στέγη, καθώς και υποψηφιότητα!
newsbomb.gr

«Στο στόχαστρο» της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων όσοι παρεμποδίζουν των έλεγχο των εφοριακών



INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.
Κατά προτεραιότητα θα ελέγχει η εφορία θα ελέγχει τους φορολογούμενους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.
Το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προπηλακίζονται από τους φορολογούμενους, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο.
Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διευκόλυνση του ελέγχου, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.
 ΑΜΠΕ
naftemporiki.gr