Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Οι πέντε τροφές που προστατεύουν την όραση

Οι πέντε τροφές που προστατεύουν την όραση
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία σχεδόν όλων των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβάνων των ματιών.

Πολλά τρόφιμα αλλά και μεμονωμένα διατροφικά συστατικά, έχουν σχετιστεί με την καλή λειτουργία της όρασης και την υγεία των ματιών.
Δείτε για παράδειγμα παρακάτω πέντε τροφές που βοηθούν στην προστασία των ματιών και της όρασης...
Κοτόπουλο, βοδινό κρέας, συκώτι, τυρί, πλήρες γάλα
Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α ή ρετινόλη, η οποία προστατεύει την υγεία των ματιών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Α που περιέχεται στις συγκεκριμένες τροφές παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Ο συνδυασμός μάλιστα βιταμίνης Α και λουτεΐνης μπορεί να παρατείνει την καλή όραση σε άτομα που πάσχουν από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια (RP)

από baby.gr

Μπάμπης ή Αρης;

Επαναστατική ανακάλυψη: Νέα μέθοδος αφαλάτωσης...

Μετατροπή άλμης σε πόσιμο νερό με χρήση νανοσωλήνων άνθρακα

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι κοίλες δομές που κατασκευάζονται από γραφένιο και χαρακτηρίζονται για τη δύναμή τους, την ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητά τους, καθώς επίσης για την ελαστικότητα και ευκαμψία τους.
LLNL/Ryan Chen
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι πόροι από νανοσωλήνες άνθρακα είναι ικανοί να φιλτράρουν το θαλασσινό νερό και να αφαιρούν το αλάτι, παράγοντας καθαρό νερό. Τέτοιοι είδους πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τεχνολογία καθαρισμού του νερού, αναφέρουν οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Λώρενς Λίβερμορ και του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν.
Εκτιμάται πως έως και τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν περιστασιακή ή συνεχή λειψυδρία σήμερα, και καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, η ανάγκη για τεχνολογίες καθαρισμού των υδάτων γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.
Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι κοίλες δομές που...

Γιούνκερ: Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα...

  από την Ευρώπη...
Γιούνκερ: Η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την ΕυρώπηΙσχυρές ανησυχίες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου προκαλεί η Τουρκία, η οποία απομακρύνεται «με γιγάντια βήματα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η τοποθέτηση αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Μα, η Εύα?...

Εύα Καϊλή
 Η απόδειξη ότι τελικά ειδήσεις δεν υπάρχουν είναι ότι έγινε θέμα ο...
παππούς της Εύας Καϊλή...

πηγη protagon.gr (Twitter)

Την παραίτηση του προέδρου Τραμπ θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Την παραίτηση του προέδρου θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την φυσική καταστροφή.
 Αύγουστος 28, 2017
ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-KIRIAKOS-MITSOTAKIS-ΚΟΥΛΗΣ-KYRIAKOS-MHTSOTAKIS (34)Έκτακτη σύσκεψη αυτή τη στιγμή στην Πειραιώς υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ο τελευταίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου Τραμπ μετά την φυσική καταστροφή που έπληξε το Χιούστον. «Το κράτος ήταν ανέτοιμο» φέρεται να δήλωσε στους στενούς τους συνεργάτες, γεγονός που είναι αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου των ΗΠΑ. Φυσικά, από τα πυρά του δεν θα γλιτώσει ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που έμεινε απαθής μπροστά στον κυκλώνα Χάρβεϊ.

Τρολοκράτης
 olympiada