Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παγκόσμιο Στίβου: Χάλκινο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο Πεκίνο

Παγκόσμιο Στίβου: Χάλκινο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο Πεκίνο
 
 
Τεράστια επιτυχία για τη Νικόλ Κυριακοπούλου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου.
Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ. εξασφάλισε το μετάλλιο καθώς ήδη είχαν αποτύχει οι περισσότερες αθλήτριες και μάλιστα ήταν πρώτη μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των αθλητριών σε αυτό το ύψος.

Ομως η κορυφαία αθλήτρια για εφέτος στον κόσμο η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που έμεινε «ζωντανή» στην τελευταία προσπάθεια στα 4.70, έδειξε στη συνέχεια την μεγάλη της κλάση και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.80μ. και με την πρώτη τα 4.85μ. περνώντας στην πρώτη θέση.
 
Για λίγο όμως καθώς η πρωταθλήτρια κόσμου του 2011, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ πέρασε και αυτή με την πρώτη προσπάθεια τα 4.85μ. και μπήκε έτσι στην πρώτη θέση καθώς είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου, δεν μπόρεσε να περάσει με την πρώτη τα 4.85μ. και από πρώτη, υποχώρησε στην 3η θέση.

Στη συνέχεια έχοντας εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, άφησε τα 4.85μ. και επιχείρησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες της στα 4.90μ. όπου θα έπρεπε δηλαδή να βελτιώσει κατά επτά εκατοστά το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ των 4.83μ..

Δεν τα κατάφερε τελικά και έμεινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, που όμως αποτελεί τεράστια επιτυχία και ουσιαστικά είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.