Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: «Πρόκληση η τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ»

ΠΑΣΟΚ: «Πρόκληση η τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ»
 Ο Γιάννης Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Μετά τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που την Παρασκευή επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τον διορισμό του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, και έπειτα από αντίστοιχη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο, και το επίσημο ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την Τρίτη την αντίρρησή του για την επίμαχη τοποθέτηση.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «πρόκληση» την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, αποδίδοντας του παράλληλα ευθύνες για την πορεία της χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ «θεωρεί πρόκληση την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Ο κ. Παπαθανασίου, ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Καραμανλή, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ένταξή της στο Μνημόνιο και την επιτήρηση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει καλέσει επίσης την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων.
 "ΤΑ ΝΕΑ"

Θρίαμβος του Βασίλη Αλεξανδρή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - πρόεδρος με 70,67%

Ο νικητής των εκλογών Βασίλης Αλεξανδρής ψηφίζει στις επαναληπτικές εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Θρίαμβος του Βασίλη Αλεξανδρή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - πρόεδρος με 70,67%Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο αντίπαλός του και απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

Σημείωση Νέας Μυκόνου : Στή  Σύρο εξελέγη πρόεδρος τού Δικηγορικού Συλλόγου ο κ.Νικόλας Παγίδας

Αλογοσκούφης στην Τράπεζα της Ελλάδος;..

Να αποκατασταθεί διά διορισμού και ο απίθανος εκείνος Αλογοσκούφης!..

«Είναι κρίμα κι άδικο, είναι κι αμαρτία» (από κάποιον στίχο που δε θυμάμαι, προέρχεται αυτό) να…
μένει στην απ’ έξω ο εμπνευστής της οικονομικής πολιτικής επί Καραμανλή και διερωτώμαι ειλικρινά, πως ο Βενιζέλος, ο οποίος δέχτηκε ασμένως και χωρίς την παραμικρή ένσταση τον διορισμό Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, δεν κάνει ρελάνς στον Σαμαρά, να του εισηγηθεί ας πούμε «Αλογοσκούφης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Κάνει πλάκα ο Γ. Παπαχρήστος που τα γράφει όλα αυτά, στην στήλη του σήμερα στα «ΝΕΑ» ή κάτι ξέρει;..

Guardian: Ελλάδα- "Αρρωστημένο αστείο"...

...η ιδιοκτησία κατοικίας στη χώρα...

Σε δραματική πτώση των τιμών στην αγορά στέγης της Ελλάδας αναφέρεται ο Guardian με τίτλο «Η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα “αρρωστημένο αστείο” καθώς η...
αγορά ακινήτων καταρρέει».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως υπόγεια διαμερίσματα σε κάποιες συνοικίες της Αθήνας πωλούνται έναντι ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ στη Μύκονο εγχώριες διασημότητες σε οικονομική στενότητα πωλούν αντί πινακίου φακής τις πολυτελείς βίλες τους.

Επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως μόνο στην Κροατία οι τιμές των σπιτιών έχουν μειωθεί περισσότερο από την Ελλάδα. Στοιχεία της ΤτΕ που παραθέτει η Guardian δείχνουν πτώση τιμών κατά 32% την τελευταία τετραετία, ωστόσο Έλληνες μεσίτες με τους οποίους μίλησε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας εκτιμούν ότι η πτώση αυτή είναι πιο κοντά στο 50%.

Οι μεσίτες αυτοί επισημαίνουν ότι το 2005 έγιναν 250.000 πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 3.600. «Η έλλειψη ενδιαφέροντος πέρυσι εν μέρει λόγω της απίστευτης αύξησης στους φόρους ακινήτων, δεν έχει ξανακαταγραφεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», σχολιάζει ένας μεσίτης.

Αναφέρεται επίσης ότι η ιδιοκτησία ακινήτου έχει γίνει αφορμή για μαύρο χιούμορ, με ανέκδοτα όπως ότι για να τιμωρήσει κανείς τα παιδιά του τα απειλεί με μεταφορά της ακίνητης περιουσίας στο όνομά τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 κατοικίες είναι άδειες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ σχολιάζει ότι η συγκυρία συνιστά «χρυσή ευκαιρία» για τους ξένους αγοραστές και επενδυτές. Μεσίτης από την Πάρο σημειώνει μάλιστα ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προσεγγίσεις από ξένους αγοραστές τον τελευταίο χρόνο...
protothema.gr

"Greek Statistics" : η ανταμοιβή



Στήν ανάρτηση τού περασμένου Σαββάτου 1η Μαρτίου '14 μέ τίτλο : 
ο καθηγητής  τού Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρος Τσακυράκης διατύπωνε τήν άποψη του γιά τόν διορισμό, ως προέδρου τών ΕΛΠΕ, τού πρώην υπουργού Οικονομίας, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Γ.Παπαθανασίου (επί τών ημερών τού οποίου τό εκτοξευμένο έλλειμμα -τού 2009- στό 15,4% εμφανίσθηκε ... 6% δίνοντας λαβή στους Ευρωπαϊκούς καί διεθνείς οικονομικούς κύκλους νά ομιλούν απαξιωτικά γιά τά διαβόητα -καί εξ αιτίας του- "greek statistics").

Σ'αυτή τήν ανάρτηση γράφτηκε ένα εύστοχο καί αξιόλογο σχόλιο, από τόν George -τακτικό αναγνώστη τής "Νέας Μυκόνου"- πού γιά νά μήν περάσει απαρατήρητο, τό αναδημοσιεύω  μαζί μέ κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τήν έκθεση τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πού αναφέρεται στή "μεγάλη απάτη".  
Δ.Ν.Α.                                                                         
                                                                                                  ---------------
George3 Μαρτίου 2014 - 8:07 π.μ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Παρ'όλο τον "σαματά" που επιχειρήθηκε από τους εναπομείναντες Παπανδρεϊκούς πολίτες ή - από τους ακόμη λιγότερους - πολιτικούς, ΟΥΔΕΙΣ άλλος μίλησε ή έγραψε κάτι για το τεράστιο σκάνδαλο της "αποκατάστασης" του Παπαθανασίου. Κανείς εισαγγελεύς δεν τόλμησε να πάει κόντρα στο νεοδημοκρατικό κατεστημένο, τώρα μάλιστα που εξασφάλισαν την "αρπαγή" του μεγαλύτερου μέρους του ποσού που έχουν υποσχεθεί οτι θα μοιράσουν από το πλεόνασμα.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακρα σιωπή και από τα λαλίστατα ΜΜΕ που κάνουν βούκινο τις δηλώσεις ασήμαντων ανθρώπων, κυριολεκτικά μηδενικών, μονο όταν αφορούν κατηγορίες εναντίον του ΓΑΠ. Όπως τον ανεκδιήγητο Ρουμελιώτη, η τον Ιγναντίου..
Το τεράστιο σκάνδαλο της απάτης των "γκρηκ στατίστικς" πάει να κουκουλωθεί και άδικα ωρύετται και ο Ραγκούσης (κατόπιν εορτής και αυτός)..
Κρίμα!
                                                                              ------------
Δείτε, τώρα, τι αναφέρει -κατά γράμμα- η Έκθεση για την περίφημη υπόθεση των greek statistics που έριξαν την αξιοπιστία της χώρας στα Τάρταρα:
                        Απόσπασμα από τήν έκθεση τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 
«...Είναι της άποψης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφείλεται επίσης στη στατιστική απάτη (!!) στα χρόνια που προηγήθηκαν της διαμόρφωσης του προγράμματος (σ.σ. του Μνημονίου). Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αυτά τα προβλήματα, περιλαμβανομένης της απόφασης ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2010. Επισημαίνει ότι η η σταδιακή αποκάλυψη της στατιστικής απάτης στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην ανάγκη αναπροσαρμογής των ( δημοσιονομικών) πολλαπλασιαστών, των προβλέψεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι χάρη στην επιμονή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενισχύθηκαν οι εξουσίες και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Eurostat ώστε να υπάρχει μια σταθερή βάση αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων...».

Αυτά λέει η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου.
Η απάντηση της κυβέρνησης;
Η αναβάθμιση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομικών εκείνης της περιόδου...
Κατά τα άλλα, παλεύουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας...

Αλλάζουν τα σύνορα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα;


  Παραπολιτική

Πριν από λίγες ημέρες, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Ουκρανία, αυτή η άγνωστη» εξηγώντας ότι όλα όσα λάμβαναν χώρα εκείνες τις ημέρες με είχαν απόλυτα αιφνιδιάσει. Σχολίαζα τότε ότι δεν περίμενα να πάρει τόσο εύκολα φωτιά μια χώρα που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ευρώπη και στη Δύση.

Μια εβδομάδα μετά, τα γεγονότα του Κιέβου έχουν ήδη ξεχαστεί και όλοι συζητούν για την απροκάλυπτη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία. Αυτή τη φορά αιφνιδιάστηκα λίγο λιγότερο, χάρη στον παρακάτω χάρτη που είχα πρόσφατα δει σε αυτό εδώ το άρθρο της Μαρίας Καρχιλάκη τον οποίο η έγκριτη δημοσιογράφος παρέθεσε σχολιάζοντας ότι «η Ουκρανία δεν είναι μία αλλά δύο».

Ο χάρτης δείχνει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2010. Αυτοί που κατοικούν στις μπλε περιοχές μιλούν ρωσικά, αρκετοί είναι ρωσικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους επιθυμούν στενές σχέσεις με τη Ρωσία και ψήφισαν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Γιανούκοβιτς. Όσοι μένουν στις υπόλοιπες περιοχές, στην πλειοψηφία τους μιλούν ουκρανικά, αποστρέφονται κάθε τι το ρωσικό, θέλουν η χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ψήφισαν τη Γιούλια Τιμοσένκο.


Αν και μέχρι πρότινος...