Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Με 3 αεροπλάνα η άφιξη Ολάντ στην Αθήνα... (LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ)


Στο ποδι είναι όλοι στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", για την άφιξη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. 
Δεκάδες είναι οι μαύρες λιμουζίνες και τα βαν  που ...
θα μεταφέρουν την αποστολή του Ολάντ, αλλά και τους Γάλλους επιχειρηματίες, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι δρακόντεια. 
Αυτή την ώρα έχει προσγειωθεί το ένα από τα τρία γαλλικά αεροπλάνα.

Δείτε LIVE BINTEO (ΕΡΤ), ΕΔΩ

Δείτε τις πρώτες εικόνες...





Και τα τρία γαλλικά αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο...

Εφτασε στο αεροδρόμιο ο Τσίπρας...


Στην Αθήνα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά ΟλάντΠροσγειώθηκαν και τα 3 γαλλικά αεροπλάνα...
Στο "Ελ. Βενιζέλος" έφτασε πριν από μερικά λεπτά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου κατευθύνθηκε στην...
αίθουσα των επισήμων, για να υποδεχτεί τον Γάλλο πρόεδρο.
Αυτή την ώρα και τα τρία γαλλικά αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο...

Έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Αδριανού έως 2 Νοεμβρίου (Γιά όσους βρεθούν αυτές τίς μέρες στήν Αθήνα)

Η πλάνη των αισθήσεων

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Αδριανού με τίτλο «Πλάνη των αισθήσεων». Ρομαντικός σε μια αντιρομαντική εποχή, είναι ένας ζωγράφος μιας προικισμένης γενιάς που διεκδικεί τη χαμένη (;) τιμή της ζωγραφικής και επαναδιαπραγματεύεται τη θέση της στην Ιστορία αλλά και σε έναν πολιτισμό που έμαθε να καταναλώνει ομοιώματα αντί να δημιουργεί αξίες ή να διατυπώνει ερμηνείες. Πρόκειται για την τέταρτη ατομική του έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν μια σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Με κάθε έργο του καταθέτει μια διακριτική καταγγελία για τη μονοκρατορία της οθόνης στη σύγχρονη ζωή, ενώ τον απασχολούν παράλληλα στοιχεία γεωμετρίας και κοσμογονίας. Εως 2 Νοεμβρίου 2015. Στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι, 210 3643025).

Θέατρο : «Εγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι. (Γιά όσους βρεθούν αυτές τίς μέρες στήν Αθήνα)

«Εγκλημα και Τιμωρία» στο Θέατρο Ανεσις «Εγκλημα και Τιμωρία» στο Θέατρο Ανεσις
Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ανεβαίνει από 8/10 στο Θέατρο Ανεσις. Ο αναμορφωτής του γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili theatre, Λεβάν Τσουλάτζε, συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Ανεσις, μετά το περσινό «Λεωφορείο ο Πόθος», αναλαμβάνοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου του Ντοστογιέφσκι. Από τα σημαντικότερα έργα του Ρώσου πεζογράφου, αφορά την ηθική, τον νόμο και τον άνθρωπο. Ο Ρασκόλνικοφ, φοιτητής της Νομικής στην Πετρούπολη, διαπράττει τον διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αδελφής της. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αλλά σε βάθος ο ήρωας φαίνεται πως επιδίωξε να υπερβεί τα ηθικά κοινωνικά όρια.
Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα κ.ά. Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00. Τιμές: 10-16 (λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 210 7488881-2).
από
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Το πιο όμορφο χαμόγελο!

 Μωρό προσφυγάκι γελά στον Έλληνα γιατρό που το φροντίζει

Η στιγμή

tvxs.gr | 21 Οκτ. 2015

«Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου… το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου». Αυτό έγραψε ο Ανδρέας Ηλιάδης, κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 
Ο Ανδρέας Ηλιάδης γιατρός στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου μαζί με  άλλα μέλη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), έχουν μεταβεί στη Λέσβο, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες.

Γεροβασίλη για Σαββαΐδου: Δρούσε ενάντια στο δημόσιο συμφέρον [ΒΙΝΤΕΟ]


tvxs.gr | 22 Οκτ. 2015
Δηλώσεις για την απόφαση της αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου από την Γενική Γραμματεία Εσόδων έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.
«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από  άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη εξερχόμενη του υπουργικού Συμβουλίου.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η συζήτηση αφορούσε κυρίως ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ότι δεν περιελάμβανε το ασφαλιστικό.

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                              από "ΤΑ ΝΕΑ"

Ντράγκι: Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015...

ΝΤΡΑΓΚΙ ΕΚΤ
Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015, επισημαίνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή.

Ο... διοικητής της ΕΚΤ υπογραμμίζει ότι η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση συνιστά μία καίριας σημασίας εξέλιξη για το τρέχον πρόγραμμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών προς τις ελληνικές τράπεζες - γεγονός που θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας.

«Η έγκαιρη και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα» διαμηνύει ο Ντράγκι, απαντώντας στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Σχετικά με το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διευκρινίζει ότι η άρση τους αποτελεί απόφαση των ελληνικών αρχών και βρίσκεται εκτός του πεδίου ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.
 

Όταν η κυρία Σαββαΐδου έκανε την... πάπια...



Να δεχτώ όλες αυτές τις αιτιάσεις της κ.Σαββαΐδου για το πλημμέλημα για το οποίο κατηγορείται σχετικά με το φόρο ραδιοτηλεόρασης και την εγκύκλιο που έφερε η ίδια για μετάθεση της ημερομηνίας είσπραξής του. Έδωσε άλλωστε προχθές στη δημοσιότητα μια μακροσκελή απάντηση για να μας δείξει πως όλα είναι καλώς καμωμένα. 

Να το δεχτώ. Έλα όμως που το θέμα με την...
εγκύκλιο το αποκαλύψαμε εμείς στην «Εφ.Συν.», τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Είχαμε την πληροφορία καθώς και τα στοιχεία για μία ξαφνική και στα... μουλωχτά απόφαση της κ.Σαββαΐδου να δώσει μία περίοδο χάριτος στα κανάλια ενός χρόνου.

Αντί να πλήρωναν τους φόρους τους στις 20 Φεβρουαρίου 2015 όπως ήταν προγραμματισμένο, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο θα πλήρωναν του... χρόνου, τον Ιανουάριο του 2016. Τους έδωσε έναν χρόνο τράτο καθυστερώντας έτσι κάποια έσοδα από το δημόσιο.

Την αναζητήσαμε την κ. Σαββαΐδου τόσο πριν όσο και μετά το δημοσίευμά μας, αλλά δεν μας βγήκε ποτέ. Και λέμε στα... μουλωχτά γιατί ελάχιστοι γνώριζαν την εγκύκλιο, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Έγινε πρωτοσέλιδο το θέμα μας αλλά η Γ.Γ. δεν είπε ούτε λέξη. Μα γιατί; Αφού τώρα υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή της θεωρώντας «ότι οι αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητας ούτε επομένως και ηθικής τάξης, το οποίο να δικαιολογεί την απαίτηση του Πρωθυπουργού για παραίτησή μου»;

Βέβαια λίγο πιο πάνω γράφει στην ίδια ανακοίνωση πως «η απόφαση για την οποία κατηγορούμαι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ» - δεν ισχύει, επειδή την άλλαξε η σημερινή κυβέρνηση, έστω και πολύ-πολύ αργοπορημένα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, μη νομίζετε.

Αλλά για σταθείτε ένα λεπτό, τι σημαίνει δεν ισχύει σήμερα;  
Αν ίσχυε δηλαδή -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- θα σήμαινε πως (θα) ήταν ένοχη; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  
efsyn.gr

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών οι νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών από τότε που έληξε η θητεία των Προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επιλογή νέων προέδρων για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς για την Προεδρία του Αρείου Πάγου είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου, που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.
Για το Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγη ως πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, που είναι και ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου και ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεςία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγη ως πρόεδρος η κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα, η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και ως πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη, ενώ για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Αρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί, πολλοί κατά παράβαση της επετηρίδας.

kathimerini.gr

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                     από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (22.10.15)

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γγ Εσόδων αποφάσισε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο

Γεροβασίλη: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι κανόνες και θα τηρηθούν»...

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η ΣαββαΐδουΤην αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γγ Εσόδων αποφάσισε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο - Οπως διαβάσατε εδώ.
 «Το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παφθεί από τα καθήκοντά της η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου. Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει...
αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν κατά του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη. «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι κανόνες και θα τηρηθούν» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή έχει την έγκριση των Θεσμών η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε».


Η κυρία Σαββαΐδου με δημόσια δήλωσή της είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση της ΓΓΔΕ.


Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σημειώνεται ότι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει 5ετη θητεία παρόλα αυτά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποπεμφθεί με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι «εκ του νόμου όταν κάποιος κατηγορείται με πλημμέλημα το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση».


Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία θα κινηθεί με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, δηλαδή η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ως θεσμικού οργάνου, θα επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εφόσον βέβαια στο μεταξύ δεν υπάρξει καμία κίνηση, όπως παραίτηση, από την πλευρά της Κατερίνας Σαββαϊδου.


Η υπό απομάκρυνση γενική γραμματέας συσκέπτεται αυτές τις ώρες με τους δικηγόρους της, αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προκάλεσε σοκ στο στενό κύκλο των συνεργατών της.

"Guardian: Οι τρεις μέρες που έσωσαν το ευρώ...


Μια νέα διάσταση των δραματικών στιγμών της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού, των τελεσιγράφων και των επιλογών που δόθηκαν στην Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην εμπλοκή του Σόιμπλε στην διατύπωση των επιλογών που είχε η χώρα μας.

«Το...
απόγευμα της 10ης Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πηγαίνουν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για άλλη μια φορά για το ελληνικό πρόβλημα. Τότε, στα γραφεία κάποιων υψηλόβαθμων αξιωματούχων φτάνει ένα e-mail από το Βερολίνο που σοκάρει τους πάντες. Είναι η περίφημη πρόταση Σόιμπλε για τάιμ-άουτ της Ελλάδας από την Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ακουγόταν η πιθανότητα της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, απλώς μέχρι εκείνη την ώρα, η προοπτική αυτή φάνταζε ως μία μακρινή πιθανότητα ή σαν εικοτολογία. Αυτή τη φορά όμως εμφανιζόταν οργανωμένη από τη Γερμανία. Ήταν πλέον φανερό: η Αθήνα έπρεπε να υποταχθεί στο Βερολίνο και να παραχωρήσει την κυριαρχία της. Ένας από τους παραλήπτες του μηνύματος λέει: "Ηταν ξεκάθαρο, ήταν γραμμένο και ήταν σκληρό και αδυσώπητο", εννοώντας πως η πρόταση του υπουργού Οικονομικών είχε σημάνει συναγερμό με τη Ρώμη, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες να τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα. Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος παραδέχεται πως το ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη σε ελάχιστα άτομα, σε αυτά που έπρεπε, και επίσης έδειχνε την άτεγκτη στάση του Σόιμπλε και την περίπτωση του Grexit να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Ουσιαστικά μας έλεγε ότι από Δευτέρα πρέπει να ξεκινήσουμε την επεξεργασία του σχεδίου. Φυσικά, το σχέδιο Σόιμπλε έφτασε και στα χέρια των υπουργών Οικονομικών όταν έγινε το Eurogroup- το πιο καθοριστικό για το μέλλον της κοινής νομισματικής ένωσης. Ήταν πλέον φανερό: η Αθήνα έπρεπε να υποταχθεί στο Βερολίνο και να παραχωρήσει την κυριαρχία της σε σημαντικά και καίρια κομμάτια της δημόσιας και οικονομικής διοίκησης» γράφει ο Ίαν Τρέινορ.

«Ο Σόιμπλε παρουσίασε στους εταίρους του το σχέδιο σε μία σελίδα, σε μορφή non paper. Εκτός του τάιμ-άουτ, η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περιελάμβανε και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με έδρα το Λουξεμβούργο. Ο Σόιμπλε ήθελε να επαναλάβει αυτό που έγινε στη Γερμανία μετά την Πτώση του Τείχους το 1989 και τα περιουσιακά στοιχεία της τότε ανατολικής Γερμανίας πέρασαν στα χέρια των δυτικών σε μία νύχτα. Ένας υπουργός χώρας της Ευρωζώνης όταν πήρε στα χέρια του την επίμαχη σελίδα είπε: "Κατά 60% είμαστε κοντά στο Grexit".

Ένας άλλος διπλωμάτης παραδέχεται πως η συγκεκριμένη πρόταση σκανδάλισε πολλούς καθώς ήταν σαν να ζητούσε από όλους να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να δεχθούν την αποχώρηση της Ελλάδας. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι . Σίγουρα ο Σόιμπλε δεν μπλόφαρε, όπως νόμιζαν πολλοί στην αρχή. Εννοούσε και πίστευε κάθε λέξη.

Μάλιστα, πολλοί κατάλαβαν πως είχε το σχέδιο στο μυαλό του εδώ και ένα χρόνο, πριν αναλάβει ο Τσίπρας τα ηνία της Ελλάδας. Ο ελιγμός που έκανε ήταν τέτοιος που ανάγκασε τους άλλους να κρατήσουν την ανάσα τους. Για πρώτη φορά το Βερολίνο έδειξε ξεκάθαρα πως πιστεύει ότι η συμμετοχή στο κοινό νόμισμα δεν είναι αιώνια. Κάτι τέτοιο φυσικά, τρόμαξε πολιτικούς και τεχνοκράτες με τον Ρέντσι να σκέφτεται ότι είναι το επόμενο θύμα. Επίσης, ο Σόιμπλε έλεγε ανοιχτά στην Αθήνα: "Σου δίνουμε λεφτά για να φύγεις" και επιπλέον έριχνε ως δέλεαρ στο τραπέζι την πρόταση περί διαγραφής χρέους.

Όλοι ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά φοβούνταν μήπως η Μέρκελ ταχθεί στο πλευρό του Σόιμπλε. Αμέσως, μετά τις κινήσεις του Γερμανού υπουργού, ο Γιούνκερ συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο με τον Ντομπρόβσκις και τον Μοσκοβισί και ζητάει ραντεβού με τον Ολάντ στο στο Παρίσι. Ο Γιούνκερ έμαθε την πρόταση Σόιμπλε το απόγευμα της Παρασκευής. Το ίδιο συνέβη με τους Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ. Ακόμη και η Μέρκελ το έμαθε πολύ αργά. Ο Σόιμπλε την ενημέρωσε εκείνη την Παρασκευή, όπως και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τον οποίο πήρε στο τηλέφωνο. Οι επόμενες τρεις ημέρες από την αποκάλυψη της πρότασης Σόιμπλε ήταν δύσκολες και περιελάμβαναν μαραθώνιες συναντήσεις πολιτικών και τραπεζιτών» συμπληρώνει στο αφήγημά του ο βρετανός δημοσιογράφος.

«Οι ειδικοί υποστηρίζουν εκ των υστέρων πως δεν έχουν συναντήσει τόσο έντονες, εκρηκτικές και δραματικές συζητήσεις για ένα θέμα της Ευρωζώνης. Εν συνεχεία το θέμα μετατέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής που συνεδρίαζε την Κυριακή. Το θέμα έμενε ανοιχτό σαν μια βαθιά πληγή: η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Μα, πώς να μείνει η Ελλάδα, ακόμη και αν πάρα πολλοί ήθελαν να την κρατήσουν, από τη στιγμή που τα οικονομικά της ήταν σε άσχημη κατάσταση και οι συζητήσεις του Τσίπρα και του Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ήταν σαν να κολυμπούσαν σε βραστό νερό; Ειδικά ο Γ. Βαρουφάκης ήταν πλέον "κόκκινο πανί" για όλους. Το ΔΝΤ μέσω της Λαγκάρντ άρχισε να σκληραίνει τη στάση του και η Μέρκελ δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να λύσει το πρόβλημα.

Ακολούθησε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δυσχεραίνοντας περισσότερο τα πράγματα. Ωστόσο, η αντικατάσταση του Βαρουφάκη με τον Τσακαλώτο έδειξε ότι ο Τσίπρας επιθυμεί να ακολουθήσει πλέον άλλη τακτική. Στο μεταξύ, ο Τσίπρας έλαβε το πράσινο φως από την ελληνική βουλή που του έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί, αλλά κανείς δεν υπολόγισε τα «γεράκια» του Eurogroup που δεν έβαζαν το "όπλο στη θήκη".

Ο μόνος που έδειχνε να αντιτίθεται σθεναρά στο σχέδιο Σόιμπλε ήταν ο Μισέλ Σαπέν. Από τη Φρανκφούρτη, ο Ντράγκι συνέχιζε να πιστεύει ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για το ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση ό,τι πρέπει για να μην φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Στη Σύνοδο Κορυφής, αμέσως μετά την αποκάλυψη του σχεδίου Σόιμπλε, ο Τουσκ έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς αυτός που ήταν που είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία και να μην φύγει κανείς από την αίθουσα.

Η Μέρκελ κλείστηκε σε ένα γραφείο με τον Τσίπρα μετρώντας τις κόκκινες γραμμές τους. Ο Ολάντ συναντήθηκε με τον Ρέντσι και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ με τον Τουσκ να συνεχίζει τη δουλειά μυρμηγκιού για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Αυτό κι έγινε με την Αθήνα και τον Τσίπρα να υποκύπτουν υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο» καταλήγει το άρθρο του Guardian.

 enikonomia.gr

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                                          από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από την επίσκεψη Ολάντ


Φυγή προς τα εμπρός από την εσωστρέφεια και τη δύσκολη καθημερινότητα που διαμορφώνει η υλοποίηση του νέου μνημονίου, προσδοκά η κυβέρνηση από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην έλευση του κ. Ολάντ και αναμένει ότι αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει την άτυπη έναρξη της συζήτησης για το θέμα του χρέους. Η Αθήνα έχει ήδη κατατάξει τον Γάλλο πρόεδρο στην ομάδα των φίλιων δυνάμεων και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πρόσφατα αναφερθεί στη Βουλή σε θετική δημόσια δήλωση του κ. Ολάντ αναφορικά με το χρέος, ενώ, με τους εκπροσώπους των δανειστών να αξιολογούν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων, οποιαδήποτε δήλωση υποστηρικτική ως προς τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος, θα είναι περισσότερο από καλοδεχούμενη. Αλλωστε, ο κ. Τσίπρας δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει τη σημασία διαμόρφωσης ευρωπαϊκού μετώπου για ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υιοθέτηση αναπτυξιακής ατζέντας για την υπέρβαση της κρίσης. Μένει να φανεί εάν ο Γάλλος πρόεδρος θα επιλέξει από την Αθήνα να προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις, δεδομένης, μάλιστα, της πάγιας στάσης των εταίρων να υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει πρωτίστως η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Σε κάθε περίπτωση, η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, τα εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με αυτή, η προοπτική καταβολής της επόμενης δόσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι τα θέματα που αναμένεται ότι θα κυριαρχήσουν στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ολάντ αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και η ευρωπαϊκή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα, η προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας πρόκειται να αποτυπωθεί σε κοινή διακήρυξη, η οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να περιλαμβάνει αναφορά στην ενίσχυση της παροχής τεχνογνωσίας από τη Γαλλία προς την Ελλάδα στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων, στην προοπτική ενίσχυσης του διμερούς εξωτερικού εμπορίου, στην επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, και στην προώθηση καθεμιάς από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας.

Τον κ. Ολάντ θα υποδεχθεί το απόγευμα στο αεροδρόμιο ο κ. Τσίπρας, ενώ η επίσημη τελετή υποδοχής του Γάλλου προέδρου θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στο επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο οποίο θα παρακαθήσει ο πρωθυπουργός, τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα εκπροσωπήσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Ολάντ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό αύριο το πρωί, πρόκειται να μιλήσει στη Βουλή και νωρίς το απόγευμα, σε ειδική τελετή, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Διακήρυξη συνεργασίας θα υπογράψουν Τσίπρας και Ολάντ...

Για «επίσκεψη εμπιστοσύνης» μιλά το Παρίσι...
Την Ελληνογαλλική Διακήρυξη που θα διαμορφώσει το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, θα υπογράψουν...
στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, η οποία κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής αλλά και οικονομικής σημασίας.

Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση. Κυβερνητικές πηγές, όμως, τόνιζαν ότι θα επικυρώνει την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων που διαμορφώνει μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι:

• Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.

• Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.

• Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και

• Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο Προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ

Η συγνώμη της Ελενας Ακρίτα ...στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Πηγαίνω πολύ συχνά σινεμά και νοικιάζω DVD από τον Σπύρο στη γειτονιά μου. Από κει κι ύστερα, 'ομολόγησα' δημόσια κάτι που...

οι περισσότεροι κάνουν ιδιωτικά μεσω sites, torrents κλπ.
Έγραψα κάτι τελείως αυθόρμητα. Κι ας είμαι κι εγώ μέσα στη σούπα: Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω εισπράξει ποτέ ούτε μισό ευρώ πνευματικά δικαιώματα απο επαναλήψεις έργων μου.
Στην Ελλάδα του 2015, υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο μιας ταινίας. Και χωρίς την εναλλακτική μιας καλής τηλεόρασης καταφεύγουν εκεί. Κακώς; Κακώς! Το έχω κάνει κι εγώ; Το έχω κάνει κι εγώ!
Η ανάρτηση γράφτηκε - ας πούμε 'εν βρασμώ ψυχής'. Μια μέρα όπου μιλάγαμε για πρώτες κατοικίες που θα βγαίνουν στο σφυρί, για ΦΠΑ σε γηροκομεία κι ιδιωτικά σχολεία, νέο ΕΝΦΙΑ, νέα μέτρα, για συντάξεις-πουρμπουάρ.
Σε αυτό το φορτισμένο κλίμα - σκέφτηκα πως οι προτεραιότητες μας σε αυτή την χώρα ίσως θα έπρεπε να είναι διαφορετικές: Φτάνεις δηλαδή στην δίωξη ενός site, αφού πρώτα έχεις λύσει άλλα θέματα: Δεν έχεις μικρά παιδιά χωρίς σχολείο, ηλικιωμένους χωρίς στέγη, συνταξιούχους χωρίς σύνταξη κι έναν άστεγο σε κάθε δεύτερο παγκάκι.
Ομολογώ πως δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή τους επαγγελματίες που νόμιμα ζουν από αυτή την δουλειά και που άμεσα βλάπτονται. Λάθος μου. Ζητώ συγγνώμη!!!

Αμεση δίωξη για φοροδιαφυγή από το 2014


Δεν ισχύει ο οιοσδήποτε δικαστικός ή διοικητικός συμβιβασμός για όσους έχουν συλληφθεί για φοροδιαφυγή μετά την 1.1.2014 και ως εκ τούτου οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη. Αυτό προκύπτει από συμπληρωματική γνωμοδότηση που εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή διευκρινίζεται ότι η άμεση δίωξη στην οποία πρέπει να προχωρούν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά όταν διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής, αφορά αδικήματα μετά την 1.1.2014 και δεν έχει αναδρομική ισχύ για αδικήματα πριν από αυτή την ημερομηνία.
Η σύγχυση προκλήθηκε από προηγούμενη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα Ν. Παντελή, σύμφωνα με την οποία με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) έχει καταργηθεί σιωπηρά η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού, με συνέπεια οι φορολογικές αρχές να οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής. Στη συμπληρωματική γνωμοδότηση επισημαίνεται ότι η υποχρέωση άμεσης δίωξης και η κατάργηση οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού που προβλέφθηκε με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ισχύουν για τα φορολογικά αδικήματα που τελούνται μετά την έναρξη ισχύος του από 1.1.2014.


"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
  Έντυπη έκδοση
 

Φωτογραφήματα

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Όταν ο πόθος πάρκαρε απ' έξω. Με τόσα κατακόκκινα λαμπερά αυτοκίνητα παρκαρισμένα έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα ήταν αδύνατο η εισαγωγή της μετοχής να περάσει απαρατήρητη. Το αλογάκι κρεμάστηκε στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου και σπάνιες και πανέμορφες Ferrari έκαναν τους διαβάτες να σταματούν για να θαυμάσουν τα παντοτινά παιχνίδια των αγοριών (μικρών και μεγάλων). 
REUTERS/Lucas Jackson
από kathimerini.gr

Αλλάζει η ηγεσία της Δικαιοσύνης


Η επιλογή ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τις 30 Ιουνίου, οπότε έληξε η θητεία των κ. Σωτ. Ρίζου και Νικ. Αγγελάρα αντίστοιχα, τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας παραμένουν «ακέφαλα», γεγονός το οποίο ουδέποτε συνέβη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο η μόνη θέση που καλύφθηκε εγκαίρως ήταν αυτή της προέδρου του Αρείου Πάγου, για την οποία επελέγη η κ. Βασιλική Θάνου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να επιλέξει έξι νέους αντιπροέδρους στο ΣτΕ και δύο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και τους νέους προέδρους των δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

Ως προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παγίως τα τελευταία χρόνια τηρείται η επετηρίδα. Εκτός και αν υπάρξει διαφοροποίηση από τη μέχρι σήμερα διαδικασία, αρχαιότερος, άρα και πιθανότερος για την επιλογή στη θέση του προέδρου του ΣτΕ, είναι ο Νικ. Σακελλαρίου και ακολουθούν οι Δημ. Πετρούλιας, Αθ. Ράντος και Αικατερίνη Συγγούνα. Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποψήφιοι είναι οκτώ αντιπρόεδροι και 20 σύμβουλοι, με αρχαιότερη την αντιπρόεδρο Φλωρεντία Καλδή και αμέσως μετά τους αντιπροέδρους Ιωάννη Σαρμά, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και Σωτηρία Ντούνη.

kathimerini.gr

Κατέρρευσε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα

Ιούλιος - Αύγουστος: Χάθηκε περίπου 1 δισ. ευρώ λόγω της επιβολής των capital controls
Συνολικά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα μειώθηκε στα 7.466,1 εκατ. ευρώ έναντι 8.494,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και 7.933,7 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2013 (φωτ. αρχείου).

Στο στόχαστρο των συμφερόντων...

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο… βολών από τα ΜΜΕ.
Ο χρόνος φυσικά δεν είναι τυχαίος, πολύ περισσότερο δεν είναι αθώος. Ο Νίκος Παππάς διαχειρίζεται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που ενδιαφέρουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα λεγόμενα “μεγάλα συμφέροντα” αυτού του τόπου.
Η συγκυρία μάλιστα είναι… σκανδαλιστική. Εκείνοι που επένδυσαν επί σειρά πολλών ετών στα ελληνικά ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, για να αποκτήσουν παρέμβαση στην πολιτική ζωή, και εξ αντανακλάσεως ρόλο “1ης (και όχι 4ης) εξουσίας”, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Η κρίση τους επηρέασε, ρευστότητα δεν υπάρχει, η δανειοδότηση από τις τράπεζες έχει περιοριστεί σημαντικά, τα χρέη υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται, και με την επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ανοίξει το παιχνίδι στον χώρο της τηλεόρασης, νέοι παίκτες, ακόμη και από το εξωτερικό, ετοιμάζονται να… κάνουν έφοδο, και μάλιστα από θέση οικονομικής ισχύος.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις προς τον Νίκο Παππά πολλαπλασιάζονται. Λογικά θα ενταθούν. Όπως και απέναντι προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Από τις αντοχές αμφοτέρων θα κριθεί πόσο πολύ και πόσο σύντομα θα δρομολογηθεί στον χώρο της τηλεόρασης η μεγάλη και αναγκαία ανατροπή...

ysterografa.gr