Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: «Πρόκληση η τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ»

ΠΑΣΟΚ: «Πρόκληση η τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ»
 Ο Γιάννης Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Μετά τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που την Παρασκευή επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τον διορισμό του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, και έπειτα από αντίστοιχη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο, και το επίσημο ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε την Τρίτη την αντίρρησή του για την επίμαχη τοποθέτηση.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «πρόκληση» την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, αποδίδοντας του παράλληλα ευθύνες για την πορεία της χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ «θεωρεί πρόκληση την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Ο κ. Παπαθανασίου, ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Καραμανλή, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ένταξή της στο Μνημόνιο και την επιτήρηση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει καλέσει επίσης την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων.
 "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.