Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αλήθεια, κ.Κουρουμπλή, δεν γνωρίζετε γιατί οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να στηρίζουμε την κυβέρνηση;

«Γιατί δεν στηρίζετε την κυβέρνηση;» ήταν η φράση που εκστόμισε (σε δεύτερο πληθυντικό, αναφερόμενος προφανώς γενικά στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους) σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
Tης Δέσποινας Παπαγεωργίου

Ως απάντηση σε καθ' αυτό το ερώτημα του υπουργού στον Γιώργο Αυτιά (αν και δεν εξετάζουμε εδώ σε ποιο κανάλι και σε ποιον δημοσιογράφο το απηύθυνε) θα άρμοζε το ομηρικό: «Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων;». Διότι, ναι μεν υπάρχουν δημοσιογραφούντες σε «διατεταγμένη υπηρεσία» (βλέπε «pay rolls»), που, υποδυόμενοι τους δημοσιογράφους, στηρίζουν την τάδε ή τη δείνα κυβέρνηση, τα τάδε ή τα δείνα κατεστημένα συμφέροντα, ηαποστολή όμως κάθε δημοσιογράφου, σε κάθε εποχή, είναι -εξ ορισμού- ακριβώς το αντίθετο από το να «στηρίζει την (όποια) κυβέρνηση».

Κι επειδή στο σημείο της πολιτισμικής παρακμής που έχουμε εκπέσει, αυτονόητα δεν υπάρχουν, ας διηγηθούμε μια μικρή ιστορία. Ήταν καλοκαίρι του 1944, και η Εβραία Χάνα Χαάς, μαζί με άλλες αιχμαλώτους, μεταφέρονταν με αμαξοστοιχία για ζωοειδή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν. Το τρένο, που ξεκίνησε από τη Γιουγκοσλαβία, είχε κάνει δέκα ημέρες να φθάσει στον προορισμό του. Οι γυναίκες ήταν όλες άρρωστες – και μερικές, ετοιμοθάνατες. Όταν κατεβήκαν και καθώς περπατούσαν μέχρι το στρατόπεδο, κάποιες Γερμανίδες στέκονταν εκεί, παραδίπλα, και απλώς κοιτούσαν• κοιτούσαν το θλιβερό κομβόι των εξαθλιωμένων, χωρίς να κάνουν τίποτα.

Αυτό το περιστατικό ανακαλεί πάντοτε από τη ζωή της Χάνας, της μητέρας της, η κορυφαία Ισραηλινή δημοσιογράφος της «Ha'aretz» Αμίρα Χαάς, όταν καλείται να εξηγήσει πώς αντιλαμβάνεται το λειτούργημά της. Η Αμίρα μεγάλωσε –εξομολογείται- στοιχειωμένη από έναν βασικό φόβο: να μη γίνει σαν και εκείνες τις Γερμανίδες• να μη γίνει ποτέ η «απαθής παρατηρητής». Έτσι, η Αμίρα Χαάς δεν δίστασε να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στηΛωρίδα της Γάζας, προκειμένου να βιώσει, να κατανοήσει και να δημοσιοποιήσει τα όσα συμβαίνουν στη χαρακτηρισμένη ως «πιο πολυπληθή φυλακή του κόσμου». Έμεινε και στη Ραμάλα. Η δημοσιογράφος κατέγραφε και καταγράφει με μάτι άγρυπνο τα όσα οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από τη δύναμη κατοχής – που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η χώρα καταγωγής της: το Ισραήλ.

Σε συνέντευξή της στον βετεράνο Βρετανό δημοσιογράφο της «Independent» Ρόμπερτ Φισκ (14/3/2014), η Χαάς, λοιπόν, καταλήγει: «Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να είναι αντικειμενικοί (…) Δεν είναι το ίδιο πράγμα να είσαι δίκαιος και να είσαι αντικειμενικός. Η πραγματική αποστολή της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία – και τα κέντρα εξουσίας».
Όχι τίποτε άλλο, μήπως και λυθεί η εξωφρενική «απορία» του υπουργού…

  Δέσποινα Παπαγεωργίου

Κυνήγι Φοροδιαφυγής : Και πολιτικά πρόσωπα στη Λίστα Μπόργιανς...


17 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Δέκα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, ταυτοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Μπόργιανς με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της UBS. Όμως τα «λαβράκια» της λίστας δεν περιορίζονται στους πολιτικούς, αλλά και σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, τραγουδιστές ακόμη και ανεπάγγελτους με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ακόμη κληθεί για να καταθέσουν ως υπαίτιοι τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς οι καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ για τον καθένα και οι εισαγγελείς, σε πρώτη φάση, επικεντρώνονται στα μεγαλύτερα ποσά. Ήδη έχουν αποσταλεί περισσότερες από 100 κλήσεις και έχουν σχηματιστεί πάνω από 270 δικογραφίες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η μεγαλύτερη κατάθεση που έχει εντοπιστεί ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, και στο λογαριασμό του βρέθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ. Άλλες ενδεικτικές περιπτώσεις είναι αυτές της γνωστής δημοσιογράφου - παρουσιάστριας που εμφανίζεται να έχει καταθέσεις άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ενός ζευγαριού ανεπάγγελτων με κατάθεση 25 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η γνωστή δημοσιογράφος φέρεται να παρουσιάστηκε την Τρίτη ενώπιον των εισαγγελέων και να ζήτησε προθεσμία προκειμένου να καταθέσει. 
Δύο γνωστές ηθοποιοί με καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης εμφανίζονται με καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία. Σε λογαριασμό τραγουδίστριας του εντέχνου, εγνωσμένης αξίας, εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ. Ζωγράφος εντοπίστηκε με πάνω 3 εκ. ευρώ, ενώ ένα γραφείο κηδειών φέρεται να είχε βγάλει στην Ελβετία 2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι εισαγγελείς συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ περαιτέρω ώθηση στην έρευνα αναμένεται να δώσει η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για την αυτοκαταγγελία. Πρόκειται για μέτρο που προβλέπει ότι όσοι καταθέτες προσέρχονται αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο παρόμοιων ερευνών, θα μπορούν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε την έρευνα καθώς θα μείωνε σημαντικά τους χρόνους που απαιτούνται για τις εκάστοτε ταυτοποιήσεις.

Έρχεται κούρεμα στα τεκμήρια διαβίωσης...

Έρχεται κούρεμα στα τεκμήρια διαβίωσης - Media

Απαλλαγές και εκπτώσεις από τα τεκμήρια διαβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους φέρνουν η νομοθετική ρύθμιση για την...
κατάργησή τους σε νοικοκυριά με πενιχρά ή μηδενικά εισοδήματα καθώς και η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Οι αλλαγές στα τεκμήρια, σύμφωνα με το Έθνος, ισχύουν για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος με αποτέλεσμα όσοι έχουν μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, ενοίκια, τόκους, ή είναι άνεργοι να γλιτώσουν φόρο 26% και προκαταβολή 75%, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που διαμένουν σε δικό τους σπίτι ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη να αποφύγουν την παγίδα του τεκμαρτού φόρου.

Με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών θα απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία οι φορολογούμενοι εκτός όσων έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή είναι αγρότες που θα δηλώσουν φέτος πραγματικά εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ και το συνολικό τους εισόδημα από τα τεκμήρια δεν ξεπερνά τα 9.550 ευρώ.

Ειδικότερα:

• Με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων που προβλέπει έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια, από ακίνητα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν πρόσθετη διαφορά μεταξύ του εισοδήματος που προκύπτει από τα τεκμήρια και του δηλωθέντος θα φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή θα αναγνωρίζεται αφορολόγητο το όριο 9.550 ευρώ. Ετσι δεν θα υπολογιστεί φόρος με συντελεστή 26% καθώς και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.550 ευρώ.

• Με την κλίμακα των μισθωτών για την οποία ισχύει το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ και όχι με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι με πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ με εξαίρεση αυτό που προέρχεται από επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα και το τεκμαρτό τους εισόδημα είναι έως 9.5000 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες, δηλαδή δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ και δεν τηρούν βιβλία ούτε εκδίδουν φορολογικά στοιχεία.

• «Κούρεμα» στα τεκμήρια διαβίωσης θα δουν πολλοί φορολογούμενοι που κατοικούν σε δικά τους διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ή έχουν δική τους επαγγελματική στέγη λόγω της αναδρομικής μείωσης από τον Μάιο του 2015 των αντικειμενικών που αποτελούν τη βάση για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.
 

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος...


Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» από τη ζωή χθες στην Αθήνα ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές του...
αντιδικτατορικού αγώνα με έδρα την Ουάσιγκτον.

Είχε εργαστεί για μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ενώ σε νεαρή ηλικία είχε αναπτύξει δράση κατά των ναζί στην Αθήνα επί γερμανικής κατοχής και το 1943 φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ.

Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη μάχη εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών μέσα από την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate.

Μέσα από το υλικό των υποκλοπών απέδειξε ότι οι συνταγματάρχες έστελναν χρήματα υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον.

Είναι ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της –το δικαστήριο, που διήρκεσε 20 χρόνια και κόστισε 178.000 δολάρια, τελικά τον δικαίωσε.

Συνέχισε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρι Κίσινγκερ (βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης το 1973) στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να εκδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.
 

Κατηγορηματικά αντίθετη στο κλείσιμο των συνόρων η Μέρκελ

REUTERS, A.P., AFP
 Παρακάμπτοντας τις χώρες που αντιδρούν, έντεκα Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου πρόκειται να συζητήσουν αύριο το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στην Ε.Ε. H Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ επανέλαβε χθες την κάθετη αντίθεσή της στο κλείσιμο των συνόρων.
«Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ευρωτουρκική ατζέντα, που είναι η σωστή μέθοδος αντιμετώπισης» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι το διακύβευμα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη βελγική πρωτεύουσα είναι το αν θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό σε συνεργασία με την Τουρκία «ή αν θα τα παρατήσουμε και θα κλείσουμε τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ - Βουλγαρίας, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα είχε για την Ελλάδα, την Ε.Ε. και τη ζώνη του Σένγκεν».
Προκειμένου όμως οι μετεγκαταστάσεις από την Τουρκία να αποτελέσουν όντως λύση, θα πρέπει να επιλυθεί το θεμελιώδες πρόβλημα των αριθμών. Ενώ οι περυσινές αφίξεις στην Ε.Ε. προσέγγισαν το ένα εκατομμύριο και οι ρυθμοί εξακολουθούν αμείωτοι φέτος, οι εθελοντικές δεσμεύσεις των κρατών βρίσκονται σε άλλη τάξη μεγέθους. Μία από τις χώρες που προθυμοποιούνται να δεχθούν πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία είναι η Αυστρία, η οποία έχει δεσμευθεί ότι φέτος θα υποδεχθεί το πολύ 37.500 πρόσφυγες, σχεδόν τρεις φορές λιγότερους απ’ ό,τι πέρυσι. Η Γαλλία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ξεπεράσει τους 30.000, ενώ η Βρετανία θα δεχθεί, σε βάθος χρόνου, 20.000.
Η συνάντηση των έντεκα συν μιας χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην αυστριακή πρεσβεία στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο, είναι μία παραδοχή ότι στο επίπεδο των «28» η συναίνεση λείπει. Αλλά και μεταξύ των 11, οι προσεγγίσεις διαφέρουν, με την Αυστρία να προχωρά ενεργά στο κλείσιμο των συνόρων της. Χθες, οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν νέα έργα κατασκευής φράχτη γύρω από τα συνοριακά περάσματα προς τη βορειοϊταλική επαρχία που οι Αυστριακοί αποκαλούν Νότιο Τιρόλο. Κύριοι εκφραστές της πίεσης για κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια είναι οι 4 του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία), χώρες που τη Δευτέρα εξέδωσαν ανακοινωθέν με το οποίο χαρακτηρίζουν το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν οι υπόλοιπες προσεγγίσεις.
Ως προθεσμία για την εφαρμογή του σχεδίου θέτουν τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο. Η ΠΓΔΜ προσυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν, αν και η ηγεσία της είναι διχασμένη ανάμεσα στην επιθυμία να ανακόψει τις αφίξεις προσφύγων και την αναγκαιότητα της διατήρησης καλών σχέσεων με την Ελλάδα.
Μέχρι τη σύνοδο αυτή θα έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια, στις 13 Μαρτίου, οι οποίες ενδέχεται να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό. Αναλυτές θεωρούν ότι στις εκλογές αυτές μπορεί να φθάσει στην καγκελαρία «ο λογαριασμός», αλλά πιστεύουν ότι η καγκελάριος δεν θα αναθεωρήσει τη θεμελιώδη δέσμευσή της στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων. «Πολλές από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών συνηγορούν στο ότι η Μέρκελ, η ορθολογική φυσικός που πηγαίνει τη σκέψη της ώς το τέλος, θα προτιμούσε την αποτυχία της καγκελαρίας της από το να εγκαταλείψει την πίστη σε μία Ευρώπη χωρίς σύνορα» έγραψε χθες η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε».
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους


tvxs.gr | 16 Φεβ. 2016
1. Η «ανάρμοστη» συμμαχία Τσίπρα – Μέρκελ. Πριν από έναν χρόνο θα ήταν η – ουτοπική – συμμαχία της ψυχρής, δογματικής ηγεμόνος του Βορρά με έναν νότιο, αριστερό ριζοσπάστη  που ήθελε να ανατρέψει το status quo στην Ευρώπη. Γι' αυτό και η προσέγγιση Τσίπρα – Μέρκελ, παρά τα θρυλούμενα, δεν επήλθε ποτέ στην πρώιμη φάση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr.
 2. Οι Κούρδοι της Συρίας προελαύνουν στα πεδία των μαχών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας, στην επαρχία του Χαλεπίου. Πλέον οι Κούρδοι της Συρίας ελέγχουν το 14% των εδαφών της χώρας και διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως βρίσκονται κοντά στην ανακήρυξη μιας αυτόνομης περιοχής στα σύνορα με την Τουρκία.
3. Μια «εν δυνάμει επαναστατική», όπως όλα δείχνουν, μέθοδο θεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους κατέγραψαν πλήρη εξαφάνιση συμπτωμάτων σε 9 από τους 10 ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.
4. Μετά τους… σεισμούς που προκάλεσε στην Κρήτη το βιβλίο του, ο Γερμανός ιστορικός Χάινς Ρίχτερ ξαναχτυπά, λέγοντας προς την Ελλάδα: «Όχι δεν σας χρωστά η Γερμανία, μας χρωστάτε κιόλας». 
5. Ρήξη μεταξύ των αγροτών έχει προκληθεί μετά την κατάθεση αιτημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου για έναρξη διαλόγου από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων (περίπου 50 μπλόκα). Το μπλόκο της Νίκαιας (Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων), υπό τη σημαία του ΚΚΕ, απορρίπτει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση και κάνει λόγο για «πρόθυμους συνομιλητές» που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοαγροτών, ενώ από το Πανελλήνιο Συντονιστικό κατηγορούν τη Νίκαια για κομματικές γραμμές και πολιτικά παιχνίδια.
6. Την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση με σεβασμό του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, επισήμανε ο πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε πως για την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης, που έχει φέρει στα όρια της την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ευθύνεται η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
7. Με βραχιόλι στο χέρι οι πρώτοι πρόσφυγες στο hotspot της Χίου. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν σήμερα, με τους πρώτους 70 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται εκεί για την καταγραφή και προσωρινή τους διαμονή.
8. Το υπουργείο Οικονομικών μελετά τα σενάρια υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου σε 2.100 σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το επόμενο έτος. 
9. Για να γιορτάσει τα δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει επιλέξει να παρουσιάσει μια σειρά διαφανειών που διαφημίζουν τα επιτεύγματά του. Η αυτάρεσκη παρουσίαση της θητείας του φαίνεται να δείχνει ότι οι Ιταλοί έχουν αρκετούς λόγους για να είναι χαρούμενοι… Μια ανάλυση των Financial Times που εξηγεί γιατί ο Ρέντσι πήρε… το όπλο του. 
10. Τρία χρόνια μετά την υποψήφια για Όσκαρ ταινίας τους «Inside Llewyn Davis» (2013), ο Ίθαν και ο Τζόελ Κοέν, επιστρέφουν με τη νέα τους δημιουργία: «Χαίρε, Καίσαρ!» (Hail, Caesar! - 2016). Οι σπουδαίοι Αμερικανοί σκηνοθέτες, παρουσιάζουν μία αξιόλογη κωμική σάτιρα, στηλιτεύοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. 
Διαβάστε επίσης για τους «τοίχους της καλοσύνης»: Πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν, εξαπλώθηκαν με τη βοήθεια των social media και άρχισαν να βρίσκουν εφαρμογή και στην Ελλάδα.